הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ CBL & Powerlifting

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
בזמן האחרון התחלתי להתעניין בCBL , קראתי כמה מאמרים אבל נשארו לי כמה שאלות שהמרכזית שבהם היא: מה לגבי ההתקדמות עצמה באימונים ? איך נירא קצב ההתקדמות בייחס למאסה\חיטוב רגיל ?
יש פה חברה שניסו CBL (למאסה או חיטוב) ויכולים להעיד אם הם התחזקו\נחלשו כמה עלו או ירדו במשקל\אחוזי שומן ובמכה זמן ? ועם איזה תוכנית אימונים הייתם ממליצים לשלב?

בנוסף אם למישהו יש מאמרים שמסברים בפירוט על הדיאטה אני אשמח (גם קישור לספר יהיה נחמד 😉).

תודה מראש לעוזרים.

לא הוא לא, הוא בכלל ממליץ לא לשלב אירובי, ואם חייב, אז אינטרוולים בהתאם לצורת ההעמסות

לא הוא לא, הוא בכלל ממליץ לא לשלב אירובי, ואם חייב, אז אינטרוולים בהתאם לצורת ההעמסות
אז איזה סוגי אימון הוא כן מחפש? אימונים כבדים ועצימים? ואם כן אז מה היתרון של להעמיס אחרי אימונים כאלה נגד להעמיס אחרי אימונים מסוג שונה (מטקון למשל) ?

אז איזה סוגי אימון הוא כן מחפש? אימונים כבדים ועצימים? ואם כן אז מה היתרון של להעמיס אחרי אימונים כאלה נגד להעמיס אחרי אימונים מסוג שונה (מטקון למשל) ?
אימון התנגדות רגיל, נפח או עצימות, ואני מניח שההבדלים בין אימוני סיבולת לאימוני התנגדות מבחינת אינסולין ושימוש בגלוקוז\גליקוגן הוא שונה

זה לא מדויק בכלל
אם כבר carb nite זה לחיטוב
אם כבר הזכרת את זה (אני בcarbnite)

קודם כל כמה זה קריטי להיות מתחת ל-30
יש בעיה אם הגעתי ל-33/4 נגיד?
לא הבנתי לגבי הפחמימות מה זה bulk carbs או משהו כזה , הוא אומר שזה ג׳אנק פוד ושזה כל מה שחוץ מבננה ולחם לבן ,
השאלה היא אם נגיד 10 גרם קטשופ לשים בחביתה יעשו משהו? ולפי הספר ממש לא הבנתי לאיפה זה משתייך....(הפחמימה שלי בינתיים באה טיפה מחלב , פלפל אחד , קצת קטשופ בקרוב מגיע תוסף סיבים וויטמינים ואז אפסיק עם הפייבר ועם הירקות ואחליף בבננות)
דבר אחרון, לעומת CBL לא ראיתי שום אזכור לגבי קפאין חוץ משהוא ציין שהמוניטין הרע של קפאין זה בגלל קפה עם סוכר שגורם לכל התכונות הרעות וגם שיחרור של איזה הורמון שהורס שריר אבל הוא אומר שהגזימו לגבי זה ולהיות בלחץ ל-2 דקות ישחרר בעשרות פעמים יותר ....

קודם כל בדכ לא סופרים פחמימות על בסיס ירקתי, אבל אם ׳מגזימים׳ או אוכלים הרבה יחסית אז רצוי מאוד לשלב את הארוחה עם שומן( ברוקולי עם חמאה למשל)
לגבי פחמימות, יש שני סיבות שלא צורכים פחמימה: מניעת\הגבלת השימוש של הגוף בפחמימות, ויצירת רגישות אינסולינית. ככל שתמנע כמה שיותר מתגובה אינסולינית, או ככל שתהיה יותר רגיש לאינסולין, כך הדיאטה תעבוד יותר טוב. לכן יש סיכוי טוב מאוד שהחלב והקטשופ ישיקו לך כי הם אולי ישר יקפיצו את האינסולין, אפילו אם מעט.
אני אחזור - לא תמיד אפשר להגיע למתחת ל30, אבל העיקר לא להקפיץ את האינסולין, וזה תקף גם לחלבונים.

קודם כל בדכ לא סופרים פחמימות על בסיס ירקתי, אבל אם ׳מגזימים׳ או אוכלים הרבה יחסית אז רצוי מאוד לשלב את הארוחה עם שומן( ברוקולי עם חמאה למשל)
לגבי פחמימות, יש שני סיבות שלא צורכים פחמימה: מניעת\הגבלת השימוש של הגוף בפחמימות, ויצירת רגישות אינסולינית. ככל שתמנע כמה שיותר מתגובה אינסולינית, או ככל שתהיה יותר רגיש לאינסולין, כך הדיאטה תעבוד יותר טוב. לכן יש סיכוי טוב מאוד שהחלב והקטשופ ישיקו לך כי הם אולי ישר יקפיצו את האינסולין, אפילו אם מעט.
אני אחזור - לא תמיד אפשר להגיע למתחת ל30, אבל העיקר לא להקפיץ את האינסולין, וזה תקף גם לחלבונים.
אבל בפחמימות שכן מומלצות הוא ממליץ שם על לחם לבן ובננות שזה לא כל כל מסתדר אם מה שאמרת (לחם לבן מקפיץ את האינסולין ) ובq&a הוא אומר לא לאכול ירקות ופירות הרבה.... (ויטמינים משלימים עם מולטי ויטמין)

אבל בפחמימות שכן מומלצות הוא ממליץ שם על לחם לבן ובננות שזה לא כל כל מסתדר אם מה שאמרת (לחם לבן מקפיץ את האינסולין ) ובq&a הוא אומר לא לאכול ירקות ופירות הרבה.... (ויטמינים משלימים עם מולטי ויטמין)
פירות לא, וירקות בהגבלה ולא להתפרע, ואם אוכלים יחסית הרבה אז לצרוך עם שומן
לגבי לחם לבן ובננה אני לא יודע למה אתה מתכוון, הפעם היחידה שנקלתי בבננה הייתה שבהעמסת פחמימות להמנע מצריכת פירות אולם בננה מאוד בשלה כן אפשר לצרוך

פירות לא, וירקות בהגבלה ולא להתפרע, ואם אוכלים יחסית הרבה אז לצרוך עם שומן
לגבי לחם לבן ובננה אני לא יודע למה אתה מתכוון, הפעם היחידה שנקלתי בבננה הייתה שבהעמסת פחמימות להמנע מצריכת פירות אולם בננה מאוד בשלה כן אפשר לצרוך
מעמוד 45 ואילך
יש פירוט לגבי שומן, חלבון ופחמימות.

בפחמימות הוא מחלק ל:
פייבר (שזה טוב)
Bulk משהו משהו (שזה רע)
ועוד משהו ששכחתי שהוא אומר שזה מה שצריך ושם הוא כותב בננות ולחם ועוד

מעמוד 45 ואילך
יש פירוט לגבי שומן, חלבון ופחמימות.

בפחמימות הוא מחלק ל:
פייבר (שזה טוב)
Bulk משהו משהו (שזה רע)
ועוד משהו ששכחתי שהוא אומר שזה מה שצריך ושם הוא כותב בננות ולחם ועוד
אתה מדבר על carb nite או CBL? ב CBL אין את מה שתיארת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית