ייעוץ מתיחות

• פותח/ת השרשור Guyko
  • פורסם בתאריך

Guyko

משתמש מתחיל
160
4
נק' מוניטין:
4
160
4
אני עושה לפני אימון ריצה מתיחות וארחי הריצה עושה כוח ואז מתיחות.במתיחות אני משקיע וכל מתיחה אני עושה בין 30-40 שניות ובכל זאת השרירים שלי ברגלים מתוחים כל הזמן..רציתי לדעת אם זה לא טוב לעשות מתיחות יותר מדי זמן?ומה אפשר לעשות בשביל שהם יהיו יותר משוחררים? אני מורח גם הרבה רדיאן b

דבר ראשון סתם לידע כללי לפני פעילות גופנית יותר חשוב הדגש על סיבובי מפרקים (הפרשת נוזל סינוביאלי שמונע חיכוך וכו' וכו'), אחרי האימון מתיחות סטטיות של 15-20 שניות זה מספיק, מצד שני זה שאתה עושה 30-40 שניות לא יגרום לשריר להיתפס, זה יכול להיות מסיבות אחרות (תנועה לא נכונה, אימון עצים).
תנסה פעם הבאה לעשות את המתיחות לשרירי רגליים אחרי ישר אחרי הריצה ולא אחרי הכוח, יכול להיות שזה גם גורם לשרירים התפוסים.

נערך לאחרונה:
אני עושה לפני אימון ריצה מתיחות וארחי הריצה עושה כוח ואז מתיחות.במתיחות אני משקיע וכל מתיחה אני עושה בין 30-40 שניות ובכל זאת השרירים שלי ברגלים מתוחים כל הזמן..רציתי לדעת אם זה לא טוב לעשות מתיחות יותר מדי זמן?ומה אפשר לעשות בשביל שהם יהיו יותר משוחררים? אני מורח גם הרבה רדיאן b
אין קשר בין שרירים תפוסים למתיחות... תריץ בגוגל - DOMS

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה
שמעתי שזה אולי חוסר במגנזיום..מה זה אומר? ואיזה תוסף כדי לקחת? או מה כדי לאכול?

התכווצויות שרירים יכולות הרבה פעמים להיגרם מחוסר במינרל מסויים (נתרן, מגנזיום) בעיקר בגלל עניינים של איזון חשמלי בתא שריר, בגלל זה הרבה פעמים אחרי אימון מתחילה תופעה של התכווצויות שרירים כי מאזן הנתרן,מגנזיום ונוזלים בגוף משתנה בגלל הזעה ופעילות של השריר, ואז אם השינוי קיצוני ותוך כדי האימון לא החזרנו לגוף מינרלים אז מתחיל הכיף:161bd:
להגיד לך אם בגלל זה אתה מרגיש את ההתכווצויות אין לי מושג...תפרט קצת על הפעילות האירובית מבחינת עצימות וזמן.

• פותח/ת השרשור
שלוש ריצות בשבוע 2קצרות של 4 קילומטר ואחת ארוכה בסופש של 8 קילומטר ושלוש אימוני כוח בדרך כלל אחרי הריצות..אימוני כוח של משקל גוף מתח,מקבילים,שכיבות שמיכה,סקוטים,גקסונים בטן..

זה לא מרחקי ריצה שגורמים לאיבוד מינירלים ונוזלים בכמות גבוהה, אלא אם אתה רץ בצהריים חח מה שלא נראלי.
לדעתי ממה שתיארת יש סיכוי לא רע שזה קורה כי אתה מסיים ריצה, עושה אימון כוח לחלק גוף עליון ורק אח"כ מתיחות לרגליים, תנסה אחרי הריצה לעשות מתיחות לחלק גוף עליון ורק אז כוח לחלק גוף עליון, אולי יעזור.
חוץ מזה כמובן שזה יכול לקרות מעוד הרבה סיבות, שבלי בדיקות אחרות שכבר דרך רופא משפחה אין לי מושג להגיד לך אם אלה הסיבות.
תנסה את המתיחות אחרי ריצה, ואולי להכין לאחרי הריצה משקה איזוטוני ביתי (למרות ששוב, המרחקים שרשמת נמוכים יחסית ולא דורשים את הדברים האלה)- קח חצי ליטר מים+ חצי ליטר מיץ (לימונדה, חמוציות וכו')+ חצי כפית מלח, לערבב הכל, אחלה דבר!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית