הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר לתרגיל "21" (יד קדמית)

tal gadasi

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
בבית
זה תרגיל שעושים אותו בסוף אימון יד קדמית. עכשיו רציתי לדעת אם כדאי להוסיף אותו או שזה כבר עובד על סיבולת בגלל שיש לו הרבה חזרות
זה התרגיל: תודה 😃

להתאמן כמו אלופים זו לא המלצה טובה, בעיקר למי שטבעי.
אם על זה יש לך מחלוקת, כנראה שבאמת יש לך פער בידע בסיסי (אני לא מנסה להישמע מעליב, בוטה או מתנשא).
תוכנית אימונים נטו, לא יכולה לבטא למדד של יעילות.
צריך לבחון פרמטרים נוספים רבים - תזונה, שינה, עלייה במשקלי עבודה, התאוששות ועוד.
אם באמת, תיאורטית, ניקח בן אדם וניתן לו בתנאי מעבדה לשמור על כל המשתנים התלויים זהים (מה שציניתי למעלה) ונשנה רק את סוג האימון - אתה תגלה שיש אימונים שמשפיעים יותר מאשר אחרים.
החוכמה היא לדעת מראש לאיזו תוכנית לפנות.
אני לא אומר שאין דברים שישפיעו יותר או פחות, עם זו יש הסכמה, אבל הנקודה היא שאם תתן למתאמן מסויים לבצע אימון שמבוסס ברובו (או לא כולו) על דרופ-סטים/סופר-סטים/חזרות שליליות, לעומת אימון המבוסס על תקופות של נפח ותקופות של עצימות או תוכנית בסיסית ליניארית, תגלה שהדוגמאות האחרונות יהיו יעילות יותר. כמובן שניתן לשלב מידי פעם "שוברי שגרה" למיניהם, אבל לא להתבסס עליהם, ובטח שלא לייחס להם סגולות יתר (כמו הבחור שאמר ש20 חזרות בתרגיל אחרות זה ה-דבר).

באף תוכנית בעולם לא מתבססים על השיטה הזו כמשהו קבוע אלא כשובר שגרה (גם אצל האלופים)..
אני מסכים עם התגובה האחרונה שלך והיא הרבה פחות מפריעה לי בעין מ:
חבל לך על הזמן... תרגיל חסר תועלת

אין טעם לעשות 20 חזרות.
גם לא כתרגיל אחרון.
לעשות פלאים? ממש לא.
זה נותן תחושת פאמפ ופה ההטעיה.
פאמפ זה אחלה אבל זו לא אינדיקציה לגדילה.
וממה שאתה אומר, אז כל תרגיל אחרון כדאי לעשות 20 חזרות?
אני עובד בכל הטווחים.
אבל בעיקר 4-12.
יד קדמית/אחורית בדרך כלל בטווח של 8-12.
ותאמין לי שאני מרגיש שהידיים מתפוצצות בסוף כל סט בצורה שלא תבייש גם 20 חזרות. חוצמזה, אני האדם האחרון שיקבל כמובן מאליו כל מה שאומרים לו או את דעת הרוב.
ניסיתי הרבה על עצמי וגם לי יש את הדעה מה עובד טוב יותר עליי אישית. אבל שתדע שזה לא כזה רחוק ממה שיעבוד טוב על רוב החברה, ובעיקר הטבעיים.
אני בגישה מאוד פתוחה, אבל צריך להיצמד לכללים בסיסיים ונכונים, אחרת את כל הזמן תבזבז בלחפש מה עובד עלייך הכי טוב.

עריכה:

דוגמא להמחשה....
קאי גרין ממליץ כמעט בכל מקום ובכל סרטון לעשות 20 חזרות בכל תרגיל.
האם זה תופס גם למתאמן טבעי וממוצע? או אפילו למוזרק המתקדם?
זו שאלה רטורית אני לא באמת מצפה לתשובה
אני מדבר נטו מניסיון על עצמי , אולי זה יישמע ליצני אבל עבודה על יד קדמית בטווח חזרות גבוה נתן לי פיק יותר יפה ובולט ...
אנשים אחרים מגיבים אחרת לסוגי אימונים שונים מבחינת גדילה (אני לא מדבר על כוח , אין קשר לינארי בין גדילה לכוח)
רוב האוכלוסייה תגדל יותר טוב מטווח חזרות יותר נמוך , עובדתית , בגלל זה גם נהוג להגיד שגדלים רק מ 8-12 , אבל יש גם כאלה שמגיבים יותר טוב לטווח יותר גבוהה בתרגילי העזר ולשלול את הטווח הזה זה טעות נפוצה

אני לא רואה מה ההיגיון בלעבוד על הידיים עם יעד חזרות של - 20, אם כבר החלטתם לתת לידיים תרגילים מבודדים.

מתאמן מתחיל שעובד עם טווח חזרות שכזה לא יגיע לשום אפקט ושום תוצאה. זה יכול להיות נחמד למפתחי גוף שיש להם כבר ידיים גדולות ורוצים לפמפם טיפה, מה גם שזה לא ישנה להם דבר כי הבסיס ישנו, ידיים מאסיביות.

אני באופן אישי לא הייתי ממליץ לאף אחד לעבוד בטווח חזרות גבוה מ - 12 באופן קבוע. לשם שבירת שגרה זה יכול להיות חביב.

תתמקדו בלפתח את השרירים הגדולים יותר מאשר להתעסק בטפל ובויכוחים מיותרים. מניסיון הידיים אצלי גדלו הכי טוב בטווח חזרות שעומד בין 6-8 חזרות, זה אינדיבידואלי ומשתנה בין אדם לאדם.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית