ייעוץ להכניס את הבירכיים בסקוואט

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
ראיתי שיש הרבה משקולנים שעושים סקוואטים כשהבירכיים נכנסות פנימה.
הם עושים את זה בכוונה?

זה של מארק ריפטו. גלן פנדליי חושב כנ"ל וגם כל הפאוורליפטרים הגדולים. אתה לא. מעניין מי צודק.

מתי פעם אחרונה נתפסו לך מרחיקי הירך?

ועוד דבר שעכשיו עלה לי לראש, אתה אומר שהשארת הברכיים בחוץ ועבודה איזומטרית של האדוקטורים עוזרים לקום מסקוואט נכון?
אם ללכת לפי זה אז הפעלה איזומטרית של האדוקטורים (הם עובדים בכל הכח אבל הירך נשארת בחוץ) אמורה להקטין את הכח שהקוואד צריך להפעיל בשביל להרים את אותו המשקל, מה שישאיר לו יותר כח ואמור לשפר את המשקל המקסימלי שהאדם יכול להרים נכון?

מתי פעם אחרונה נתפסו לך מרחיקי הירך?[/QUOTE]

מה זה קשור? אתה רוצה להגיד שהם לא עובדים?
אם מקרבי הירך עובדים בשיא הכח ומרחיקי הירך לא עובדים כלל אז מה בדיוק מחזיק את הברכיים בחוץ?

ועוד דבר שעכשיו עלה לי לראש, אתה אומר שהשארת הברכיים בחוץ ועבודה איזומטרית של האדוקטורים עוזרים לקום מסקוואט נכון?
אם ללכת לפי זה אז הפעלה איזומטרית של האדוקטורים (הם עובדים בכל הכח אבל הירך נשארת בחוץ) אמורה להקטין את הכח שהקוואד צריך להפעיל בשביל להרים את אותו המשקל, מה שישאיר לו יותר כח ואמור לשפר את המשקל המקסימלי שהאדם יכול להרים נכון?

כן. כשאתה משתמש בעוד שרירים אתה יכול להרים יותר משקל.

אולי אני מפספס פה משהו, אבל גם אני לא מבין את ריפטו, ומסכים איתך - GENIARUS. המקרבים הם פר הגדרה - מקרבים, אז איך יתכן שהם פעילים בהרחקה אם הנטייה הטבעית היא הקירוב?

אם זה היה רק 'אני מול ריפטו' בכל מקרה לא הייתי מקשיב לו (גם ההסבר שלו נראה לי לא קשור), אבל אני מניח שהרבה אנשים קראו את הדברים שלו, ועדיין אני לא זוכר ביקורת על החלק הזה, אז אולי אני מפספס פה משהו.

מושיקו (ShikolM) - מה דעתך?

COLDFIRE: ריפטו טוען שאם הברכיים נכנסות->המקרבים חלשים.
מקרבים חזקים יעזרו במקרה שהם ימנעו את כניסת הברכיים, כלומר 'יוציאו' אותם החוצה. עד כאן לוגיקת פסיכומטרי (כך לפי ריפטו, אני לא מבין את מה שהוא אומר פה).

SUGARAZZA: זה מסביר את הפשיטה, לא את הטענה של הקירוב\הרחקה.

מניעת כניסת ברכיים לא שקול להוצאתם החוצה. הלוגיקה שלך חלודה קצת.
כשאתה מגיע לתחתית הסקוואט הברכיים אמורות להיות כבר בחוץ, ואז המקרבים יכולים לתרום ליציאה מהתחתית.

COLDFIRE:

מכיוון שהנטייה הטבעית היא להכניס ברכיים, כדי להתנגד לכך אתה צריך להפעיל וקטור הפוך. איפה העתודאים של פעם ואיפה של היום..

שאר הדברים שרשמת לא קשורים לזה.

שוב, אתה מוציא את הברכיים רק בזמן הירידה למטה.

הנה לך ההסבר:

The deal with knees out is that the external rotators of the femur -- all three glutes, obturator, inf. and sup. gemellus, and piriformis -- are holding the femur in external rotation, and this is responsible for the knees-out position. It's also responsible for placing the adductors in a position where they can do the work of hip extension.

ממתי יש לאנשים בעיות להוציא ברכיים בירידה? הבעיה היא כשעולים למעלה, ושם, כמו שאמרנו, ה-ADDUCTOR עוזר בעיקר לפשיטה, ובטח שלא ל-ABDUCTION (שנחוץ ע"מ למנוע מצב של כניסת ברכיים).

אין לאנשים בעיות להוציא ברכיים בירידה. אם הברכיים נכנסות לפני שסיימת את העלייה, זה אומר שה-adductors לא עשו את העבודה שלהם ולא תרמו ל hip extension.

אני אמקד שוב את הדיון:

"One sure indication of weak adductors is the inability to keep your knees out during the squat" - ריפטו.

אתה לא מבין עם מה אנחנו לא מסכימים?

אני מבין. ועל זה עניתי לך. אם הברכיים נכנסות פנימה מוקדם מדי, זה אומר שמקרבי הירך נכשלו בלתרום ל-hip extension. מה הבעיה?

אני מבין. ועל זה עניתי לך. אם הברכיים נכנסות פנימה מוקדם מדי, זה אומר שמקרבי הירך נכשלו בלתרום ל-hip extension. מה הבעיה?

זה שהם לא ביצעו את התפקיד שלהם בלתרום את הכוח לפשיטת הירך לא אומר שהם חלשים.
הברכיים לא נכנסות פנימה בגלל חולשה של האדוקטורים.

לפי ריפטו - ברכיים נכנסות פנימה- האדוקטורים מתקצרים- לא תורמים לפשיטת הירך. השאלה הנשאלת היא מה גורם לברכיים להיכנס פנימה? התשובה הפשוטה והמתבקשת היא אבדוקטורים חלשים, למרות שמצאתי מספר מאמרים מדעיים שבדקו השפעה של כיווץ סטטים של האדוקטורים על הכח שמפיק הקוואד ולא נימצא שינוי משמעותי.

אני חושב שריפטו מתכון לכך שאם המקרבים חלשים, אז אתה בעקרון לא תעמיס עליהם משקל שהם לא עומדים בו, ובגלל זה לא תאריך אותם ותתן להם להשתתף בעומס.
אז בעצם הם ישארו מקוצרים מבלי להשתתף בפעולה, וזה לא בגלל שהמרחיקי ירך חלשים, אלא בגלל שהמקרבים בעצם לא מסוגלים לעמוד בעומס ולכן אתה לא מבצע הרחקה בירך.

הוא לא אומר שהמקרבים מבצעים את ההרחקה בירך, הוא אומר שאין הרחקה בירך בגלל שהמקרבים חלשים. לגבי זה אם המקרבים תורמים לפעולת הפשיטה בירך או לא, הוא מציין בספר שיש מחקרים רבים שלא מראים זאת, ואם זאת טוען שהם חלק חשוב ב"שרשרת האחורית".

מבולבלים? גם אנחנו. =]

נערך לאחרונה:
עדיין לא נשמע הגיוני, אם אני מצליח לקום גם כשאני מכניס את הברכיים פנימה אז גם עם חולשה של המקרבים אני אמור להצליח לקום גם עם ברכיים בחוץ (כי המקרבים בכל זאת יתרמו משהו לפשיטה) אז כנראה לגוף בכל זאת יש יתרון כלשהו בהכנסת הברכיים פנימה (אני מדגיש הכנסה, כי זה לא ההמשך הטבעי של תנועת הקימה).

אני חושב שאתה קצת התבלבלת. אם הברכיים נכנסות ואתה מצליח לקום, אתה אמור בעקרון להרים יותר משקל כשהמקרבים נכנסים לפעולה כשהברכיים בחוץ (על פי ריפטו).

כלומר הכנסת ברכיים בעצם מפחיתה מהיעילות.
זה כמו למשל שאתה עושה בנץ פרס ועושה קירוב שכמות כדי להרים את החזה כמה שיותר. אפשר גם ללחוץ 100 קילו בלי לעשות את זה, אבל רוב הפאוורליפטרים יגידו לך כמה זה חשוב וכמה יעילה תיהיה הלחיצה שלך אם כן תעשה זאת (גם בהיבט של סיבוב ההומרוס אבל לא חשוב).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית