הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ האם LB מעמיסם על הגב התחתון ?

• פותח/ת השרשור koko19
  • פורסם בתאריך

koko19

משתמש קבוע
1,347
89
נק' מוניטין:
-73
1,347
89
שלום !

לפי ריפ זה בדיוק הפוך מוריד עומס , אבל ראיתי מאמנים אחרים שאומרים בדיוק הפוך שזה מעמיס (LB) ולשים חגורה אפילו (ג'וני קנדיטו למשל) מה האמת?

*סרטון שריפ אומר שדווקא LB מוריד את העומס משם .

בהתחלה ריפטו טען שבhb העומס גדול יותר על זוקפי הגו מאשר lb, אחר כך הוא תיקן את עצמו...

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה הוא מספר שהוא מרגיש הרבה יותר חזק ויציב בLOW Bar.
מאוחר מידי ואני עייף מחר אני אבדוק לך.

לא .

הוא פשוט נתקע באחד האימונים שלו במשקל ואמר יאללה נעבור ל LB והוא הצליח להרים יותר

אבל השאלה אם LB מעמיס על הגב התחתון יותר...

לא .

הוא פשוט נתקע באחד האימונים שלו במשקל ואמר יאללה נעבור ל LB והוא הצליח להרים יותר

אבל השאלה אם LB מעמיס על הגב התחתון יותר...
לא, השאלה אם העומס שLB מפעיל על הגב התחתון יכול לסכן אותך.

• פותח/ת השרשור
לא, השאלה אם העומס שLB מפעיל על הגב התחתון יכול לסכן אותך.

כול עומס יכול לסכן אותך אם הוא "עמוס" מידי בשבילך ...
השאלה שלי היתה כללית עם ב LB יש יותר עומס עם משקל נתון על הגב מאשר HB...

בLB יש על הגב התחתון כח גזירה וב-HB כח דחיסה - אם הטכניקה לא נכונה שני העומסים מסוכנים, אם הטכניקה נכונה שניהם לא מסוכנים

• פותח/ת השרשור
כן, אבל זה לא בהכרח דבר רע

כול דבר בספורט נהיה "רע" שזה מתחיל לכאוב....הקטע פה הוא אחר , שמדובר בגב ומדובר במשקלים מאוד גבוהים להבדיל ממשקל בתרגלים על ידיים וכתפיים למשל..

מה ההבדל בין גב לכתפיים ולמה דווקא גב מפחיד את כולם? למה עומס על הגב הוא דבר רע אבל עומס על המרפק הוא דבר טוב? ולמה בכלל שעומס יהיה רע?
מניסיוני, אצל מתאמנים בחד"כ, פציעות גב כתוצאה מחד"כ כמעט ולא קיימות ופציעות כתף יותר פופולריות מהBROSCIENCE של יוסי יד 50.

מניסיוני, אצל מתאמנים בחד"כ, פציעות גב כתוצאה מחד"כ כמעט ולא קיימות ופציעות כתף יותר פופולריות מהBROSCIENCE של יוסי יד 50.
זה מאוד נכון, פציעות כתפיים יותר נפוצות מפציעות גב בחדר כושר
אבל זה נובע בין היתר גם מזה שהרוב המוחץ של המתאמנים עושים הכל כדי לא להעמיס על הגב כלום, ככה שכל מה שקורה זה שיש גם פחות עומס וגם פחות פציעות.
כמעט כולם עושים בנץ' פרס, וכמעט אף אחד לא עושה דדליפט. או סקוואט (מלא).

פציעות גב הן דבר מאוד שכיח בקרב בני אדם, ולמעשה אין באמת אנשים שהולכים לעבור lifespan בלי כאבי גב. כאבי גב זו דוגמה למשהו מאוד קלאסי שאנשים משייכים לחדר כושר, למרות שזה ברוב המקרים לא שייך (אם אתה יודע מה אתה עושה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית