הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שמן זית כמרכיב שומן עקרי?

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
האם שמן זית יכול לשמש כמרכיב שומן עיקרי בדיאטות דלות פחמימה?

א) למה שתעשה דבר כזה? יש כל כך הרבה דברים טובים.
אתה לא אוכל גבינות? בשר? ביצים? חמאה? אבוקדו? שקדים? אגוזים? בוטנים? חמאת בוטנים...

ב) בשום מצב לא כדאי \ מומלץ להסתמך על משהו אחד במרכיב עיקרי ולא משנה מהו כי אתה בטוח תפספס רכיבים תזונתיים כאלו ואחרים.

מאיזה סיבה אתה שואל את השאלה?

מחזק את הבחור שמעלי^ יש ככ הרבה דברים טובים שעושים את הדיאטה לכפית פשוט כמו בשר טחון !! חמאת בוטנים שחבל לא לנצל

• פותח/ת השרשור
א) למה שתעשה דבר כזה? יש כל כך הרבה דברים טובים.
אתה לא אוכל גבינות? בשר? ביצים? חמאה? אבוקדו? שקדים? אגוזים? בוטנים? חמאת בוטנים...

ב) בשום מצב לא כדאי \ מומלץ להסתמך על משהו אחד במרכיב עיקרי ולא משנה מהו כי אתה בטוח תפספס רכיבים תזונתיים כאלו ואחרים.

מאיזה סיבה אתה שואל את השאלה?
ראשית, מבחינת מחיר לדעתי זה הכי משתלם. 4 ש"ח ל- 100 מל שמן - 92 גרם שומן.
מבחינת רכיבים תזונתיים נוספים, התפריט יכלול עוף, דגים, ביצים, גבינה, ירקות וגם מעט פחמימה, כך שאני לא רואה סיבה לחוסרים.

אם אתה אוכל את כל אלו - איך הגעת למצב ששמן זית יכול לשמש כמרכיב עיקרי בתזונה שלך? בכל מקרה, מעבר לכל - איזה שובע תקבל לדעתך משמן זית? בדיאטה שלי השתמשתי בגג 15 מ"ל שמן קוקוס שנצרך ביחד עם הארוחות, מעבר לזה תאכל אוכל!

• פותח/ת השרשור
אם אתה אוכל את כל אלו - איך הגעת למצב ששמן זית יכול לשמש כמרכיב עיקרי בתזונה שלך? בכל מקרה, מעבר לכל - איזה שובע תקבל לדעתך משמן זית? בדיאטה שלי השתמשתי בגג 15 מ"ל שמן קוקוס שנצרך ביחד עם הארוחות, מעבר לזה תאכל אוכל!
מרכיב עיקרי מחינת שומן. בחזה עוף/הודו אין שומן, בחלבוני ביצה קשה אין שומן (אני אוכל עד שני חלמונים ביום) גבינה אני אוכל מעט ועד 5%, שקדים ואגוזים אני אוכל עד כ- 50 גרם ביום.
כך שבמידה ואעבור לדיאטה שמבוססת על צריכת שומן מרובה, שמן הזית הוא הנוח ביותר מבחינתי.

כך שבמידה ואעבור לדיאטה שמבוססת על צריכת שומן מרובה, שמן הזית הוא הנוח ביותר מבחינתי.
אל תתבסס על מקור אחד לא משנה מה, אתה לא אוהב חמאת בוטנים? אבוקדו? שמן קוקוס (מאוד מומלץ בדיאטה דלת פחמימה) בשר אדום טוב במקום חזה עוף יבש..אתה מפספס המון טעם והנאה שיש בדיאטה הזאת ואתה תסבול לדעתי זה דבר ראשון, דבר שני עדיין לא הייתי מתבסס משהו, קיצוניות לא טובה לא משנה באיזה תחום

• פותח/ת השרשור
אל תתבסס על מקור אחד לא משנה מה, אתה לא אוהב חמאת בוטנים? אבוקדו? שמן קוקוס (מאוד מומלץ בדיאטה דלת פחמימה) בשר אדום טוב במקום חזה עוף יבש..אתה מפספס המון טעם והנאה שיש בדיאטה הזאת ואתה תסבול לדעתי זה דבר ראשון, דבר שני עדיין לא הייתי מתבסס משהו, קיצוניות לא טובה לא משנה באיזה תחום
מבחינה תאורטית הדבר אפשרי? (כלומר להנות בצורה זו מיתרונותיה של תזונה דלת פחמימות)

• פותח/ת השרשור
מבחינה תיאורטית הוא כן יכול. מה שכן החברה פה ממליצים לך לגוון על מנת להקל עליך.
השאלה אם שימוש בשמן זית כשומן עיקרי בדל פחמימה יתן את אותן תוצאות אשר יתן למשל שימוש בשומן מן החי. אם נניח בצד את עיניין השובע , השיעמום וחוסר ההנאה מהאוכל. כפי שאתה רואה הדעות חלוקות, אתה חושב שכן אחרים חושבים שלא.

השאלה אם שימוש בשמן זית כשומן עיקרי בדל פחמימה יתן את אותן תוצאות אשר יתן למשל שימוש בשומן מן החי. אם נניח בצד את עיניין השובע , השיעמום וחוסר ההנאה מהאוכל. כפי שאתה רואה הדעות חלוקות, אתה חושב שכן אחרים חושבים שלא.
שומן זה שומן. שמן זית זה אחד ממקורות השומן הבריאים והאיכותיים שיש.

אם אני לא טועה - יש בעייתיות בצריכה נמוכה של שומן רווי בדיאטה דלת פחמימות. מה שכן, אני לא זוכר אם בספר דובר באותו הנושא על פאזת המסה או על פאזת החיטוב.
בכל מקרה, לגבי ביצים - אתה יכול גם לאכול 12 חלמונים ביום, צא מהסרט.
לגבי חזה עוף והודו - אם זה לא בגלל המחיר - למה לעזאזל לאכול את זה בתזונה שבה אתה מנסה להעלות את צריכת השומן? מה רע בבשר אדום?
לגבי גבינות - למה מעט ועוד יותר למה - למה לעזאזל עד 5%?! מה רע בגבינ"צ 28%? או בגבינות קשות עם אחוז גבוה אף יותר?

אתה מפספס פה את העיקר (הטעם, הגיוון ואת כל ההנאה בעצם) וחבל, מאוד.
מה גם שאני שוב מדגיש - שמן זית לא ייתן לך תחושת שובע מבחינת נפח בבטן, בכלל! כמו שזה נראה אתה הולך לצרוך כ-50 מ"ל שמן זית ביום, לפחות!
סביבות ה-420 קל' רק משמן זית שגם ככה אתה בגירעון קלורי ולא אוכל הרבה מבחינת נפח - ממה בדיוק תשבע?

זה סותם את הרצון לחיות. הייתה את התקופה הראשונית של הניטרלי בדל פחמימה (שבועיים ראשונים) שהייתי *שותה* משהו כמו 20 מ"ל שמן זית. נוראי, מבחיל, מזוויע.

ותודה ל @^pala היקר שאמר את הדברים בצורה הכי ברור שיכולה להאמר. אם לא עבד הקטע של הגיוון, הטעם, הזיכרון שלי לגבי זה שצריך שומן רווי מהחי או כל דבר אחר, בשורה התחתונה - אל. תעשה. את. זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית