הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דל פחמימה

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
אני כרגע בחיטוב והתחלתי דל פחמימה, ירדתי לאט לאט בפחמימה ועכשיו אני כבר על 90-100 גר'
שמגיעים מכוסמת שהיא חלק מארוחה לפני ואחרי אימון (המספר הזה לא כולל ירקות).
אני חושב להישאר במצב הזה ולעשות דל פחמימה שבה אני אוכל כל היום 0 פחמימה (למעט כמויות זעירות שמגיעות מהחלבון והשומן)
ואז לחלק 100 גרם פחמימה לפני ואחרי אימון כדי למלא את מאגרי הגליגוקן.

משהו בסגנון של CBL רק נקי.
כדאי לפעול בשיטה כזאת או להוריד לגמרי את הפחמימה? (30-50 גרם)

ועוד שאלה, במאמר של AD בקילוגרם כתוב ש-40\45% מסך הקלוריות צריכים להגיע מחלבון.
זו בעיה אם זה יהיה בערך 25% ? אני מגיע ל-175 גרם חלבון על 63 ק"ג.

תודה רבה!

אתה צודק לגמרי אני מערבב כאן 14 דברים שונים.
כתבתי גם למעלה שאם אני זוכר נכון 54% מהחלבון יודע להתפרק ולהיות מומר לגלוקוז. וזה קורה בגלוקונאוגנזה עי פירוק של חומצות אמינו.
בליפוליזה משתמשים בחומצות שומן כמקור אנגיה ע"י שימוש בקטונים וזה משהו שונה. המוח לב יודעים להשתמש בהם אבל למשל תאי דם אדומים לא יודעים וחייבים גלוקוז על מנת להתקיים. ואת זה הגוף מספק מהחלבון, בגלל זה גם אין בעיה שאתה אוכל יותר מ2 גרם חלבון כשאתה על דל. ואפילו צריך כי חלק מזה יומר לגלוקוז.

אז אתה במסה.
כמו שאמרתי מקודם הגוף ייצר גלוקוז מהחלבון, אם יש עודף ייאגר כקליקוגן.
בוודאות שללא גלוקוז בגוף אתה מת. אני לא חושב שיש מישהו שיצליח להחזיק הרבה בלי מערכת עצבים מרכזית או תאי דם אדומים חח
ואין לך צורך בהעמסת פחמימות כי אתה לא בגרעון קלורי, הגוף שלך כרגע ייעיל מאוד בייצור אנרגיה משומן, ושומן רווי הוא אפילו מעולה במקרה כזה, אז חמאה\בשר\שמן קוקוס יהיו מומלצים

מערכת העצבים כן יכולה להתקיים על קטונים! בשבילה הם בעיקר מיוצרים!.
ולגבי החלבון זה דווקא כן בעייתי. בן אדם על דל יעדיף למנוע את הGNG כמה שיותר בכדי למנוע עלייה באינסולין שתרחיק אותו מקתוזיס.
לגבי תאי הדם האדומים. כנראה שאתה צודק, באמת זכרתי שהיה משהו קטן שחייב גלוקוז..
ודווקא כן צריך העמסות. אם אני מבצע פעילות גליקוליטית על דל פחמימה מן הסתם המאגרים יתרוקנו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית