הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיום חיטוב ותחילת מסה

אריק12

משתמש פעיל
510
95
נק' מוניטין:
192
510
95
אהלן,

קודם כל קצת רקע... בשנה האחרונה ירדתי בצורה דרסטית במשקל, עד לפני שנה הייתי שמן, התחלתי לעשות ריצות ולאכול פחות וירדתי בערך 15 קילו, לא התעסקתי בדברים כמו חיטוב, לשמור שריר, פשוט ירדתי במשקל.

בשלושה חודשים האחרונים התחלתי להתאמן בחדר כושר, עם תפריט מסודר, ירדתי עוד בערך 3-4 קילו(לא סגור מה היה המשקל ההתחלתי שלי), ואני בטוח שהצלחתי לעלות גם קצת בשריר בתור מתחיל.
בדקתי במכונה של החדר כושר א"ש, באתי על הבוקר אחרי כוס מים ויצא לי 12.2%, אני יודע שזה לא מדוייק ואני הערכתי את עצמי כבערך 13.5%(מי שבדק אותי לפני זה גם אמר ש13%).

אני מרגיש שזה הזמן להתחיל מסה, מסה נקייה כי עדיין יש כרס קטנה, אבל נראלי שאם אני אמשיך בחיטוב לפני שאצבור עוד קצת שריר אני עלול להיראות שחיף(שאני עם חולצה אני נראה חטוב וגם עם מסת שריר טובה).
הבעיה היא שעוד חודש יש לי טירונות, אומנם רק 02 וזה רק חודש, אבל אני לא מאמין שאני אוכל להיות במסה בתקופה הזאת, אז השאלה היא אם כדאי לי לעשות מסה בחודש הקרוב ועלות בערך 3 קילו, כמה שיותר נקי, ובטירונות חיטוב עדין ואז לראות באיזה מצב אני אהיה ולהחליט איך להמשיך.

ואם להתחיל מסה, להמשיך עם אותה תוכנית אימונים שלי(FBW) ורק לשנות טווחי חזרות?

לגבי העניין של הזמנים, אתה עובר חודש טירונות 02 ואז כבר יודע לאן מיועד? זאת אומרת מה יהיה האופי שירות אח"כ.
לדעתי לעשות חודש מסה ואז לעבור לחיטוב זה מיותר, עדיף לתת תקופת מסה יותר ארוכה ואז חיטוב משמעותי, אבל כמובן שזה החלטה שלך מבחינת איך שאתה מתכנן קדימה את הזמנים.
באופן כללי, לדעתי בזמן הטירונות עדיף לך בהרבה להיות במסה ולא בחיטוב, זה יותר מסתדר מבחינת תזונה, אימונים ועייפות.
תוכנית אימונים- לדעתי תחליף תוכנית או ל-FBW או AB לפי הכמות ימים שאתה יכול להתאמן בשבוע, תכניס תרגילים מורכבים (בנץ פרס, דדליפט, סקוואט) אחרי שעבדת טוב על הטכניקה שלהם, חשוב כל כמה חודשים לשנות קצת תרגילים כדי לתת לשריר זוויות וטווחי עבודה שונים.
תקרא גם את זה: http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/ יכול לעזור.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אהלן, תודה על העזרה!

אני בשמחה אמשיך את תקופת המסה בטירונות, השאלה היא אם אני אקבל מספיק אוכל בשביל זה ואם אצליח להכניס אימונים(כמו שזה נראה אני הולך לעשות בעיקר אירובי לא?).
אחרי הטירונות אין לי מושג מה התפקיד שאעשה, אבל כנראה שמשהו טוב ומשמעותי זה לא יהיה אז אני מקווה להוציא יומיות.

בקשר לתוכנית אימונים, כרגע אני בFBW, תוכנית עם הרבה תרגילים מורכבים שמאוד מקדמת אותי, נראה לי שהיא תתאים מעולה גם למסה אם רק אשנה את טווחי החזרות.

מספיק כבר אוכל זה כבר תלוי בך, בעיקר חשוב עניין החלבון שתהיה צריך להגיע אליו ביום, מקסימום תמיד אפשר להביא מהבית עזרה.
אימונים זה כבר הבעיה, ועד שלא תגיע לשם ותראה אם יש חדר כושר, אם יהיה לך מותר להתאמן וכמה זמן יהיה ביום קשה לדעת.
לדעתי תתחיל מסה, תקרא מהמדריך באינטרנט יש שם דברים חשובים, ושתגיע לטירונות תראה איך זה מתאפשר מבחינת ההמשך של התוכנית, במקרה הכי גרוע לתקופה של הטירונות/ הכשרה תעשה הפסקה קטנה ואח"כ שתגיע לתפקיד והכל יהיה מסודר תתחיל תוכנית מסודרת.

אריק כדאי להיכנס לפרופורציות: לא משנה באיזה בסיס אתה עובר טירונות 02, גישה לחד"כ לא תהיה.
ואם תהיה גישה היא תהיה לא קבועה, לא אחידה ולא נוחה לטירון.
במהלך הטירונות, למרבה הצער לא תוכל לסמוך על אימוני כוח אמיתיים.
קח הפסקה של חודש מאימוני משקולות ובחן את האפשרויות הלאה.

עשה פשוט אימון יומיומי של סט אחד:
סקווט 30 חזרות במשקל גוף,
שכב"ס 30 חזרות במשקל גוף,
מתח עד כישלון,
וכפיפות בטן נאותות 30 חזרות

כך תקבל גירוי שרירי גם בטירונות.
אימון כזה יימנע אובדן גדול מדי של מסת שריר. הוא ייקח לך גג 10 דקות (שעת ט"ש או זמני הפוגה)
אימון כזה מפעיל כמעט כל קבוצת שרירים אפשרית (צודק מי שיגיד שחסרה כאן לחיצה מעל הראש)

לגבי התזונה - יהיה חכם דווקא לייצר תזונה של חיטוב מתון:

בצבא, להבדיל מהאזרחות, דואגים לך לשלוש ארוחות מסודרות.
הירקות בצבא חינם - אתה יכול להעמיס כמות מפגרת של ירקות.. אף אחד לא יגביל אותך בזה.
כך תהיה שבע בארוחות. אתה יכול לצמצם משמעותית בפחמימות ולאכול פירות רבים.
בד"כ בארוחת הצהריים יהיה חסר לך בשר אבל בערב תקבל גבינות בלי הגבלה כמעט וביצים..

• פותח/ת השרשור
אריק כדאי להיכנס לפרופורציות: לא משנה באיזה בסיס אתה עובר טירונות 02, גישה לחד"כ לא תהיה.
ואם תהיה גישה היא תהיה לא קבועה, לא אחידה ולא נוחה לטירון.
במהלך הטירונות, למרבה הצער לא תוכל לסמוך על אימוני כוח אמיתיים.
קח הפסקה של חודש מאימוני משקולות ובחן את האפשרויות הלאה.

עשה פשוט אימון יומיומי של סט אחד:
סקווט 30 חזרות במשקל גוף,
שכב"ס 30 חזרות במשקל גוף,
מתח עד כישלון,
וכפיפות בטן נאותות 30 חזרות

כך תקבל גירוי שרירי גם בטירונות.
אימון כזה יימנע אובדן גדול מדי של מסת שריר. הוא ייקח לך גג 10 דקות (שעת ט"ש או זמני הפוגה)
אימון כזה מפעיל כמעט כל קבוצת שרירים אפשרית (צודק מי שיגיד שחסרה כאן לחיצה מעל הראש)

לגבי התזונה - יהיה חכם דווקא לייצר תזונה של חיטוב מתון:

בצבא, להבדיל מהאזרחות, דואגים לך לשלוש ארוחות מסודרות.
הירקות בצבא חינם - אתה יכול להעמיס כמות מפגרת של ירקות.. אף אחד לא יגביל אותך בזה.
כך תהיה שבע בארוחות. אתה יכול לצמצם משמעותית בפחמימות ולאכול פירות רבים.
בד"כ בארוחת הצהריים יהיה חסר לך בשר אבל בערב תקבל גבינות בלי הגבלה כמעט וביצים..

אוקיי... התגובה שלך סידרה לי כמה דברים בראש.

ובכל זאת כדאי לי להתחיל תקופת מסה עד הטירונות?
ואם כן, טווח חזרות של 6-8 אמור להיות טוב לתקופת מסה?

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית