הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה מעניינת לגבי כמות חלבון יומית

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
אפשרי שגוף של אדם מס'1 יעשה שימוש ביותר חלבון למטרות בניית שריר מאשר גוף של אדם מס'2 כאשר לשניהם נתונים זהים מבחינת גובה,משקל ואחוז שומן?

דוגמא:
אלון שוקל 60 קילו 10% שומן 1.70 גובה ואוכל 2ג' חלבון פר קילו
יוסי שוקל 60 קילו 10% שומן 1.70 גובה ואוכל 2.5-3ג' חלבון פר קילו

אפשרי שיוסי "יגדל" יותר בגלל צריכה מוגברת של חלבון ואלון אם ינסה את הדיאטה של יוסי לא יפיק ממנה אותן התוצאות?

YEP , גנטיקה וסינטוז חלבון , אני חושב שההבדלים אבל יהיו מינורים אם מתחשבים רק בקטע של הסינטוז חלבון , יש עוד המון דברים מעבר. [ד"א בכמויות שהזכרת לא נראה לי שיהיה הבדל אם בכלל]

• פותח/ת השרשור
שווה לבדוק דבר כזה כאינדיווידואל? לתת לעצמי לרוץ על חודש-שיים של חלבון גבוהה ולראות איך זורם לי?

ממחקרים שראיתי מעל 2 גרם לא היה שום הבדל סטטיסטי בין המתאמנים , לא חושב שאתה תיהיה מיוחד אבל שווה לנסות תמיד 😉

• פותח/ת השרשור
ו2.5 זה עדיין בטווח ה"בסדר" מבחינת נזק לטווח ארוך ?(אני זוכר שדובר רק על 3-4ג' חלבון פר קילו שעלול לגרום לנזק)

כל דיבורי ה"פר קילו" האלה, זה משקל גוף או משקל גוף נקי LBM ?

• פותח/ת השרשור
נתונים זהים אחד לאחד פרוזר

כל דיבורי ה"פר קילו" האלה, זה משקל גוף או משקל גוף נקי LBM ?
במחקרים מדובר על משקל גוף , יש כאלה (כמו לייל) שמדברים רק על LBM , ההפרשים הם 20-30 גרם לפה או לשם לא קריטי , תחשב לפי משקל גוף..

קורן הטווח הבטוח הוא ~4 גרם פר קילו שבטח ובטח אין סיבה לעלות לשם , היה גם רק מחקר אחד כזה שראיתי וגם הוא מוזר שבין היתר מראה על ספיגה של חלבון בשעה על ידי הכבד אבל גם שם זה היה חלבון הידרו.

• פותח/ת השרשור
קיצר אני חושב מעכשיו לתת עלייה בחלבון שכרגע נמצא על 1.8-2.2 ליום תלוי איך יוצא לי.. אני אתסף קלוריות בחלבון (קיצר החזה עוף בארוחת צהריים הולך לשקול הרבה יותר) ונראה איך זה מסתדר לי

כמובן תוריד בפחמימות כדי שתראה שהעליה באמת באה מהחלבון...
וגם שינית תוכנית אז שתדע שהעליה יכולה לבוא גם כתוצאה מזה.
שלא תחשוב שהוספת חלבון ובגלל זה אתה גדל יותר

• פותח/ת השרשור
כמובן תוריד בפחמימות כדי שתראה שהעליה באמת באה מהחלבון...
וגם שינית תוכנית אז שתדע שהעליה יכולה לבוא גם כתוצאה מזה.
שלא תחשוב שהוספת חלבון ובגלל זה אתה גדל יותר
צודק, זה קשה מאוד לשים ת'אצבע ולראות מה באמת גרם לשינוי, אבל אני גם רוצה לבדוק אם אני יעלה עם פחות נוזלים אם אני אקצץ פחמימה ואעלה חלבון כי אני נוטה לצבור המון נוזלים בתקופת מאסה 🤘

בכל אופן אני חושב שזה לא יהיה דיאטה קבועה כי כבר מזמן אני לא מחשב גרמים לכאן או לשם אז פשוט יצא לי בימים מסויימים לאכול יותר חלבון ובימים אחרים יותר פחמימה 🤯 מעניין איך זה אם בכלל ישפיע

סביר להניח שבאמת תצבור פחות נוזלים, השאלה היא אם זה באמת משנה

• פותח/ת השרשור
רק מבחינה ויזואלית כמובן ✌️
ככה או ככה אני חושב שפשוט אני הרבה יותר זורם עם התזונה בתקופה הנוכחית מאשר בתחילת הדרך כי אין לי שחור או לבן אלא המון גוונים של אפור באמצע 👑 אז יהיה מעניין לראות איך המאסה הזאת תזרום.. אחרי הכל עניין של ניסוי וטעייה 👑

2 גרם כפול מסה רזה זה מספיק

תקרא את הדיון לפני שאתה מגיב 😣
קראתי, אתה מתעסק בשטויות, אתה בסייקל שאתה צריך לחשב ולצרוך פי 3 חלבון ?
עם כל החלבון הלא מלא שאתה צורך ביום (ואני בטוח שאתה לא מחשב אותו) אתה מגיע גם ככה לכמויות שרשמת.

• פותח/ת השרשור
קראתי, אתה מתעסק בשטויות, אתה בסייקל שאתה צריך לחשב ולצרוך פי 3 חלבון ?
עם כל החלבון הלא מלא שאתה צורך ביום (ואני בטוח שאתה לא מחשב אותו) אתה מגיע גם ככה לכמויות שרשמת.

דווקא חישבתי את כל החלבון הלא מלא כשבניתי את הבסיס לתפריט, וזה יצא 2 פר קילו ואני הכי רחוק בעולם מהלתעסק בקקה שכולם אוהבים לזרוק בשנייה שמישהו בא ושואל שאלה מתוך התעניינות...
בכל מקרה אני ממש לא מחשב גרמים של חלבון או פחמימה לפה ולשם רק משתדל להגיע לסה"כ היומי שאני צריך וזהו

יש לך פי 2 חלבון [כולל לא מלא] בתפריט?
יש לי בערך פי 1.6 מלא [פי 1.9 ביום אימון] ובסה"כ פי 3 וביום אימון אפילו פי 3.5
אין מה לעשות כשאתה על כ"כ הרבה גרם פחמימה ..

• פותח/ת השרשור
כן נו, זה ממילא יעלה ברגע שאני אוסיף עוד פחמימות... בגלל זה שום דבר לא מטריד אותי אני כבר לא סופר כ"כ כמה אכלתי ביום נתון רק משתדל להגיע לכמות וזהו, סה"כ 100ג' חזה עוף, כוס חלב, חצי סקופ חלבון, קופסא טונה וקופסא קוטג' והגעתי לסה"כ היומי שאני צריך, כל השאר מגיע מהפחמימות

גם אצלי בערך:
170 גרם חזה הודו, 400 מ"ל חלב, 3\4 סקופ חלבון, קופסאת טונה וביצה.

Back
למעלה תחתית