עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מתוך איזה מחקר על שינה:
"דליה שכטר, מנהלת המכון לרפואת שינה ועייפות בשיבא, אומרת כי "לא כולם צריכים לישון 8-7 שעות. רוב האוכלוסייה זקוקה ל-8-6 שעות שינה. יש גם כאלה שנמצאים בקצוות וזקוקים רק ל4-5-6- שעות וזה בסדר גמור ויש אנשים שחייבים 9-10 שעות שינה כדי להיות רעננים. אלה שישנים מעט שעות שינה זקוקים לכך מלכתחילה - זאת גנטיקה.
"במכון השינה אנו נתקלים בחסך שינה. אנשים ישנים פחות ממה שצריך. וברגע שיש חסך זה משפיע על הקשב והריכוז, יש יותר תאונות דרכים ועבודה, התפקוד פחות טוב, אנשים יותר עצבניים, זה גורם להשמנה והתחלואה גבוהה.
"לשינה יש מבנה – התחלה, אמצע וסוף. שינה במשך היום לא יכולה לבוא במקום שינה בלילה. אם מישהו ישן בצהריים הוא לא באמת משלים שעות שינה כיוון שהשינה העמוקה, שהיא החלק המרענן, קיימת בשליש האחרון של שנת הלילה. ולשנת חלום, שמתארכת לקראת הבוקר, יש תפקיד בעיבוד זיכרון. אז מומלץ שכל אחד יבדוק עם עצמו אם הוא ישן מספיק ולא יקצץ שעות".
זה גם מוסיף איזה מחקר שקראתי על שינה פעם שגילו שרוב ההורמונים והתהיליכי ריפוי החשובים של השינה מתרחשים לקראת סוף השינה (לפנות בוקר) בגלל עיניינים של שעון ביולוגי וכו'.
שינת צהריים אולי תעזור לעירנות, אבל לא תשיג את האפקטים של שינה ארוכה בלילה.
אני דווקא מרגיש אנרגטי הרבה יותר שאני ישן בבוקר (מ5 בבוקר עד 1 בצהריים) מאשר שאני ישן בלילה (מ12 עד 8)
אוקיי, ברור שזה לא מתאים גם לאורח החיים שלך, זה סתם לידע לכללי לאיך שהמערכת עצבים שלנו תיהיה במצב האופטימלי, ברור לי שאין אנשים שמנהלים אורח חיים שגרתי שיכולים להרשות לעצמם שינה של 4 שעות במהלך היום.מה זה 4 שעות שינה? אני אחרי 4 שעות שינה קם וכל היום שלי נהרס, אני לא מצליח להתרכז אני עצבני ואין לי סבלנות בשיט. בדרך כלל האנשים שישנים ככה זה האנשים החזקים האלה שטוחנים אותם 48 שעות ברצף בלי שינה בגולני ובצנחנים או כאלה שעובדים בשתי עבודות לומדים וגם יש להם חברה בנוסף, אני לא מוכן להתעלל בעצמי כמוהם.