הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ CBL & Powerlifting

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
בזמן האחרון התחלתי להתעניין בCBL , קראתי כמה מאמרים אבל נשארו לי כמה שאלות שהמרכזית שבהם היא: מה לגבי ההתקדמות עצמה באימונים ? איך נירא קצב ההתקדמות בייחס למאסה\חיטוב רגיל ?
יש פה חברה שניסו CBL (למאסה או חיטוב) ויכולים להעיד אם הם התחזקו\נחלשו כמה עלו או ירדו במשקל\אחוזי שומן ובמכה זמן ? ועם איזה תוכנית אימונים הייתם ממליצים לשלב?

בנוסף אם למישהו יש מאמרים שמסברים בפירוט על הדיאטה אני אשמח (גם קישור לספר יהיה נחמד 😉).

תודה מראש לעוזרים.

מישהו מהחדר כושר ש"מבין" אמר לי שזה תקף רק לאימוני כוח עצימים אבל זה לא היה נשמע לי כזה הגיוני...
בספר רשום במפורש שרק בימי אימון(או ימי מנוחה של יותר מיום), ואם אין לך ימים ללא אימון, אז תיצור ימים ללא אימון. אי אפשר לעשות העמסות כל יום (אלא אם כן אתה מעוניין בעליה במשקל) ואם המתקונים שלך מתרחשים יום אחרי או בימים ללא אימון, אז לא עושים העמסות בימים אלה

בספר רשום במפורש שרק בימי אימון(או ימי מנוחה של יותר מיום), ואם אין לך ימים ללא אימון, אז תיצור ימים ללא אימון. אי אפשר לעשות העמסות כל יום (אלא אם כן אתה מעוניין בעליה במשקל) ואם המתקונים שלך מתרחשים יום אחרי או בימים ללא אימון, אז לא עושים העמסות בימים אלה

בתוכנית קרוספיט נכונה יש 2 ימי מנוחה בשבוע

בתוכנית קרוספיט נכונה יש 2 ימי מנוחה בשבוע
2 ימים נטולים מהעמסות בשבוע זה מספיק?

• פותח/ת השרשור
לא חייב ממש להשתמש בתוספים, אבל תוותר על הסוכר ענבים, לסוכר פירות אין מקום בדיאטה הזאת
לגבי קפה, אני גם חושב שזה ממש מוגזם אבל אני צורך קפה על בסיס קבוע עכשיו מה שלא עשיתי, בכלל, לפני. זה לא כזה נורא. אבל תדע ששמן קוקוס\MCT זה 'תוסף' חובה
התחלתי לקרוא היום את הספר יותר לעמוק והתמונה התחילה להתבהר ...
סוכר ענבים = גלוקוז ולא פרוקטוז ...
וממה שקראתי עכשיו אפשר להשתמש בכל סוכר בעל ערך גלוקמי גבוהה יענו כל גלוקוז וגם בננות מאוד בשלות ...ככה שאפשרי לעשות בכלל שייק עם סורבה תות (100%גלוקוז) תמרים (גלוקוז) ובננות מאוד בשלות ? (לי אישית זה הרבה יותר נוח...

ולגבי שמן קוקוס קניתי היום קילו ב80 ש''ח , אתה מכיר אולי מקום זול יותר (אתר מומלץ?)
_______________-
ומה לגבי הקפאין 800 מ''ג זה מטורף!! זה עלול להזיק לא ?
אשמח לדעת מה אתם אומרים @shum_klum @MasterSplitter

@הקובה

נערך לאחרונה:
יש שמן קוקוס תעשייתי מאוד זול, שנשמע לי זול מדי בשביל להיות אמיתי כמעט.
http://www.poliva.co.il/store-product-10.html
לא ניסיתי אבל זה נראה על הנייר זהה. לגבי הקפאין לא הגעתי אף פעם ל800, אבל תנסה בהדרגה, תראה איך אתה מגיב לזה. אני סבבה עם 400, לא ניסיתי מעבר. רק מה שחשוב- מומלץ גם קפאין אחרי אימון, אני לפעמים מתאמן עד חצות, לא כיף לקחת קפאין אחרי זה!

• פותח/ת השרשור
רק מה שחשוב- מומלץ גם קפאין אחרי אימון, אני לפעמים מתאמן עד חצות, לא כיף לקחת קפאין אחרי זה!
עד כמה זה קריטי ? נירא לי יותר חשוב לישון כמו בן אדם מאשר הקפאין אחרי אימון , לא ?

יותר חשוב לישון חד משמעית לדעתי, קשה לי להגיד בוודאות כמה זה משפיע על יעילות האימון הקפאין אחרי אימון.

• פותח/ת השרשור
הקפאין של לפני אימון יהיה חסר משמעות כי גם ככה הרגישות תהפוך להיות גבוהה מהר מאוד , זה משאיר אותי מאוד סקפטי...אני מבין את הצורך של הקפאין בבוקר אבל אחרי אימון למה זה טוב ?

הקפאין של לפני אימון יהיה חסר משמעות כי גם ככה הרגישות תהפוך להיות גבוהה מהר מאוד , זה משאיר אותי מאוד סקפטי...אני מבין את הצורך של הקפאין בבוקר אבל אחרי אימון למה זה טוב ?
משהו עם ניוד שומן וכו׳ (אם אני לא מתבלבל בספר )

אני בטוח שכתוב הכל בספר , אפילו אם תקרא בריפרוף אתה תבין +-

• פותח/ת השרשור
משהו עם ניוד שומן וכו׳ (אם אני לא מתבלבל בספר )

אני בטוח שכתוב הכל בספר , אפילו אם תקרא בריפרוף אתה תבין +-
כן את זה אני יודע , זה גם הסיבה שלוקחים בבוקר אבל אחרי אימון אתה גם ככה מכניס הרבה פחמימות ככה שאני לא חושב שזה יעיל ...
גם הכמויות שהוא מציין גדולות מאוד , לדוגמא בפרוטוקולים לשומן עיקש של ליל ההמלצה היא 200-100מ''ג קפאין ולא 400+...

כן את זה אני יודע , זה גם הסיבה שלוקחים בבוקר אבל אחרי אימון אתה גם ככה מכניס הרבה פחמימות ככה שאני לא חושב שזה יעיל ...
גם הכמויות שהוא מציין גדולות מאוד , לדוגמא בפרוטוקולים לשומן עיקש של ליל ההמלצה היא 200-100מ''ג קפאין ולא 400+...
אבל הפרוטוקול זה לא לכל היום, פה זה מחולק, בכללי 800 זה מוגזם... אבל 400-500 נגיד מחולק ליום שלם לפי איך שצריך (לא יודע לא התעמקתי בcbl כי זה לא מה שאני מחפש) זה לא נראה כמו סיפור כזה גדול חוץ מהקטע של ההסתגלות ושזה כבר לא יעורר אותך... תחכה לעוד תשובות
אולי תקבל משהו יותר מפורט 😃

תחפשו CBL ב T NATION יש שם כמה אשכולות יפים, אף אחד מהם אם אני לא טועה לא מדד את הכמות קפה שהם צרכו, פשוט שתו קפה עם קוקוס

אחרי קריאה מרפרפת בספר עדין לא הבנתי את התזמון של הארוחה הראשונה (זאת שאחרי השייק שישר שותים כשקמים). זה קצת בלבל אותי:

"
Skipping food until the afternoon can accelerate fat loss during a
Strength Accumulation protocol, but not for Density Bulking.
Gaining muscle requires creating a strong and persistent anabolic
state which in turn requires food.
For Density Bulking, it’s best to drink the magic concoction first
thing in the morning an hour before breakfast
, which is the subject
of the next chapter."

מה שסימנתי באדום בעצם אומר: "אוקי, כל מה שאמרתי לא תקף למי שעושה את התכנית במסה, מי שעושה את התכנית במסה פשוט צריך לאכול את הארוחת בוקר שעה אחרי השייק".

?​
כן מה זה קשור? דווקא בפורום של הקרוספיט.קום היה אחד שפתח פוסט ענקי (איזה 200 עמודים) של CBL עם קרוספיט ורשם שם את כל ההדגשים אצלי זה לא הלך בגלל השעות של האימונים...
עכשיו נפלתי על הקטעהזאת בספר:
"
Such programs include
P90X and its successor P90X2, Insanity Training and CrossFit. Carb
Back-Loading, as outlined in this book, is not suited to these training
modalities for the same reasons as endurance training."

נכון בגלל זה אמרתי לך קשה לעמוד בקווים המדוייקים של הספר ולהתאים אותם לקרוספיט ויש בחור בפורום שם שפתח לוג שמשלב את העקרונות עם קרוספיט, תחפש שם ותגיע לזה ותעשה את ההתאמות.
חוץ מזה חשוב להבין שהספר נותן קווים מסויימים לאיך לשחק עם האינסולין והגליקוגן לפני ואחרי אימון ואיך להשיג מהפחמימות את התועלת הכי גבוהה לכוח , כמובן שאם אתה לא מתאמן לפי העקרונות של הכותב תצטרך לעשות התאמות והבחור בפורום שם עשה את זה יפה מאד, אגב לדעתי בספר הוא כותב איפשהו שתעקוב אחרי 80% מהעקרונות או מהזמן בתזונה הזאת ויהיה בסדר

הוא כותב לשתות את הקפה קוקוס שעה לפני הארוחה.
כלומר יש ארוחת בוקר.....
נכון, כי שימו לב שהוא מסביר על שני צורות שונות של cbl, ולכן זה נראה מבלבל. ב SA הוא ממלחץ על פאסטינג, לוותר על ארוחת בוקר אבל לצרוך קפה+קוקוס, אבל בDB הוא לא ממליץ על זה

עוד משהו שממש לא ברור לי, הוא בעצם מחפש סוגי אימונים שירוקנו את מאגרי הקליקוגן בשרירים (לפי מה שהבנתי) כדי שההעמסה תהיה יעיליה.
לפי מה שידוע לי המטקונים בקרוספיט מרוקנים אחושילינג.....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית