הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תמונה איך הבטן?

• פותח/ת השרשור
לגבי האירובי והכושר בכלל זו אובססיה שלי כבר שנים. לא יכולה בלי. מכורה פיסית ונפשית. לגבי משקלי העבודה מעדיפה לא לחלוק כי מתארת לעצמי שישמע לך משקלים נמוכים. קשה לאנשים להעריך את היחס בין משקלי העבודה שלי לבין משקל הגוף הנמוך מאוד שלי. אל תשכח שאני שוקלת פחות מחצי מרוב המתאמנים הגברים ( ואני בחורה ). כל 10 קילו שאני מרימה שווה ערך לפחות ל20-25 קילו בשביל גבר שמתאמן...

1. אוכלת אחרי האימון גם פרי.
2. השוקו אכן עושה לי טוב
3. הטחינה הגולמית משומשום מלא.
4. אוכלת גם שיבולת שועל מלאה (בארוחת ביניים אחרהצ)ורוצה קצת לגוון...
5. אין לי בעיה עם סוכר ולכן לא מפריע לי שבשוקו יש סוכר, במיץ הסחוט כנל וכו. פשוט קשה לי לפעמים לאכול עוד אוכל ממשי ומעדיפה לדחוף קלוריות בשתיה. ככה פחות מכביד עלי. יש המלצה לשתיה "איכותית"?

דרך אגב לרוב הטחינה הגולמית היא טחינה אתיופית (גם כן משומשום מלא כמובן) מכיר?
1. לכן אין צורך בסוכר ענבים. הוא אולי נשמע פחות גרוע מסוכר לבן, אבל זה עדיין סוכר.
2. נהדר.
3. לא מכיר טחינה אתיופית, מה ההבדל בגדול?. אני משתמש בטחינה גולמית משומשום מלא רגילה, של בארכה. כל עוד כמות החלבון גבוהה מ-20 גרם והסידן מ-600 מ"ג, הטחינה מספיק טובה, בעיניי.
4. כן, קראתי את התפריט כמה פעמים, שמתי לב לשיבולת השועל, אבל שוב, גרנולה זו פשוט שיבולת שועל עם סוכר (ברוב המקרים), לכן המלצתי להחליף את זה בשיבולת שועל. לא קריטי, סתם המלצה.
5. לא הערתי על מיץ התפוזים בגלל הסוכר, אלא בגלל שפרי עצמו יש הרבה ערכים שאין במיץ התפוזים. ערכים שנמצאים בחלקים שנזרקים לאחר הסחיטה. מיצים ושיקים של פרות וירקות הם טובים אם את רוצה לדחוס עוד קלוריות. תוכלי גם תמיד לעשות שייק 'גיינר' טבעי משלך, אם תרצי, בעזרת טחינה גולמית, חמאת בוטנים או מרכיבים ערכים בעלי כמות קלוריות גבוהה.

התפריט שלך לא רע, בכלל לא, פשוט הצעתי כמה הצעות שלי. אם תסכימי אתן או לא - זו החלטה שלך.

לגבי האירובי והכושר בכלל זו אובססיה שלי כבר שנים. לא יכולה בלי. מכורה פיסית ונפשית. לגבי משקלי העבודה מעדיפה לא לחלוק כי מתארת לעצמי שישמע לך משקלים נמוכים. קשה לאנשים להעריך את היחס בין משקלי העבודה שלי לבין משקל הגוף הנמוך מאוד שלי. אל תשכח שאני שוקלת פחות מחצי מרוב המתאמנים הגברים ( ואני בחורה ). כל 10 קילו שאני מרימה שווה ערך לפחות ל20-25 קילו בשביל גבר שמתאמן...
ממש ממש לא
200 קילו דדליפט של גבר ששוקל 50 לא שווה ערך ל-400 של גבר ששוקל 100 ולא ל 500 של גבר ששוקל 150 (שאין)

אם נגיד תגידי שיש לך סקוואט 80 לאחד אפילו זה יפה מאוד

ההיפך הוא הנכון.
לא הבנת אותי, אני שואל רק מתוך עניין לגבי משקלי העבודה.
אם את לא רוצה אז אין שום בעיה, מקבל את זה.

• פותח/ת השרשור
לדוגמא ביד קדמית בתרגיל פטיש אני עובדת לסירוגין יד יד ובכל יד 9-10 ק"ג 8 חזרות כפול 5 סטים. יוצא לי להרים בכל יד בערך רבע מהמשקל הכולל של הגוף שלי, כך שזה נראה לי די מכובד,לא? בתרגיל ה"מסור" (גב) גם כן עובדת יד יד 10 חזרות כפול 5 סטים. כל יד 12 ק"ג. לחיצת רגליים 10 חזרות כפול 5 סטים לוחצת בערך 140%-150% ממשקל הגוף שלי

לדעתי האישית , מספיק פשוט שתעלי במשקל , תשמרי על עליו , את תראי בהרבה יותר טוב , כמו שאמרו מעלי - קצת בשר לא יזיק.
ובכלל בתור גבר שמסתכל מהצד , הייתי מפסיק תאימוני כוח האלה או לפחות מפחית אותם , זה לא יפה לאישה לדעתי ,זה פוגע בנשיות שלכן , ובטח ובטח באחוז שומן כה נמוך.
(שהעלת את התמונה הראשונה , חשבתי שזו תמונה של גבר ! )

אבל בכל אופן שיהיה לך בהצלחה ...

צר לי לאכזב אותך, אבל יתכן שיש לך הפרעה מסוימת הקיימת אצל האנורקסיות שחושבות שהם שמנות ומנסות להרזות בכל דרך אפשרית. לפי הבנתי את שוקלת 40 וגובהך 1.68. את בתת משקל חמור. מצחיק אותי האנשים שמעודדים אותך לגבי האחוז השומן הנמוך ומחמיאים לך. עצה שלי : תעשי היכרות עם המקרר (למרות שלטענתך את אוכלת הרבה) ותפחיתי את הפעילות האירובית בחצי לפחות.

מציע לך לקחת את עצמך בידיים. זה רזון על גבול ההפרעה.

נערך לאחרונה:
צר לי לאכזב אותך, אבל יתכן שיש לך הפרעה מסוימת כמו שיש לאנורקסיות שחושבות שהם שמנות ומנסות לרזות. לפי מה שהבנתי את שוקלת 40 וגובהך 1.68. את בתת משקל חמור. מצחיק אותי האנשים שמעודדים אותך לגבי האחוז השומן הנמוך ומחמיאים לך. עצה שלי : תעשי היכרות עם המקרר (למרות שלטענתך את אוכלת הרבה) ותפחיתי את הפעילות האירובית בחצי לפחות.

מציע לך לקחת את עצמך בידיים. זה רזון על גבול ההפרעה.
אני מאמין שיש לה כבר את המקרר
הבעיה זה שהיא עושה לפי מה שמשה אמר יותר מידי פעילות אירובית

אני מאמין שיש לה כבר את המקרר
הבעיה זה שהיא עושה לפי מה שמשה אמר יותר מידי פעילות אירובית

כנראה היא לא מבינה שבפעילות אירובית שהיא מבצעת היא משילה סך קלוריות גבוה מידי מאשר שהיא מכניסה באכילה. שורה תחתונה : נמצאת במאזן קלורי שלילי על משקל 40 קילו! מה שבטוח, היא לוקה בחוסר ידע מובהק אם היא מתלוננת למה היא לא מצליחה לעלות במסר שריר. איך אפשר לעלות במסת שריר על מאזן קלורי שלילי ?

אגב עוד נקודה אחת שלא הזכרתם, היא מתאמנת כל יום בחדר כושר שזה מתכון לטעות בטווח הקצר והארוך (כגון: אימון יותר, חוסר התאוששות מהאימון, בעיות שינה, פציעות וכ'ו). הדרך שלה מכילה טעויות וחוסר ידע באימונים. מיכל, הגיע הזמן לצבור קצת ידע ולהבין שהדרך שבה את מתאמנת כרגע איננה מועילה ואף מזיקה. הפורום נועד למטרה הזאת, תתייעצי כאן עם האנשים הנכונים שיתנו לך את הכוונה הנכונה והראויה בשבילך.

כמובן, הודעתי אינה באה לפגוע בשום צורה וסלחי אם נפגעת או לקחת את זה למקום אחר. מטרתי האחת ויחידה היא לעזור.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אנדריי תודה, אז ככה. אתן קצת רקע- לפני שנה הייתי מועמדת להתחרות במיס פיטנס. התאמנתי ואכלתי המון. שקלתי בערך 50 ק"ג והייתי מחוטבת ושרירית מאוד. כחודש לפני התחות, הגוף שלי קרס מעומס יתר, ונאלצתי לעשות הפסקה מאימונים של 4 חודשים. כתוצאה מכך נכנסתי למצב די דיכאוני וכמעט הפסקתי לאכול. ירדתי המון במשקל ובמסת שריר ואיבדתי כמעט את כל מה שהשגתי מבחינה גופנית במהלך שנים רבות של אימונים. כך הגעתי למשקל הנוכחי הנמוך מאוד של 40 ק"ג (עכשיו). אני מכורה לספורט ומנסה לבנות את הגוף מחדש. גם בפעם הקודמת הצלחתי לבנות גוף מדהים יחד עם פעילות יומיומית, ואפילו פעילות הרבה יותר מוגברת מזו שעושה כרגע. הורדתי כרגע את הפעילות לשעתיים ביום וזה המקסימום שמסוגלת להורד מבחינה נפשית.בעבר הייתי מתאמנת אפילו 5 שעות ביום בתקופות מסוימות ועדיין הגוף ממש נבנה טוב, אבל זה באמת היה ממש מוגזם ולכן קרסתי. לכן מסתפקת בשעתיים ליום. יחסית אליי זה לא הרבה.
כמו שכבר אמרתי, אוכלת תפריט עשיר מאוד ולא מבינה איך יתכן שלא כ"כ עולה, כי במשקל נמוך כמו שלי גם שריפת הקלוריות מפעילות וגם הצריכה הקלורית היומית הדרושה לתחזוקה ממש נמוכה יחסית לאדם במשקל "נורמאלי". לפי כל הנוסחאות אני בעודף קלורי משמעותי אז איך יתכן שהמשקל תקוע? גב.jpg ידיים.jpg גב וכתפיים.jpg יד אחורית2.jpg יד קדמית וכתף.jpg תאומים2.jpg זה בערך חודשיים לפני התחרות (לפני שקרסתי) ועם בערך 3 שעות פעילות על בסיס יום יומי. כל יום אירובי וכח.

אני ממש לא מסכים עם אנדריי לגבי מה שכתב על חוסר ידע ואנורקסיה. נראה שאת מבינה שהרזון שלך הוא לא בדיוק נורמלי ושאת מנסה להעלות במשקל.
אם אני זוכר נכון, כבר כתבו לך את זה באחד מהאשכולות בהם ביקשת עזרה בנוגע לעלייה במשקל, הנוסחאות שאת וכולנו מסתמכים עליהן אינן מדויקות על הנקודה. אלו הערכות מעט גסות, ולכל אחד גוף שונה, חילוף חומרים שונה. יכול להיות שעל אף העודף הקלורי הגדול, את עדיין שורפת יותר קלוריות משאת אוכלת, בגלל כל הפעילות הגופנית והמטלות היום-יומיות. הגוף שלך כל הזמן בפעילות.
ייתכן שאת צריכה להגביר את העודף הקלורי או להוריד פעילות גופנית, כמו שהציעו לך. את מתארת את זה כדבר בלתי אפשרי מבחינתך, לכן הוספת קלוריות לתפריט היא כנראה התשובה.

אני ממש לא מסכים עם אנדריי לגבי מה שכתב על חוסר ידע ואנורקסיה. נראה שאת מבינה שהרזון שלך הוא לא בדיוק נורמלי ושאת מנסה להעלות במשקל.
אם אני זוכר נכון, כבר כתבו לך את זה באחד מהאשכולות בהם ביקשת עזרה בנוגע לעלייה במשקל, הנוסחאות שאת וכולנו מסתמכים עליהן אינן מדויקות על הנקודה. אלו הערכות מעט גסות, ולכל אחד גוף שונה, חילוף חומרים שונה. יכול להיות שעל אף העודף הקלורי הגדול, את עדיין שורפת יותר קלוריות משאת אוכלת, בגלל כל הפעילות הגופנית והמטלות היום-יומיות. הגוף שלך כל הזמן בפעילות.
ייתכן שאת צריכה להגביר את העודף הקלורי או להוריד פעילות גופנית, כמו שהציעו לך. את מתארת את זה כדבר בלתי אפשרי מבחינתך, לכן הוספת קלוריות לתפריט היא כנראה התשובה.

אתה יכול לא להסכים, אבל עם עובדות והוכחות בשטח אינך יכול להתווכח, אחרת היא לא היתה מגיעה למצב שכזה.
הגוף לא סתם קורס מאימון יתר, היתה סיבה לכך שהגוף שלה קרס. ביום בהיר אחד הגוף אינו מחליט ליפול. שוב - הצטברות לקויה של אימונים לא נכונים. אתה יכול לקרוא לכך בנוסחה שמתאימה לך. אני קורא פשוטו כמשמעו לכך כחוסר ידע. אני בחיים עובד על פי השיטה שלפעמים כדאי לדהור לאט ובטוח מאשר לדהור מהר ומסוכן ולעבור על כל החוקים שבדרך. אגב בקשר לכך שהתאמנת חמש שעות ביום הדבר לא אופטימאלי בכל רמה של קנה מידה. אני חושב בנוסף שגם להתאמן כל יום שעתים זה מוגזם מדי.

יכול להיות בהחלט שהיא מודעת למצבה והיא מנסה לעלות במשקל אבל הפער בחוסר ידע מונע זאת ממנה ולפיכך כדאי לה לקרוא את מאמר עלייה במסה במשקל ולהבין מה היא עושה לא נכון. סך הכל העצות שנתת לה אפקטיביות ויעילות ומקווה שהיא תיישם אותן.

יאמר לזכותך שאת מודעת לטעויותיך צעד חשוב להמשך ולמטרה. מקווה שתחזרי במהרה לתקופה ששקלת 50 +, את מסוגלת ויכולה. המון בהצלחה בהמשך.

נערך לאחרונה:
קודם כל,אני פונה לכל הילדים שמנסים לבנות את מיכל לפי האישה האידאלית בשבילהם, פשוט תחסכו את הזיוני שכל האלה.

נחזור לנושא, מיכל, אין מנוס מלהגדיל את הפלוס הקלורי. אם את רוצה לעלות באחוזי שומן אז או שתדחפי יותר אוכל או שתמתני את האירובי(אפשר גם לעשות את שניהם), מכורה לא מכורה התשובה היא מול הפנים שלך. אני מאמין שברגע שתפנימי באמת ותאמיני שלפעמים לעשות פחות זה הרבה יותר וכל המוסיף יכול לגרוע, יהיה לך הרבה יותר קל למתן את האימונים שלך.

ועכשיו שאלה מהתעניינות,אני רואה שאת בקטע של פיתוח גוף ושמתי לב שיש לך פלג גוף עליון מרשית. אבל את מבצעת סקוואטים? משום מה הפלג גוף תחתון (חוץ מהארבע ראשי) נראה פחות מפותח יחסית. נותנת לו דגש?

אתה יכול לא להסכים, אבל עם עובדות והוכחות בשטח אינך יכול להתווכח, אחרת היא לא היתה מגיעה למצב שכזה.
הגוף לא סתם קורס מאימון יתר, היתה סיבה לכך שהגוף שלה קרס. ביום בהיר אחד הגוף אינו מחליט ליפול. שוב - הצטברות לקויה של אימונים לא נכונים. אתה יכול לקרוא לכך בנוסחה שמתאימה לך. אני קורא פשוטו כמשמעו לכך כחוסר ידע. אני בחיים עובד על פי השיטה שלפעמים כדאי לדהור לאט ובטוח מאשר לדהור מהר ומסוכן ולעבור על כל החוקים שבדרך. אגב בקשר לכך שהתאמנת חמש שעות ביום הדבר לא אופטימאלי בכל רמה של קנה מידה. אני חושב בנוסף שגם להתאמן כל יום שעתים זה מוגזם מדי.

יכול להיות בהחלט שהיא מודעת למצבה והיא מנסה לעלות במשקל אבל הפער בחוסר ידע מונע זאת ממנה ולפיכך כדאי לה לקרוא את מאמר עלייה במסה במשקל ולהבין מה היא עושה לא נכון. סך הכל העצות שנתת לה אפקטיביות ויעילות ומקווה שהיא תיישם אותן.

יאמר לזכותך שאת מודעת לטעויותיך צעד חשוב להמשך ולמטרה. מקווה שתחזרי במהרה לתקופה ששקלת 50 +, את מסוגלת ויכולה. המון בהצלחה בהמשך.
חשבתי שאתה מתכוון לחוסר ידע בנוגע לתזונה וכל הקשור בעלייה במשקל.
לגבי תדירות האימונים העירו גדולים וחכמים ממני, כולל מנהל האתר, שכנראה יודע דבר או שניים.
מיכל נשארה בשלה ועמדה על כך שאינה יכולה להוריד את כמויות האירובי. אנחנו יכולים רק לייעץ ולהמליץ, להכריח את הבחורה להוריד את כמות האימונים, זה כבר נשגב מיכולותיי.
תודה על מה שאמרת לגבי העצות שלי. גם אני מקווה שהיא תיישם אותן. לא המלצתי לה להוריד את כמות האימונים משום שכבר הומלץ לה על כך מספר פעמים.

• פותח/ת השרשור
קודם כל,אני פונה לכל הילדים שמנסים לבנות את מיכל לפי האישה האידאלית בשבילהם, פשוט תחסכו את הזיוני שכל האלה.

נחזור לנושא, מיכל, אין מנוס מלהגדיל את הפלוס הקלורי. אם את רוצה לעלות באחוזי שומן אז או שתדחפי יותר אוכל או שתמתני את האירובי(אפשר גם לעשות את שניהם), מכורה לא מכורה התשובה היא מול הפנים שלך. אני מאמין שברגע שתפנימי באמת ותאמיני שלפעמים לעשות פחות זה הרבה יותר וכל המוסיף יכול לגרוע, יהיה לך הרבה יותר קל למתן את האימונים שלך.

ועכשיו שאלה מהתעניינות,אני רואה שאת בקטע של פיתוח גוף ושמתי לב שיש לך פלג גוף עליון מרשית. אבל את מבצעת סקוואטים? משום מה הפלג גוף תחתון (חוץ מהארבע ראשי) נראה פחות מפותח יחסית. נותנת לו דגש?

אני עושה 2 אימוני רגליים בשבוע. עושה סקווט. הרגליים אכן הרבה פחות מפותחות מפלג הגוף העליון. זה בגלל האירובי לפי דעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית