הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 220 קילו דדליפט ל 4 חזרות

• פותח/ת השרשור Barvaz
  • פורסם בתאריך
בעזהי"ת

אז בעצם אין טיעון מספיק מוצק נגד השקעה בפרק האקסצנטרי בדדליפט...

הטיעון הוא שמדובר ב"משיכה תחרותית", אין משמעות לשלב האקסצנטרי, הוא אינו נבחן.
(אחרת נצטרך טיעון לפאוז בבנץ'...)

נושא התרומה של עבודה אקסצנטרית למטרות היפרטרופיה הן ברמת הישימות המעשית והן ביחסיות התועלת-נזק, אינו חדש ומהווה פרק בפני עצמו. מנגד בנוגע לתרומה שלו לפאוורליפטינג, אפשר לדבר עליו לכל היותר כגורם עומס נוסף מבין שלל הגורמים האפשריים בקוטב ה-repeat effort, ולעומת זאת לא ישים ובעייתי בקוטב ה-maximum effort (להתיישב בסקוואט עם משקל שאי אפשר לקום איתו? הדרך לפציעה קצרה ביותר. ואם מפחדים מהעומס על ה-CNS במאמצים מעל 90% RM1, אז מה כאן? וכן במשקל נמוך יותר: אנחנו רוצים לתרגל את שלב ה-ATP והמעגל הפוספוגני על השלב הקונצנטרי, לא לשרוף את כל הכוח בדרך אליו!), ומנוגדת בבירור לקוטב ה-dynamic effort, כל אלה הגורמים הקלאסיים לעלייה בכוח מירבי.

לא טענתי שאין משמעות לשלב האסקצנטרי בדדליפט תחרותי - והוא בטח נבחן (אי אפשר לזרוק את הדדליפט בסיום הנעילה). כן ציינתי שבצד זאת שבלאו הכי הרלוונטיות שלו נמוכה ובעייתית בכל הנוגע לפיתוח כוח מירבי - ולכן לא נוגע לביצוע המפלצתי שהברווז הציג כאן, גם מי שכן מחפש היפרטרופיה נטו, ורוצה לנסות חזרות שליליות (בסייקל של HST למשל) או כל סוג אחר של עבודה/דגש אקסצנטרי (כמו הורדה איטית ועלייה מהירה - אשר היוותה פתיח לדיון הנוכחי), מומלץ לו מאוד לשקול בחיוב את יישום המתודה בתרגילים אחרים מאשר דדליפט. סיכון פציעה מיותר וחסר תועלת.

שיהיה ברור שפאוז בנץ לא מומלץ למתאמן שלא מתכונן לתחרות(וגם למי שכן כדאי לבצע בערבון מוגבל/לא להגזים)

תרגילים שיש בהם חלק אקסצנטרי לרוב משתמשים ברפלקס מתיחה של השרירים/מפרקים הפעילים או לפחות מפיקים תועלת אחרת(לדוג׳ שיטות אימון כמו על-אקסצנטרי).

בדדליפט לא רק שאין רפלקס מתיחה באף מפרק אלא גם שריבאונד מהרצפה יהרוס את הטכניקה ויפריע למנח תקין של כל הגוף ויפחית מהקושי בתנועה בגלל ההקפצה(אלא אם כן מושכים עם רצועות שורש כף יד והאחיזה רגילה ואולי אז הטכניקה תשמר אבל זה לא המקרה בקרב מתאמנים ״רגילים״)
בנוסף אי אפשר לעשות על-אקסצנטרי בדדליפט כי ספוטר לא יעזור לך להרים את המוט ואתה לא יכול להוריד מה שמלכתחילה אתה לא מצליח להרים.

דדליפט דינו כדין האולימפיות, המטרה לנתק משקל ולהרים אותו לגובה מסויים משם ואילך צריך רק להוריד בלי למות/להפצע על פי התנאים הקיימים

אביב, אשמח לדעת למה פאוז בנץ לא מומלץ למתאמן שאינו מתחרה.

אחרי שלא עבדתי בכלל עם עצירה , התחתית בבנצ' שלי הייתה מאוד חלשה כשניסיתי עצירה ,
ולדעתי צריך להכניס תרגול מסויים של עצירה .

מה שאני עושה כרגע זה עצירה באימון נפח

אגב , ה-דוק' עובד בכל הלחיצות עם עצירה .

אני גם חושב, פשוט אני יודע שלמר. ברווז אין שיאי עולם.
לא התכוונתי למאור.
הכוונה שלי הייתה, שכפי שמאור עובד, כך שיאנים עולמיים רבים עובדים, גם השיאנים שפה בפורום, ולכן היא לא יכולה לבוא ולומר לשיאן עולם איך לעבוד.
בדיעבד השימוש בזה היה קצת לא קשור כי למאור אכן אין שיאי עולם.

זה לא אישית נגדך, גם נגדי עשו המון פעמים אמבוש כי הגבתי תגובות בסגנון שלך. למדתי להגיב אחרת 😃

לא מבין מה הפורום הזה זה אלוהים שלכם? שיצאו עליכם עד מחר מה אתם שמים פה על משתשמים? תגידו איזה דעה שבא לכם

אף אחד פה לא אבא שלכם או אלוהים זה שאחד פה מרים קצת יותר מהשני או שעבר את ה 180 דדליפט זה לא אומר כלום

אני אגיע ואדבר בזלזול על טכניקה של וויטליפטרים כאחד שלא מבין בזה כלום ?

זה מקומם וזה לגיטימי להתקומם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית