הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סדר האימון בab

אלי זגורי

משתמש מתחיל
59
3
נק' מוניטין:
3
59
3
שלום,
אני עושה באימון a חזה+כתפיים+יד קדמית
ובאימון b גב+רגליים+יד אחורית.

בכוונה לא עושה יד אחורית עם חזה ויד קדמית עם גב כדי לא ליצור עומס יתר.
עוד מישהו עושה זאת כאן? זה תקין? הגיוני?

מצטער להגיד לך אבל צריך לעשות בדיוק הפוך חח
החלוקה האופטימלית לדעתי תהיה: A= חזה+יד אחורית+רגליים B= גב+יד קידמית+כתפיים+בטן
הסיבה היא שהשריר הקטן הוא תומך בשריר גדול באותו אימון (לדוגמא יד אחורית ברוב תרגילי החזה), ואם תפצל אותם באימונים אז תוכל להגיע לעומס יתר ופגיעה בתאוששות כי לדוגמא ביום א' עבדת על חזה אבל גם יד אחורית עבדה כשריר תומך וביום ב' תעשה אימון מלא ליד אחורית שהיא עוד לא התאוששה לגמרי ממה שהיא עברה אתמול באימון חזה, אותו דבר לגבי גב+יד קידמית+כתפיים.

מצטער להגיד לך אבל צריך לעשות בדיוק הפוך חח
החלוקה האופטימלית לדעתי תהיה: A= חזה+יד אחורית+רגליים B= גב+יד קידמית+כתפיים+בטן
הסיבה היא שהשריר הקטן הוא תומך בשריר גדול באותו אימון (לדוגמא יד אחורית ברוב תרגילי החזה), ואם תפצל אותם באימונים אז תוכל להגיע לעומס יתר ופגיעה בתאוששות כי לדוגמא ביום א' עבדת על חזה אבל גם יד אחורית עבדה כשריר תומך וביום ב' תעשה אימון מלא ליד אחורית שהיא עוד לא התאוששה לגמרי ממה שהיא עברה אתמול באימון חזה, אותו דבר לגבי גב+יד קידמית+כתפיים.

אם כבר עדיף להתחיל מהרגליים ולעשות אותם לפני החזה וגם כתפיים לפני יד קדמית
אני רוצה לראות אותך עושה סקוואט ודדליפט בסוף האימון שאין לך כח

אם כבר עדיף להתחיל מהרגליים ולעשות אותם לפני החזה וגם כתפיים לפני יד קדמית
אני רוצה לראות אותך עושה סקוואט ודדליפט בסוף האימון שאין לך כח

אני אמרתי לעשות סקוואט ודדליפט בסוף אימון?
רשמתי את החלוקה לאימוני A ו-B, בתוך האימון כל עוד שרירים גדולים לפני שרירים קטנים אין בעיה להתחיל עם רגליים לפני חזה או כתפיים לפני יד קידמית, עניין של הרגשה אישית והעדפה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית