הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 11.5 אחוזי שומן אחרי בדיקה - איך אני מוריד אותם וגם את הבטן התחתונה הקטנה?

יובל דולב

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
אתמול נבדקתי אצל תזונאי קליני במכון כושר שלי והוא מדד לי אחוזי שומן בצורה מקצועית, יש לי 11.5 אחוז, לא יודע אם זה טוב, לדעתי לא... איך אני מוריד את אחוזי השומן האלה במהירות וגם את הבטן התחתונה והאם זה שקניתי גיינר סופר מאס של דיימטיז (עוד לא פתחתי - אחרי פסח) תהרוס את הירידה באחוזי שומן גם אם אתאמן ממש חזק על הבטן כדי למנוע ניפוח שלה?

תודה רבה,
יובל.

שלום וברוך הבא לפורום 😃

אתמול נבדקתי אצל תזונאי קליני במכון כושר שלי והוא מדד לי אחוזי שומן בצורה מקצועית, יש לי 11.5 אחוז
המכשירים האלה לא שווים כלום, אין צורך להתייחס אליהם.

לא יודע אם זה טוב, לדעתי לא...
תלוי, לכלל האנשים זה אפילו יותר ממצוין.

איך אני מוריד את אחוזי השומן האלה במהירות וגם את הבטן התחתונה
אם אתה על 11.5% שומן אין מצב שיש לך בטן תחתונה ברמה שמפריעה לך. כמה אתה שוקל? גובה? גיל?

והאם זה שקניתי גיינר סופר מאס של דיימטיז (עוד לא פתחתי - אחרי פסח) תהרוס את הירידה באחוזי שומן גם אם אתאמן ממש חזק על הבטן כדי למנוע ניפוח שלה?
א) גיינר\אבקת חלבון זה לא אבקות ניפוח, שום דבר לא "ינפח" לך את הבטן, גיינר הוא בסה"כ תחליף אוכל, אני הייתי ממליץ על גיינר רק למי שלא נמצא בבית בכלל מהבוקר עד הערב ואין לו שום יכולת לאכול ארוחת צהריים בעבודה\לימודים.
ב) השאלה שלך שקולה ללשאול: קניתי צלחת אורז עם עוף איך אני לא אתנפח מזה ואאיך זה יעזור לי להוריד את הבטן, זה שאלה קצת לא הגיונית.
ג) אין אפשרות להוריד שומן ממקום ספציפי יורדים בסה"כ אחוז השומן בגוף. תרגילי בטן ספציפים לא יעזרו בנושא הזה חוץ מאשר להשתפר בביצוע שלהם

נשמע שחסר לך לא מעט ידע, אני ממליץ לך לעשות כמה דברים:

1) תקרא את המאמר הבא בעיון רב: http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

2) תעלה תמונת פרונט שלך לפורום תמונות של חברי האתר, ככה תוכל לקבל הערכה של אחוז השומן שלך, זה יהיה הרבה יותר מדוייק מאשר "הניחוש" שהמכשירים האלה עושים.

3) רוב התזונאיות לא מתאימות למטרות של חיטוב\עלייה במסת השריר ולכן הייתי מפתח קודם כל ידע רב לפני שהייתי פונה לתזונאית על מנת לדעת כמה באמת היא מודעת למטרות שלך ומבינה את הדרך שאתה מתכנן ללכת בה.

בהצלחה

הסיבה לכך שיש לך בטן תחתונה היא בגלל שכנראה אין עליך מספיק מסת שריר.
@yogevnn
דווקא יש מכשירים מצויינים, שאם תמדד בהם ביום קבוע, בשעה קבועה בבוקר לאחר "ניקוי" תוכל לקבל
תוצאה יחסית מדוייקת.

דווקא יש מכשירים מצויינים, שאם תמדד בהם ביום קבוע, בשעה קבועה בבוקר לאחר "ניקוי" תוכל לקבל
תוצאה יחסית מדוייקת.
ואם יום לפני זה אכלתי פסטה ברוטב סויה? ולקינוח אכלתי דוריטוס עם דיפ. קשה מאוד להתאפס על המכשירים האלה ואפשר בעיקר לבדוק איתם ירידה\עליה באחוז שומן, זאת אומרת את המגמה. ועדיין זה יהיה מושפע מכמות נוזלים ככה שמיותר להשתמש בהם כלל לדעתי.

ואם יום לפני זה אכלתי פסטה ברוטב סויה? ולקינוח אכלתי דוריטוס עם דיפ. קשה מאוד להתאפס על המכשירים האלה ואפשר בעיקר לבדוק איתם ירידה\עליה באחוז שומן, זאת אומרת את המגמה. ועדיין זה יהיה מושפע מכמות נוזלים ככה שמיותר להשתמש בהם כלל לדעתי.
כתבתי שהשקילה צריכה להתבצע בזמנים קבועים וללא שינויים חדים מדי כמו העמסה לדוגמא.
במכשיר שאני משתמש יש מגמה קבועה ואין קפיצות חדות, וכל זה כמובן יחד עם הערכה לפי המראה.
בכל מקרה.. זה מובנה במשקל אז על הדרך אני בודק.
לפות"ש, לפי דעתי אין לך מה לבדוק אחוז שומן, זה לא נותן לך שום דבר, תעשה מסה וחיטוב עד שזה מרגיש לך מספיק.

כתבתי שהשקילה צריכה להתבצע בזמנים קבועים וללא שינויים חדים מדי כמו העמסה לדוגמא.
במכשיר שאני משתמש יש מגמה קבועה ואין קפיצות חדות, וכל זה כמובן יחד עם הערכה לפי המראה.
בכל מקרה.. זה מובנה במשקל אז על הדרך אני בודק.
ברור אבל זה התעסקות שאתה צריך ליהיות מודע אליה, כשאתה הולך לתזונאי, בעיקר כשאתה מתחיל ללא ידע המכשיר הזה לא שווה כלום.
במקרה שלך זה סבבה לבדוק התקדמות ככה בעיקר כשאתה יודע לאפס את זה עם המראה

לפות"ש, לפי דעתי אין לך מה לבדוק אחוז שומן, זה לא נותן לך שום דבר, תעשה מסה וחיטוב עד שזה מרגיש לך מספיק.
הכי טוב שיש, כל המספרים האלה מיותרים. זה לא מעניין

• פותח/ת השרשור
מה זה מבחינתכם לעשות מסה ואז חיטוב? אם אני עושה מסה אז אני עדין מתאמן רגיל פשוט עם גיינר? מה הכוונה בלעשות מסה?

חסר לך הרבה ידע.
טוב, בגדול, אם יש לך בטן תחתונה, לא משנה מה ה"מדריך" או וואטאבר מי או מה שזה לא יהייה יגידו לך, אתה צריך לשרוף שומן כדי להעלים את זה, משמע לעשות דיאטה, זה אומר מאזן קלורי שלילי.
גיינר זו פשוט דרך להגיע למאזן קלורי חיובי, במידה ואין לך זמן לאכול / את היצירתיות להרכיב ארוחה גדולה ולארגן את הערכים. נשמע לך הגיוני דיאטה וגיינר ביחד? לא

• פותח/ת השרשור
אבל גם ביום יום אני לא ממש אוכל הרבה יש לי ממש מעט ארוחות ביום... נשמע לי קיצוני להגיד על עצמי "דיאטה"... מה זה מבחינתך דיאטה? איזה תפריד לעשות?

• פותח/ת השרשור
אוקי כמו שאמרתם, בכמה פורומים ביקשו ממני להעלות תמונה של הגוף, אז צילמתי, היום גם התאמנתי, אבל כפי שאתם רואים יש בעיה, הבטן התחתונה גדולה מדי... הוזרועות די רזות, ועכשיו קניתי את דיימטיז סופר מאס גיינר. אני גם לא יודע איך לקחת אותו ובאיזה מינון. פעם שעברה לפני שנה כשהגזמתי עם המינונים הייתי מקיא את הגיינרים, איך לקחת אותו? איך להרגיל את הגוף אליו? כמה כפות? כמה פעמים ביום? אצטרך הסברים, ובעניין האחוזי שומן, התחלתי לרוץ כל אימון לפחות 3-4 קילומטר. שבת שעברה הגזמתי ורצתי 11.80 קילומטר וגמרתי על הרגליים שלי !!! איזה עוד דרכים אני יכול לעשות כדי להעלים את הבטן ולהבליט ריבועים? ואיך לנפח את שאר פלג גוף העליון? תודה רבה לכם!

אין לך מה להתעסק עם אחוז שומן אלא אם כן נבדקת בעזרת מכשיר בוד-פוד (יש אותו רק בשני מקומות בארץ אם אני לא טועה) בקיצור- מה שהתזונאי אמר לך לגבי אחוז השומן זה די בולשיט, כי זה לא מדוייק.
המשוואה היא פשוטה, זה לא משנה כמה אתה אוכל או איך אתה אוכל או מה אתה אוכל- אם אתה רוצה לחשוף קוביות ולהיות חטוב יותר- צריך להוריד קצת שומן מהגוף, ומה לעשות - כדי להוריד שומן צריך להיות בגירעון קלורי שלילי.
גיינר זה לא משהו שתצטרך כי אתה צריך ליצור גרעון כדי לרדת במשקל, המטרה של הגיינרים היא לעזור לך לעלות במשקל/להחליף ארוחה גדולה. אתה לא צריך אותו.
שוב, חסר לך הרבה ידע, אם אתה רוצה להצליח בזה שב ותקרא.
תחפש בגוגל ״המדריך לחיטוב קילוגרם״ , תכנס למאמר, ותקרא אותו מההתחלה עד הסוף, אם אחר כך יהיו לך שאלות- תשאל. קודם כל תדע מה צריך לעשות

• פותח/ת השרשור
אז כרגע לא לפתוח את הגיינר הזה? מתי כן להשתמש בו? כמה זמן יקח לי להוריד את אחוזי השומן האלה? לאיזה אחוז שומן אני צריך לשאוף?

אז כרגע לא לפתוח את הגיינר הזה? מתי כן להשתמש בו? כמה זמן יקח לי להוריד את אחוזי השומן האלה? לאיזה אחוז שומן אני צריך לשאוף?
להשתמש בו כשתצטרך להגיע לפלוס קלורי ולערכים תזונתיים שמסתכמים בערכי חלבון שומן ופחמימה גבוהים- תקופת מאסה וכולי.
לגבי כמה זמן- אני לא יודעת, זה תלוי כמה אתה רוצה לרזות.
שוב- אין לך מה להתעסק עם אחוז שומן כי אין לך איך לבדוק אותו, אתה יכול להעריך אותו אבל לא נראה לי שאתה יודע, ושוב- אין צורך, המטרות שלך די בסיסיות ולא מסובכות/ דורשות דיוק כזה או אחר. פשוט תסתכל במראה ותחליט מתי אתה מרוצה מהמשקל.

• פותח/ת השרשור
ואם אני רץ כבר כמה ימים ולא רואה שום שיפור... מה אני אמור לעשות? אני רץ מלא לאחרונה ולא יורד במשקלים... איך מזרזים את זה? אני גם לא אוכל דברים עם שומנים כמעט

1. מה אתה מצפה לראות מכמה ימי פעילות אירובית? כל מי שרץ יש לו ריבועים?

2. גרוע מאד אם אתה לא צורך שומן. צריכת שומנים חיונית למס' רב של תהליכים בגוף, כולל לתהליך של חיטוב.

3. ממליץ לך לקרוא בנושא ולעבוד לפי תפריט מסודר. אתה לוקה בידע בסיסי, בלי רכישת ידע לא תוכל להתקדם עם זה.

4. אחרי שתגבש תפריט, תוכל להעלות אותו לכאן ולקבל טיפים.

• פותח/ת השרשור
מישהו יכול לתת לינקים לתפריטים מסודרים?

אני שומע הרבה שאני לוקה בידע בסיסי. אשמח לקבל מכם לינקים למידע הנחוץ לי

ועדין לא קיבלתי תשובה מאף אחד פה אם לקחת את הגיינר או לא. העליתי לכם תמונה, אתם הרי מבינים בזה, אז מה השלב הבא שאני אמור לעשות כדי לקבל את הגוף הראוי, לעלות במסה או להמשיך להתחטב ללא גיינר?

אתה צריך להבין ש א. גנטית, אנשים יכולים "להיראות" אחרת על אחוז שומן דומה. כלומר אם אני 11 א.ש ואתה 11 א.ש זה לא אומר שנראה אותו דבר וב. כנס לאתר kilogram.co.il ותתחיל לקרוא מאמרים, ממליץ לך להתחיל מהמאמר על חיטוב הגוף.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אוקי בעקבות מה שכתבתם התייעצתי עם חבר, הוא אמר לי במשך חודש לא לגעת בפחמימות חוץ מבבוקר - התפריט שלי מורכב ככה:

בבוקר (כשיש זמן)
2 פרוסות לחם דגנים מלא
חביתה 3 ביצים (2 מלאות עם חלמון ואחת רק חלבון)
קוטג' 1 אחוז
ירקות מלפפון וגמבה
קפה שחור 2 סוכר דמררה

כשאין זמן זה רק קוטג' 1 אחוז עם 2 פרוסות לחם וקפה שחור

בצהריים סלט גדול - גזר, גמבה, כרוב סגול וירוק, מלפפון, סלק אדום, חסה
עם טונה (או לפעמים 2 טונות בשמן קנולה שאני סוחט אותו עד הסוף)

בערב (ואחרי אימון) גם סלט עם טונה

3 יוגורט 0 אחוז שומן של יופלה או שטראוס. בכל גביע 60 קלוריות מקסימום. לא אחד אחרי השני (למרות שהיום אכלתי 2 ביחד כי לא כלתי אחרי אימון כלום..)

ובין לבין פירות נקטרינה 1 או 2 ואגסים שקניתי

וגם אבוקדו פעם אחת עם נבטים

בקיצור כל היום אני משתדל לא להרעיב את עצמי אבל רוב היום אני גורם לגוף לקבל רק ירקות וטונה
בלי פחמימות בכלל.

נכון להיום אני 4 ימים ככה, משלב ריצות 4 קילומטר כל אימון - לא ירדתי גרם במשקל !!!

למה?!
מה אני עושה לא בסדר?

ואני כל אימון עושה תרגילי בטן עם גלגל הבטן.. וגם ריצות באימון... ממש מתסכל !!!!!! אני עדין שוקל 67.40 והבטן נראית אותו דבר עם ניפוח כזה בלמטה שלה... ואני זוכר בדיוק מה אכלתי כל היום מהבוקר ועד רגע כתיבת שורות אלה -

בוקר:
קפה שחור לנדוור עם 2 סוכר דמררה
2 פרוסות לחם דגנים
חצי קוטג' 1 אחוז

לפני צהריים -
סלט בחמגשית עשוי מ -
כרוב סגול
כרוב לבן
חסה
גזר
פלפל גמבה אדום
פלפל צהוב
קופסת טונה
מטובל בלימון בלבד
מלח
פלפל שחור גרוס

אחרי 3 שעות
כנ"ל
בתוספת נס קפה עם 1 וחצי סוכר רגיל

הגעתי הביתה
יוגורט דנונה 50 קלוריות

אימון

חוזר מאימון

2 יוגורטים ביחד

כעבור שעתיים

יוגורט
כף סלק אדום
עלי חסה
אגס (האחרון עכשיו)

מישהו יודע לחשב האם הערכים הקלוריים נורמליים? מה אני עושה לא בסדר?

אני 174, שוקל כרגע 67.40 (נשקלתי היום מיד אחרי האימון)
עשיתי אחרי האימון תרגילי בטן באמצעות הגלגל, באימון רצתי 3 ק"מ במהירות ממוצעת 13 והשיא היה 17... ממש מהר.. ל500 מטר ככה..

ה-RMR שלי בנוסחת מיפלין יצא לי 1882.5
בנוסחאות אחרות יצא לי RMR 1959
BMR 1632.5
אם הנתונים האלה עוזרים...

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית