הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דל פחמימה

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
אני כרגע בחיטוב והתחלתי דל פחמימה, ירדתי לאט לאט בפחמימה ועכשיו אני כבר על 90-100 גר'
שמגיעים מכוסמת שהיא חלק מארוחה לפני ואחרי אימון (המספר הזה לא כולל ירקות).
אני חושב להישאר במצב הזה ולעשות דל פחמימה שבה אני אוכל כל היום 0 פחמימה (למעט כמויות זעירות שמגיעות מהחלבון והשומן)
ואז לחלק 100 גרם פחמימה לפני ואחרי אימון כדי למלא את מאגרי הגליגוקן.

משהו בסגנון של CBL רק נקי.
כדאי לפעול בשיטה כזאת או להוריד לגמרי את הפחמימה? (30-50 גרם)

ועוד שאלה, במאמר של AD בקילוגרם כתוב ש-40\45% מסך הקלוריות צריכים להגיע מחלבון.
זו בעיה אם זה יהיה בערך 25% ? אני מגיע ל-175 גרם חלבון על 63 ק"ג.

תודה רבה!

בדל פחמימה אין מקום לכוסמת.
אם אתה חושב שהגיע הזמן לדל פחמימה אז קצץ הכול ותעשה דל "לפי הספר" שיהיה לך עד 30 גרם שמגיעים מהחלבון ואז הכול יסתדר לך עם המאמר מהפורטל

• פותח/ת השרשור
בדל פחמימה אין מקום לכוסמת.
אם אתה חושב שהגיע הזמן לדל פחמימה אז קצץ הכול ותעשה דל "לפי הספר" שיהיה לך עד 30 גרם שמגיעים מהחלבון ואז הכול יסתדר לך עם המאמר מהפורטל
לא אכפת לי ממש אם זה לא יהיה לפי הספר, הרעיון מאחורי הסידור הזה הוא כוח מוגבר באימון ובנוסף
למנוע את הצורך בהעמסות. השאלה אם יש בכלל תועלת מסידור כזה?

לא אכפת לי ממש אם זה לא יהיה לפי הספר, הרעיון מאחורי הסידור הזה הוא כוח מוגבר באימון ובנוסף
למנוע את הצורך בהעמסות. השאלה אם יש בכלל תועלת מסידור כזה?
לדעתי לא כי זה חשיבה קצת מבולגנת.

אני יכול להגיד לך בוודאות מניסיון אישי שעל דל פחמימה נקי הצלחתי להגיע לאימונים מעולים בלי לאכול פחמימות לפי האימון ואחרי לא הבנתי כל כך מה הקשר.
זה הרגל שאני מודה מאוד קשה להיפטר ממנו, אבל מתרגלים ובסוף אחרי ארוחה של חביתה עם סלט ואבוקדו הלכתי לאימון והצלחתי להעלות משקל כל אימון בכל התרגילים.

לגבי העמסות, אין שום קשר לדל פחמימה או לא דל פחמימה, אתה עושה חיטוב -> אתה צריך לעשות העמסות.

• פותח/ת השרשור
אני יכול להגיד לך בוודאות מניסיון אישי שעל דל פחמימה נקי הצלחתי להגיע לאימונים מעולים בלי לאכול פחמימות לפי האימון ואחרי לא הבנתי כל כך מה הקשר.
עצם זה שאני אוכל לפני האימון ממלא את מאגרי הגליקוגן.

לגבי העמסות, אין שום קשר לדל פחמימה או לא דל פחמימה, אתה עושה חיטוב -> אתה צריך לעשות העמסות.
העמסה אמורה למלאות את מאגרי הגליקוגן, אז למה לעשות אותה אם יש קבוע פחמימה בתפריט והמאגרים כבר מלאים?

עצם זה שאני אוכל לפני האימון ממלא את מאגרי הגליקוגן.
הגוף יודע לייצר לעצמו גלוקוז ולמלא בעזרתו מאגרי גליקוגן. זאת כל המטרה של דל פחמימה היא לעבוד בצורה יעילה במצב כזה, תריץ חיפוש על ליפוליזה.

העמסה אמורה למלאות את מאגרי הגליקוגן, אז למה לעשות אותה אם יש קבוע פחמימה בתפריט והמאגרים כבר מלאים?
כי המאגרים לא מלאים כשאתה בגרעון קלורי, לא משנה מה אתה אוכל

• פותח/ת השרשור
הגוף יודע לייצר לעצמו גלוקוז ולמלא בעזרתו מאגרי גליקוגן. זאת כל המטרה של דל פחמימה היא לעבוד בצורה יעילה במצב כזה, תריץ חיפוש על ליפוליזה.

למה העמסה היא חובה?
שמעתי על לא מעט אנשים שעשו "הסבה" לפליאו לדוגמא, ואוכלים קבוע דל פחמימה, לא עושים העמסות
והם מסתדרים מצויין באימונים, הירידה במשקל ממשיכה ובפן הרפואי הכל בסדר.

מה הקשר בין ליפוליזה לבין היכולת לייצר גלוקוז עצמאית?

תזכור שזה תלוי באיזה גירעון הוא (על דל פחמימה "hard core" אפשר לרדת גם בלי גירעון) וגם תלוי בסוג האימונים וההסתגלות של הגוף למקורות אנרגיה אחרים מלבד גליקוגן (אין לי אותם בשלוף, אבל יש מספר מחקרים שהראו כי בקתוזיס יש הפחתה בשימוש בגליקוגן).

למה העמסה היא חובה?
כדי לאזן את חילוף החומרים אחרת אתה תתקע במשקל + פוש פסיכולוגי. קרא בפורטל תוכל למצוא הסבר מלא.

שמעתי על לא מעט אנשים שעשו "הסבה" לפליאו לדוגמא, ואוכלים קבוע דל פחמימה, לא עושים העמסות
והם מסתדרים מצויין באימונים, הירידה במשקל ממשיכה ובפן הרפואי הכל בסדר.
אם אתה לא אוכל בגרעון אין צורך בהעמסות, יש כאלה שלא יעמיסו וירדו בסדר גמור, למשך כמה זמן? אף אחד לא מבטיח, ואל תשכח שמה שעובד לאחד לא בהכרח יעבוד לאחר, אם תעמיס, יעבוד לכולם.
תזכור שזה תלוי באיזה גירעון הוא (על דל פחמימה "hard core" אפשר לרדת גם בלי גירעון) וגם תלוי בסוג האימונים וההסתגלות של הגוף למקורות אנרגיה אחרים מלבד גליקוגן (אין לי אותם בשלוף, אבל יש מספר מחקרים שהראו כי בקתוזיס יש הפחתה בשימוש בגליקוגן).
כשאתה בדל פחמימה הארד קור הגוף מייצר לעצמו את הגלוקוז מהשומן בתהליך שניקרא ליפוליזה, כשאין צורך באנרגיה זמינה הגוף יאגור אותו בצורת גליקוגן. אם אין לך גלוקוז אתה מת. הגוף דואג לזה ומייצר את זה מהשומנים. בדל פחמימה ההעמסה היא יותר קריטית לדעתי בעיקר בשביל הפן הפסיכולוגי כי זה כבר ניהיה ממש קשה

yogevnn
כשאתה בדל פחמימה הארד קור הגוף מייצר לעצמו את הגלוקוז מהשומן בתהליך שניקרא ליפוליזה, כשאין צורך באנרגיה זמינה הגוף יאגור אותו בצורת גליקוגן. אם אין לך גלוקוז אתה מת. הגוף דואג לזה ומייצר את זה מהשומנים. בדל פחמימה ההעמסה היא יותר קריטית לדעתי בעיקר בשביל הפן הפסיכולוגי כי זה כבר ניהיה ממש קשה[/QUOTE]

אתה ממש טועה אחי (בלי שום זלזול).
אתה מתבלבל בין גליקוליזה לליפוליזה. ליפוליזה- ליפו= שומן, ליזיס= פירוק. (פירוק של ליפידים כמו טריגליצרידים למרכיבים שלהם), גליקוליזה- אותו הדבר רק עם סוכרים (גליקוגן או גלוקוז בציטופלסמה).
הגוף שלנו ממש לא ימות אם אין לך גלוקוז. למרות שאין מצב כזה שאין רמה מסוימת של גלוקוז בדם שכן בכל זאת הגוף שואף להומאוסטאזיס אבל כל תא ותא בגוף שלך יכול להתקיים בשמחה על חלבון ושומן (המוח מקטונים). וגלוקוז לא מיוצר משומן אלא משומן מסונתזים קטונים.

אני לא טועה, ואני אסביר.

דבר ראשון אם אין לך בגוף גלוקוז אתה מת. ב100%.

על מנת למנוע את זה הגוף מייצר גלוקוז. עד 54% מהחלבון שאתה צורך במצב של דל פחמימה יכול להפוך לגלוקוז. (את המספר המדוייק אני לא זוכר במאה אחוז אז יכול ליהיות שקצת טועה שם).

בתהליך הליפוליזה שקורא כאשר אתה על דל הגוף משתמש במאגרי השומן כמאגרי האנרגיה, אבל בסופו של יום הגלוקוז מיוצר בתוך הגוף כי ככה הגוף שלנו עובד. את כל ההסבר הביולוגי אני לא אצליח להעביר ככה אבל זה הסך הכול.

בקצרה, יש לך מאגרי גליקוגן גם כשאתה על דל פחמימה הארד קור, הם לא מלאים ולא קרובים לזה. כשאתה מעמיס אתה ממלא אותם, זאת הסיבה שאם תעשה העמסה ממש נקיה וטובה אתה תיראה הרבה יותר חטוב ממה שהיית לפני כי המאגרים בשריר יגדלו ואתה תראה הרבה יותר חטוב.

1) לא אמרתי שאתה לא מת, אלא שאתה לא זקוק לגלוקוז לאנרגיה נקודה.
2) לא הבנתי מה הסברת על הליפוליזה... ברור שבסופו של דבר יש ייצור של גלוקוז כי יש לגלוקוז עוד תפקידים וגם הגוף צריך לשמור על רמות אינסולין מסוימות בדם אחרת נמות מחמצת הדם (קטואצידוסיס). אבל ליפוליזה זה ליפוליזה, פירוק שומן. איפה הגלוקוז פה עוד לא הבנתי?

ברור שיש מאגרים, אבל תריץ חיפוש ותראה שלא מוכרחים לבצע העמסות, וכי יש גם ספורטאי סיבולת שמבצעים מירוצים ללא העמסות של פחמימות ומילוי גליקוגן. לגוף יש דרכים להפחית את התלות בגליקוגן (גם אני עוד לא התעמקתי בזה.)

1) לא אמרתי שאתה לא מת, אלא שאתה לא זקוק לגלוקוז לאנרגיה נקודה.
פה אתה טועה, הגוף חייב גלוקוז.
אם הוא מגיע ממקור של פחמימות או שומנים זה לא משנה לו אבל בדרך מסויימת הוא יגיע.

ברור שיש מאגרים, אבל תריץ חיפוש ותראה שלא מוכרחים לבצע העמסות, וכי יש גם ספורטאי סיבולת שמבצעים מירוצים ללא העמסות של פחמימות ומילוי גליקוגן. לגוף יש דרכים להפחית את התלות בגליקוגן (גם אני עוד לא התעמקתי בזה.)
תעשה חיטוב ללא העמסות ודבר איתי אחרי חודשיים תגיד לי אם אתה עדיין יורד חצי קילו כל שבוע. אני מבטיח לך שאתה תגלה שלא

פה אתה טועה, הגוף חייב גלוקוז.
אם הוא מגיע ממקור של פחמימות או שומנים זה לא משנה לו אבל בדרך מסויימת הוא יגיע.

אשמח אם תסביר לי איזה תא בגוף לא יכול להתקיים על חומצות שומן קטונים(: אני רק אבהיר... שאני לא מתכוון שהגוף יכול להתקיים ללא גלוקוז במערכת בכלל כי ברור שיש עוד תהליכים מלבד יצירת אנרגיה שדורשים חומרים שונים וביניהם כנראה גם גלוקוז. אני סה"כ אומר שניתן לחיות בהחלט ללא פחמימות וללא תלות אדירה בגלוקוז.

תעשה חיטוב ללא העמסות ודבר איתי אחרי חודשיים תגיד לי אם אתה עדיין יורד חצי קילו כל שבוע. אני מבטיח לך שאתה תגלה שלא

לא ידעתי שדיברנו על חיטוב חח. ובכל זאת, משקל זה לא מדד לכלום. החצי קילו הזה יכול לבוא מכלכך הרבה דברים..

לא ידעתי שדיברנו על חיטוב חח
חחחח אם אתה רוצה לעשות העמסות במסה אז משהו לא בסדר..ואתה לא אוכל מספיק אם אתה מסוגל לדחוף כמות של העמסה במסה.
בוודאי שמדובר על חיטוב, העמסות = חיטוב.

משקל זה לא מדד לכלום. החצי קילו הזה יכול לבוא מכלכך הרבה דברים..
נכון, אבל אתה תתקע במשקל, בוודאות אם לא תעשה העמסות. אל אם בורכת בגנטיקה מושלמת. ותדע את זה רק אם לא תתקע, כשתתקע כבר יהיה מאוחר מדי, רוצה לקחת סיכון? חח
מה גם שהפן הפסיכולוגי משחק משחק לא קטן, כשאתה יודע שביום שישי אתה הולך לאכול כמו חזיר יבלות אז כל השבוע אתה מחזיק את עצמך ולא מסתכל ימינה ושמאלה

חחחח הייתי עושה העמסות אחרי שבוע דל פחמימה עם פלוס קל' של 1000. משהו בהחלט לא בסדר.

מבחינתי הפן הפסיכולוגי לא כלכך משנה... אז ההעמסות לא כלכך קריטיות היום מבחינתי.

ובלי להתחמק:97: איפה יש מנגנון שהופך שומן לגלוקוז?

ובלי להתחמק איפה יש מנגנון שהופך שומן לגלוקוז?
http://he.wikipedia.org/wiki/גלוקונאוגנזה

מבחינתי הפן הפסיכולוגי לא כלכך משנה... אז ההעמסות לא כלכך קריטיות היום מבחינתי.
אתה בחיטוב?

חחחח הייתי עושה העמסות אחרי שבוע דל פחמימה עם פלוס קל' של 1000. משהו בהחלט לא בסדר.
זה בסדר גמור גם אני העמסתי עם פלוס של 1000, ולפעמים אפילו יותר

גלוקונאוגנזה לא מערב חומצות שומן......
אתה צודק לגמרי אני מערבב כאן 14 דברים שונים.
כתבתי גם למעלה שאם אני זוכר נכון 54% מהחלבון יודע להתפרק ולהיות מומר לגלוקוז. וזה קורה בגלוקונאוגנזה עי פירוק של חומצות אמינו.
בליפוליזה משתמשים בחומצות שומן כמקור אנגיה ע"י שימוש בקטונים וזה משהו שונה. המוח לב יודעים להשתמש בהם אבל למשל תאי דם אדומים לא יודעים וחייבים גלוקוז על מנת להתקיים. ואת זה הגוף מספק מהחלבון, בגלל זה גם אין בעיה שאתה אוכל יותר מ2 גרם חלבון כשאתה על דל. ואפילו צריך כי חלק מזה יומר לגלוקוז.

פליאו דל פחמימה עם פלוס קלורי
אז אתה במסה.
כמו שאמרתי מקודם הגוף ייצר גלוקוז מהחלבון, אם יש עודף ייאגר כקליקוגן.
בוודאות שללא גלוקוז בגוף אתה מת. אני לא חושב שיש מישהו שיצליח להחזיק הרבה בלי מערכת עצבים מרכזית או תאי דם אדומים חח
ואין לך צורך בהעמסת פחמימות כי אתה לא בגרעון קלורי, הגוף שלך כרגע ייעיל מאוד בייצור אנרגיה משומן, ושומן רווי הוא אפילו מעולה במקרה כזה, אז חמאה\בשר\שמן קוקוס יהיו מומלצים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית