ייעוץ בניית תפריט 25.5 ק"ג

19dolev

משתמש מתחיל
10
1
נק' מוניטין:
1
10
1
היי.
אני חדש בפורום וכמו שאתם רואים יש לי 1 הודעות אז אל תנעלו או משהו כזה...
קיצר, אני עוד מעט בן 11 (עוד בערך חודשיים וחצי) ואני צריך תפריט לעלייה במשקל. אני שוקל 25.5 ק"ג (נכון להיום) והגובה שלי זה 1.37 (כן אני יודע אני תת משקל)
חישבתי BMR ועשיתי את הנוסחה הזאת של הBMR כפול 1.2 וזה..
יצא לי 1230.66..
בקיצור לא מצאתי אף תפריט שמתאים לי באינטרנט. אני רוצה תפריט לעלייה במשקל ולא חיטוב. ועלייה במשקל נחמדה ולא מוגזמת. לדוגמה לעלות 2-3 ק"ג בחודש וכאלה..
אני אוכל אוכל בריא ואני אוכל כמה שפחות ג'אנק-פוד ככה שאין לי גם הרבה שומן טראנס בגוף..
בקיצור תודה רבה למי שעוזר מראש! 😃

אתה עוד צעיר מידי
תאכל כרגיל ותתאמן בדברים שמענינים אותך (כל סוג של ספורט שאתה אוהב)

• פותח/ת השרשור
אתה עוד צעיר מידי
אני יודע שאני צעיר אבל אני ממש צריך תפריט תזונה אני ממש רזה ואני רוצה להשמין.
אני אוהב לשחק כדורגל וטניס אבל זה לא מספיק כי אני לא משחק שעות על גבי שעות... טניס פעם שיחקתי פעם בשבוע וכדורגל אני משחק מדי פעם בבית ספר וכאלה..
חוץ מזה אין איזה אתר עם תפריטים לגיל שלי או משו כזה?
בן כמה אתה?
כתבתי... עוד מעט 11

אני יודע שאני צעיר אבל אני ממש צריך תפריט תזונה אני ממש רזה ואני רוצה להשמין.
אני אוהב לשחק כדורגל וטניס אבל זה לא מספיק כי אני לא משחק שעות על גבי שעות... טניס פעם שיחקתי פעם בשבוע וכדורגל אני משחק מדי פעם בבית ספר וכאלה..
כתבתי... עוד מעט 11

אז תאכל יותר...
זה בעייתי לבנות תפריט לילד בן 11

בגיל שלך אפילו לא חשבתי על תזונה
פשוט התאמנתי באומנויות לחימה וכל מה שעשיתי זה לאכול הרבה רק בלי ממתקים וכל מיני ג'אנק

• פותח/ת השרשור
אז תאכל יותר...
זה בעייתי לבנות תפריט לילד בן 11

בגיל שלך אפילו לא חשבתי על תזונה
פשוט התאמנתי באומנויות לחימה וכל מה שעשיתי זה לאכול הרבה רק בלי ממתקים וכל מיני ג'אנק
עדיין אני צריך תפריט... וזה לא ממש בעייתי כי אני לא אוכל ג'אנק והרבה ממתקים.. אני אוכל לפעמים חטיפים אבל לא נניח חמצוצים וכאלה.. נניח פרינגלס, דוריטוס וכאלה אני כן אוכל אבל אתה יודע, במידה... לא כל שנייה. אני פשוט צריך תפריט רגיל כמו של 50 ק"ג אבל רק לעלייה במשקל ולא עם כל כך הרבה אוכל... אני אוכל דברים כמו שבני 15-16 אוכלים

עדיין אני צריך תפריט... וזה לא ממש בעייתי כי אני לא אוכל ג'אנק והרבה ממתקים.. אני אוכל לפעמים חטיפים אבל לא נניח חמצוצים וכאלה.. נניח פרינגלס, דוריטוס וכאלה אני כן אוכל אבל אתה יודע, במידה... לא כל שנייה. אני פשוט צריך תפריט רגיל כמו של 50 ק"ג אבל רק לעלייה במשקל ולא עם כל כך הרבה אוכל... אני אוכל דברים כמו שבני 15-16 אוכלים
בסדר אז נגיד שאתה אוכל כרגיל כמו שאתה אומר
הגובה שלך גם לא הכי בשמים
אתה רוצה לשקול 50 קילו
תגבה עוד איזה 10-20 ס''מ

כמו שאמרתי בגיל הזה משקל לא אמור לעניין אותך
וBMI זה דבר דפוק שהמציאו שממש לא עובד טוב

• פותח/ת השרשור
בסדר אז נגיד שאתה אוכל כרגיל כמו שאתה אומר
הגובה שלך גם לא הכי בשמים
אתה רוצה לשקול 50 קילו
תגבה עוד איזה 10-20 ס''מ

כמו שאמרתי בגיל הזה משקל לא אמור לעניין אותך
וBMI זה דבר דפוק שהמציאו שממש לא עובד טוב
חחחח אני לא רוצה לשקול 50 קילו... אני רוצה לשקול 27-30 קילו השנה.
והגובה שלי ממש טוב אני לא בין הנמוכים בכיתה שלי. יש לי גובה ממש בסדר בשביל ילד בכיתה ה' סתם שתדע..
ומשקל כן מעניין אותי כי אני לא רוצה להיות שחיף

אוראו וחלב ....חח סתם פשוט תאכל טוב הרבה בשר ופחמימות מורכבות(אורז מלא, פסטה מלאה,לחם מלא וקורנפלקס של אלופים 😃
תשלב גם דגים במקום הבשר לפעמים
ובמקום חטיפים לך על תפוח

אתה עוד צעיר מידי
מה הקשר צעיר מידי?
עדיף שישים לב קצת יותר לתזונה מילד ממוצע ולא יהיה בתת-משקל.

מה הקשר צעיר מידי?

בעיה זה שאני לא יודע מה נחשב תת משקל לילד בן 11...
וצעיר מידי כדי לעלות מסת שריר(כשאני חושב על זה, זה כנראה לא הייה כלכך ברור... :S 😵)

העיקר שיאכל טוב

במקרה שלך הייתי ממליץ שתדבר עם ההורים ותפנו יחד לתזונאי ספורט/איש מקצוע שהוא תזונאי שמתעסק גם באימונים. לא ממליץ על דאיטניות בקופ״ח מאחר וזה בד״כ ביזבוז של זמן לאנשים במצבך. אל תחפש תפריטים באינטרנט כי 99.9% מהם לא יהיו מותאמים למשקל/גובה/גיל שלך ובגילך אפשר בהחלט להזיק להתפתחות התקינה של הגוף ולגרור את גופך לבעיות שאתה עוד תצטער עליהן בעתיד.

• פותח/ת השרשור
במקרה שלך הייתי ממליץ שתדבר עם ההורים ותפנו יחד לתזונאי ספורט/איש מקצוע שהוא תזונאי שמתעסק גם באימונים. לא ממליץ על דאיטניות בקופ״ח מאחר וזה בד״כ ביזבוז של זמן לאנשים במצבך. אל תחפש תפריטים באינטרנט כי 99.9% מהם לא יהיו מותאמים למשקל/גובה/גיל שלך ובגילך אפשר בהחלט להזיק להתפתחות התקינה של הגוף ולגרור את גופך לבעיות שאתה עוד תצטער עליהן בעתיד.
אז כן נכון אנחנו כנראה הולכים לתזונאית בקרוב כדי שתתן לי תפריט.. תודה רבה! 😃
אוראו וחלב ....חח סתם פשוט תאכל טוב הרבה בשר ופחמימות מורכבות(אורז מלא, פסטה מלאה,לחם מלא וקורנפלקס של אלופים 😃
תשלב גם דגים במקום הבשר לפעמים
ובמקום חטיפים לך על תפוח
אני בקושי אוכל חטיפים 😃 אבל לפעמים אני גם אוכל חטיף תפוחים מיובשים שזה 100% תפוחים מיובשים.. יענו ללא תוספת סוכר וכל אלה... זה ממש בריא וגם טעים :D
מה הקשר צעיר מידי?
צודק :D
בעיה זה שאני לא יודע מה נחשב תת משקל לילד בן 11...
וצעיר מידי כדי לעלות מסת שריר(כשאני חושב על זה, זה כנראה לא הייה כלכך ברור... :S 😵)

העיקר שיאכל טוב
חחחח אז זהו אני לא רוצה לעלות מסת שריר... אני רוצה לעלות במשקל. ולא דרך לאכול כל יום המבורגר בMC'DONALDS עם שומן טראנס.. אני רוצה עם אוכל בריא.

הלוואי שהיה לי שכל בגיל 11 לחשוב בכלל על תזונה נכונה,עזוב אימונים ודברים כאלה ..
עצם זה שאתה לא טוחן חטיפים ושטויות מראה על גדולה לפי דעתי לילד בן 11
בהצלחה בהמשך 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית