עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה מצחיק שאמרת שאבקת חלבון זה חשוב שכן זה תוסף שאין צורך לקחת אותו כלל! אני לא יודע אם אני זה יפליא אותך, אבל מתאמן גם ברמות המקצועיות ביותר לא חייב לצרוך אבקת חלבון! אבקת חלבון נועדה אך ורק ע"מ להשלים כמות חלבון למתקשים מבינינו, ואין ספק שלאכול טונה או גביע קוטג' במקום יעשה לפחות את אותה העבודה אם לא טובה יותר.
לגבי קריאטין - שוב, אין שום הכרח לקחת את זה וזה נתון לגמרי לשיקול דעתו של כל מתאמן. אומנם לקריאטין יש תוצאות חיוביות מוכחות מחקרית, אבל אין שום סיבה ממשית לקחת את זה. אגב, אם זה כזה תוסף חובה - מה תגיד לאנשים שהגוף שלהם לא מגיב לתיסוף בקריאטין? שאין להם עתיד באימוני משקולות?
מה שאירוני כאן זה שדווקא מולטי-ויטמין, שגם לגביו הוכח מחקרית שלמעלה מ - 90% (לא זוכר בדיוק כמה) מאנשי העולם/ארה"ב (שוב, לא סגור על זה. קראתי את זה מזמן) מסיימים את היום עם מחסור בויטמינים שמולטי ויטמין יכול ואף ממלא את החסר, ככה שמבין כל השלושה - מולטי-ויטמין הוא הנחוץ ביותר. לדעתי - מעטים האנשים שמגיעים לתצרוכת הויטמינים המומלצת ליום מתזונה בלבד, בייחוד במידה והם ספורטאים ומתאמנים.
שים לב שאתה חוזר בך כמעט לגמרי, אבל בכל זאת, לגבי קריאטין - מה תגיד למי שלא מגיב לקריאטין?
לגבי האם מולטי יספיק לאדם בוגר באזור ה-80 קילו פלוס? הוא מיועד לאוכלוסייה הזו. הסתכלת פעם על הכמויות? בד"כ במידה ומתאים נוטל מולטיויטמין, מלבד ויטמינים ספיציפיים (בד"כ C, D ועוד כמה) שלוקים בחסר - אין לו צורך לתסוף בשום ויטמין נוסף. אז כן, אני די בטוח שהכדור הקטנצ'יק הזה (לא יודע לגבי קטנצ'יק. הטווינלאב שלי ממש אבל ממש לא קטנצ'יק) מספיק גם לבן-אדם בוגר במשקל 80+.
אגב, ברמת התיאוריה - הכל אפשרי לצרוך בכמות מספקת אך ורק מתזונה, גם קריאטין, אבל הפעם בין התיאוריה למציאות גדול מידיי.
לא זכור לי איפה הזכרתי גדילה של שריר ואין לי מושג למה דחפת את זה פתאום. ואיזה עוד אופנים יש להסתכל על צריכת חלבון חוץ מצריכה.... אמ... של חלבון?
ובוא נעשה משהו אחר - אני אשאל אותך שאלה פשוטה שהתשובה עליה היא כן או לא. אתה המסקנות שלך תסיק לבד.
אתה חושב שמחסור בויטמינים יכול לפגוע בבריאות?
😃
אחד שמצאתי בחיפוש זריז בחברנו גוגל:
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/multivitamin/
אגב, למיטב זכרוני ל @Moshe יש כמה מאמרים נחמדים בנושא. אחד נוסף אפילו רלוונטי יותר. שים לב לפרטים הקטנים ולחשיבות של כל הויטמינים לכל בנאדם ואף למתאמן בפרט.
אם לא תמצא בקש ממני ואני אצטט לך.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2129136/