מידע מקורות שומן איכותיים

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
אני מחפש מקורות לשומן איכותי, לא רווי בעיקר כדי שינוצל לאנרגיה ופחות ייאגר בגוף.
אני יודע שגם שומן כמו חמאה, בקר וכו' הם איכותיים אבל לגוף נוח יותר לאגור אותם
מאשר לנצל לאנרגיה.

איזה שומנים יענו על הדרישות? ומאיזה קבוצה לחפש אותם? (חד בלתי רווי, רב בלתי רווי וכו'..)

שמע האמת שאף פעם לא אהבתי אותם אז פשוט החלפתי אותם בעוד בשרD:
אז לא קניתי די הרבה זמן.. אני חושב שבאמת בטווח מחירים שאמרת אבל סה"כ צרכתי 10-15 גר ליום

יוגב, אבל שאתה צורך 50 גר' שקדים את מוסיף בערך עוד 7 גרם של אומגה 6 אם אני זוכר נכון... ואפילו בשמן דגים הכי מרוכז יש פחות מ- 5 גר' אני חושב.. ככה שעם כל האוכל בכל היום אתה יוצא ביחס די גבוה.

• פותח/ת השרשור
שמע האמת שאף פעם לא אהבתי אותם אז פשוט החלפתי אותם בעוד בשרD:
אז לא קניתי די הרבה זמן.. אני חושב שבאמת בטווח מחירים שאמרת אבל סה"כ צרכתי 10-15 גר ליום

יוגב, אבל שאתה צורך 50 גר' שקדים את מוסיף בערך עוד 7 גרם של אומגה 6 אם אני זוכר נכון... ואפילו בשמן דגים הכי מרוכז יש פחות מ- 5 גר' אני חושב.. ככה שעם כל האוכל בכל היום אתה יוצא ביחס די גבוה.
וכמה אתה משלם על שמן קוקוס?

חחח האמת שלא הוסגרת, גם אני מגן על השומן רווי אבל לא אוכל דוגל ממש בפליאו. עקרונית אני די שם ב90% כי ככה אני אוכל פשוט..אבל קורנפלקס בבוקר וחלבה זה דברים שאני לא מוכן לוותר עליהם לעולם..גם אם זה מה שיהרוג אותי

אבל גם לא מעט מגנזיום..ושוב הכי פשוט זה לתסף אומגה 3 ושלא יהיה אכפת לך לעולם מאיזה סוג של אגוז אתה אוכל
וואו, עכשיו ראיתי..לא נוראמלי המחיר..

קח 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא, תוסיף כפית דבש ותערבב והנה לךחלבה טעימה רצח ואיכותית

• פותח/ת השרשור
מישהו יכול לשפוך קצת אור על אומגה 9 ?
אני יודע שזו חומצת שומן שהגוף יכול לייצר בעצמו, אבל זה אומר שאני צריך להמנע ממנה?
יש לי בערך 50 גרם של אומגה 9 בתפריט.

מישהו יכול לשפוך קצת אור על אומגה 9 ?
אני יודע שזו חומצת שומן שהגוף יכול לייצר בעצמו, אבל זה אומר שאני צריך להמנע ממנה?
יש לי בערך 50 גרם של אומגה 9 בתפריט.
עד כמה שאני זוכר היא חומצה טובה לגוף, זאת אומרת שהיא לא דלקתית כמו האומגה 6, בנוסף לדעתי היא לא באותה "תחרות" שהאומגה 6 והאומגה 3 נמצאות על האנזימים המפרקים. אבל אני לא בטוח במאה אחוז בתשובה שלי, תשאל את ד"ר גוגל ותספר לנו? ;)

• פותח/ת השרשור
עד כמה שאני זוכר היא חומצה טובה לגוף, זאת אומרת שהיא לא דלקתית כמו האומגה 6, בנוסף לדעתי היא לא באותה "תחרות" שהאומגה 6 והאומגה 3 נמצאות על האנזימים המפרקים. אבל אני לא בטוח במאה אחוז בתשובה שלי, תשאל את ד"ר גוגל ותספר לנו? ;)
קראתי, ובגלל זה שאלתי כאן.
בעיקרון מה שהבנתי זה שזה מוריד LDL, מעלה HDL ועוד דברים טובים, אך הגוף מייצר אותו לבד כשצריך.
לא הבנתי מה תעשה צריכה נוספת מהאוכל, האם היא מזיקה ויש להמעיט בה.
תשובה לשאלה השניה לא מצאתי.

במקרה מיד אחרי שקראת את האשכול הזה ואת כל התגובות התחלתי לקרוא מאמר ב"kilogram" על חיטוב וירידה בשומן,
ובתחילת המאמר מפרטים קצת על השומנים שהוזכרו פה,

"
1. שומן רב בלתי רווי (אומגה 3 ו-6 ) – שומנים מסוג זה חיוניים לגוף שלנו, מכיוון שהגוף אינו יודע לייצר אותם בעצמו.
דוגמאות לשומנים אלו הם : אגוזי מלך (אומגה 3+6), שקדים (אומגה 6), כדורי אומגה 3, זרעי פשתן (אומגה 3), שמן תירס, שמן כותנה, שמן זית (אומגה 6), זיתים, שמן שומשום וכו'.

2. שומן חד בלתי רווי (אומגה 9) – הגוף יודע לתפקד גם בלי צריכה של שומנים אלה על ידי ייצור עצמי, אך הם חיוניים למטרות שונות כגון: העלאה של הליפופרוטאין הטוב (ידוע גם בתור "הכולסטרול הטוב" – HDL) והורדה של הליפופרוטאין הרע (ידוע גם בתור "הכולסטרול הרע" – LDL), איכות עור הגוף ועוד. דוגמאות לשמנים אלו: שמן קנולה, אבוקדו, שמן בוטנים וכו'.

3. שומן רווי – שומן מהחי (מוצרי בשר וחלב), חמאה, שמן קוקוס, שמן דקלים ושמן קקאו.
1 גרם של שומן שווה לכ-9 קלוריות.

"

מקווה שזה קצת עזר 😃

אה וכמובן קישור למאמר:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

במקרה מיד אחרי שקראת את האשכול הזה ואת כל התגובות התחלתי לקרוא מאמר ב"kilogram" על חיטוב וירידה בשומן,
ובתחילת המאמר מפרטים קצת על השומנים שהוזכרו פה,

"
1. שומן רב בלתי רווי (אומגה 3 ו-6 ) – שומנים מסוג זה חיוניים לגוף שלנו, מכיוון שהגוף אינו יודע לייצר אותם בעצמו.
דוגמאות לשומנים אלו הם : אגוזי מלך (אומגה 3+6), שקדים (אומגה 6), כדורי אומגה 3, זרעי פשתן (אומגה 3), שמן תירס, שמן כותנה, שמן זית (אומגה 6), זיתים, שמן שומשום וכו'.

2. שומן חד בלתי רווי (אומגה 9) – הגוף יודע לתפקד גם בלי צריכה של שומנים אלה על ידי ייצור עצמי, אך הם חיוניים למטרות שונות כגון: העלאה של הליפופרוטאין הטוב (ידוע גם בתור "הכולסטרול הטוב" – HDL) והורדה של הליפופרוטאין הרע (ידוע גם בתור "הכולסטרול הרע" – LDL), איכות עור הגוף ועוד. דוגמאות לשמנים אלו: שמן קנולה, אבוקדו, שמן בוטנים וכו'.

3. שומן רווי – שומן מהחי (מוצרי בשר וחלב), חמאה, שמן קוקוס, שמן דקלים ושמן קקאו.
1 גרם של שומן שווה לכ-9 קלוריות.

"

מקווה שזה קצת עזר 😃

אה וכמובן קישור למאמר:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

בקצרה, שמן קוקוס בראבק 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית