הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פיסטוקים/אגוזי קשיו וכו' זה שומן איכותי?

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
ראיתי שיש בהם די הרבה ערכים, חלבון פחמימות וגם שומן..
שומן איכותי? אפשר לפרק שקיות בין ארוחות? P:

אפשר אך יש להתחשב בערכים התוזתניים של התפריט, זה שזה שומן איכותי לא אומר שאין בו קלוריות.
1 גרם שומן הוא שווה ל9 קלוריות ולא משנה כמה איכותי הוא יהיה.
נ.ב תקפיד שהם לא קלויים.

• פותח/ת השרשור
הם כן קלויים, זו בעיה?
וכן אני יודע שגרם שומן זה 9 קלריות, אני אוכל בערך 90 גרם שומן אבל בימים שאני עושה אימון אחד או יותר חשבתי להשלים קצת קלוריות משומן ומכיוון שזה מה שהיה לי בבית כרגע שאלתי בקשר לזה.

תלוי איך קלויים, בד"כ קולים עם מלח, יותר מדיי מלח לא טוב עקב ספיחת נוזלים.
חוצמזה תלוי אם הקלייה עם שמן או לא.

תקנה אגוזי מלך בשוק, אצל הסוחר עם תחלופת הסחורה הגדולה ביותר, זה מבטיח סחורה טריה. אחרי שתקנה ממנו 2 קילו במכה והוא יכיר אותך, תראה שהוא יפתח לכבודך קופסא חדשה (הטובים ביותר הם אגוזי קליפורניה). הם מתחמצנים מהר, ומומלץ לאחסן במקפיא.

• פותח/ת השרשור
מזאת אומרת הם מתחמצנים מהר? בחימצון של שומן נוצר שומן טראנס לא? זה אומר שאם הם לא במקפיא נוצר בהם שומן טראנס?
האמת שאני בד"כ מקבל מספיק שומן איכותי מהשמן זית, אבל בימים שיש לי בערך 3 אימונים אני מגיע ל500 גרם פחמימות ו90 גרם שומן ככה שזה די לא מאוזן..
מה עם אבוקדו? אפשר להשלים שומן איכותי גם ממנו?

בתהליך החימצון, השומן הבלתי רווי הופך לשומן רווי.
בין היתר, זו הסיבה שממליצים לטגן עם שמן זית ולא קנולה, כי שמן קנולה מתחמצן בתהליך הטיגון.

מה שאני יודע זה ההיפך, הטמפרטורה ששבה מתחיל שמן הזית להתחמצן היא נמוכה יחסית לשמנים אחרים, לכן בדרך כלל עדיף לטגן בשמן קנולה אם מדובר בטיגון ארוך יחסית.

• פותח/ת השרשור
בתהליך החימצון, השומן הבלתי רווי הופך לשומן רווי.
בין היתר, זו הסיבה שממליצים לטגן עם שמן זית ולא קנולה, כי שמן קנולה מתחמצן בתהליך הטיגון.
סבבה, העשרתי את הידע :>

וה3 אימונים זה חדר כושר אגרוף תאילנדי וג'ודו אבל זה בסדר אני דואג לא להגיע לאימון יתר או משהו (ומן הסתם אני מכניס כפול אוכל מה אני פרייאר?).

זה תלוי איפה אתה במסה או בחיטוב אם אתה בחיטוב אז צריך לחשב את כל הקולוריות וזה ואם אתה במסה אתה יכול לפרק כמה שבא לך !! חחח

מה שאני יודע זה ההיפך, הטמפרטורה ששבה מתחיל שמן הזית להתחמצן היא נמוכה יחסית לשמנים אחרים, לכן בדרך כלל עדיף לטגן בשמן קנולה אם מדובר בטיגון ארוך יחסית.

ככה גם אני הבנתי ונוהג.
משינהד, תביא איזה לינק בחייאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית