הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שאלה קטנה.

• פותח/ת השרשור Ran24
  • פורסם בתאריך

Ran24

משתמש מתחיל
80
4
נק' מוניטין:
4
80
4
נגיד שאני מתאמן נכון אוכל נכון ואמור גם לישון נכון. האם אפשר לפצל את שעות השינה דוגמא לישון בלילה 5 או 6 שעות ולישון עוד שעתיים או שלוש בצהריים. או שהמנוחה/שינה צריכה או מועילה יותר כשהיא ברצף ?
תודה וחג שמח 😃

לא אידיאלי אבל עדיף מלהחסיר לגמרי. השינה יותר מועילה שהיא רצופה.

מתוך איזה מחקר על שינה:
"דליה שכטר, מנהלת המכון לרפואת שינה ועייפות בשיבא, אומרת כי "לא כולם צריכים לישון 8-7 שעות. רוב האוכלוסייה זקוקה ל-8-6 שעות שינה. יש גם כאלה שנמצאים בקצוות וזקוקים רק ל4-5-6- שעות וזה בסדר גמור ויש אנשים שחייבים 9-10 שעות שינה כדי להיות רעננים. אלה שישנים מעט שעות שינה זקוקים לכך מלכתחילה - זאת גנטיקה.
"במכון השינה אנו נתקלים בחסך שינה. אנשים ישנים פחות ממה שצריך. וברגע שיש חסך זה משפיע על הקשב והריכוז, יש יותר תאונות דרכים ועבודה, התפקוד פחות טוב, אנשים יותר עצבניים, זה גורם להשמנה והתחלואה גבוהה.

"לשינה יש מבנה – התחלה, אמצע וסוף. שינה במשך היום לא יכולה לבוא במקום שינה בלילה. אם מישהו ישן בצהריים הוא לא באמת משלים שעות שינה כיוון שהשינה העמוקה, שהיא החלק המרענן, קיימת בשליש האחרון של שנת הלילה. ולשנת חלום, שמתארכת לקראת הבוקר, יש תפקיד בעיבוד זיכרון. אז מומלץ שכל אחד יבדוק עם עצמו אם הוא ישן מספיק ולא יקצץ שעות".

זה גם מוסיף איזה מחקר שקראתי על שינה פעם שגילו שרוב ההורמונים והתהיליכי ריפוי החשובים של השינה מתרחשים לקראת סוף השינה (לפנות בוקר) בגלל עיניינים של שעון ביולוגי וכו'.
שינת צהריים אולי תעזור לעירנות, אבל לא תשיג את האפקטים של שינה ארוכה בלילה.

• פותח/ת השרשור
מתוך איזה מחקר על שינה:
"דליה שכטר, מנהלת המכון לרפואת שינה ועייפות בשיבא, אומרת כי "לא כולם צריכים לישון 8-7 שעות. רוב האוכלוסייה זקוקה ל-8-6 שעות שינה. יש גם כאלה שנמצאים בקצוות וזקוקים רק ל4-5-6- שעות וזה בסדר גמור ויש אנשים שחייבים 9-10 שעות שינה כדי להיות רעננים. אלה שישנים מעט שעות שינה זקוקים לכך מלכתחילה - זאת גנטיקה.
"במכון השינה אנו נתקלים בחסך שינה. אנשים ישנים פחות ממה שצריך. וברגע שיש חסך זה משפיע על הקשב והריכוז, יש יותר תאונות דרכים ועבודה, התפקוד פחות טוב, אנשים יותר עצבניים, זה גורם להשמנה והתחלואה גבוהה.

"לשינה יש מבנה – התחלה, אמצע וסוף. שינה במשך היום לא יכולה לבוא במקום שינה בלילה. אם מישהו ישן בצהריים הוא לא באמת משלים שעות שינה כיוון שהשינה העמוקה, שהיא החלק המרענן, קיימת בשליש האחרון של שנת הלילה. ולשנת חלום, שמתארכת לקראת הבוקר, יש תפקיד בעיבוד זיכרון. אז מומלץ שכל אחד יבדוק עם עצמו אם הוא ישן מספיק ולא יקצץ שעות".

זה גם מוסיף איזה מחקר שקראתי על שינה פעם שגילו שרוב ההורמונים והתהיליכי ריפוי החשובים של השינה מתרחשים לקראת סוף השינה (לפנות בוקר) בגלל עיניינים של שעון ביולוגי וכו'.
שינת צהריים אולי תעזור לעירנות, אבל לא תשיג את האפקטים של שינה ארוכה בלילה.

תודה. ללא ספק תשובה מפורטת.

לגבי החלק הראשון מסכים לחלוטין. אני למשל אדם שחייב 8 שעות שינה בלילה,אחרת הקשב וריכוז והזיכרון יורד הלחץ והעצבנות עולה .
לגבי החלק השני אני קצת חולק על זה, אין לזה שום הוכחות זה הכל אינדיבידואלי. אני דווקא מרגיש אנרגטי הרבה יותר שאני ישן בבוקר (מ5 בבוקר עד 1 בצהריים) מאשר שאני ישן בלילה (מ12 עד 8)

אני דווקא מרגיש אנרגטי הרבה יותר שאני ישן בבוקר (מ5 בבוקר עד 1 בצהריים) מאשר שאני ישן בלילה (מ12 עד 8)

הגיוני מאוד אחי.
היה שם עוד חלק שלא העתקתי כי לא היה קשור לשאלה של הנושא, אבל רשום שעניין העירנות ושעות שינה מומלצות הוא מאוד אינדיבידואלי ויש אנשים שהכי טוב בשבילם יהיה אם הם יקומו מוקדם בבוקר וילכו לישון בערב-לילה מוקדם ואחרים יכולים להיות ערים כל הלילה ולישון בבוקר עד הצהריים ולהרגיש הכי טוב, משתנה מאחד לשני.

אם אנחנו כבר בענייני השינה, מבחינה אנטומית הגוף שלנו בנוי לשתי שינות של 4 שעות כל אחת, או אחת רצופה מקצת אחרי השקיעה עד הזריחה, מחקרים הראו שזה יהיה אופטמלי מבחינת עירנות ותפקוד.

מה זה 4 שעות שינה? אני אחרי 4 שעות שינה קם וכל היום שלי נהרס, אני לא מצליח להתרכז אני עצבני ואין לי סבלנות בשיט. בדרך כלל האנשים שישנים ככה זה האנשים החזקים האלה שטוחנים אותם 48 שעות ברצף בלי שינה בגולני ובצנחנים או כאלה שעובדים בשתי עבודות לומדים וגם יש להם חברה בנוסף, אני לא מוכן להתעלל בעצמי כמוהם.

מה זה 4 שעות שינה? אני אחרי 4 שעות שינה קם וכל היום שלי נהרס, אני לא מצליח להתרכז אני עצבני ואין לי סבלנות בשיט. בדרך כלל האנשים שישנים ככה זה האנשים החזקים האלה שטוחנים אותם 48 שעות ברצף בלי שינה בגולני ובצנחנים או כאלה שעובדים בשתי עבודות לומדים וגם יש להם חברה בנוסף, אני לא מוכן להתעלל בעצמי כמוהם.
אוקיי, ברור שזה לא מתאים גם לאורח החיים שלך, זה סתם לידע לכללי לאיך שהמערכת עצבים שלנו תיהיה במצב האופטימלי, ברור לי שאין אנשים שמנהלים אורח חיים שגרתי שיכולים להרשות לעצמם שינה של 4 שעות במהלך היום.
זה ממש לא מה שאתה אמור לעשות, אבל רק לידע הכללי שלך תדע שככה הגוף שלך יהיה במצב הכי עירני ובתפקוד מלא כמובן אחרי שתרגיל את עצמך למערכת שעות הזו.
בכל מקרה, לגבי הנושא שלשמו נפתח הדיון, כמו שכבר ענו לך, ישנם מספר שלבים של שינה, שרק אחרי מספר שעות (בדרך כלל 5) אתה מגיע למצב העמוק ביותר של השינה, שזה בעצם השלב החשוב ביותר שמשפיע את התפקוד שלך ביום שאחרי, לכאן אתה צריך לכוון.

Back
למעלה תחתית