הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכניות ליפטינג לחיטוב

• פותח/ת השרשור peta11
  • פורסם בתאריך

peta11

משתמש מתחיל
269
32
נק' מוניטין:
106
269
32
היי,

רציתי לדעת אילו תוכניות ליפטינג למתחילים יש אבל לתקופת חיטוב? אם בכלל קיים כזה דבר... ואם אפשר לקבל לינק לאיזה מאמר שמסביר על התוכנית.

תודה מראש,
יגאל

אם אתה מתאמן מתחיל תיקח תוכנית שמתאימה למתאמן בינוני
אם אתה מתאמן בינוני תקח תוכנית של מתאמן מתקדם
אם אתה מתאמן מתקדם תחפש תוכנית שיותר תעזור לך לאבד כמה שפחות מאשר להתחזק 😃

אם הוא מתחיל מ-0 הוא יכול לעשות ss לתקופה קצרה ולאחר מכן לעבור לליניארית

אם הוא מתחיל מ-0 הוא יכול לעשות ss לתקופה קצרה ולאחר מכן לעבור לליניארית
אין טעם למהר כל כך כי הוא גם ככה בחיטוב, אם הבן אדם עכשיו מתעסק בלרדת במ"ג הוא לא צריך להתחיל להעסק במתי לעבור לליניארית וכו', שפשוט יתקדם בליניארית באופן קבוע לאורך כל החיטוב... מקסימום שיתחיל מלהעלות 5 קילו בכל שבוע ולא 2.5...

אין טעם למהר כל כך כי הוא גם ככה בחיטוב, אם הבן אדם עכשיו מתעסק בלרדת במ"ג הוא לא צריך להתחיל להעסק במתי לעבור לליניארית וכו', שפשוט יתקדם בליניארית באופן קבוע לאורך כל החיטוב... מקסימום שיתחיל מלהעלות 5 קילו בכל שבוע ולא 2.5...
השאלה היא למה שהוא יעלה מדי שבוע במשקלי עבודה אם הוא יכול לעלות כל אימון. אני אומר שיעלה כל אימון, כל עוד הוא יכול.

השאלה היא למה שהוא יעלה מדי שבוע במשקלי עבודה אם הוא יכול לעלות כל אימון. אני אומר שיעלה כל אימון, כל עוד הוא יכול.
כדי לא להיתקע. כמה הוא כבר יוכל להחזיק ככה? שבועיים? שלוש?... בשביל מה להגיע לתקיעה בשלב כזה מוקדם של האימונים? התקדמות קבועה של 2.5-5 קילו לשבוע בכל הרמה זה בהחלט מספיק בשביל להתחזק טוב בזמן חיטוב

כדי לא להיתקע. כמה הוא כבר יוכל להחזיק ככה? שבועיים? שלוש?... בשביל מה להגיע לתקיעה בשלב כזה מוקדם של האימונים? התקדמות קבועה של 2.5-5 קילו לשבוע בכל הרמה זה בהחלט מספיק בשביל להתחזק טוב בזמן חיטוב
הוא לא יתקע אחרי שבועיים-שלוש, אלא יותר בכיוון של 5-7 שבועות (בהנחה שהוא מתאמן שמתחיל מ-0), וזאת בדיוק התקופה הקצרה שדיברתי עליה.. בשביל מה להרים משקלים שקל לך בהם ובקושי להתקדם? אם אתה יכול להתקדם?
אני לא אומר שזה רע להתחיל ישר עם הלינארית, פשוט לדעתי קצת בזבוז זמן

הוא לא יתקע אחרי שבועיים-שלוש, אלא יותר בכיוון של 5-7 שבועות (בהנחה שהוא מתאמן שמתחיל מ-0), וזאת בדיוק התקופה הקצרה שדיברתי עליה.. בשביל מה להרים משקלים שקל לך בהם ובקושי להתקדם? אם אתה יכול להתקדם?
אני לא אומר שזה רע להתחיל ישר עם הלינארית, פשוט לדעתי קצת בזבוז זמן
ואז אתה צריך דילואוד וכו'... ונראה לך שהוא יכול להתקדם 5-7 שבועות?? אני בספק... לדעתי עדיף כבר אז להתקדם בליניארית 5 קילו בשבוע.. זה קצב מעולה שישאר לך לאורך זמן ארוך יותר והוא גם לא יצטרך דילואוד במעבר בין SS לליניארית

לא מדוייק ב100%, בחיטוב יש בעיית התאוששות - התקדמות אטית יותר היא אכן רעיון טוב במעבר ממסה לחיטוב, אבל עקב בעיית התאוששות תוכניות של בינוניים \ מתקדמים יהיו עמוסות מידי ויהיה צורך לקצץ, כך שבפועל, לא תמיד משקלי העבודה יעלו בחיטוב.

פותח האשכול - תלוי ברמת המתאמן. למתחיל-בינוני אני ממליץ על טקסס מת'וד עם שינויים קלים, כאשר מתאמן מתחיל מתקדם משבוע לשבוע ומתאמן בינוני לא מתקדם אבסולוטית, אלא רק ע"י כך שהוא נשאר באותם משקלי עבודה ויורד במשקל הגוף (מתאמן בינוני שמתקדם משבוע לשבוע במסה, עם משקלים שהם כבר גבוהים - כמעט תמיד לא יוכל להמשיך להתקדם, בטח שלא משבוע לשבוע, בחיטוב).

זה לא ממש נכון מה שאתה אומר.
אם אתה מתאמן מתחיל, אין בעיה לקחת תוכנית של מתאמן בינוני, אבל אם אתה מתאמן בינוני, יש בעיה לקחת תוכניות של מתקדמים כי רבות מהן בחיים לא יעבדו לך בחיטוב ואפילו עלולות לגרום לפציעות (קורטט\פנדליי\סמולוב וכו'...).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית