הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פריצת דיסק עקב דדליפט כבד...

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
תראו הייתי אצל אורטפד היום
לאחר שיש לי שבועים כאבים חדים בגב התחתון ליד עמוד השדרה בעקבות דדליפט כבד
שעשיתי בחזרה האחרונה עם תכניקה לקויה(גב עגול)...
האורטפד עשה לי בדיקות רפלקסים ברגלים עם פטיש וטען שרגל אחת מגיבה יותר טוב
ולפי זה הוא הסיק שיש לי ""פריצת דיסק"" רק שהוא לא יודע
עם זה פריצת דיסק גדולה או קטנה ושלח אותי לעשות CT (קבעתי תור ל CT למחר)
הרופא גם אמר שלפעמים צריך לעשות ניתוח שיש פריצת דיסק

לדעתכם זה נכון? בגלל דדליפט בגלל חזרה אחת עם גב עגול יכול להיות שאצטרך לעשות ניתוח בגב התחתון??? בגיל 22?..
אני ממש בלחץ עדיין לא עשיתי תצילום אבל הרופא ממש הפחיד אותי..
בכל מקרה מה אתם חושבים? יש לי פריצת דיסק כן או לא ועם כן איך מטפלים בזה חייב ניתוח?
אשמח לעזרה מאנשים שמבינים פה בנושא.

יש לך כאבים ממש חדים עדיין? היה שיפור מאז הפציעה? היו לך כאבי גב\פציעות כלשהן בגב בעבר?
הכאב עכשיו מתפשט לאזורים אחרים בגוף?

אני לא הייתי מסיק מזה ישר שזה פריצת דיסק.
גם לי הייתה תקופה שהיו לי כאבים בגב תחתון מצד שמאל לעמוד שדרה, כאבים שהיו בלתי נסבלים - לא יכלתי לשבת ברוגע מרוב כאב (כמובן שזה לא כל הזמן היה כאב כלכך חד).
הלכתי לרופא עשיתי צילומים בדיקות וכה.. לא היה לי כלום והרופא אמרה שכנראה יש לי גב תחתון חלש (WTF?).
בקיצור מנוחה של כחודש מסקוואט ודדליפט עשתה לי רק טוב. כיום מרים הרבה יותר ואין זכר אפילו לכאבים.

• פותח/ת השרשור
אשמח לתגובה ממנהל הפורום או מחברה שיותר מביינים פה
מה בנוגע לאימונים? האורטפד אמר שעד אחרי הבדיקות הוא ממליץ לא להתאמן..
בנתיםי אני לא יכול לעשות סקוואט,דדליפט,BENT OVER וחתירות אחרות שמעמיסות על הגב התחתון גם פרס הורדתי...

יש עוד תרגילים שלדעתכם אני צריך להוריד
ובכלל לדעתכם כדי לי להפסיק להתאמן בכלל או שרק להוריד תרגילים שמעמיסים על הגב התחתון ?..
בנוגע למה שיש לי עם האורטפד אומ רשזה סביר להניח פריצת דיסק למה שהוא יטעה ואתם תהיו צודקים?? הוא למד והכל..
אשמח לעזרה מעוד אנשים.

א. תרגע
ב. אל תעשה תרגילים מורכבים עם משקלים גבוהים עד שיאבחנו לך מה יש באמת - כי לשער אפשר מהיום עד מחר.
ג. אם יש לך פריצת דיסק כן אפשר ניתוח ולא לא חייב ניתוח זה תלוי את חומרת המצב, על איזה עצב הדיסק הפרוץ יילחץ ,באיזה חוליה וכו'.
ד. לדעתי הפריצת דיסק היא לווא דווקא מהחזרה הספציפית הזאת, כנראה עומס מתמשך + טכניקה לקויה לאורך זמן עם משקלים לא מתאימים וכו'

לסיכום, תנסה לא להפעיל לחץ על הגב לכמה זמן (עד שיאבחנו) גם ככה אתה לא ספורטאי ולא ליפטר אז תתאמן בנתיים במכונות ולא במורכבים ברגע שיאבחנו את הפציעה תראה לאן מועדות פניך.

פריצת דיסק מאבחנים בCT, אולי יש לך בלט חוליה? אולי זיז שבור?
לך לבדיקה ובינתיים כמו שהמליצו תתאמן במשקל קל מאוד

• פותח/ת השרשור
מזה אומר במשקל קל מאוד..
א התרגילים הבעיתיים ששאני מרגיש שמפעילים לי לחץ על הגב התחתון הורדתי סקוואט,דדליפט,בנט אובר...
חוץ מזה אני עושה הכל במשקלים כבדים גם זה משנה?
פרס אני גם הורדתי עושה בישיבה עם משקולות.. חברים אני לא יודע מה לעשות עם החיים שלי... אחרי צילום ה CT באתי לאורטפד הראתי לו תדיסק(לא קיבלנו תשובה רישמית מ ה CT)
הוא רק ראה תדיסק במחשב שלו
טען שיש לי 2פריצות דיסק לא נראות גדולות אני לא יודע מה לעשות....
אני יכול להמשיך להתאמן או לא? עם הורדתי תתרגילים סקוואט,דדליפט,פרס,ו BENT OVER שזה התרגילים היחידים שאני מרגיש עומס בגב...

מבחינתי עם אני לא יכול להתאמן אן לי מה לעשות עם החיים שלי האימונים זה דרך חיים ואני לא מסוגל להתנתק מזה לגמרה..
בבקשה לחברה שעברו פה תבעיה.. תעזרו לי מה לעשות? אפשר להתאמן עם פריצת דיסק?
בבקשה תעזרו לי.

זה משנה אם הדדליפט היה 200 קילו או 60 קילו. עם 200 קילו בטכניקה רעה יש סיכוי שנפצעת, עם 60 קילו, אני בספק.

• פותח/ת השרשור
אחי בבקשה עם תלא רוצה להגיב משהו מועיל על תגיב אני מספיק בדיכאון..
מזה משנה המשקל שהרמתי כבר יש תוצאות רשמתי תבגובה האחרונה
האורטפד טען שיש 2פריצות דיסק ... לא קיבלנו תתשובה מ ה CT המדיוקת עם הגודל של הפריצה
הוא פשוט ראה את זה בדיסק שהבאתי לו ... ככה הוא אמר..
השאלה מה אני עושה בהמשך דברתי עם כמה אנשים הם אמרו לי שאן טעם לעשות הפסקה מאימונים
מספיק להוריד פרס,דדליפט,סקוואט,BENT OVER..
ולהמשיך להתאמן השאלה עם אני יוכל לחזור לעשות תרגילים האלו בעתיד
ועם בכלל אני יכול להמשיך להתאמן כבד בתרגילים אחרים??

אחי בבקשה עם תלא רוצה להגיב משהו מועיל על תגיב אני מספיק בדיכאון..
מזה משנה המשקל שהרמתי כבר יש תוצאות רשמתי תבגובה האחרונה
האורטפד טען שיש 2פריצות דיסק ... לא קיבלנו תתשובה מ ה CT המדיוקת עם הגודל של הפריצה
הוא פשוט ראה את זה בדיסק שהבאתי לו ... ככה הוא אמר..
השאלה מה אני עושה בהמשך דברתי עם כמה אנשים הם אמרו לי שאן טעם לעשות הפסקה מאימונים
מספיק להוריד פרס,דדליפט,סקוואט,BENT OVER..
ולהמשיך להתאמן השאלה עם אני יוכל לחזור לעשות תרגילים האלו בעתיד
ועם בכלל אני יכול להמשיך להתאמן כבד בתרגילים אחרים??

היי ,
עניתי לך בפורום אימונים.
אפשר להמשיך שם.

אני מתאמן כבד עם פריצה גדולה היו לי כמה שבועות קשים אבל לא ויתרתי וחזרתי למשקלי עבודה שלי ויותר.
הכל תלוי איפה הפריצה לוחצת לך על העצב
תתחיל ללא משקל... ותתקדם לאט תוך בקרה על כאבים לא שיגרתיים
בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית