הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אופן נטילת מולטי ויטמין

• פותח/ת השרשור junky
  • פורסם בתאריך

junky

משתמש מתחיל
92
6
נק' מוניטין:
6
92
6
אתמול רכשתי את המולטי ויטמין "אופטימן".
על האריזה כתוב לקחת שלושה כדורים עם האוכל.
השאלה שלי היא אם לקחת את שלושת הכדורים באותה ארוחה, שכדאי לחלק אותם לשלוש ארוחות??

כי מולטי וויטמין זה ביזבוז כסף אתה לא חייב את זה בשביל כלום.
מה שחשוב לקנות בתוספים זה אבקת חלבון \ קריאטין , ולאכול כמו שצריך ואתה מסודר.

* ואם אתה כבר בוחר במולטי קנה בבית מרחקת של דרך חיים זה לא יקר ויש שם הרבה יותר מנות מהאופטימן

זה מצחיק שאמרת שאבקת חלבון זה חשוב שכן זה תוסף שאין צורך לקחת אותו כלל! אני לא יודע אם אני זה יפליא אותך, אבל מתאמן גם ברמות המקצועיות ביותר לא חייב לצרוך אבקת חלבון! אבקת חלבון נועדה אך ורק ע"מ להשלים כמות חלבון למתקשים מבינינו, ואין ספק שלאכול טונה או גביע קוטג' במקום יעשה לפחות את אותה העבודה אם לא טובה יותר.
לגבי קריאטין - שוב, אין שום הכרח לקחת את זה וזה נתון לגמרי לשיקול דעתו של כל מתאמן. אומנם לקריאטין יש תוצאות חיוביות מוכחות מחקרית, אבל אין שום סיבה ממשית לקחת את זה. אגב, אם זה כזה תוסף חובה - מה תגיד לאנשים שהגוף שלהם לא מגיב לתיסוף בקריאטין? שאין להם עתיד באימוני משקולות?

מה שאירוני כאן זה שדווקא מולטי-ויטמין, שגם לגביו הוכח מחקרית שלמעלה מ - 90% (לא זוכר בדיוק כמה) מאנשי העולם/ארה"ב (שוב, לא סגור על זה. קראתי את זה מזמן) מסיימים את היום עם מחסור בויטמינים שמולטי ויטמין יכול ואף ממלא את החסר, ככה שמבין כל השלושה - מולטי-ויטמין הוא הנחוץ ביותר. לדעתי - מעטים האנשים שמגיעים לתצרוכת הויטמינים המומלצת ליום מתזונה בלבד, בייחוד במידה והם ספורטאים ומתאמנים.

זה מצחיק שאמרת שאבקת חלבון זה חשוב שכן זה תוסף שאין צורך לקחת אותו כלל! אני לא יודע אם אני זה יפליא אותך, אבל מתאמן גם ברמות המקצועיות ביותר לא חייב לצרוך אבקת חלבון! אבקת חלבון נועדה אך ורק ע"מ להשלים כמות חלבון למתקשים מבינינו, ואין ספק שלאכול טונה או גביע קוטג' במקום יעשה לפחות את אותה העבודה אם לא טובה יותר.
לגבי קריאטין - שוב, אין שום הכרח לקחת את זה וזה נתון לגמרי לשיקול דעתו של כל מתאמן. אומנם לקריאטין יש תוצאות חיוביות מוכחות מחקרית, אבל אין שום סיבה ממשית לקחת את זה. אגב, אם זה כזה תוסף חובה - מה תגיד לאנשים שהגוף שלהם לא מגיב לתיסוף בקריאטין? שאין להם עתיד באימוני משקולות?

מה שאירוני כאן זה שדווקא מולטי-ויטמין, שגם לגביו הוכח מחקרית שלמעלה מ - 90% (לא זוכר בדיוק כמה) מאנשי העולם/ארה"ב (שוב, לא סגור על זה. קראתי את זה מזמן) מסיימים את היום עם מחסור בויטמינים שמולטי ויטמין יכול ואף ממלא את החסר, ככה שמבין כל השלושה - מולטי-ויטמין הוא הנחוץ ביותר. לדעתי - מעטים האנשים שמגיעים לתצרוכת הויטמינים המומלצת ליום מתזונה בלבד, בייחוד במידה והם ספורטאים ומתאמנים.

אבקת חלבון זה נכון רק על מנת לסגור פערי כמות חלבון יומית לא בתור איזה תוסף פלאי...
קריאטין זה תוסף מבורך שנחקר ודובר עלו ולא נחפור עלו , זה הכי קרוב לחובה.

בראיה הכללית לא חייבים שום תוסף בשביל להתקדם בחדר כושר , תאכל טוב תנוח ותצליח.
אתה חושב שמה שיש בכדור של מולטי הקטנציק הזה יספיק לאדם בוגר ששוקל באזור ה 80 קילו פלוס?...

כמו שאמרת וגם אני , תאכל אוכל בריא שמכיל את אבות המזון (או כמה שיותר קרוב לזה) והכול בסדר.

שים לב שאתה חוזר בך כמעט לגמרי, אבל בכל זאת, לגבי קריאטין - מה תגיד למי שלא מגיב לקריאטין?

לגבי האם מולטי יספיק לאדם בוגר באזור ה-80 קילו פלוס? הוא מיועד לאוכלוסייה הזו. הסתכלת פעם על הכמויות? בד"כ במידה ומתאים נוטל מולטיויטמין, מלבד ויטמינים ספיציפיים (בד"כ C, D ועוד כמה) שלוקים בחסר - אין לו צורך לתסוף בשום ויטמין נוסף. אז כן, אני די בטוח שהכדור הקטנצ'יק הזה (לא יודע לגבי קטנצ'יק. הטווינלאב שלי ממש אבל ממש לא קטנצ'יק) מספיק גם לבן-אדם בוגר במשקל 80+.

אגב, ברמת התיאוריה - הכל אפשרי לצרוך בכמות מספקת אך ורק מתזונה, גם קריאטין, אבל הפעם בין התיאוריה למציאות גדול מידיי.

שים לב שאתה חוזר בך כמעט לגמרי, אבל בכל זאת, לגבי קריאטין - מה תגיד למי שלא מגיב לקריאטין?

לגבי האם מולטי יספיק לאדם בוגר באזור ה-80 קילו פלוס? הוא מיועד לאוכלוסייה הזו. הסתכלת פעם על הכמויות? בד"כ במידה ומתאים נוטל מולטיויטמין, מלבד ויטמינים ספיציפיים (בד"כ C, D ועוד כמה) שלוקים בחסר - אין לו צורך לתסוף בשום ויטמין נוסף. אז כן, אני די בטוח שהכדור הקטנצ'יק הזה (לא יודע לגבי קטנצ'יק. הטווינלאב שלי ממש אבל ממש לא קטנצ'יק) מספיק גם לבן-אדם בוגר במשקל 80+.

אגב, ברמת התיאוריה - הכל אפשרי לצרוך בכמות מספקת אך ורק מתזונה, גם קריאטין, אבל הפעם בין התיאוריה למציאות גדול מידיי.

אני לא חוזר בי משום דבר , אפשר להסתכל על צריכת חלבון בכמה אופנים.
בוא נציג את זה בצורה יותר מיקצועית . תראה לי מחקר אחד שמוכיח שצריכת מולטיוויטמין תורמת לגדילה של שריר או בכלל עוזרת במשהוא..

לא זכור לי איפה הזכרתי גדילה של שריר ואין לי מושג למה דחפת את זה פתאום. ואיזה עוד אופנים יש להסתכל על צריכת חלבון חוץ מצריכה.... אמ... של חלבון?

ובוא נעשה משהו אחר - אני אשאל אותך שאלה פשוטה שהתשובה עליה היא כן או לא. אתה המסקנות שלך תסיק לבד.

אתה חושב שמחסור בויטמינים יכול לפגוע בבריאות?

😃

לא זכור לי איפה הזכרתי גדילה של שריר ואין לי מושג למה דחפת את זה פתאום. ואיזה עוד אופנים יש להסתכל על צריכת חלבון חוץ מצריכה.... אמ... של חלבון?

ובוא נעשה משהו אחר - אני אשאל אותך שאלה פשוטה שהתשובה עליה היא כן או לא. אתה המסקנות שלך תסיק לבד.

אתה חושב שמחסור בויטמינים יכול לפגוע בבריאות?

😃

כול מחסור גורם לבעיות בריאות , השאלה היא אחרת , ואני חוזר על זה שוב , האם יש לך מחקר שמוכיח שצריכת מולטי מתקנת \ משלימה \ מועילה (תבחרה מה שנוח לך) ?.

אין לך אני בטוח כי לא קיים כזה דבר , אתה מסיק אם חסר אז מולטי משלים לא ככה? זאת הסקה לא קביעה מוחלטת ולכן זה לא רציני מספיק בשביל לקבוע כלום.

אחד שמצאתי בחיפוש זריז בחברנו גוגל:
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/multivitamin/

אגב, למיטב זכרוני ל @Moshe יש כמה מאמרים נחמדים בנושא. אחד נוסף אפילו רלוונטי יותר. שים לב לפרטים הקטנים ולחשיבות של כל הויטמינים לכל בנאדם ואף למתאמן בפרט.
אם לא תמצא בקש ממני ואני אצטט לך.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2129136/

אחד שמצאתי בחיפוש זריז בחברנו גוגל:
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/multivitamin/

אגב, למיטב זכרוני ל @Moshe יש כמה מאמרים נחמדים בנושא. אחד נוסף אפילו רלוונטי יותר. שים לב לפרטים הקטנים ולחשיבות של כל הויטמינים לכל בנאדם ואף למתאמן בפרט.
אם לא תמצא בקש ממני ואני אצטט לך.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2129136/

יש גם מחקרים לצד השני.... שמראים אם בכלל יעילות שולית או לא קיימת , אל תשכח שתעשיה של מליארדים עומדת מאחורי זה ושאר התוספים האלה.
זה חיפוש מהיר, יש שם ציון למחקרים שנעשו ותומכים במה שרשמתי => waste of fucken money

אגב , אני כן לוקח מולטי רק בגל לשזה זול (גרסת בית המרקחת של דרך חיים) אבל לא הייתי משקיע בזה כסף גדול כמו בזה של אופטימום ( No Fucken Way )

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4295488,00.html

אם אני לא טועה במחקר הראשון שסיפקתי אומרים גם למה כל המחקרים שטוענים שהתועלת היא שולית אם בכלל קיימת מוטלים בספק.
מאחורי רוב הדברים בעולם עומדת תעשייה של מיליארדים - אז? זה הופך אותם ללא נכונים?

לצורך העניין גם אני לא צורך מולטי של אופטימום מפאת המחיר הגבוה אלא של טווינלאב, אבל אני מתסף באהבה גם בויטמין סי, די, וקפסולות משולבות של סידן, אבץ ומגנזיום.

בכל מקרה, בבקשה אל תתן כתבות מYדרעק. הם אחלה אתר חדשות, אבל של זה נגמר. יש להם מאמרים הזויים ומבזים בנושאים כאלו.

• פותח/ת השרשור
קניתי את המולטי מהסיבה הפשוטה שאני בצבא והמקסימום שאני יכול לאכול ביום זה אולי 4 ירקות (אחרי שאני הופך תעולם) ובשר מעובד לרוב..
בחרתי באופטימן כי זה כבר תחושה עצמית שלי שאני מכניס לגוף משהו איכותי (בטוח שאפשר למצוא משהו באותה איכות בפחות כסף, אבל ככה אני..)
בלי קשר בואו נחזור שניה לשאלה הראשונה, האם עדיף לחלק את זה ל2-3 ארוחות או לקחת את שלושת הכדורים ביחד ??

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית