הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ CBL & Powerlifting

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
בזמן האחרון התחלתי להתעניין בCBL , קראתי כמה מאמרים אבל נשארו לי כמה שאלות שהמרכזית שבהם היא: מה לגבי ההתקדמות עצמה באימונים ? איך נירא קצב ההתקדמות בייחס למאסה\חיטוב רגיל ?
יש פה חברה שניסו CBL (למאסה או חיטוב) ויכולים להעיד אם הם התחזקו\נחלשו כמה עלו או ירדו במשקל\אחוזי שומן ובמכה זמן ? ועם איזה תוכנית אימונים הייתם ממליצים לשלב?

בנוסף אם למישהו יש מאמרים שמסברים בפירוט על הדיאטה אני אשמח (גם קישור לספר יהיה נחמד 😉).

תודה מראש לעוזרים.

אני יכול לשלוח לך את הספר
לגבי הדיאטה כן אני עושה אותה כרגע וממש מרוצה, אבל צריך להבין כמה דברים:
1. חובה לקרוא את רוב הספר
2. בתוכניות עם עצימות מפגרת כמו SS יכולים להיות קשיים אך תמיד יש פתרונות
3. הבסיס הוא פשוט, אבל ישנם המון אלמנטים שחייבים לעקוב על פיהם בשביל להפיק את המיטב ממנה, אחרת אתה מבזבז את הזמן
4. לא דיאטה קלה כל כך כמו שהיא נשמעת
5. דורשת שינויים והתאמה מסויימת לחיי היום יום( יש אלטרנטיבות בספר אבל הם לא תמיד האידיאלים)
6. צריך להתרגל ולקחת כמה שבועות להתרגל לדיאטה, המעבר לשימוש בקיטוזיס, התנגדות אינסולינית וללא פחמימות יכולה להיות קשה בהתחלה ודורשת שמן הסתגלות

לי אישית היה קשה בשבועות הראשונים וירדתי במשקלים, אבל עכשיו אחרי שבועיים+ אני חוזר לעצמי וגם שובר שיאים חדשים, למרות שאני עדיין יכול להיחשב כמתאמן מתחיל.

מבחינת תוצאות כרגע לא עליתי במשקל, לא השמנתי ואני מרגיש הרבה יותר חזק.
סה״כ דיאטה טובה, אני מרגיש הרבה יותר טוב ללא פחמימות ויכול להיות שיש לי רגישות גבוהה לאינסולין מכיוון שוויתור על הפחמימות במהלך היום פשוט החלים לי לגמרי המון סימפטומים מטרידים כמו עייפות כרונים, חוסר ריכוז, מחסור באוויר ועוד.
אתה יכול להסתכל בלוג שלי פרסמתי בערך שבוע את התפריט תזונה שלי במהלך היום וההעמסות ואתה גם יכול לפנות אלי בפרטי אם אתה צריך

עצה שלי, אם אתה מתאמן ב8-9 בערב אל תעשה את הדיאטה הזאת, לי לפחות זה לא הצליח. אם אתה מתאמן ב4-5 זה אידיאלי.

לפני הדיאטה חשוב לדעת מה המטרה שלך , אם אתה מתכוון ליהיות חטוב יש דרכים עדיפות , אם אתה רוצה לעלות במאסה ולשמור על משקל ואחוזי שומן יציבים אז הדיאטה בשבילך.
אני כרגע עושה אותה במטרה לעלות במאסה אבל להשאר על אחוזי שומן יציבים וכרגע זה עובד לי טוב.

כמו שנדב אמר אם אתה מתאמן מאוחר זה דיאטה קשה כי לא קל להעמיס פחממה בשעות כאלה

לפני הדיאטה חשוב לדעת מה המטרה שלך , אם אתה מתכוון ליהיות חטוב יש דרכים עדיפות , אם אתה רוצה לעלות במאסה ולשמור על משקל ואחוזי שומן יציבים אז הדיאטה בשבילך.
אני כרגע עושה אותה במטרה לעלות במאסה אבל להשאר על אחוזי שומן יציבים וכרגע זה עובד לי טוב.

כמו שנדב אמר אם אתה מתאמן מאוחר זה דיאטה קשה כי לא קל להעמיס פחממה בשעות כאלה
העניין הוא כמה מסה אפשרי לעלות נגיד פר חודש עם הדיאטה הזאת ועד כמה ההבדל יהיה נראה באחוזי שומן לעומת דיאטה רגילה?
כי אם תעלה 4 קילו בחודש על פי העקרונות של cbl אז אתה תאגור פחות שומן ותעלה יותר שריר מאשר דיאטה רגילה ? או שCBL יותר מתאים לעלייה יותר קטנה ונקייה (נגיד חצי קילו , קילו שיהיה כמעט fatless בחודש)

• פותח/ת השרשור
זהו שזה בדיוק מה שחיפשתי , כרגע זה נירא לי מושלם.
אני מתאמן ב5 וחצי בדר''כ והמטרה שלי היא לעלות את הסקוואט ב20 ק''ג תוך שמירה על המשקל (לעלות גג 5 קילו BW).
השאלה היא כמה ראלי זה להביא התקדמות של 20 קילו סקוואט בחצי שנה למתאמן הבינוני ?

אני מתאמן ב5 וחצי בדר''כ והמטרה שלי היא לעלות את הסקוואט ב20 ק''ג תוך שמירה על המשקל (לעלות גג 5 קילו BW).
איזה תוכנית אימונים אתה מתכוון לבצע?

ריאלי מאד, אם תתאמן נכון ותנוח כמו שצריך גם עם CBL תצליח לעשות זאת.

• פותח/ת השרשור
אני מתלבט בין טקסס מפוצל ל4 פעמים בשבוע עליון/תחתון או 5/3/1 + תרגילי עזר וbbb עפ הצורך ...
בעקרון אני מתכוון לעשות ״בית זונות״ - לשמור על העקרונות ולהעמיס בלי לתת חשבון.

לא חושב שאפשר לעשות CBL "בית זונות", אני ניסיתי והשמנתי 11 קילו.
לדעתי (נסיון של חצי שנה+ בCBL) חובה לחלוטין להוריד פחמימות לגמרי (חוץ מקצת שיש בקוטג' ושטויות כאלה) ואסור לחטוא בימים ללא. אפשר לאכול זבל אבל צריך להקפיד על ארוחה אחת גדולה טובה "נקייה" יחסית. מבחינת מאסת שריר לדעתי עולים יפה מאוד, לגבי התחזקות אני סקפטי, אני אישית לא התחזקתי בתקופה שעשיתי את זה, אבל זה יכול להיות גם בגלל התוכנית ולא בגלל התזונה.

• פותח/ת השרשור
לא חושב שאפשר לעשות CBL "בית זונות", אני ניסיתי והשמנתי 11 קילו.
לדעתי (נסיון של חצי שנה+ בCBL) חובה לחלוטין להוריד פחמימות לגמרי (חוץ מקצת שיש בקוטג' ושטויות כאלה) ואסור לחטוא בימים ללא. אפשר לאכול זבל אבל צריך להקפיד על ארוחה אחת גדולה טובה "נקייה" יחסית. מבחינת מאסת שריר לדעתי עולים יפה מאוד, לגבי התחזקות אני סקפטי, אני אישית לא התחזקתי בתקופה שעשיתי את זה, אבל זה יכול להיות גם בגלל התוכנית ולא בגלל התזונה.
ממה שאני זוכר כותב הספר אמר שהתוכנית תעבוד גם עם נעשה "בית זונות" (בהעמסות) העיקר לשמור על העקרונות , ככה שבמידה ואני שומר על כל הכללים , עושה הכל לפי הספר ורק מעמיס יותר ממה שצריך ...
ומה הכוונה בארוחה אחת גדולה "נקייה" ?
איזה תוכנית בצעת וכמה זמן היית בCBL , עד כמה הרגשת שיפור בכוח שיצאת מCBL ?

ממה שאני זוכר כותב הספר אמר שהתוכנית תעבוד גם עם נעשה "בית זונות" (בהעמסות) העיקר לשמור על העקרונות , ככה שבמידה ואני שומר על כל הכללים , עושה הכל לפי הספר ורק מעמיס יותר ממה שצריך ...
ומה הכוונה בארוחה אחת גדולה "נקייה" ?
איזה תוכנית בצעת וכמה זמן היית בCBL , עד כמה הרגשת שיפור בכוח שיצאת מCBL ?
העמסה "נקיה" בCBL נחשבת לפחמימות פשוטות שהן אינן סוכרים כמו תפו"א ואורז. אי אפשר לעשות את הדיאטה עם פחמימות מורכבות. בספר הוא מציין שלהימנע כמה שיותר ממאכלים מעובדים, ושהדיאטה הזאת היא לא תירוץ להיות ילד שמן. הוא גם ממליץ להימנע למשל מגלוטן כי רוב האנשים רגישים לגלוטן וההשפעה יכולה להיות משמעותית על הדיאטה
ואם תעמיס יותר ממה שאתה צריך אתה פשוט תשמין..

• פותח/ת השרשור
העמסה "נקיה" בCBL נחשבת לפחמימות פשוטות שהן אינן סוכרים כמו תפו"א ואורז. אי אפשר לעשות את הדיאטה עם פחמימות מורכבות. בספר הוא מציין שלהימנע כמה שיותר ממאכלים מעובדים, ושהדיאטה הזאת היא לא תירוץ להיות ילד שמן. הוא גם ממליץ להימנע למשל מגלוטן כי רוב האנשים רגישים לגלוטן וההשפעה יכולה להיות משמעותית על הדיאטה
ואם תעמיס יותר ממה שאתה צריך אתה פשוט תשמין..
רגע , אם מומלץ להימנע מגלוטן למה הוא כל הספר חופר על הפיצה , פסטות וכל מה שרק נרצה ?
איך בדיוק אוכלים פיצה ועוגות לא מעובדות וללא גלוטן ?
ומה טווח הקלוריות הרצוי בהעמסות ?

רגע , אם מומלץ להימנע מגלוטן למה הוא כל הספר חופר על הפיצה , פסטות וכל מה שרק נרצה ?
איך בדיוק אוכלים פיצה ועוגות לא מעובדות וללא גלוטן ?
ומה טווח הקלוריות הרצוי בהעמסות ?
הוא מדבר על home made
לאפות לבד, לדוג׳ הוא אומר לא לשתות קולה כי זה מעובד למרות שהפחמימות שם טובות להעמסה

• פותח/ת השרשור
הוא מדבר על home made
לאפות לבד, לדוג׳ הוא אומר לא לשתות קולה כי זה מעובד למרות שהפחמימות שם טובות להעמסה
נוו באמת אז הCBL הזה לא שווה כלום...אתה מסיים אימון ב6 וחצי , עד שאתה חוזר כבר 7 במקרה הטוב ,עד שאתה מבשל וכל זה לא נשאר לך זמן לאכול בכלל...
עד כמה גרוע זה לעצור בסופר ולקנות כמה חבילות Oreo ?
וגם אם מכינים דברים בבית אי אפשר להימנע מגלוטן אלה אם אתה קונה קמחים מיוחדים..

נוו באמת אז הCBL הזה לא שווה כלום...אתה מסיים אימון ב6 וחצי , עד שאתה חוזר כבר 7 במקרה הטוב ,עד שאתה מבשל וכל זה לא נשאר לך זמן לאכול בכלל...
זה לא
ההמלצה היא לא מעובד

ממליץ לך לקרוא את הספר , יש גם התאמות לאלו שמתאמנים בערב וכו׳

וגם אם מכינים דברים בבית אי אפשר להימנע מגלוטן אלה אם אתה קונה קמחים מיוחדים..
הזמן שאתה אוכל הוא בין 4 שעות ל6 שעות, הגבלת הזמן היא לא רלוונטית רק שלא תתפרס על כל הלילה
ולגבי הספר הוא מציין לא לצרוך פסטה מכיוון שהפחמימות בפסטה לא מספיקות להקפצת האינסולין הרצויה, והוא גם מציין לנסות להימנע מגלוטן כמה שאפשר
אפשר לצרוך קצת זבל, אבל לשמור את זה מאוזן. אני למשל צורך על בסיס קבוע מילקשייק גלידה עם מלטודקסטרין + א חלבון, אח"כ מנת פחמימות (לאחרונה זה היה פירה\ניוקי\אורז\אטריות אורז ואח"כ אם צריך אז קינוח כמו קורנפלקס, או כל דבר אחר

הזמן שאתה אוכל הוא בין 4 שעות ל6 שעות, הגבלת הזמן היא לא רלוונטית רק שלא תתפרס על כל הלילה
ולגבי הספר הוא מציין לא לצרוך פסטה מכיוון שהפחמימות בפסטה לא מספיקות להקפצת האינסולין הרצויה, והוא גם מציין לנסות להימנע מגלוטן כמה שאפשר
אפשר לצרוך קצת זבל, אבל לשמור את זה מאוזן. אני למשל צורך על בסיס קבוע מילקשייק גלידה עם מלטודקסטרין + א חלבון, אח"כ מנת פחמימות (לאחרונה זה היה פירה\ניוקי\אורז\אטריות אורז ואח"כ אם צריך אז קינוח כמו קורנפלקס, או כל דבר אחר
מאיפה משיגים שק מלטודקסטרין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית