הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מסה קטוגנית?

• פותח/ת השרשור root1
  • פורסם בתאריך

root1

משתמש פעיל
797
103
נק' מוניטין:
221
797
103
מה דעתכם על מסה דלת פחמימה (עד 100 גרם נניח?) שמתבססת בעיקר על חלבון ושומן..
לא מצאתי מאמרים בנושא אבל ראיתי שכמה ניסו ודווקא הלך להם דיי יפה..
אם נשים לרגע בצד את הקצב התקדמות, (מן הסתם אני מתאר לעצמי שבלי פחמימה ההתקדמות במשקלי עבודה יותר איטית) יש חסרונות בולטים לסוג הזה של מסה?

כן, התזונה הזאת דורשת דייקנות מבחינת:
1.היחסים בין חלבונים ושומנים
2.הסוגים השונים של השומנים והחלבונים שצורכים
3.לטווח הארוך חייבים להתאים את התזונה לגנטיקה.
4.תזונה קטוגנית אינה תלויה בכמות פחמימות נמוכה בלבד. גם עם מתחת ל100, גם עם 50, ולפעמים גם מתחת ל20 עדיין לא תחשב כקטוגנית מכיוון שיש להתייחס לאינסולין. תגובה אינסולינית תוציא את הגוף ממצב קטוגני, ותגובה אינסולינית יכולה לקרות מ- 1.כמות גבוהה של חלבונים בארוחה אחת 2.כמות גבוהה של חומצות אמינו כמו לאוצין (לכן הרבה ביצים במכה מהווים בעיה) 3. רגישות גנטית לאינסולין, כל אדם יגיב אחרת לכמות הפחמימות 4. מעט מדי שומן

שמעתי דווקא דברים טובים על הדיאטה הסו במסה גם רוב מי שאני מכיר שעשו את זה עלו נקי
אבל נישמע לי דיי יקר הדיאטה הזו לא ?

• פותח/ת השרשור
אפשר לבנות תפריט דווקא לא כזה יקר.. אם אתה מוותר על מוצרים רזים (כל ה1% למינהם) אתה יכול לסגור את התפריט ב3 ארוחות טובות עם הרבה שומן..

אני ניסיתי והגעתי למצב שקשה לי מאוד להכניס קלוריות בתזונה כזו, פשוט הרגשתי מלא לכל היום כמעט אחרי ארוחה אחת.
היום אני במסה רגילה ובזמן סייקל מכניס קרוב ל4000 קלוריות.

• פותח/ת השרשור
אני רואה בזה סוג של יתרון.. לא ככה? למי שרוצה לעלות נקי כמובן..
שניסיתי תקופה קצרה של מסה הפחמימות פתחו לי את התאבון ולמרות שאכלתי ארוחות טובות תמיד היה הרגשת רעב..

אני גם כן ניסיתי-AD במסה.
אישית הרגשתי שובע כל היום, הייתי צריך לדחוף אוכל בכוח..עלייה מאד נקייה.
משקלי העבודה הם החסרון היחיד שיש במזה מסוג זה, אבל בסופו של דבר כן עולים במשקלים. אני ממליץ לך ללכת על זה

• פותח/ת השרשור
כן אני כנראה ינסה את זה בעתיד.. הקצב התקדמות במשקלי עבודה היה עד כדי כך איטי? ועושים העמסות מן הסתם נכון?

בתכלס כל אחד והתקדמות שלו..
אני עליתי במשקלים בצורה שונה בכל חלק גוף. עשיתי ABC ועליתי בקצב של 1.5-2 ק״ג בשבוע/שבוע וחצי
מבחינת משקל גוף-חצי ק״ג שבוע-אבל דחפתי אוכל. זה נהיה קשה לקראת סוף חודש ראשון

דווקא מסה ראשונה צריכה להניב בד"כ בת העלייה הגדולה ביותר במסת שריר. בכל אופן, מסה קט וסגנית זה משהו ששווה ומעניין לנסות, גם אני מתכנן לעשות כזאת בעתיד אבל לא הייתי ממליץ להיכנס לתזונה הזו כצעד ראשוני לפני שניסית והתנסית במסה "רגילה". אחרי שתסיים סייקל אחד של מסה ולאחריה כנראה בשלב כזה או אחר חיטוב - אז יהיה זמן מתאים יותר למסה קטוגנית. ככה גם תוכל לדעת מה פועל עלייך יותר טוב ואיך משפיעה עלייך התזונה החדשה. אולי מסה "רגילה" תעבוד עלייך טוב כל כך שלא תרצה להחליף אותה? לך תדע...

• פותח/ת השרשור
בהתחלה +500, הגיע ל+1000 לקראת הסוף
והעליה הייתה מאוד נקיה? על כמה גרם פחמימה בערך הייתה? כל כמה זמן העמסה ? נוזלים אני משאר שלא ספחת הרבה...(עוד יתרון ענק לדעתי כי שהתחלתי מסה הנוזלים + הקראטין חירפנו אותי)

אמרתי לך, עלייה של 3 א.ש ב3 וחצי-4 חודשים. הייתי על 10-11~ הגעתי ל13-14~
הייתי עד 35-40 גרם net carb-לא הייתי מחשיב את הסיבים כי הם לא מעלים את האינסולין בדם..
העמסה רגיל-פעם השבוע-גם לא באמת ספרתי קלוריות-אכלתי הרבה פחמימות בערך-לא יכולתי יותר מדי (גם ככה הייתי מפוצץ מהשבוע)
נוזלים לא עליתי כי לא הוספתי פחמימות לתפריט. מה שחשוב פה זה גיוון, צריך להכיר את כל סוגי השומנים-קוקוס, אבוקדו,זית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית