הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מיליטרי פרס לפיתוח גוף?

• פותח/ת השרשור bidanb
  • פורסם בתאריך

bidanb

משתמש פעיל
657
104
נק' מוניטין:
231
657
104
שלום חברים,

אני רוצה לדון איתכם בעניין שמסקרן אותי מאוד-
מדוע רוב חברי הפורום, יציעו לשים מיליטרי פרס כתרגיל ראשי לכתפיים, בעוד שלא מצאתי כמות מפתחי גוף רציניים שעושים את התרגיל.
הרוב עושים בד"כ לחיצת כתפיים כנגד מוט בישיבה/ לחיצת כתפיים כנגד דאמבלים בישיבה.

האם יש מגמת הסטה של חברי הפורום אל מתאמנים חדשים לכיוון הליפטינג?

אני חושב שאין פה הסתה,יש פה הכל מהכל ולכל אחד הזכות לבחור,באותה מידה יכלת לשאול למה הפורום מסית לסקוואט ולא ממליץ על לג פרס.
הפורום הינו פורום אימונים ולא פורום בודיבילדינג וכאשר מדברים על הבסיס באימוני משקולת הכל מתחיל מסקוואט,דדליפט,מיליטרי ,קלין ובנץ,מי שמעוניין להתקדם בדרכים אחרות ,וולקאם

הטעות שלך היא להתייחס לפרס כאל "תרגיל כתפיים". זה אחד מהתרגילים שאנחנו מתייחסים אליו כאל תנועה להתחזקות כללית, ולא כאל תרגיל שמיועד ספציפית לשריר זה או אחר (גם לגישה הזאת יש מקום, השאלה היא רק למי, עבור איזו מטרה, ובאיזה קונטקסט של אימונים). גם סקוואט הוא מבחינתינו לא "תרגיל לרגליים", והבנץ' הוא לא "תרגיל לחזה".
ולגבי השאלה שלך לגבי בילדרים - בילדרים יכולים לעשות הרבה דברים שאנחנו כמתאמנים טבעיים לא יכולים לעשות, או יכולים לעשות, אבל פשוט לא נגיע מזה לתוצאות.

הטעות שלך היא להתייחס לפרס כאל "תרגיל כתפיים". זה אחד מהתרגילים שאנחנו מתייחסים אליו כאל תנועה להתחזקות כללית, ולא כאל תרגיל שמיועד ספציפית לשריר זה או אחר (גם לגישה הזאת יש מקום, השאלה היא רק למי, עבור איזו מטרה, ובאיזה קונטקסט של אימונים). גם סקוואט הוא מבחינתינו לא "תרגיל לרגליים", והבנץ' הוא לא "תרגיל לחזה".
ולגבי השאלה שלך לגבי בילדרים - בילדרים יכולים לעשות הרבה דברים שאנחנו כמתאמנים טבעיים לא יכולים לעשות, או יכולים לעשות, אבל פשוט לא נגיע מזה לתוצאות.
מחזק מאוד.

אגב, פותח הפוסט - קח בחשבון שתמיד מדובר לא על מה אתה עושה אלא על מה ההתקדמות, ופרס חזק אכן מגדיל כתפיים. אתה יכול להיות בטוח שקאי גרין יכול ללחוץ בעמידה משקל מאוד גבוה, למרות שהוא משתמש בתרגיל הזה פחות מאחרים. וכמו שצויין, ההבדלים בין מוזרקים ללא מוזרקים תמיד יהיו, אין מה לעשות - סטרואידים זה עובד.

בילדרים יכולים לעשות הרבה דברים שאנחנו כמתאמנים טבעיים לא יכולים לעשות, או יכולים לעשות, אבל פשוט לא נגיע מזה לתוצאות.
אני מוכן להסתכן ולומר שיש גם ליפטר אחד או שניים שהמילה "טבעי" לא יושבת עליהם בול..

אני מוכן להסתכן ולומר שיש גם ליפטר אחד או שניים שהמילה "טבעי" לא יושבת עליהם בול..
הטענה לא היתה "בילדרים יכולים לעשות הרבה דברים שליפטרים לא יכולים.." אלא "בילדרים יכולים לעשות הרבה דברים שאנחנו כמתאמנים טבעיים...".

הטענה לא היתה "בילדרים יכולים לעשות הרבה דברים שליפטרים לא יכולים.." אלא "בילדרים יכולים לעשות הרבה דברים שאנחנו כמתאמנים טבעיים...".
הבנתי, אני רק חושב שלא נכון להכליל "בילדרים" כאנשים שמשתמשים בחומרים, כמו שלא נכון להכליל ליפטרים ככאלו שלא.
( ומי זה אנחנו? )

למה תמיד אוהבים להקצין את המילה "בילדר" כאן בפורום, למפלצות מוזרקות כמו קאי גרין?
הכוונה בסך הכל היא למתאמן פיצולים שנראה "טוב".

למה תמיד אוהבים להקצין את המילה "בילדר" כאן בפורום, למפלצות מוזרקות כמו קאי גרין?
הכוונה בסך הכל היא למתאמן פיצולים שנראה "טוב".
זה מ-"אבן שושן"?... 🤣

בילדר הוא מתאמן פיצולים שנראה "טוב".

בדר"כ לא עושים אותם ביחד.
לא רואה סיבה לפצל את זה. ב-AB לא משנה איך תסדר את האימונים שלך, לפחות פעם אחת יצאו לך אימונים בימים עוקבים.
אם עשית בנץ' באימון A, מה ההיגיון ללכת יום אחר כך לעשות כתפיים? אתה פוגע בהתאוששות ויותר מזה, כתפיים זה איזור
מאוד רגיש ולכן אתה מסתכן בפציעות.

לא רואה סיבה לפצל את זה. ב-AB לא משנה איך תסדר את האימונים שלך, לפחות פעם אחת יצאו לך אימונים בימים עוקבים.
אם עשית בנץ' באימון A, מה ההיגיון ללכת יום אחר כך לעשות כתפיים? אתה פוגע בהתאוששות ויותר מזה, כתפיים זה איזור

לא חובה, אפשר לעשות AXBXA וכן הלאה.
המשמעות היא שבשבוע א' יהיו 4 אימונים ובשבוע שאחריו 3 אימונים.

לא חובה, אפשר לעשות AXBXA וכן הלאה.
המשמעות היא שבשבוע א' יהיו 4 אימונים ובשבוע שאחריו 3 אימונים.
זו גם אפשרות, אבל אני חושב שיותר חכם יהיה לפצל את האימונים ל-A1/A2,
כאשר ב-A1 בנץ' כבד ופרס קל. ו-A2 בנץ' קל ופרס כבד.

אני נוטה להסכים.
ב-AB אני מעדיף לפצל לפי פלג גוף עליון/תחתון או דחיקה/משיכה

כאשר בדחיקה תרגיל בנץ' ופרס נכנסים יחד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית