הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חשיבות השינה להתקדמות באימונים

מיכל פבזנר

משתמש פעיל
369
63
נק' מוניטין:
107
369
63
מתאמנת מידי יום אירובי וכח בחד"כ
שלום
הרי ידוע שבשביל להתקדם במשקלי העבודה צריך למלא אחר 3 פרמטרים עיקריים: אימון נכון, תזונה נכונה ו...הקפדה על מספר שעות שינה מספיקות.
לגבי שעות השינה הבנתי שממליצים למי שמתאמן בצורה אינטנסיבית לישון מידי לילה לפחות 8 שעות...
אצלי לא משנה כמה אנסה לתכנן את הזמן וכמה אשתדל, לא מצליחה (עקב חוסר זמן) לישון יותר מ6 שעות בלילה. לפעמים מצליחה גם לדחוף איזו חצי שעת תנומה קלה באמצע היום, אבל זה לא קבוע.
גם בסופשים לא יוצא לי "להשלים שעות שינה", כלומר ישנה מידי יום כ-6 שעות (מקפידה לא לרדת מזה לפחות...)
האם באמת למספר שעות השינה יש השפעה משמעותית על ההתקדמות באימונים והתאוששות הגוף, או שביחס ל2 הפרמטרים האחרים במשוואה (אימונים ותזונה) לשינה השפעה זניחה? ובנוסף, מה מספר שעות השינה המינימלי המומלץ ביום והאם "השלמה" בצהרים נספרת גם כן בסך היומי?

בתקופת היפה שהייתי בצבא ועשיתי SS לרוב גם הייתי יושן סביבות ה 6 שעות והתקדמתי במשקלי העבודה בסדר גמור, אני כן זוכר שהיה ממש קשה באימונים וכל עלייה במשקל היתה ממש בקושי, כך שאולי אם הייתי יושן יותר הייתי מרגיש פחות גמור באימונים...

אבל לפי מה שניראה את לא בידיוק במסה עכשיו... ואת עוד אישה, כך שגם בתנאים אידאליים של תזונה ושינה העלייה במשקלים תיהיה מאוד איטית

אצלי לא משנה כמה אנסה לתכנן את הזמן וכמה אשתדל, לא מצליחה (עקב חוסר זמן) לישון יותר מ6 שעות בלילה. לפעמים מצליחה גם לדחוף איזו חצי שעת תנומה קלה באמצע היום, אבל זה לא קבוע.
הבעיה שלי עם השאלה שלך היא, נגיד ואני אגיד לך עכשיו שאין, בלי שינה לא תשיגי כלום (כמובן שזה לא המצב סתם לצורך ההדגמה) אין באפשרותך לשנות משהו ככה שזה לא ישנה שום דבר, רק אולי תיהי מבואסת יותר \ תמצאי תירוץ ללמה את לא עולה. לכן לדעתי מיותר לשאול.

האם באמת למספר שעות השינה יש השפעה משמעותית על ההתקדמות באימונים והתאוששות הגוף, או שביחס ל2 הפרמטרים האחרים במשוואה (אימונים ותזונה) לשינה השפעה זניחה?
יש לזה השפעה, את החשיבות שלה קשה לאמוד. שלושתם חשובים

ובנוסף, מה מספר שעות השינה המינימלי המומלץ ביום והאם "השלמה" בצהרים נספרת גם כן בסך היומי?
עד כמה שאני יודע פחות מ6 שעות שינה זה ברמת הלא בריא ופחות מזה עלול לגרום לנזק (לא זוכר איפה קראתי אז לא לבקש רפרנס..) לגבי ההשלמת שעות שינה בצהרים אני די בטוח שזה לא עוזר החשיבות היא בהשלמת כל מחזורי השינה.
זה דובר לא מעט בפורום את יכולה להריץ חיפוש ואת תמצאי לא מעט תוצאות בנושא

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שאין באפשרותי לשנות ולכן התשובה כן חשובה לי. זה לא כמו באימונים, שאותם קשה לי מאוד לשנות מתוך התמכרות לכושר. למחסור בשעות שינה למזלי אני לא מכורה . חחחחחח. לכן אם אדע בוודאות שאכן זה קריטי , אעשה מאמץ נוסף להוסיף אפילו חצי שעה-שעה של שנת לילה

אעשה מאמץ נוסף להוסיף אפילו חצי שעה-שעה של שנת לילה
אם יש לך אפשרות להוסיף שעה זה יהיה טוב יותר.
לא בטוח שתרגישי שינוי מידי אם בכלל. אבל 6 שעות שינה זה לא הכי טוב שיש להתאוששות

זה לא כמו באימונים, שאותם קשה לי מאוד לשנות מתוך התמכרות לכושר.
דיי לשעות אירובי! 🚴

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית