תמונה איך הבטן?

• פותח/ת השרשור
חבר'ה, קבלו עדכון. נשקלתי היום אחרי שבשבועיים האחרונים התחלתי לקחת קראטין (3 גרם ליום בגלל המשקל שלי וללא העמסה) וכמו כן ממש ממש הקפדתי לא לפספס כלום מהתפריט,אפילו לא פירור ו.... עליתי 1.800 בשבועיים!!!!!
דרך אגב, יש מצב חלק מזה זה נוזלים שנאגרו עקב התחלת הקראטין או שבמינון של 3 גרם ליום בלי העמסה אין צבירת נוזלים?
ללא מילים!
מרטין לא הבנתי מתגובתך האם זה היה בנימה צינית או שהתכוונת ברצינות?
ההקפדה שלך אכן ראויה לציון לשבח. לא טענתי אחרת, אלא רק טענתי שזה טירוף.

אני בדיאטת פליאו. הוה אומר, שאני מתבסס על מזון מן החי ומשלים עם מזון צמחי. אוכל רק מזון טבעי ולא מעובד.
לא סופר קלוריות, לא שוקל כמה גרגירי אורז בישלתי או כמה פתיתי קורנפלור יש לי בצלחת או כמה גבישי מלח מותר/אסור לי לשים בסלט.
אוכל המון בשר (לעניינו בשר=שריר של כל דבר שהיו לו אמא ואבא) ושומן רווי מן החי בעיקר (שומן בשר, חמאה, שמנות למיניהם, גהי); שמנים צמחיים בכבישה קרה בלבד (זית, אבוקדו, אגוזים, קוקוס). מזון צמחי שכולל ירקות, שורשים ופירות.
לא נוגע בדגנים למיניהן (כולל קמחים) וקטניות, אוכל מעט, מונבטים.

האימונים שלי כוללים בעיקר כוח (3 פעמים בשבוע), בתכנית טקסט כרגע ואירובי שלי הוא - מדי פעם - קרוספיט.
זה הכל.
והיא עוד חושבת שזה דבר טוב....
@מיכל פבזנר

ואתה אומר שהתפריט שלי קפדני????אתה אוכל בלי דגנים,בלי קמחים, רק מזון לא מעובד,אוכל מונבט.... נו באמת? כבר חשבתי תגיד לי שאתה אוכל הכל מהכל בלי לדפוק חשבון לפי התגובה שלך לגבי התפריט שלי...

חבר'ה, קבלו עדכון. נשקלתי היום אחרי שבשבועיים האחרונים התחלתי לקחת קראטין (3 גרם ליום בגלל המשקל שלי וללא העמסה) וכמו כן ממש ממש הקפדתי לא לפספס כלום מהתפריט,אפילו לא פירור ו.... עליתי 1.800 בשבועיים!!!!!
דרך אגב, יש מצב חלק מזה זה נוזלים שנאגרו עקב התחלת הקראטין או שבמינון של 3 גרם ליום בלי העמסה אין צבירת נוזלים?

ואתה אומר שהתפריט שלי קפדני????אתה אוכל בלי דגנים,בלי קמחים, רק מזון לא מעובד,אוכל מונבט.... נו באמת? כבר חשבתי תגיד לי שאתה אוכל הכל מהכל בלי לדפוק חשבון לפי התגובה שלך לגבי התפריט שלי...

ההבדל:
אני מקפיד על איכות המזון ולא על הכמויות.
בואי נחשוב איפה דרושה הקפדה יתרה? באי-אכילת מזון מסוים (נניח לחם), או בספירת כמה גרגירי אורז אני אוכל במשך היום וכמה קלוריות אני מכניס?

התכוונתי מאוד ברצינות שאת חייבת יעוץ מקצועי כדי לצאת מה"לופ" הזה שאת שבויה בו.
הטוטאליות שלך בתזונה (לא רק ההקפדה גם ה-0!!! חריגות) ובאימונים מצביעה על כך שיש כאן בעיה עמוקה יותר.
מאוד מקווה שתצליחי לגייס את הכוח לפנות לייעוץ ולפתור את הסוגיות האלה.
את כל כך צעירה שהכל פתוח בפניך ותוכלי בקלות יחסית לחזור לעצמך.
מאחלת לך הצלחה,

• פותח/ת השרשור
אני חושבת שבגדול איכות המזון שלי טובה- קוטג, טינה גולמית, שמן זית, פירות טריים, קטניות, חזה הודו, שיבולת שועל, לחם מחיטה מלאה, מיץ סחוט טבעי ללא תוספת סוכר, יוגורטים, ביצים,ירקות...
אז נכון שאוכלת גם ברנפלקס שמכיל סוכר וגרנולה שמכילה סוכר ושותה שוקו (על בסיס נטו חלב) שמכיל סוכר, אבל יותר מ90% מהתפריט שלי מאוד מאוד בריא (וזה לא שברנפלקס ושוקו זה לא בריא), ואתה עוד הערת לי על הקפדה יתרה ופאנאטיות בנושא התזונה. אז נכון שאני שוקלת את האוכל אבל לפחות נותנת לעצמי קצת יותר מרחב ממך. לפחות זו דעתי. אשמח אם מישהו יגיב לגבי השאלה ששאלתי על העליה במשקל/נוזלים...

אני חושבת שבגדול איכות המזון שלי טובה- קוטג, טינה גולמית, שמן זית, פירות טריים, קטניות, חזה הודו, שיבולת שועל, לחם מחיטה מלאה, מיץ סחוט טבעי ללא תוספת סוכר, יוגורטים, ביצים,ירקות...
אז נכון שאוכלת גם ברנפלקס שמכיל סוכר וגרנולה שמכילה סוכר ושותה שוקו (על בסיס נטו חלב) שמכיל סוכר, אבל יותר מ90% מהתפריט שלי מאוד מאוד בריא (וזה לא שברנפלקס ושוקו זה לא בריא), ואתה עוד הערת לי על הקפדה יתרה ופאנאטיות בנושא התזונה. אז נכון שאני שוקלת את האוכל אבל לפחות נותנת לעצמי קצת יותר מרחב ממך. לפחות זו דעתי.
מיכל, כבר אמרו לך כמה וכמה אנשים פה שאת זקוקה לייעוץ פסיכולוגי.
אני, פשוט, לא פוליטיקאי ומעדיף לא להיות עדין איתך ולכן נשמע יותר רע.

שכחתי לציין, אגב, שמדי פעם - כמעט כל שבוע, אני אוכל מה שבא לי. עוגות, גלידות, שוקולד וכו' - אם הולכים למסעדה למשל.

וכן, לשקול את האוכל ולספור כמה גרגרי סוכר שמת בקפה שלך וגם 0 מעידות לאורך שנים, מעיד על סוג של OCD חמור שיש לך וזקוק לטיפול.

כן, הרבה יותר קל לא לאכול גרנולה או לחם, כאשר אני אוכל כמויות בלתי מוגבלות של כל השאר (בעיקר בשר ושומן), מאשר להקפיד בצורה סיזיפית ופנאטית כמוך.

איתי גם אני חשבת על תוספת פחמימה. יש לך מושג למה דורון המליץ לי דווקא להוריד פחמימה בדרסטיות (מ320 גרם ל80 גרם) מה דעתך על זה? ודבר נוסף, כדאי לתסף בקראטין? אם כן(ללא העמסה), כמה גרם אבקה ליום כדאי לקחת (לפי המשקל שלי), מתי במשך היום ולמשך איזו תקופה ואז לכמה זמן לעשות הפסקה עד שמתחילה שוב לקחת?

לגבי השאלה הראשונה- נתנו לך תשובה.
לגבי הקריאטין, אישית אני חושב שעדיף להימנע כמה שיותר מתוספים למיניהם ולהגיע לתוצאות בלי.
דבר שני עקב הצריכה את תיספחי המון נוזלים שישפיעו על העליה במשקל ויתייבשו כשתפסיקי לצרוך.
שורה תחתונה אין בזה דבר רע, אבל אני לא רואה סיבה שתיקחי.

ציטוט מאשכול אחרת שפתחת.

• פותח/ת השרשור
כן אבל הבנתי שצבירת נוזלים היא בעיקר בתקופת העמסה אם בכלל עושים העמסה וגם שאחכ צורכים 5 גרם ליום ואני צורכת רק 3 גרם (וגם ויתרתי על ההעמסה)

כן אבל הבנתי שצבירת נוזלים היא בעיקר בתקופת העמסה אם בכלל עושים העמסה וגם שאחכ צורכים 5 גרם ליום ואני צורכת רק 3 גרם (וגם ויתרתי על ההעמסה)

למיטב ידיעתי אין קשר להעמסה. ברגע שאת מעלה את רמות הקריאטין בגוף את סופחת יותר נוזלים.
בכל מקרה, מקווה בשבילך שלפחות חלק מהמשקל שהתווסף הוא שריר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית