הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון AB מסה

ofirdr78

משתמש מתחיל
125
100
נק' מוניטין:
1,130
125
100
Sporter פ"ת
שלום לכולם.
אני מתאמן שנה בדיוק.
עד עכשיו עשיתי ABC במשך תקופה ארוכה (4-5 פעמים בשבוע), כשהאימון התחלק כך:
אימון A - חזה (4 תרגילים שונים - בנץ' ,דאמבלים שיפוע חיובי, פרפר, קרוס) ויד אחורית (DIPS, SKULL CRUSHER),
אימון B - גב (מתח בגרביטון, פולי עליון, פולאובר, חתירה במכונה) ויד קדמית (מוט H בעמידה, פריצ'ר)
אימון C - רגליים (סקוואט, מכרעים) וכתפיים (פרס בישיבה, חתירה אחיזה עליונה במכונה, הנפה לצדדים)

את האימון הזה בנו לי במכון.

הרגשתי שאני לא מתקדם. אמנם, למי שעוקב, עברתי ניתוח קיצור קיבה, כך שהתזונה שלי לא מדהימה, אבל אני עושה כמיטב
יכולתי וצורך הרבה חלבון (כ-150 גרם חלבון ביום).

יעצו לי לא מעט לעבור למסה, למרות שעדיין לי מעט משקל עודף (לא ברמה שמטרידה אותי), כדי שיראו שרירים, ואח"כ אוכל לעשות קצת חיטוב אם יתחשק לי.

עד כאן ההקדמה.
יעצו לי לעשות את התוכנית הבאה:
אימון A - חזה, רגליים, יד אחורית
אימון B - גב, כתפיים, יד קדמית
לכל קבוצת שרירים 2 תרגילים בלבד, בכל תרגיל 2 סטים ו-6 חזרות (כלומר 4 סטים לקבוצת שרירים),
אבל, וכאן האבל הגדול, עלי לעשות את התרגילים עם משקל רב יותר בצורה משמעותית.

שמח וטוב לב הגעתי הבוקר למכון,
עשיתי סקווואט עם 90 ק"ג (כאשר בדך כלל אני עושה 70-75 ק"ג),
מכרעים עם דאמבלים של 20,
בנץ' בשיפוע חיובי ושיפוע 0 עם דאמבלים (כי המוט היה תפוס ואין לי כוח לחכות) עם דאמבלים של 25 ק"ג (עד עכשיו עשיתי עם 20 ק"ג),
וDIPS ופולי עליון ליד אחורית גם עם משקלים שאני לא מכיר.
באותו רגע היה לי קשה, אני מודה,
אבל יצאתי מהאימון עם תחושה של "לא התאמנתי בכלל".
יכול להיות שזה לא מספיק?
יכול להיות שזה אמור להיות ככה?
לתת לזה חודשיים-שלושה ולראות האם יש תוצאות?
האם אני סתם מבזבז את הזמן?

תודה מראש לכל מי שיעזור.

במידה והרמת משקלים כבדים, משקלים שהינך רגיל אליהם וביצעת אותם בטכניקה נכונה אתה יכול להיות שקט. תחושת השריפה או הרגשה שהכל הגוף כואב אחרי האימון אינו משמש כמדד ולא מהווה אינדקציה לטיב האימון.

תשן טוב, תתאמן טוב, תעלה משקלים לאט לאט, תתחזק בהדרגה, תאכל טוב ותראה שינוי לטובה.
בהצלחה,

Back
למעלה תחתית