ייעוץ תפריט תזונה צמחוני לחיטוב

• פותח/ת השרשור Youth
  • פורסם בתאריך

Youth

משתמש מתחיל
33
2
נק' מוניטין:
2
33
2

אהלן רציתי לדעת מה דעתכם על התפריט תזונה שלי (צמחוני) ואם יש לכם המלצות. ,
קודם קצת עליי,
אני בן 18 כמעט ,
גובה : 1.65
התחלתי להתאמן בנובמבר 2013 כ-5 פעמים בשבוע , ולאכול המון המון.
עד למרץ (תקופה של 5 חודשים) העלתי 18 ק"ג , שקלתי 49 ק"ג ובמרץ שקלתי 67.
מניח שהעלתי חצי מזה בשומן כי אכלתי בלי להסתכל על ערכים תזונתיים של שומן ופחמימות, אך שמרתי פי 2 גרם חלבון ממשקל גוף.
במרץ התחלתי חיטוב ושיניתי את תוכנית האימונים שלי ל-4 פעמים משקולות + 2 אירובי בשבוע.
כיום אני שוקל 60 ק"ג והורדתי הרבה אחוזי שומן.
מניח שכרגע אני בסביבות 12 א.ש .

זה התפריט תזונה ממרץ :

14:00 :
קרקרים עם קופסת קוטג' (5%)

16:00:
סלט

אימון 17:00 - 18:15

ארוחה לאחר אימון :
אבקת חלבון + 300 מ"ל חלב (1%)

19:30:
3 חלבון ביצה

20:00:
דנונה לבן 1% X2

22:00:
4 פרוסות לחם שיפון + קופסת טונה/חצי קופסת גבינה

סיכום ערכים תזונתיים :
חלבון: 120-130 גרם
שומן: 50-60
פחמימות: 100-150
קלוריות: 1400-1700
(גרעון קלורי שלילי 300-700)

הערות :
* לגבי שתייה אני שותה רק מים בכמות של 3 ליטר.
*בכללי התפריט הזה משתנה, אני לפעמים מתאמן ב-17:00 ולפעמים ב-20:00,
לפעמים אני מסיים לאכול ב-23:00 ולפעמים אני מסיים לאכול ב-01:00.
*אני לוקח אבקת חלבון רק אחרי אימוני משקולות.
*אחרי אירובי (ריצה, קפיצות חבל ועוד) אוכל טונה בשמן עם לחם.
*ביום מנוחה אני אוכל גם טונה ושותה חצי ליטר חלב על מנת להגיע לכמות חלבון שאני צריך.

אשמח אם מישהו יכול להמליץ לי על תפריט תזונה מסודר או שונה (דל פחמימה וכו') לכל יום ויום 😃

בנוסף כמה שאלות :
1. האם בשר כזה חשוב ?
2. האם יותר מומלץ לסיים לאכול נניח גג 23:00 מאשר 01:00 ?

תודה לכולם !! 😃

נערך לאחרונה:
שלום וברוך הבא לפורום!

מניח שכרגע אני בסביבות 12 א.ש .
מאיפה ההערכה?

אתה לא אוכל עד השעה 14? למה?
*אני לוקח אבקת חלבון רק אחרי אימוני משקולות.
זה לא משקה קסמים, אפשר (וצריך) לשתות כל יום אם לא מגיעים לערכים בלי זה, אם מגיעים אין צורך בו גם לא אחרי אימון

1. האם בשר כזה חשוב ?
תלוי למה, זה אחלה מקור לחלבון ושומן. וגם יש בו המון ויטמינים ומינרלים שקשה להשיג ממקורות חיצוניים

2. האם יותר מומלץ לסיים לאכול נניח גג 23:00 מאשר 01:00 ?
תפסיק לאכול כשתגיע לערכים, ממש לא חשוב באיזה שעה.

שלום וברוך הבא לפורום!

מאיפה ההערכה?

זה לא משקה קסמים, אפשר (וצריך) לשתות כל יום אם לא מגיעים לערכים בלי זה, אם מגיעים אין צורך בו גם לא אחרי אימון

תלוי למה, זה אחלה מקור לחלבון ושומן. וגם יש בו המון ויטמינים ומינרלים שקשה להשיג ממקורות חיצוניים

תפסיק לאכול כשתגיע לערכים, ממש לא חשוב באיזה שעה.
מזה משנה לך מתי הוא אוכל ? אם הוא מגיע לערכים אז זהו

• פותח/ת השרשור
מאיפה ההערכה?
אני רואה פה המון תמונות של אנשים עם אחוזי שומן ואני משווה את עצמי אליהם.

אני קם לרוב בשעה 13:00

ידוע שאבקת חלבון זה לא משקה קסמים אבל מכיוון שאני לא אוכל בשר ובשר נחשב לחלבון הכי איכותי,
אז אבקת חלבון זה בעצם התחליף לחלבון איכותי , אני יכול לשתות ליטר חלב ולהכניס אותו בערכים תזונתיים,
אבל אני לא חושב שתוספת חלב/קוטג' תהיה יותר טובה מאבקת חלבון.

תודה רבה 😃

אני רואה פה המון תמונות של אנשים עם אחוזי שומן ואני משווה את עצמי אליהם.
אחלה, אז למה אתה מחטב? אני אשמח אם תעלה תמונה.

אני קם לרוב בשעה 13:00
פינווק...

ידוע שאבקת חלבון זה לא משקה קסמים אבל מכיוון שאני לא אוכל בשר ובשר נחשב לחלבון הכי איכותי,
אז אבקת חלבון זה בעצם התחליף לחלבון איכותי , אני יכול לשתות ליטר חלב ולהכניס אותו בערכים תזונתיים,
אבל אני לא חושב שתוספת חלב/קוטג' תהיה יותר טובה מאבקת חלבון.
יפה שאתה יודע את זה, הבעיה עם החלב הוא כמות החלבון הגבוהה. קוטג' זה סבבה לגמרי וקופסאת קוטג' שווה בכמות החלבון למנת חלבון אך לא בקלוריות (שזה מאוד חשוב) קופסאת טונה שווה בידיוק. בעיקר בגלל שאתה לא אוכל בשר ביום, אני במקומך הייתי צורך 2 מנות אבקת חלבון ביום, הרבה גבינות, קוטג' גבנצ. מה איתך ועם טונה?

ואתה יכול לרשום את החישוב של הRMR שלך? כי לאכול 1400 קלוריות נשמע לי מעט מדי..

• פותח/ת השרשור
יפה שאתה יודע את זה, הבעיה עם החלב הוא כמות החלבון הגבוהה. קוטג' זה סבבה לגמרי וקופסאת קוטג' שווה בכמות החלבון למנת חלבון אך לא בקלוריות (שזה מאוד חשוב) קופסאת טונה שווה בידיוק. בעיקר בגלל שאתה לא אוכל בשר ביום, אני במקומך הייתי צורך 2 מנות אבקת חלבון ביום, הרבה גבינות, קוטג' גבנצ. מה איתך ועם טונה?
ואתה יכול לרשום את החישוב של הRMR שלך? כי לאכול 1400 קלוריות נשמע לי מעט מדי..

בעיקרון אני אוכל קופסת קוטג' ביום, אני אוכל טונה בעיקרון אחרי אירובי ובימי מנוחה, במידה וחסר לי בימי משקולות אז אני אוכל כי אין ברירה,
משתדל לא לאכול הרבה טונה ( אתה יודע כספית ) אז אני מנסה לגוון כמה שיותר בחלבון.
BMR : 1595
RMR : 1914

5 חודשים טחנתי אוכל ועליתי לדעתי 10 קילו של שריר ועכשיו אני מנסה להגיע לאחוזי שומן ממש נמוכים עד שאני יהיה מרוצה מהתוצאה ,
כי בנתיים אני מרוצה אבל מצפה ליותר מהתקופה שהתאמנתי.
הממוצע קלוריות זה בערך 1500 ככה.

• פותח/ת השרשור
הבעיה שלי היא עם זה שהRMR שלך הוא 1900 למרות שנשמע שאתה עושה הרבה אימונים. אם זה אכן הRMR שלך אז חוץ ממה שכבר דיברנו עליו אין לי עוד מה להגיד חוץ מבהצלחה! 😃

אוקיי תודה רבה , רק 2 שאלות..
אז הערכים תזונתיים שלי הם בסדר גמור ?
ואם אני מעוניין לרדת לאחוז שומן נמוך יותר, להישאר על תפריט כזה או דל פחמימה או משו כזה ?

• פותח/ת השרשור
כמה אתה יורד כל שבוע?

אני יורד סביבות החצי קילו.

אם הRMR שלך הוא 1900 (שקשה לי להאמין שזה נכון בגלל האימונים) אז כן

סליחה סליחה טעות שלי , ה-RMR מחושב בלי הוצאת קלורית של האימונים והאירובי,
ה-1900 הוא ביום מנוחה , אני מניח בשאימון משקולות ואירובי הוא בסביבות 2200.

אני יורד סביבות החצי קילו.
אז זה פותר הכול, הגרעון בסדר גמור.
אתה עושה העמסות?

סליחה סליחה טעות שלי , ה-RMR מחושב בלי הוצאת קלורית של האימונים והאירובי,
ה-1900 הוא ביום מנוחה , אני מניח בשאימון משקולות ואירובי הוא בסביבות 2200.
לא מחשבים אחד למנוחה ואחד רגיל, עושים ממוצע. מחשבים את הRMR במנוחה, מחשבים הערכה של קלוריות מאימונים, ואת הקלוריות מאימונים מחלקים ב7 ומוסיפים לRMR.

• פותח/ת השרשור
אז זה פותר הכול, הגרעון בסדר גמור.
אתה עושה העמסות?

כמעט ולא , אולי פעם בשבועיים משולש פיצה.

לא מחשבים אחד למנוחה ואחד רגיל, עושים ממוצע. מחשבים את הRMR במנוחה, מחשבים הערכה של קלוריות מאימונים, ואת הקלוריות מאימונים מחלקים ב7 ומוסיפים לRMR.
אם הצלחתי להבין אותך הממוצע 2100 (לא בטוח שהבנתי)

כמעט ולא , אולי פעם בשבועיים משולש פיצה.
חבל, אתה תדפוק את החילוף חומרים בסופו של דבר.

אם הצלחתי להבין אותך הממוצע 2100 (לא בטוח שהבנתי)
הRMR מנוחה שלך הוא 1900. נניח ואתה עושה שני אימונים בשבוע שכל אחד מהם הוא 350 קלוריות -> סה"כ שרפת במהלך השבוע 700 קלוריות. עכשיו מחלקים לכל הימים (זאת אומרת חלקי 7) ונקבל 100. את ה100 האלה נוסיף לRMR. ומעכשיו התחזוקה שלך זה 2000 קלוריות ולא 1900. (תחשב את זה עם הקלוריות שלך מהאימונים)

• פותח/ת השרשור
חבל, אתה תדפוק את החילוף חומרים בסופו של דבר.

המלצה באיזה תדירות ובאיזה כמות להעמיס ? (אין לי שמץ בהעמסות)

הRMR מנוחה שלך הוא 1900. נניח ואתה עושה שני אימונים בשבוע שכל אחד מהם הוא 350 קלוריות -> סה"כ שרפת במהלך השבוע 700 קלוריות. עכשיו מחלקים לכל הימים (זאת אומרת חלקי 7) ונקבל 100. את ה100 האלה נוסיף לRMR. ומעכשיו התחזוקה שלך זה 2000 קלוריות ולא 1900. (תחשב את זה עם הקלוריות שלך מהאימונים)

אוקיי אז יוצא 2150 במידה והתאמנתי 5 פעמים בשבוע (3 משקולות + 2 אירובי)
חשוב לי לציין שיש שבוע שאני מתאמן 6 ויש שבוע שאני מתאמן 5.
כי תוכנית האימונים שלי עובדת ככה :
A , B , C , X , A , B , C ,X , A , B , C
(משמאל לימין)
C= אירובי (ריצה, קפיצות בחבל...)
X= מנוחה

המלצה באיזה תדירות ובאיזה כמות להעמיס ? (אין לי שמץ בהעמסות)
תקרא את המדריך לחיטוב, בעקרון ההמלצה היא אחת ל10 ימים או 14 יום. אבל אתה עושה חיטוב בשלב קיצוני כבר אז הייתי עושה כל שבוע. תעשה העמסות נקיות של 500 קלוריות מעל הנייטרלי, זאת אומרת תאכל 2500 קל' אחת לשבוע כשרוב הקלוריות באות מפחמימה

אוקיי אז יוצא 2150 במידה והתאמנתי 5 פעמים בשבוע (3 משקולות + 2 אירובי)
חשוב לי לציין שיש שבוע שאני מתאמן 6 ויש שבוע שאני מתאמן 5.
כי תוכנית האימונים שלי עובדת ככה :
A , B , C , X , A , B , C ,X , A , B , C
(משמאל לימין)
C= אירובי (ריצה, קפיצות בחבל...)
X= מנוחה
אז תעשה ממוצע של שבועיים. אם שבוע אחד אתה שורף 400 ושבוע שני אתה שורף 1000 אז בממוצע אתה שורף 700 ואז תוסיף 100 לRMR

• פותח/ת השרשור
תקרא את המדריך לחיטוב, בעקרון ההמלצה היא אחת ל10 ימים או 14 יום. אבל אתה עושה חיטוב בשלב קיצוני כבר אז הייתי עושה כל שבוע. תעשה העמסות נקיות של 500 קלוריות מעל הנייטרלי, זאת אומרת תאכל 2500 קל' אחת לשבוע כשרוב הקלוריות באות מפחמימה
אני לא בדיוק חושב שאני עושה דיאטה קיצונית , בחודש הראשון ירדתי 5 קילו , עכשיו בחודש הזה בערך ירדתי 2 קילו,
אבל אני לא ממש מרגיש רעב בחיטוב , אולי יכול בגלל שאני לא ממש אוהב לאכול, או החלוקה של הארוחות או בעצם ה-3 ליטר מים שסותמת לי הרבה את התיאבון.
כנראה אני יתחיל להעמיס פעם בשבועיים למרות שאני לא דוגל בהעמסות/ארוחות צ'יט וכד'.

אז תעשה ממוצע של שבועיים. אם שבוע אחד אתה שורף 400 ושבוע שני אתה שורף 1000 אז בממוצע אתה שורף 700 ואז תוסיף 100 לRMR
בעיקרון לפי תוכנית האימונים שלי זה יוצא שאני מתאמן 6 פעמים בשבוע ואז 5 פעמים בשבוע למשך שלושה שבועות אז עדיף להישאר על ה-5 פעמים בשבוע , לא ?

• פותח/ת השרשור

במידה והתחלתי להתאמן ביום ראשון,אז :
התאמנתי ראשון שני שלישי, רביעי מנוחה, חמישי שישי שבת התאמנתי.
מס' אימונים = 6

בגלל שהתאמנתי יום חמישי שישי שבת אז ראשון מנוחה, שני שלישי רביעי אימונים, חמישי מנוחה , שישי שבת אימונים,
מס אימונים = 5

בגלל שהתאמנתי שישי שבת אז צריך להתאמן גם ראשון, שני מנוחה , שלישי רביעי חמישי אימונים, שישי מנוחה , שבת אימון
מס' אימונים = 5

התאמנתי שבת , אז ראשון ושני, שלישי מנוחה , רביעי חמישי שישי אימונים, שבת מנוחה .
מס' אימונים = 5.

והכל מההתחלה .
3 ימים אימונים, יום מנוחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית