ייעוץ תקוע בליניארית

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
1.73 שוקל 90ק"ג בן 32.כאמור עובד לפי התוכנית הליניארית(מדקאו)ב-3 חודשים אחרונים והצלחתי להתקדם יפה וכמעט לשחזר את המשקלים שאיתם עבדתי בשנה שעברה לפני החיטוב וזאת עם מ.ג נמוך יותר.
ב-3 שבועות האחרונים אני תקוע על אותם משקלים חוץ מאשר בדדליפט,מדובר גם ל-5חזרות וגם ל-3.
אני בעודף קלורי,משקל הגוף לא עולה משמעותית אך כן משתנה(כמעט 500ג' בשבוע).
אני שוקל לעשות ריסט של שבועיים-שלוש אחורה במשקלים,מה דעתכם?
או שזה כבר פונקציה של משקל הגוף שלא עולה ואני לא מתחזק.
אשמח לשמוע דיעות.

קרה לי גם אחרי חודשיים בלינארית, עברתי לטקסס מתוד וזה נתן לי ללחיצות שלי בוסט משמעותי

כבר ניסת ריסט? כי אם לא זה בהחלט יכול לעזור.
יש גם את האופציה שהנפח קטן מידי ואז אפשר להקטין את הקפיצות בין סט לסט.
אני במקומך לוקח ריסט בתרגילים הבעייתים של לפחות 3 שבועות אחורה(לפי התוכנית צריך גם לחזור 4) ומנסה.
את האופציה השניה תיישם רק אם אתה מרגיש שאולי האימון דל לך מבחינת נפח

• פותח/ת השרשור
כבר ניסת ריסט? כי אם לא זה בהחלט יכול לעזור.
יש גם את האופציה שהנפח קטן מידי ואז אפשר להקטין את הקפיצות בין סט לסט.
אני במקומך לוקח ריסט בתרגילים הבעייתים של לפחות 3 שבועות אחורה(לפי התוכנית צריך גם לחזור 4) ומנסה.
את האופציה השניה תיישם רק אם אתה מרגיש שאולי האימון דל לך מבחינת נפח
אז,מכיון שרוצה לעשות חיטוב קצר אלך על האפשרות של ריסט עד 80% מהמשקל כיום ואתחיל משם.לא ממש עליתי במשקל גוף ואולי יש לזה השפעה למרות שרואה הרבה חברה שנמצאים על אותו משקל וממשיכים להתחזק.
לגבי נפח עבודה,אני לא כלכך בטוח מכיוון שגם באימון של אמצע שבוע הוא לא ממש מנוחה עבורי.

למה עושי אותו , מה ההגיון מאחוריו
היכולת של הגוף שלנו להרים יותר מאימון לאימון תלויה בהתאוששות של הגוף שלנו.
הגוף באיזשהו שלב מתקשה להתאושש ממשקל מסויים בפרק זמן שהתוכנית מגדירה לו, לכן אם יש תקיעה(לא חד פעמית) נהוג לעשות ריסט(חזרה אחורה במשקל) כדי לתת לגוף זמן להתאושש ולהתחזק אף יותר. ואז מהמשקל שאליו חזרנו אנחנו מטפסים שוב במטרה לשבור שיא.
זה בערך הרעיון הכללי של ריסט.(אפשר גם לנצל את זה כדי לחדד טכניקה וכו')

• פותח/ת השרשור
היכולת של הגוף שלנו להרים יותר מאימון לאימון תלויה בהתאוששות של הגוף שלנו.
הגוף באיזשהו שלב מתקשה להתאושש ממשקל מסויים בפרק זמן שהתוכנית מגדירה לו, לכן אם יש תקיעה(לא חד פעמית) נהוג לעשות ריסט(חזרה אחורה במשקל) כדי לתת לגוף זמן להתאושש ולהתחזק אף יותר. ואז מהמשקל שאליו חזרנו אנחנו מטפסים שוב במטרה לשבור שיא.
זה בערך הרעיון הכללי של ריסט.(אפשר גם לנצל את זה כדי לחדד טכניקה וכו')
אגב,למה בתחילה הצעת להוסיף נפח?זה אמור להקשות על ההתאוששות אם אני מבין נכון...?

אגב,למה בתחילה הצעת להוסיף נפח?זה אמור להקשות על ההתאוששות אם אני מבין נכון...?
תלוי ברמת המתאמן, מהיכרותי עם תוכנית שהוא מבצע הנפח הוא דל יחסית ויכול להגרם מצב שלמתאמן מסויים הנפח לא יספיק בכדי להתקדם שבוע לאחר מכן, בתוכנית אנחנו מבצעים 5X5 בהדרגה עם קפיצות ע"פ אחוזים מהמשקל שיא. יש גבול עד כמה אפשר להתקדם משבוע לשבוע בנפח הזה במיוחד שלעתים הקפיצות גדולות מידי ככה שהסטים הראשונים הם כמעט לא מורגשים.
לי עזר להקטין את האחוז בין סט לסט מה שנתן לי פוש שהגעתי לשבוע לאחר מכן.

שובף הכל פונקציה של רמת המתאמן.(אחת הסיבות שאנשים מדלגים ישר לטקסס כי היא בעלת נפח גדול יותר)

• פותח/ת השרשור
תלוי ברמת המתאמן, מהיכרותי עם תוכנית שהוא מבצע הנפח הוא דל יחסית ויכול להגרם מצב שלמתאמן מסויים הנפח לא יספיק בכדי להתקדם שבוע לאחר מכן, בתוכנית אנחנו מבצעים 5X5 בהדרגה עם קפיצות ע"פ אחוזים מהמשקל שיא. יש גבול עד כמה אפשר להתקדם משבוע לשבוע בנפח הזה במיוחד שלעתים הקפיצות גדולות מידי ככה שהסטים הראשונים הם כמעט לא מורגשים.

שובף הכל פונקציה של רמת המתאמן.(אחת הסיבות שאנשים מדלגים ישר לטקסס כי היא בעלת נפח גדול יותר)
קיבלתי.מאסה הבאה מכוון לטקסס או שעדיף 'גלן'?

עברתי שוב על ההודעה הזו,את בעצם ממליץ להקטין את קפיצות המשקל מסט לסט ב-5*5?כלומר,במקום נניח סקוואט 60,80,100 ל- 80,90,100 או אפילו פחות...?

עברתי שוב על ההודעה הזו,את בעצם ממליץ להקטין את קפיצות המשקל מסט לסט ב-5*5?כלומר,במקום נניח סקוואט 60,80,100 ל- 80,90,100 או אפילו פחות...?
כן בדיוק. שוב תלוי במי שמבצע. לחלק זה יגרע ולחלק זה יתן פוש.

• פותח/ת השרשור
כן בדיוק. שוב תלוי במי שמבצע. לחלק זה יגרע ולחלק זה יתן פוש.

אוקי אנסה למרות שנראה לי שזה מביא אותך לסט האחרון די תשוש..
האם יש הבדל משמעותי בין הטקסס מת'וד לגלן פנדלי?

אוקי אנסה למרות שנראה לי שזה מביא אותך לסט האחרון די תשוש..
האם יש הבדל משמעותי בין הטקסס מת'וד לגלן פנדלי?
אז תחשוב שבטקסס אתה מקיים 5X5 אקרוס(משקל זהה בכל הסטים).
יש לך באתר מאמר על כל אחד מהתוכניות, תוכל להבין יותר לעומק את ההבדל בינהן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית