הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ CBL & Powerlifting

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
בזמן האחרון התחלתי להתעניין בCBL , קראתי כמה מאמרים אבל נשארו לי כמה שאלות שהמרכזית שבהם היא: מה לגבי ההתקדמות עצמה באימונים ? איך נירא קצב ההתקדמות בייחס למאסה\חיטוב רגיל ?
יש פה חברה שניסו CBL (למאסה או חיטוב) ויכולים להעיד אם הם התחזקו\נחלשו כמה עלו או ירדו במשקל\אחוזי שומן ובמכה זמן ? ועם איזה תוכנית אימונים הייתם ממליצים לשלב?

בנוסף אם למישהו יש מאמרים שמסברים בפירוט על הדיאטה אני אשמח (גם קישור לספר יהיה נחמד 😉).

תודה מראש לעוזרים.

• פותח/ת השרשור
זה לא
ההמלצה היא לא מעובד

ממליץ לך לקרוא את הספר , יש גם התאמות לאלו שמתאמנים בערב וכו׳
התחלתי אתמול , מקווה לסיים את הספר השבוע...
הזמן שאתה אוכל הוא בין 4 שעות ל6 שעות, הגבלת הזמן היא לא רלוונטית רק שלא תתפרס על כל הלילה
ולגבי הספר הוא מציין לא לצרוך פסטה מכיוון שהפחמימות בפסטה לא מספיקות להקפצת האינסולין הרצויה, והוא גם מציין לנסות להימנע מגלוטן כמה שאפשר
אפשר לצרוך קצת זבל, אבל לשמור את זה מאוזן. אני למשל צורך על בסיס קבוע מילקשייק גלידה עם מלטודקסטרין + א חלבון, אח"כ מנת פחמימות (לאחרונה זה היה פירה\ניוקי\אורז\אטריות אורז ואח"כ אם צריך אז קינוח כמו קורנפלקס, או כל דבר אחר
כתוב משהו לגבי הכמויות ? כמה קלוריות בערך ? כמה פחמימה ?

התחלתי אתמול , מקווה לסיים את הספר השבוע...

כתוב משהו לגבי הכמויות ? כמה קלוריות בערך ? כמה פחמימה ?
יש טבלה בעמוד 200 ומשהוא בערך ויש שם מדידה ראשונית של כמה פחמימות אתה צריך לצרוך בהתחלה, ומשם זה לפי הרגשה\מראה אם אתה צריך יותר או פחות

• פותח/ת השרשור
יש טבלה בעמוד 200 ומשהוא בערך ויש שם מדידה ראשונית של כמה פחמימות אתה צריך לצרוך בהתחלה, ומשם זה לפי הרגשה\מראה אם אתה צריך יותר או פחות
לא מצאתי משהו שיכוון אותי לגבי איך העמסה צריכה להראות , ללכת לפי ההרגשה זה לא בשבילי...

בעמוד 200 התכוון לחלק dont be the fat kid ?

• פותח/ת השרשור
תודה , אז לפי מה שאני מבין יש הגבלה של פחמימות כלומר אני לא יכול להעמיס כמה שבא לי ולקבל תוצאות אני צריך להסתפק ב600~ גרם פחמימה להעמסה .
במידה ואני אוכל אוכל עם גלוטן ומעמיס באיזה 300 גרם פחמימה יותר מהמומלץ אני לא יראה תוצאות ? כדי לי לרדת מזה ? או שאני ישיג את התוצאות בצורה דלה יותר ?

תודה , אז לפי מה שאני מבין יש הגבלה של פחמימות כלומר אני לא יכול להעמיס כמה שבא לי ולקבל תוצאות אני צריך להסתפק ב600~ גרם פחמימה להעמסה .
במידה ואני אוכל אוכל עם גלוטן ומעמיס באיזה 300 גרם פחמימה יותר מהמומלץ אני לא יראה תוצאות ? כדי לי לרדת מזה ? או שאני ישיג את התוצאות בצורה דלה יותר ?
אתה חושב שאתה יכול להגיע ליותר מ600 ב4 שעות? זה מאוד מאוד מאוד קשה...

• פותח/ת השרשור
אתה חושב שאתה יכול להגיע ליותר מ600 ב4 שעות? זה מאוד מאוד מאוד קשה...
לצערי , אני יכול...
ומה לגבי עניין הקלוריות הוא לא ממליץ להימנע משומן בהעמסות ככה שאם מעמיסים מאכל כמו פיצה , פסטה ,עוגות מגיעים ל100 גרם שומן בערך בנוסף ל600 גרם פחמימה ככה שהפחמימות הם לא הפקטור היחידי לא ?

זה מאוד מאוד לא ברור ...אם למישהו יש מאמר שמתייחס לעניין אני שמח אם הוא ישלח לי.

לצערי , אני יכול...
ומה לגבי עניין הקלוריות הוא לא ממליץ להימנע משומן בהעמסות ככה שאם מעמיסים מאכל כמו פיצה , פסטה ,עוגות מגיעים ל100 גרם שומן בערך בנוסף ל600 גרם פחמימה ככה שהפחמימות הם לא הפקטור היחידי לא ?

זה מאוד מאוד לא ברור ...אם למישהו יש מאמר שמתייחס לעניין אני שמח אם הוא ישלח לי.
לא צריך להמנע משומן אבל לא צריך לצרוך אותו. צריך רק ערך גליקימי גבוהה, מאוד
מה אתה אוכל שאתה מצליח לדחוף 600ג? אני חזיר יבלות ומתקשה עם 400ג

• פותח/ת השרשור
לא צריך להמנע משומן אבל לא צריך לצרוך אותו. צריך רק ערך גליקימי גבוהה, מאוד
מה אתה אוכל שאתה מצליח לדחוף 600ג? אני חזיר יבלות ומתקשה עם 400ג
אתמול למשל רק על הבוקר אכלתי עוגת שוקולד דלת שומן שניתן לקנות בכל סופר (שדרך אגב זה מעולה להעמסות) וחבילת פתי בר עם תה ...

מאוד קשה לצרוך את הכמויות פחמימה שאתה אמור, אלא אם כן אתה אוכל ר-ק מתוקים. אני הצלחתי לגרד מלמטה וזה לרוב עם צלחת מפוצצת פחמימה כלשהי, טוסטים, קורנפלקס, מלטודקסטרין וחבילת בן אנד ג'ריס. עם כל אלה הגעתי לסביב 600~

• פותח/ת השרשור
מה שלא הבנתי זה איך שומן לא נמצא כפאקטור בזמן העמסות הרי אתם מסכימים איתי שיש הבדל בין אדם שהעמיס 600 גרם פחמימה + 100 גרם שומן לעומת אחד שהעמיס 600 גרם פחמימה ו50 גרם שומן (במידה והנתונים הגנטים והפיזיולוגיםן זהיים)
________________________________________-
ועוד שאלה לחברה המבינים : עד כמה קריטי זה העניין של התוספי תזונה ? אפשרי אחרי אימון לשתות פשוט שייק חלבון אייזולט + סוכר ענבים + קראטין ? כמה נורא יהיה לא להשתמש בתוספים שהוא מציין ?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תגדיר ספציפית איזה תוספים...קפאין לדעתי חובה, לאוצין לא
בשייק של אחרי אימון הוא עושה מיקס של קזאין ומי גבינה + מלטוקסטרין + לואצין .
אפשרי במקום לעשות כזה דבר : 2 סקופים-סקופ של אבקת חלבון אייזלוט מי גבינה + קראטין + סוכר ענבים (בכמות הנדרשת כמובן) .

עם קפאין אין לי בעיה אבל זה נירא שהשימוש בו בתדירות כ''כ גבוהה ככה שהאדם הממוצע יפתח חסינות לקפאין...? אין עם זה בעיה ? כי מהידוע לי ברגע שהקפאין לא משפיע עליך מבחינת עוררות וכו' גם האפקט של ניוד שומן לא ממש עובד...

בשייק של אחרי אימון הוא עושה מיקס של קזאין ומי גבינה + מלטוקסטרין + לואצין .
אפשרי במקום לעשות כזה דבר : 2 סקופים-סקופ של אבקת חלבון אייזלוט מי גבינה + קראטין + סוכר ענבים (בכמות הנדרשת כמובן) .

עם קפאין אין לי בעיה אבל זה נירא שהשימוש בו בתדירות כ''כ גבוהה ככה שהאדם הממוצע יפתח חסינות לקפאין...? אין עם זה בעיה ? כי מהידוע לי ברגע שהקפאין לא משפיע עליך מבחינת עוררות וכו' גם האפקט של ניוד שומן לא ממש עובד...
לא חייב ממש להשתמש בתוספים, אבל תוותר על הסוכר ענבים, לסוכר פירות אין מקום בדיאטה הזאת
לגבי קפה, אני גם חושב שזה ממש מוגזם אבל אני צורך קפה על בסיס קבוע עכשיו מה שלא עשיתי, בכלל, לפני. זה לא כזה נורא. אבל תדע ששמן קוקוס\MCT זה 'תוסף' חובה

ההעמסות תקפות גם לאחרי מטקון בקרוספיט?
@Crossfiter

כן מה זה קשור? דווקא בפורום של הקרוספיט.קום היה אחד שפתח פוסט ענקי (איזה 200 עמודים) של CBL עם קרוספיט ורשם שם את כל ההדגשים אצלי זה לא הלך בגלל השעות של האימונים...

כן מה זה קשור? דווקא בפורום של הקרוספיט.קום היה אחד שפתח פוסט ענקי (איזה 200 עמודים) של CBL עם קרוספיט ורשם שם את כל ההדגשים אצלי זה לא הלך בגלל השעות של האימונים...
מישהו מהחדר כושר ש"מבין" אמר לי שזה תקף רק לאימוני כוח עצימים אבל זה לא היה נשמע לי כזה הגיוני...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית