הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שריפת שוממים באירובי

• פותח/ת השרשור malv
  • פורסם בתאריך

malv

משתמש מתחיל
76
3
נק' מוניטין:
11
76
3
שלום. אומרים לי כל הזמן שבאימון אירובי מתחילים לשרוף שומן רק אחרי 25 דקות ועד אז הגוף שורף קלוריות שמקורם בשרירים. רציתי לדעת האם זה מיתוס או שזה באמת נכון(אני לא מסוגל לרוץ כל כך הרבה)? ואם זה נכון זה בכלל אמור לשנות לי מאיפה הגוף שורף את הקלוריות? או שהדבר היחידי שחשוב זה-בסינכרון עם תזונה נכונה-להיות במאזן קלוריות שלילי?

עד כמה שידוע לי הגוף שלך שורף קלוריות גם במנוחה, אז בוודאי שבדקות הראשונות של האימון הוא גם שורף. נדמה לי שמה ש"מתחיל" אחרי 25 דק' זה עניין סיבולת לב-ריאה שלא "מתחילה" כאמור מידית עם תחילת אימון האירובי. אם כל מה שאתה רוצה זה לשרוף קלוריות אז אתה יכול להתאמן פחות זמן - אבל מן הסתם זה יגרום לשירפת פחות קלוריות.

לגבי שריפת שריר - לפי מה שענו לי - אם במקביל תעשה אימוני כוח ותאכל כמו שצריך (חלבון למשל) סביר כי השריר לא יפגע

• פותח/ת השרשור
סליחה עם הייתי לא ברור אבל לא הבנת אותי בכלל. לא דיברתי על שריפת שריר אלא על המאגרים הגליקגמיים של השריר וכן הגוף שורף קלוריות גם במנוחה אבל זה לא קשור מכיוון שבהנחה שדיברתי עליה מניחים במאגרי קלוריות עוברים(כנראה בהדרגה) מהמאגרים הגליקגמיים לתאי שומן רק כעבור 25 דקות ומה שאני רוצה לדעת
1. האם זה נכון?
2. אם זה מכונאי השאלה אם זה בכלל משנה או הדבר החשוב זה כמות הקלוריות שנשרפת ולא המקור שלהם.

1. זה לא נכון
2. לצרכי חיטוב, מה שחשוב זה כמות הקלוריות שנשרפת. למטרות שיפור יכולת ריצה זה כן משנה

לגוף יש כמה מנגנונים להפקת אנרגיה- אנאירובית בלי נוכחות של חמצן, אירובית, פירוק מולקולות שומן, שריר.
זה נכון שבדופק מסויים יהיה יותר שימוש בפירוק שומן לעומת מאגרי גליקוגן, בהתאם לעצימות ומשך הפעילות המקורות האלה משתנים (לדוגמא בספרינט של 15 שניות לעומת ריצה קלה של 40 דקות או בכלל מנוחה), כמובן שבחלק מהמצבים יש שילוב של מקורות אנרגיה לדוגמא שומן ומאגרי גליקוגן, בסופו של דבר מה שמשנה זה גירעון/ מאזן חיובי קלורי בסוף היום וכמות החלבון שאכלת כדי למנוע פירוק שריר.

אם תהיה בצום של 8 שעות (ריצת בוקר בלי לאכול) ותרוץ מעל חצי שעה אז אולי זה יתחיל לשרוף לך שריר...
אבל אם תאכל חלבון ישר אחרי הריצה אז האפקט יהיה מינימלי (חלון ההזדמנויות אמיתי אם לא אוכלים כ8 שעות לפני האימון).
לעומת זאת אתה תמיד יכול לאכול משהו קטן עם חלבון ואז לצאת מהמצב של הצום ולרוץ כמה שבא לך, העיקר שתאכל מספיק חלבונים ושומן במהלך היום.
שורה תחתונה זה מאזן קלורי שלילי (להכליל גם את הקלוריות ששרפת מהאירובי) ולאכול מספיק חלבון ומספיק שומן.
בתור אחד שהתחרה בחצי מרתון ורץ כ3-4 חודשים 50 ק"מ לפחות בשבוע אני יכול להגיד לך שהשריר שלך לא ישרף אם תאכל כמו שצריך.

אם תהיה בצום של 8 שעות (ריצת בוקר בלי לאכול) ותרוץ מעל חצי שעה אז אולי זה יתחיל לשרוף לך שריר...
אבל אם תאכל חלבון ישר אחרי הריצה אז האפקט יהיה מינימלי (חלון ההזדמנויות אמיתי אם לא אוכלים כ8 שעות לפני האימון).
לעומת זאת אתה תמיד יכול לאכול משהו קטן עם חלבון ואז לצאת מהמצב של הצום ולרוץ כמה שבא לך, העיקר שתאכל מספיק חלבונים ושומן במהלך היום.
שורה תחתונה זה מאזן קלורי שלילי (להכליל גם את הקלוריות ששרפת מהאירובי) ולאכול מספיק חלבון ומספיק שומן.
בתור אחד שהתחרה בחצי מרתון ורץ כ3-4 חודשים 50 ק"מ לפחות בשבוע אני יכול להגיד לך שהשריר שלך לא ישרף אם תאכל כמו שצריך.
פירוק שריר בזמן מאמץ היא תופעה נדירה ואין צורך אמיתי להתייחס אליה.
השריר הוא מקור אנרגיה מאוד לא זמין לגוף ביחס לגליקוגן ושומן.
כך שרק מאמץ מאוד עצים במצב של מאגרי גליקוגן ריקים אולי יגרום לכך בזמן פעילות.

לפי מה שידוע לי - אירובי בבוקר (מומלץ) למשך 30-45-60 דקות על דופק 130-140 יכול להיות יעיל לשריפת שומן ..

לעוד מידע כנס לפורטוקל של לייל מקדונלד על שריפת שומן עיקש.. יש לו 3 פרוטוקלים אני אישית משתמש ב 1 של דל פחמימה

Back
למעלה תחתית