הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מנוחות בין הסטים וטווח החזרות משפיע על היפרטרופיה ?

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
תמיד האמנתי בכל השנים באימונים שלי שהגישה לגדול פשוטה:תרים כבד תתקדם במשקלי עבודה בתרגילים המורכבים תאכל מספיק ותגדל.

אבל הבנתי לא מזמן שהשיטות אימון האלו שרוב הפורום מתאמן בהם(טווח חזרות נמוך, מנוחות ארוכות בין סט לסט לא יעילות להיפרטרופיה)
הבנתי שעם אני רוצה לגדול המשקל על המוט לא באמת כזה קריטי כמו שחשבתי יש אנשים שאומרים שעדיף לעבוד היום בטווח חזרות של 8-12 ולנוח בין סט לסט דקה עד דקה וחצי גג וזה יביא ליותר היפרטרופיה מאשר שיטות האימון
שהרוב המוחלט פה משתמש בהם מנוחות ארוכות טווח חזרות נמוך...

השאלה שלי איזה שיטת אימון באמת לדעתכם הכי יעילה להיפרטרופיה ? האם באמת המשקל על המוט לא כזה קריטי להיפרטרופיה כמו שהרבה אומרים שחייב להתקדם במשקלי עבודה בישביל לגדול?...
לדעתכם השיטות אימון האחרות של הטווח חזרות גבוה עם מנוחות קצרות בין הסטים של דקה עד דקה וחצי תיהיה יעילה יותר להיפרטרופיה מאשר האימונים עם הטווח חזרות נמוך של ה 5 ..?
בסופו של דבר ברור שעם המנוחות בין הסטים יורדות לדקה עד דקה וחצי המשקל על המוט ירד המון וככה גם השריר לא יתאושש לחלוטין בין הסטים כי המנוחות יורדות לכן יהיה יותר הרגשה שהשריר""נשרף""

בכל מקרה מה דעתכם באמת? מה הגישה הנכונה להיפרטרופיה?..

• פותח/ת השרשור
ראיתי אבל אשמח שבכל זאת תביא את דעתך פה למרות שהיה דיון דומה מה תחושב שיותר יעיל?

תלוי באיזו רמה, עד רמה מאוד גבוהה עלייה בכוח נותנת את השיפור המשמעותי ביותר. אני מדבר על מתאמן ללא סטרואידים כמובן.

• פותח/ת השרשור
מתאמן שהגיע למשקלי עבודה טובים והוא דיי חזק
יהיה עדיף לו בישביל לגדול לעבוד טווח חזרות גבוה עם מנוחות של 60-90שניות?

ברמה של מתאמן בינוני-מתקדם \ מתקדם, כן. אבל זו רמה שלוקח בד"כ מספר שנים של אימונים אידיאליים להגיע אליה.

• פותח/ת השרשור
איך אני יכול לדעת עם אני מתאמן בינוני?
עם הגעתי למצב שהמשקלי עבודה שלי טובים וקשה לי להתקדם במשקלים בטח שלא כל אימון
אז זה אומר שאני מתאמן בינוני?
ושוב אתה אומר שעם אני יעבוד בשיטה הזאת של הטווח חזרות גבוה מנוחות קצרות גם עם אני לא יתקדם במשקלי עבודה
אני יעלה במאסת שריר?

מתאמן בינוני זה מתאמן שההתקדמות שלו היא פעם בשבוע +-, כשהכל נעשה נכון.
אם לא התאמנת על תרגילי הבסיס ומשכת את ההתקדמות בהם מאימון לאימון במשך תקופה ארוכה, בד"כ חצי שנה +- , אתה לא מתאמן בינוני.

מה היסטוריית האימונים שלך, ומה משקלי העבודה שלך?

• פותח/ת השרשור
לעולם לא עבדתי בתוכניות כוח כי אני לא ממש רציתי תאמת
אני תמיד עבדתי AB מעט תרגילים ריכוז בתרגילים מורכבים אימון שלי בערך שריר גדול 5סטים(2תרגילים)
שריר קטן (תרגיל אחד 2סטים):חזה כתפיים,יד אחורית
רגלים גב יד קידמית

משקלי עבודה: פרס 67-70קילו ל5חזרות.
בנץ 115 ל 5חזרות
ברגלים אני טיפה חלש יותר
סקוואט 112 :5חזרות
דדליפט 150-160 5חזרות
מקבילים עם מעניין אותך 37קילו(משקולת)+6חזרות
מתח 20קילו עלי עם איזה 8-10חזרות ..

לעולם לא עבדתי בתוכניות כוח כי אני לא ממש רציתי תאמת
אני תמיד עבדתי AB מעט תרגילים ריכוז בתרגילים מורכבים אימון שלי בערך שריר גדול 5סטים(2תרגילים)
שריר קטן (תרגיל אחד 2סטים):חזה כתפיים,יד אחורית
רגלים גב יד קידמית

משקלי עבודה: פרס 67-70קילו ל5חזרות.
בנץ 115 ל 5חזרות
ברגלים אני טיפה חלש יותר
סקוואט 112 :5חזרות
דדליפט 150-160 5חזרות
מקבילים עם מעניין אותך 37קילו(משקולת)+6חזרות
מתח 20קילו עלי עם איזה 8-10חזרות ..
אלה לא משקלי עבודה טיפוסיים למתאמן מתקדם, אלא אם הוא מבוגר או משהו בסגנון. אין סיבה לא לבצע תוכנית כוח, כאשר בלחיצות הייתי מבצע רוטינה של התקדמות שבועית, בניגוד לסקוואט.
בכל מקרה אתה יכול להוסיף בסוף האימון תרגילי עזר ל8-15 חזרות, למשל מתח, צ'ין אפס, מקבילים וכו'.

הבסיס עדיין צריך להיות התחזקות בסקוואט, דדליפט, בנץ' ופרס (שהוא חלש ביחס לבנץ')

אלה לא משקלי עבודה טיפוסיים למתאמן מתקדם, אלא אם הוא מבוגר או משהו בסגנון. אין סיבה לא לבצע תוכנית כוח, כאשר בלחיצות הייתי מבצע רוטינה של התקדמות שבועית, בניגוד לסקוואט.
בכל מקרה אתה יכול להוסיף בסוף האימון תרגילי עזר ל8-15 חזרות, למשל מתח, צ'ין אפס, מקבילים וכו'.

הבסיס עדיין צריך להיות התחזקות בסקוואט, דדליפט, בנץ' ופרס (שהוא חלש ביחס לבנץ')

אני באמת מנסה להבין על מה אתה מדבר ולא מצליח...
למה אתה מגדיר את רמת המתאמן לפי המשקל שהוא מרים ולא לפי רמת ההתאוששות?
איך הגעת למסקנה שאין סיבה לא לבצע תכנית כוח כשהמטרה של המתאמן היא אך ורק היפרטרופיה.. ואיך הגעת למסקנה שלמטרת היפרטרופיה (נטו!!!) התוצאות יהיו טובות יותר עם תכנית כוח?
גם אם מתאמן מתחיל יגש אליי ויאמר לי שהוא רוצה אך ורק לגדול, לא מעניין אותו כוח, אין שום סיבה שאני לא אתן לו תכנית (עדיפות לתרגילים פשוטים) כשטווח החזרות נע בין 6-12 והמנוחות בין 45ל-90 ש'..
במידה והמתאמן הוא חדש או מתקדם או לא מעניין אותי מה ויגיד לי שהוא רוצה לגדול ולהתחזק, אז אני אתחיל לשחק בטווח החזרת ואחשוב על להרים כבד ותרגילים מורכבים..
ד"א לפי מה שאתה אומר, כמעט ואין מתאמנים מתקדמים בארץ... המשקלים שהבחור פה הציג הם ממש לא נמוכים וממש לא מתחילים.. קצת שטות להגיד דבר כזה.. הוא מחפש לגדול ולא רק לפתח כוח.. המטרה שלו זה לא 200 קילו סקוואט אלא רגל גדולה יותר.. עם 200 קילו סקוואט ומנוחה של 4 דקות בין כל סט הוא ישיג כוח ורגל גדולה אבל עם 160 קילו סקוואט ומנוחה של דקה וחצי בין סט לסט הוא ישיג רגל גדולה יותר... (אולי שיפור בכוח לא יהיה אבל זו לא המטרה ככה שזה לא מעניין...)

בגדול אתה מעלה נושאים שנטחנו מזמן, ולכן הפניתי לקישור לנושא רלוונטי קודם לכן. אני מהפלאפון ולכן התגובה שלי קצת מוגבלת אבל אענה על מה שאני זוכר שנשאל:
א. כן, הפרס חלש ביחס לבנץ' - יחס אידיאלי מבחינת יציבות כתפיים הוא שהפרס הוא שני שליש מהבנץ'.
ב. הבחור לא מתאמן מתחיל לחלוטין, בלחיצות 99% שלא, אבל זה כי הוא אימן את פלג הגוף העליון הרבה יותר מאת התחתון. כפי שציינתי בסקוואט הוא יכול להתקדם מאימון לאימון. זו התקדמות מהירה שצריך לנצל.
3. קרא את הנושא שהפניתי אליו קודם לכן, שמדבר על היפרטרופיה בצורות אימון שונות.
4. בגדול, אתה מתעסק ב*לעשות*, כאשר אני מתעסק ב*להתקדם*. אתה מדבר פה גם על סקוואט של 160 כאילו זה משהו שיש לו. הבעייה היא שאין לו, והדרך הכי מהירה לשם היא תוכנית כוח.
5. כפי שציינתי הוא יכול להוסיף תרגילי עזר בטווחי חזרות גבוהים יותר.
6. מתאמן מתחיל שבא לחדר כושר שחיף ורוצה להיות גדול וחזק ומקבל תוכנית כמו שהמלצת עליה - נשאר קטן וחלש, בדיוק כמו שכולנו רואים כל אימון. למעט אלה שבגיל צעיר גדלים כי הם היו גדלים גם בלי קשר לאימונים / אנשים עם גנטיקה טובה - שגם הולכים לעבוד קשה יותר ממה שהתוכנית שלך דורשת / מוזרקים.
6. הסקתי שהוא לא מתאמן מתקדם, כי מתאמן מתקדם לא לוחץ 115 ושופף 112. לא מתאמן מתקדם בלי פציעה / מצב גופני מיוחד כלשהו.
7. מעטים מאוד המתאמנים המתקדמים בארץ, זה נכון. הרוב המוחץ של המתאמנים = מתאמנים מתחילים, והעובדה שהם מנויים במכון כבר 5 / 10 / 15 שנה לא שוללת את זה.
8. קרא את הדיון אליו הפניתי למעלה.
9. קרא את הדיון אליו הפניתי למעלה.
10. רציני, קרא אותו. אתה מתבטא בזלזול, חוסר ידע ותוקפנות כאילו זה שאתה צודק זו עובדה, ופשוט שכחתי מזה - תבין שאני (וממש לא רק אני) מתנגד להנחת היסוד שלך לגביי איך משיגים מסת שריר. לכן, אגיד שוב - קרא את הנושא אליו הפניתי קודם לכן.

בגדול אתה מעלה נושאים שנטחנו מזמן, ולכן הפניתי לקישור לנושא רלוונטי קודם לכן. אני מהפלאפון ולכן התגובה שלי קצת מוגבלת אבל אענה על מה שאני זוכר שנשאל:
א. כן, הפרס חלש ביחס לבנץ' - יחס אידיאלי מבחינת יציבות כתפיים הוא שהפרס הוא שני שליש מהבנץ'.
ב. הבחור לא מתאמן מתחיל לחלוטין, בלחיצות 99% שלא, אבל זה כי הוא אימן את פלג הגוף העליון הרבה יותר מאת התחתון. כפי שציינתי בסקוואט הוא יכול להתקדם מאימון לאימון. זו התקדמות מהירה שצריך לנצל.
3. קרא את הנושא שהפניתי אליו קודם לכן, שמדבר על היפרטרופיה בצורות אימון שונות.
4. בגדול, אתה מתעסק ב*לעשות*, כאשר אני מתעסק ב*להתקדם*. אתה מדבר פה גם על סקוואט של 160 כאילו זה משהו שיש לו. הבעייה היא שאין לו, והדרך הכי מהירה לשם היא תוכנית כוח.
5. כפי שציינתי הוא יכול להוסיף תרגילי עזר בטווחי חזרות גבוהים יותר.
6. מתאמן מתחיל שבא לחדר כושר שחיף ורוצה להיות גדול וחזק ומקבל תוכנית כמו שהמלצת עליה - נשאר קטן וחלש, בדיוק כמו שכולנו רואים כל אימון. למעט אלה שבגיל צעיר גדלים כי הם היו גדלים גם בלי קשר לאימונים / אנשים עם גנטיקה טובה - שגם הולכים לעבוד קשה יותר ממה שהתוכנית שלך דורשת / מוזרקים.
6. הסקתי שהוא לא מתאמן מתקדם, כי מתאמן מתקדם לא לוחץ 115 ושופף 112. לא מתאמן מתקדם בלי פציעה / מצב גופני מיוחד כלשהו.
7. מעטים מאוד המתאמנים המתקדמים בארץ, זה נכון. הרוב המוחץ של המתאמנים = מתאמנים מתחילים, והעובדה שהם מנויים במכון כבר 5 / 10 / 15 שנה לא שוללת את זה.
8. קרא את הדיון אליו הפניתי למעלה.
9. קרא את הדיון אליו הפניתי למעלה.
10. רציני, קרא אותו. אתה מתבטא בזלזול, חוסר ידע ותוקפנות כאילו זה שאתה צודק זו עובדה, ופשוט שכחתי מזה - תבין שאני (וממש לא רק אני) מתנגד להנחת היסוד שלך לגביי איך משיגים מסת שריר. לכן, אגיד שוב - קרא את הנושא אליו הפניתי קודם לכן.
אני רוצה לענות לך לכל נקודה שרשמת אבל אני אתחיל בזה שאני לא מתבטא בזלזול ואני מצטער אם ככה זה נראה.. קראתי את הפוסט ועצם זה שאתה אומר למישהו שהוא מתבטא בחוסר יודע מעיד על זלזול מצידך....
זה שאתה מתנגד להנחת היסוד שלי לא אומרת שהיא טעות...
א. אני מניח שהוצאת מאיזו טבלה את החישובים האלו של חזק ביחס ל... העניין הוא שזה לא כל כך מעניין ביחס לנושא שאנחנו מדברים עליו..
ב. אל תטעה, יכול להיות שהבחור מתחיל.. מה שבטוח אני לא יכול להגיד לך ע"פ המשקלים שלו אם הוא מתחיל או לא.. קצת מוזר שבתור מנהל פורום אתה ממיין אנשים כמתחילים או מתקדמים לפי כמות המשקל שהם מרימים... זה דבר ידוע שרמת המתאמן קשורה ברמת ההתאוששות שלו מעומס מסויים...
3. קראתי את הנושא ואת התגובה עם הטבלה.. מעולם לא ראיתי את הטבלה הזו ואני אשמח לדעת מאיפה היא, מי פרסם אותה.
מעבר לזה, אם נסתכל על הטבלה, אתה תשים לב שאולי הגדילה המיופיברלית הכי טובה נצפית תחת עומס של 3 חזרות, אבל נאמר כבר שאי אפשר לעבוד תחת עומס כזה לאורך זמן ולבנות אימון שיהיה באמת יעיל למטרת היפרטרופיה, לאחר מכן, ההיפרטרופיה הטובה ביותר נצפית בין 10-12 חזרות... בטווח הזה כבר אפשר לבצע אימון ולעמוד בעומס.
4. בגדול אתה מתעסק במה שאתה מתעסק ואני מתעסק במה שאני מתעסק.. אתה מתעסק בלצבור כוח וגודל או רק כוח.. אני מתעסק בלצבור אך ורק גודל!
אתה סוטה מהנושא ומתחמק... התשובות שלך פשוט בורחות מהשוליים.. כשבן אדם בא אלייך ואומר לך אני רוצה אך ורק לגדול! ואני אומר לך, בתור מאמן, יש הרבה כאלו... אתה לא תתן לו SS, כי אין שום סיבה שהוא יבצע תכנית כזו אם המטרה העיקרית והיחידה שלו היא לגדול...
כנ"ל לגבי פותח הפוסט, במידה והוא החליט שהוא התקדם מספיק במשקלים ואין לו צורך לפתח עוד כוח, הוא רוצה לפתח רק מאסת שריר, אין שום סיבה שהוא ירים כבד וינוח 4 דק (כבד זה יחסי אחי..), תיהיה גדילה הרבה יותר טובה אם הוא ירים משקל כבד ל8-10 חזרות וינוח 60 ש' בין סט לסט...
מעבר לזה, חשוב גם לציין שגם פה תיהיה גדילה בכוח.
5.שוב, אתה עונה בתשובות שבכלל לא קשורות לנושא אחי.. אתה מדבר על בן אדם שרוצה לגדול ולהתחזק ואז הייתי נותן לו תכנית שבאמת משלבת טווח חזרות של 5-8, אנחנו מדברים על בן אדם ששואל נטו על גדילת שריר ותו לא.
6.שוב, אתה אומד את רמתו של מתאמן לפי כמות המשקל שהוא מרים ולא לפי רמת ההתאוששות שלו..
7.לא יודע אם אתה יכול להגיד דבר כזה אבל לא ממש מעניין
8. 9. 10. קראתי את הדיון ובאמת חבל שאתם בתור המנהלים הכנסתם את SS וכל עניין הכוח הזה ברבאק לאנשים למוח..
יש אנשים שהמטרה שלהם זה לא לשפוף 2.5 כפול משקל גוף או ללחוץ 140 קילו בנץ' לחמישיות...
יש אנשים שסה"כ רוצים לשנות את הגוף שלהם מבחינה חיצונית ויהיה נחמד אם קצת תיהיה פה יציאה מהקופסא הזאת של הכוח.
אדם שרוצה לפתח מאסת שריר יותר מאשר לפתח כוח, אין שום סיבה שיעשה SS... אין שום סיבה שלא יעבוד עם מנוחות קצרות בטווח חזרות של 6-12... אני באמת לא מתכוון לזלזל או משהו, להיפך, אני מאמן חדר כושר וכל תכניות האימון שאני בונה מתבססות על הדברים שאני כותב, אם מישהו כאן חושב שאני טועה אני אשמח לשמוע מה נכון...

אני רוצה לענות לך לכל נקודה שרשמת אבל אני אתחיל בזה שאני לא מתבטא בזלזול ואני מצטער אם ככה זה נראה.. קראתי את הפוסט ועצם זה שאתה אומר למישהו שהוא מתבטא בחוסר יודע מעיד על זלזול מצידך....
א. אני מניח שהוצאת מאיזו טבלה את החישובים האלו של חזק ביחס ל... העניין הוא שזה לא כל כך מעניין ביחס לנושא שאנחנו מדברים עליו..
ב. אל תטעה, יכול להיות שהבחור מתחיל.. מה שבטוח אני לא יכול להגיד לך ע"פ המשקלים שלו אם הוא מתחיל או לא.. קצת מוזר שבתור מנהל פורום אתה ממיין אנשים כמתחילים או מתקדמים לפי כמות המשקל שהם מרימים... זה דבר ידוע שרמת המתאמן קשורה ברמת ההתאוששות שלו מעומס מסויים...
3. קראתי את הנושא ואת התגובה עם הטבלה.. מעולם לא ראיתי את הטבלה הזו ואני אשמח לדעת מאיפה היא, מי פרסם אותה.
מעבר לזה, אם נסתכל על הטבלה, אתה תשים לב שאולי הגדילה המיופיברלית הכי טובה נצפית תחת עומס של 3 חזרות, אבל נאמר כבר שאי אפשר לעבוד תחת עומס כזה לאורך זמן ולבנות אימון שיהיה באמת יעיל למטרת היפרטרופיה, לאחר מכן, ההיפרטרופיה הטובה ביותר נצפית בין 10-12 חזרות... בטווח הזה כבר אפשר לבצע אימון ולעמוד בעומס.
4. בגדול אתה מתעסק במה שאתה מתעסק ואני מתעסק במה שאני מתעסק.. אתה מתעסק בלצבור כוח וגודל או רק כוח.. אני מתעסק בלצבור אך ורק גודל!
אתה סוטה מהנושא ומתחמק... התשובות שלך פשוט בורחות מהשוליים.. כשבן אדם בא אלייך ואומר לך אני רוצה אך ורק לגדול! ואני אומר לך, בתור מאמן, יש הרבה כאלו... אתה לא תתן לו SS, כי אין שום סיבה שהוא יבצע תכנית כזו אם המטרה העיקרית והיחידה שלו היא לגדול...
כנ"ל לגבי פותח הפוסט, במידה והוא החליט שהוא התקדם מספיק במשקלים ואין לו צורך לפתח עוד כוח, הוא רוצה לפתח רק מאסת שריר, אין שום סיבה שהוא ירים כבד וינוח 4 דק (כבד זה יחסי אחי..), תיהיה גדילה הרבה יותר טובה אם הוא ירים משקל כבד ל8-10 חזרות וינוח 60 ש' בין סט לסט...
5.שוב, אתה עונה בתשובות שבכלל לא קשורות לנושא אחי.. אתה מדבר על בן אדם שרוצה לגדול ולהתחזק ואז הייתי נותן לו תכנית שבאמת משלבת טווח חזרות של 5-8, אנחנו מדברים על בן אדם ששואל נטו על גדילת שריר ותו לא.
6.שוב, אתה אומד את רמתו של מתאמן לפי כמות המשקל שהוא מרים ולא לפי רמת ההתאוששות שלו..
8. 9. 10. קראתי את הדיון ובאמת חבל שאתם בתור המנהלים הכנסתם את SS וכל עניין הכוח הזה ברבאק לאנשים למוח..
יש אנשים שהמטרה שלהם זה לא לשפוף 2.5 כפול משקל גוף או ללחוץ 140 קילו בנץ' לחמישיות...
יש אנשים שסה"כ רוצים לשנות את הגוף שלהם מבחינה חיצונית ויהיה נחמד אם קצת תיהיה פה יציאה מהקופסא הזאת של הכוח.
אדם שרוצה לפתח מאסת שריר יותר מאשר לפתח כוח, אין שום סיבה שיעשה SS... אין שום סיבה שלא יעבוד עם מנוחות קצרות בטווח חזרות של 6-12... אני באמת לא מתכוון לזלזל או משהו, להיפך, אני מאמן חדר כושר וכל תכניות האימון שאני בונה מתבססות על הדברים שאני כותב, אם מישהו כאן חושב שאני טועה אני אשמח לשמוע מה נכון...
אני מודה שאין בי את היכולת להגיב לכל מה שכתבת... (מעצלות)
כדאי לנסות ולצאת מהשבלונה... המנהלים מאוד מגוונים בדעות ובצורות האימון המומלצות, אין צורך לשבץ אותם תחת אסכולה זו או אחרת.
אני מאוד מסכים שלמתאמן בינוני המעוניין אך ורק בגודל והיפרטרופיה אין טעם בלדבוק ב-SS לאורך זמן.
מצד שני בוא לא נשלה את עצמנו או אחרים. אין מתאמן בגובה סביר שלוחץ 140ק"ג לחמישיה ויש לו פלג גוף עליון קטן...
מתאמן מתחיל/בינוני/מתקדם חייב להבין שעיקר הדגש חייב להיות על תרגילי הבסיס. לא ייתכן שתבוצע תוכנית אימון הממוקדת בשרירי החזה והבנץ' לא יהיה דומיננטי בה.
תכניות פיצולים ו-HST מופיעות בפרוט רב באתר קילוגרם כך שאין לאמירה כאילו "מכניסים פה את הכח ברבאק לאנשים" בסיס מוצק

הבנץ שלך גם גבוה יותר מהסקוואט?

אני מודה שאין בי את היכולת להגיב לכל מה שכתבת... (מעצלות)
כדאי לנסות ולצאת מהשבלונה... המנהלים מאוד מגוונים בדעות ובצורות האימון המומלצות, אין צורך לשבץ אותם תחת אסכולה זו או אחרת.
אני מאוד מסכים שלמתאמן בינוני המעוניין אך ורק בגודל והיפרטרופיה אין טעם בלדבוק ב-SS לאורך זמן.
מצד שני בוא לא נשלה את עצמנו או אחרים. אין מתאמן בגובה סביר שלוחץ 140ק"ג לחמישיה ויש לו פלג גוף עליון קטן...
מתאמן מתחיל/בינוני/מתקדם חייב להבין שעיקר הדגש חייב להיות על תרגילי הבסיס. לא ייתכן שתבוצע תוכנית אימון הממוקדת בשרירי החזה והבנץ' לא יהיה דומיננטי בה.
תכניות פיצולים ו-HST מופיעות בפרוט רב באתר קילוגרם כך שאין לאמירה כאילו "מכניסים פה את הכח ברבאק לאנשים" בסיס מוצק

חברים.. אתם אומרים פה דברים מאוד יפים ונחמדים.. באמת.. איזון בין השרירים כדי למנוע פציעה, יחס משקל בתרגילים מסויימים.. גדול יותר= חזק יותר... טווח חזרת מסווים שיבנה גם כוח וגם גודל ועוד הרבה דברים שבאמת כיף לקרוא...
כל הדברים האלו נכונים אבל הם לא קשורים לנושא..
אתם מפספסים את הנקודה, פותח הפוסט שאל שאלה מאוד פשוטה..
הוא לא ביקש מכם ביקורת על הפלג גוף תחתון שלו והוא לא ביקש מכם שתגידו לו שהוא צריך לפת כוח ושגם ככה הגודל יבוא עם הכוח..
הוא ביקש לדעת באילו טווחים ואילו זמני מנוחות תושג ההיפרטרופיה הכי טובה!
זה הכל...
התשובה לכך היא לא 5 חזרות... והיא לא סקוואט שצריך להיות גבוה יותר מבנץ.. היא לא היפרטרופיה סרקפלזמית או מיופיברלית והיא לא תרגילי עזר או כל אחד מהדברים שהוצגו פה...
אז כמו שאמר TOM, לכל אחד מהמנהלים גישה אחרת וככה גם למשמשים..
הגישה שלי אומרת שאם בן אדם רוצה רק לגדול ולא מעניין אותו פרופורציות או כוח או יציבה או איזון בין השרירים אז אין שום סיבה לתת לו SS או לגלוש לאיזור ה-5 חזרות...
אם יגיע בן אדם ויגיד כל דבר אחר חוץ מ"אני רק רוצה לגדול" אז אני אפעיל שיקול דעת ואגלוש למקומות שציינתם מהסיבות שציינתם..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הוא ביקש לדעת באילו טווחים ואילו זמני מנוחות תושג ההיפרטרופיה הכי טובה!
זה הכל...
התשובה לכך היא לא 5 חזרות
התשובה לכך היא לא 5 חזרות, למי? למתאמן מתחיל, או לבילדר מוזרק ששוקל 105 על 5% שומן?
אתה שוב מתעלם מכל הנתונים הפיזיולוגים שהוצגו לך כאן ובדיון אליו הפניתי קודם לכן, וממשיך לדבוק בעמדה חסרת טעם, הבנה או ביקורתיות.

התשובה לכך היא לא 5 חזרות, למי? למתאמן מתחיל, או לבילדר מוזרק ששוקל 105 על 5% שומן?
אתה שוב מתעלם מכל הנתונים הפיזיולוגים שהוצגו לך כאן ובדיון אליו הפניתי קודם לכן, וממשיך לדבוק בעמדה חסרת טעם, הבנה או ביקורתיות.

בילדר 105 קילו מוזרק יגדל מהטווח הזה בצורה המקסימלית ומתאמן מתחיל לא ? אפשר לדעת למה ? אפשר לדעת למה מתאמן יתחיל יגדל (יגדל, יגדל, יגדל, יגדל, יגדל, נטו פאקינג יגדל) יותר מ5 חזרות? באמת שאני לא מזלזל, אני פשוט רוצה שתסביר לי למה כל מה שלמדתי הוא לא נכון לגבי מתאמן מתחיל אבל נכון רק לגבי מישהו מוזרק..

בילדר 105 קילו מוזרק יגדל מהטווח הזה בצורה המקסימלית ומתאמן מתחיל לא ? אפשר לדעת למה ? אפשר לדעת למה מתאמן יתחיל יגדל (יגדל, יגדל, יגדל, יגדל, יגדל, נטו פאקינג יגדל) יותר מ5 חזרות? באמת שאני לא מזלזל, אני פשוט רוצה שתסביר לי למה כל מה שלמדתי הוא לא נכון לגבי מתאמן מתחיל אבל נכון רק לגבי מישהו מוזרק..
על מנת לעלות במסת השריר, דרושה תגובה הורמונלית בנוסף לשאר. מי שלא עובד כבד - לא צריך להתאושש מעבודה קשה באמת, ולכן הגוף לא יקדם התאוששות כזו, אשר בה מתרחשות גם תגובות הורמונליות.

מי שמזריק - לא נדרש לבצע עבודה קשה באמת על מנת להשיג תגובה הורמונלית - כי את ההורמונים הוא פשוט מזריק באופן מלאכותי.

בלי מצב הורמונלי מתאים, ההיפרטרופיה מזערית יותר (כולנו יודעים שסטרואידים עובדים, ובגדול) ולכן טווח החזרות הגבוה בא רק כתוסף לעבודה הקשה באמת.

וכל זה בכלל בלי להזכיר שהיפרטרופיה מיופיברילית יןתר משמעותית מסרקופלזמית, או את זה שמספר החזרות הוא לא רק "על איזה אלמנט אני עובד כאן ועכשיו, בסט הספציפי הזה", אלא משפיע על כל התוכנית מבחינת נפח ועצימות, בצורה משמעותית. את אלה כבר הסברתי / הוסבר בדיון אליו הפניתי קודם לכן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית