הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע תסמיני דדליפט

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
לא ממש ידעתי להיכן השאלה הזאת מתאימה אז אשאל אותה כאן.

מהי הסיבה שבדדליפט יש התעלפויות/סחרחורות/כאבי ראש/ חוסר בנשימה וכד', ממה זה נובע ?

והאם יש אפשרות להימנע מכל זה ? @Beast and cheat @SmokingSnake

כיווץ מהיר וחזק של הרבה שרירים בגוף.
אין אפשרות להימנע מזה, כלומר אפשר, אבל זה יבוא על חשבון פציעה, חוליות.

יש כמה סיבות לזה באימונים, שתי העיקריות הן ולסלבה ועלייה בלחץ הדם (נסה סתם לקחת הרבה אוויר וללחוץ חזק "להתאמץ" ותראה מה קורה גם בלי מוט ופלטות)
השנייה היא לחץ על הגרון בפרס / קלין / ג'רק

כמובן שזה גם יכול להיות שילוב של שתי הסיבות (בדדליפט לא, כי אין אופציה למוט על הצוואר)

אגב זה קורה בד"כ יותר בפרס ובקלין, יותר נפוץ מבדדליפט.

ולסלבה גורם לעליה בלחץ דם, זה מתבטא בסחרחורת, חולשה ולפעמים גם התעלפות.

זה קורה כשאתה מחזיק את האוויר יותר מדי זמן בולסלבה ואז נוצר מצב שאין חילוף חומרים תקין, מה שגורם לסחרחורת וכו'.

• פותח/ת השרשור
אוקיי ואם אני שם דגש על נשימה נכונה ? זה לא עוזר ?

אם תקפיד לנשום בין החזרות ולא להחזיק את האוויר במשך סט שלם כנראה שלא תרגיש יותר מסחרחורת קלה.
ב1RM לדוגמה, כנראה שתרגיש את זה יותר כי החזרה נמשכת יותר זמן.

אתה צריך להוציא את האוויר אחרי כל חזרה כשאתה נועל כדי להפחית את הזמן שאתה שומר את האוויר ומצד שני לא להרים כשאתה לא שומר אוויר.

אני אוסף שכשיש לך משיכה של דדליפט שאתה דיי נלחם כדי להעלות אותה (ובגלל זה היא תיקח קצת יותר זמן) מומלץ לשחרר קצת אוויר ולנשום עד הנעילה ...
בשום פנים ואופן לא
העמדת הגב במצב מסוכן במשקלים מקסימליים זה לא תקין. לוקחים אוויר לפני המשיכה, ומשחררים כאשר המוט נמצא שוב על הריצפה.

הסיכוי והסיכון מסחרחורת / התעלפות זניח לחלוטין מול הסיכוי והסיכון לפציעת גב, שהיא משהו שבאמת קורה. הסיכון בהתעלפות הוא הנפילה בלבד, ההתעלפות עצמה לא. וזה משהו שקורה מעט מאוד בכל מקרה, בניגוד לפציעות גב (רציניות או לא).

מישהו יכול לחדד בבקשה מה זה בדיוק ולסבה?
הבנתי שזה שחוזרת כמות קטנה של דם ללב מאשר הכמות שיצאה ואז לא מגיע מספיק דם למוח.
לאיפה הדם הולך? נשאר בשרירים בגלל המאמץ?
תודה 😃

אני אוסף שכשיש לך משיכה של דדליפט שאתה דיי נלחם כדי להעלות אותה (ובגלל זה היא תיקח קצת יותר זמן) מומלץ לשחרר קצת אוויר ולנשום עד הנעילה ...
וככה ידידי נפצעים, מקבלים הרניה ונכשלים בהרמה

מישהו יכול לחדד בבקשה מה זה בדיוק ולסבה?
הבנתי שזה שחוזרת כמות קטנה של דם ללב מאשר הכמות שיצאה ואז לא מגיע מספיק דם למוח.
לאיפה הדם הולך? נשאר בשרירים בגלל המאמץ?
תודה 😃
ולסלבה זה כשאתה שואף אוויר כמות גדולה של אוויר, מחזיק אותו בבטן (ולוחץ אותו החוצה) מתחילת ההרמה ועד סופה.

• פותח/ת השרשור
טוב, תקשיבו טוב

אני דיי בטוח שזה בגלל הדדליפט אבל לא בטוח ככה שאני חייב לשאול כאן:

כרגע יש לי לחץ באוזניים שאני לא מצליח "לשחרר" בדומה ללחץ באוזניים שיש בטיסה, האם דבר כזה גם יכול להיגרם מעשייה של דדליפט ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית