הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טווח חזרות בסקוואט בשביל מסעות בגיבושים

Harl3mShake

משתמש פעיל
610
8
נק' מוניטין:
24
610
8
אני מתגייס בנובמבר ורוצה לעבור את הגיבוש יחטיות בהצלחה , בגיבושים האלה יש מסעות ארוכים שבהם אתה נדרש לסחוב אלונקה למשל (להיות עם האלונקה במסע למשך הרבה זמן מביא לך הרבה ניקוד) רציתי לדעת איך אפשר להתאמן על זה כך שבמהלך המסע הארוך עם המשקל הרגליים לא יאכזבו אותי ויתעייפו ואני יוכל להיות עם האלונקה הרבה זמן ?
סקוואטים ל 5X3 או לחזרות גבוהות ?

• פותח/ת השרשור
מבין כל אימוני האיכות , ריצת עליות בעיקר בשטח היא הכי מומלצת. כמובן צריך להתחיל בהדרגה ולרדת בזהירות
אבל שוב , אדם שעושה את הספרינטים האלה וסקוואטים לחמישיות כבדות , נראה לך יצליח 80 קילו ל 30 חזרות ? (סתם זרקתי משקל בינוני)

מלבד מקרים חריגים, למי שיהיה rm5 גבוה יותר יהיה rm30 גבוה יותר
אל תלך רחוק לסקווט, תשווה שכיבות סמיכה ללחיצת חזה.

• פותח/ת השרשור
ה RM
מלבד מקרים חריגים, למי שיהיה rm5 גבוה יותר יהיה rm30 גבוה יותר
אל תלך רחוק לסקווט, תשווה שכיבות סמיכה ללחיצת חזה.
ה RM 5 שלי בלחיצת חזה דיי גבוהה ואני בקושי מצליח 40 ברצף ... לעומת שחיפים מהשכבה שלי שמצליחים 100 וה rm5 שלהם חצי משלי

התכוונתי תשווה שני מתאמנים באותו משקל נגיד 75 קילו, אחד מרים 100 והשני 80.
זה שמרים 100 יעשה יותר שכיבות סמיכה

• פותח/ת השרשור
התכוונתי תשווה שני מתאמנים באותו משקל נגיד 75 קילו, אחד מרים 100 והשני 80.
זה שמרים 100 יעשה יותר שכיבות סמיכה
ממש לא בהכרח , אם הבחור של ה 75 קילו יעבוד על שכיבות סמיכה הוא יעשה יותר , לאף אחד במשקל שלי אין בעיה לעבור ת 40 חזרות לדעתי

אבל המומנט לא יוצר משקלים גדולים כי הוא מופעל על משקל לא גדול אז עדיין מדובר במשקלים קטנים , דרך אגב לפי דעתי גם אם משהו יישב בצורה לא בריאה ולא טובה על מישהו מאוד מאוד חזק (למשל שהגב בזווית נוטה לצד כלשהו) יכאב לו מאוד וזה לא יהיה בריא לו
מה שגורם לאיבר כלשהו בגוף להיות במנח לא בריא תחת עומס, מזיק גם למי שחלש. מה אתה חושב, שזה מזיק רק לחזקים?
לחלשים ה40 קילו האלה באמת יכולים לגרום פציעה תחת התנאים המתאימים. לחזקים - לא. או יותר מדוייק: הסיכוי הוא הרבה יותר נמוך ככל שאתה יותר חזק.
כלומר, ככל שאתה יותר חזק = פחות סיכוי שתפצע מהדברים שעושים לך בגיבוש, ביחס למישהו חלש.

ממש לא בהכרח , אם הבחור של ה 75 קילו יעבוד על שכיבות סמיכה הוא יעשה יותר , לאף אחד במשקל שלי אין בעיה לעבור ת 40 חזרות לדעתי
יש הסתגלות לעבודה בהתנשפות, קונדישנינג, שבאה מהר והולכת מהר - כי היא קשורה לתאים שכבר קיימים בגוף. הסתגלות של כוח באה יותר לאט, והולכת יותר לאט - כי היא דורשת בנייה ממשית. מה שזה אומר, זה שאף אחד אף פעם לא יותר רחוק מ-5 שבועות (ותכלס, הגזמתי) מלהיות בכושר סבבה לגמרי. אבל כל אחד כן רחוק שנים מלהיות חזק באמת, למעט אלה שמתישהו יהיו באמת חזקים.
בנוסף, יש הסתגלות של מערכת העצבים לתנועה.
השורה התחתונה היא, שהבנץ' פרס משפר את מספר שכיבות הסמיכה שאתה מסוגל לעשות, ושהבסיס להרבה שכיבות סמיכה הוא עדיין בנץ' פרס כבד - ולאחר מכן עבודה על ה"ענף עצמו", כלומר שכיבות סמיכה לחזרות.

מה שגורם לאיבר כלשהו בגוף להיות במנח לא בריא תחת עומס, מזיק גם למי שחלש. מה אתה חושב, שזה מזיק רק לחזקים?
לחלשים ה40 קילו האלה באמת יכולים לגרום פציעה תחת התנאים המתאימים. לחזקים - לא. או יותר מדוייק: הסיכוי הוא הרבה יותר נמוך ככל שאתה יותר חזק.
כלומר, ככל שאתה יותר חזק = פחות סיכוי שתפצע מהדברים שעושים לך בגיבוש, ביחס למישהו חלש.

יש הסתגלות לעבודה בהתנשפות, קונדישנינג, שבאה מהר והולכת מהר - כי היא קשורה לתאים שכבר קיימים בגוף. הסתגלות של כוח באה יותר לאט, והולכת יותר לאט - כי היא דורשת בנייה ממשית. מה שזה אומר, זה שאף אחד אף פעם לא יותר רחוק מ-5 שבועות (ותכלס, הגזמתי) מלהיות בכושר סבבה לגמרי. אבל כל אחד כן רחוק שנים מלהיות חזק באמת, למעט אלה שמתישהו יהיו באמת חזקים.
השורה התחתונה היא, שהבנץ' פרס משפר את מספר שכיבות הסמיכה שאתה מסוגל לעשות, ושהבסיס להרבה שכיבות סמיכה הוא עדיין בנץ' פרס כבד - ולאחר מכן עבודה על ה"ענף עצמו", כלומר שכיבות סמיכה לחזרות.

כל מה שאמרת פה נכון, חוץ מהשורה האחרונה. מצטער, על הנייר זה יכול להצטייר יפה מאוד, אבל במציאות ישנם שחיפים שעושים מעל ל80 שכיבות סמיכה והבנץ' שלהם הוא פחות מפלטה, בעוד שהבנץ' שלי הוא מעל 100 לחזרות ומעל ל115 לסינגל ואני לא מסוגל ברגע נתון לעשות יותר מ35 שכיבות סמיכה.

כל מה שאמרת פה נכון, חוץ מהשורה האחרונה. מצטער, על הנייר זה יכול להצטייר יפה מאוד, אבל במציאות ישנם שחיפים שעושים מעל ל80 שכיבות סמיכה והבנץ' שלהם הוא פחות מפלטה, בעוד שהבנץ' שלי הוא מעל 100 לחזרות ומעל ל115 לסינגל ואני לא מסוגל ברגע נתון לעשות יותר מ35 שכיבות סמיכה.
מה אתה חושב שיקרה למספר החזרות שהם יוכלו לעשות, אחרי שהבנץ' שלהם יעלה ב40 ק"ג?
+
אתה שוכח הבדלי משקל גוף
+
אתה שוכח את כל מה שאמרתי לפני כן, שמסביר מה האלמנטים שגורמים לך להיות מסוגל לעשות הרבה שכיבות סמיכה [מתי פעם אחרונה לקחת שלושה שבועות בשביל לשפר את מספר שכיבות הסמיכה שלך, ופשוט לא הצלחת לעבור את ה35? מתי הם עשו את זה? (רמז: תמיד)]

משקל גוף משחק פה תפקיד, תחשוב בהגיון - כמו מתח אלו תרגילי משקל גוף.
שים עלייך 40 קילו ועל השחיף בכיתה שלך 40 קילו, למי יהיה יותר קשה?

מה אתה חושב שיקרה למספר החזרות שהם יוכלו לעשות, אחרי שהבנץ' שלהם יעלה ב40 ק"ג?
+
אתה שוכח הבדלי משקל גוף
+
אתה שוכח את כל מה שאמרתי לפני כן, שמסביר מה האלמנטים שגורמים לך להיות מסוגל לעשות הרבה שכיבות סמיכה [מתי פעם אחרונה לקחת שלושה שבועות בשביל לשפר את מספר שכיבות הסמיכה שלך, ופשוט לא הצלחת לעבור את ה35? מתי הם עשו את זה? (רמז: תמיד)]

אתה אמרת שהבסיס להרבה שכיבות סמיכה הוא בנץ' פרס כבד. אני אמרתי שיש חבר'ה שהבנץ' שלהם הוא באיזור ה40-50 קילו והם עושים הרבה שכיבות סמיכה. לא יודע מה אתה מפספס פה.

אתה אמרת שהבסיס להרבה שכיבות סמיכה הוא בנץ' פרס כבד. אני אמרתי שיש חבר'ה שהבנץ' שלהם הוא באיזור ה40-50 קילו והם עושים הרבה שכיבות סמיכה. לא יודע מה אתה מפספס פה.
כבד זה לא אומר 100 או 200 או 500 קילו, זה אומר ביחס למשקל הגוף. אותם שחיפים, בהיותם שחיפים - גם שוקלים מעט.
בנוסף, זה הבסיס - אבל זה ממש לא אומר שלא ניתן לבצע את זה בלי. מי שיתאמן רק על שכיבות סמיכה לחזרות וישקיע ויהיה גם מוכשר קצת, יעשה הרבה גם בלי בנץ' פרס. ההכנה האידיאלית להרבה שכיבות סמיכה, מתבססת קודם כל על כוח, במקרה הזה מדובר על בנץ' פרס.
אני עשיתי 90 אם אני זוכר נכון, הרבה לפני שאיי פעם נגעתי במוט. ומה אתה חושב שקרה בפעם הראשונה שנגעתי במוט, שהבנץ' שלי היה חזק או חלש יחסית למתחיל? אני חושב שאתה תנחש נכון.

אותי לימדו שבלי בסיס אי אפשר להשיג את מה שנמצא מעל הבסיס. אם לא לזה התכוונת, אז בסדר.
לא הבנתי למה כל הדיבורים המיותרים וציוני העובדות הברורות מאליהן האלה.

השורה התחתונה שלי היא שמהנסיון שלי, ספציפית שכיבות סמיכה הן אחד התרגילים שהכי דורשים התמקצעות נקודתית, משמע כמעט ואין carry over מהבנץ' פרס. יותר מזה, אפילו לא ממקבילים.

אותי לימדו שבלי בסיס אי אפשר להשיג את מה שנמצא מעל הבסיס. אם לא לזה התכוונת, אז בסדר.
לא הבנתי למה כל הדיבורים המיותרים וציוני העובדות הברורות מאליהן האלה.

השורה התחתונה שלי היא שמהנסיון שלי, ספציפית שכיבות סמיכה הן אחד התרגילים שהכי דורשים התמקצעות נקודתית, משמע כמעט ואין carry over מהבנץ' פרס. יותר מזה, אפילו לא ממקבילים.
אתה למעשה אומר שזה תרגיל שהיכולת לייצר כוח כנגד התנגדות (כלומר, כוח) - כמעט ואין carry over ממנה אליו?
או שאתה אומר שהדבר הכי משפיע באופן ישיר על מספר שכיבות הסמיכה שאתה עושה, זה אימון של שכיבות סמיכה? כי זה ברור, ואתה מתעלם מהעובדה שאם זה הדבר היחיד שעושים בלי להתחזק באופן ישיר - נתקעים, ולא ב80 חזרות, אלא בפחות - בהתאם לשאר הנתונים (משקל גוף וכו'). מה לעשות, הרוב לא עושים 80 חזרות. בטח לא אלה שמתאמנים רק בזה.

אם הבנתי אותך נכון אז אני אומר את המשפט הראשון שכתבת.
גם את השני, וברור לי שהוא ברור מאליו, אבל להבדיל משכיבות סמיכה ובנץ' פרס, ישנם תרגילים שבהם נתקעתי ולא התקדמתי, לא משנה כמה עבודה ספציפית השקעתי בהם, והצלחתי להשתפר כאשר הוספתי תרגיל אחר. כמו בנץ' פרס ופרס, או בנץ' פרס ומקבילים. לעומת זאת, כשנתקעתי בשכיבות סמיכה, והוספתי בנץ' פרס, לא ראיתי שום שיפור בשכיבות סמיכה.
ואני מקווה שברור לך שכשהייתי תקוע בשכיבות סמיכה ורק התחלתי לעשות בנץ' פרס שקלתי בדיוק כמו השחיפים האלה שאני מדבר עליהם, ככה שהיחס שאתה מדבר עליו לא מוזנח בהשוואה שלי.

וכן, הרוב לא עושים 80 חזרות, אבל אני שוב מציין שזה לא קשור. אני הגבתי פה רק כי ראיתי את המשפט שלך שאומר שבנץ' פרס כבד הוא הבסיס להרבה שכיבות סמיכה, והוא פשוט לא נכון בעיניי, כי הוא בעצם אומר שאין אפשרות לבצע הרבה שכיבות סמיכה בלי בנץ' פרס כבד (ככה אני הבנתי אותו, מסתבר שההגדרות שלנו לבסיס הן שונות אז כנראה שאין טעם לדון בזה עוד).

וכן, הרוב לא עושים 80 חזרות, אבל אני שוב מציין שזה לא קשור. אני הגבתי פה רק כי ראיתי את המשפט שלך שאומר שבנץ' פרס כבד הוא הבסיס להרבה שכיבות סמיכה, והוא פשוט לא נכון בעיניי, כי הוא בעצם אומר שאין אפשרות לבצע הרבה שכיבות סמיכה בלי בנץ' פרס כבד (ככה אני הבנתי אותו, מסתבר שההגדרות שלנו לבסיס הן שונות אז כנראה שאין טעם לדון בזה עוד).
בנוסף, שכבד לא נאמר בצורה אבסולוטית, אלא באופן יחסי למשקל הגוף. "בסיס" = הבסיס להכנה אידיאלית למבחן שכיבות סמיכה. ככל שהרמה הספציפית (יכול להיות כל ספורט - קפיצה, ריצה, שחייה, אופניים וכו', במקרה הזה - שכיבות סמיכה) עולה, יש יותר צורך בעבודה על כוח על מנת לשפר את שאר האלמנטים הביצועיים.

• פותח/ת השרשור

לא אמרתי שזה מזיק רק לחזקים , אמרתי שגם לחזקים זה מזיק וכואב , והקטע של המזיק כעקרון אמור להיות יותר קשור למשקל הגוף מאשר לכוח ... תחשוב למי זה יזיק יותר : לליפטר במשקל 65 או לבילדר במשקל 90 קילו , הליפטר עוקף את הבילדר ב 1RM בתרגילי הבסיס (זה הגיוני לגמרי)

ד"א לנושא שדיברתם עליו : הבנצ' שלי כבד אבל השכיבות סמיכה לחזרות בטכניקה טובה גג 40 אבל אני מאמין שאם אני יתאמן על זה חודש אני יגיע ל 100 , אין ספק שבשביל הרבה שכיבות סמיכה צריך להתאמן עליהן בלי קשר ללחיצת חזה (הלחיצת חזה רק נותנת לך כוח בחזה ביד אחורית ובכתפיים )

תחשוב למי זה יזיק יותר : לליפטר במשקל 65 או לבילדר במשקל 90 קילו
זה יזיק יותר למי שפחות חזק

הליפטר עוקף את הבילדר ב 1RM בתרגילי הבסיס (זה הגיוני לגמרי)
זה הגיוני, אבל רק אם אתה מדבר על ליפטר ברמה גבוהה, ובילדר שבתכלס לא מבצע את התרגילים, או מבצע מעט מאוד.
(אני מניח שאתה מדבר על מצב שבו שאר הנתונים זהים - גובה, אחוז שומן (נמוך לשניהם בהנתן התיאורים שלך), טכניקה וכו')

• פותח/ת השרשור
זה יזיק יותר למי שפחות חזק
זה הגיוני, אבל רק אם אתה מדבר על ליפטר ברמה גבוהה, ובילדר שבתכלס לא מבצע את התרגילים, או מבצע מעט מאוד.
(אני מניח שאתה מדבר על מצב שבו שאר הנתונים זהים - גובה, אחוז שומן (נמוך לשניהם בהנתן התיאורים שלך), טכניקה וכו')
תחשוב פיזיקלית , לפי מרכז כובד , ככל שהוא יותר כבד - זה יזיק פחות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית