הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון גב

avielsit

משתמש מתחיל
102
5
נק' מוניטין:
7
102
5
אהלן אני מרגיש שאימון הגב שלי לא מספיק לי.. אני אשמח אם מישהו יוכל לתת לי רוטינה של חמש תרגילי גב הגב הכי טובים..
מתח כמובן שיהיה בפנים.. אז ארבעה תרגילים בנוסף..

תודה מראש...
אגב אני בתכנית abc

קודם כל, יש סיבה לתוכנית ABC? אם תוכל לפרט מבחינת התוכניות אימונים הקודמות שהיו לך ולמה אתה עושה ABC.
לגבי גב, יש הרבה תרגילים, כל אחד עובד בזוויות שונות וצורות שונות.
התרגיל בסיס הכי מומלץ הוא כמובן דדליפט, שהוא לא רק עבודה נטו על גב אלא על עוד הרבה שרירים תומכים ומערכות בגוף.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, יש סיבה לתוכנית ABC? אם תוכל לפרט מבחינת התוכניות אימונים הקודמות שהיו לך ולמה אתה עושה ABC.
לגבי גב, יש הרבה תרגילים, כל אחד עובד בזוויות שונות וצורות שונות.
התרגיל בסיס הכי מומלץ הוא כמובן דדליפט, שהוא לא רק עבודה נטו על גב אלא על עוד הרבה שרירים תומכים ומערכות בגוף.

אני עושה abc בגלל ששאר התוכניות נראות לי קלות מידי.. מעט מאוד סטים לכל שריר ומעט מאד נפח.. לפחות ב abc אני מרגיש שאני עובד..

ואת המשקלים את הדדליפט תשים באימון רגליים זה לא משנה אם הוא יהיה בגב או ברגליים.
לדעתי תעשה באימון גב צין אפס ופנדליי וברגליים דדליפט

• פותח/ת השרשור
ואת המשקלים
Abc
חזה יד אחורית - באנץ' פרס 4 סטים
באנץ בשיפוע חיובי 3 סטים
מקבילים רחב 3 סטים
קרוס אובר בקבלים 3 סטים אחרון דרופ סט
לחיצה צרפתית 3 סטים
ועוד שני תרגילים גם 3 סטים

גב יד קידמית- מתח 4 סטים
פולי עליון 3 סטים
חתירה במכונה 3 סטים
פול אובר עם מוט 3 סטים
פשיטת מרפקים בישיבה עם מוט 3 סטים
פטישים 3 סטים
ועוד תרגיל לא זוכר את השם 3 סטים

רגליים כתפיים- סקוואט 4 סטים
דחיקת רגליים 3 סטים
תרגיל לאמסטינג לא זוכר את השם 3 סטים
ותאומים סופר סט
פרס בישיבה 4 סטים
ידיים לצדדים 3 סטים
ידיים קדימה 3 סטים
כתף אחורית 3 סטים
וטרפזים 3 סטים

זאת התכנית.. פחות מזה אני מרגיש שאני לא עובד.. משקלים
סקוואט 70 קילו.. (חלש עדיין)
באנץ' 70
פרס בדמבלים 20 קילו כל אחד

התכנית שלך בנפח סבבה
רק ברגליים ובכתפיים הנפח לא משהו
ברגליים נמוך בכתפיים גבוה מדי

אין דבר כזה התרגילים הכי טובים לגב תשלב בין מתח,חתירות ודברים כאלה

מה אתה מציע אחי?
מציע שתוריד המון נפח ותחליף לתכנית כוח שמתאימה למתאמן מתחיל או לפחות לתכנית FBW או AB. העיקר שהתכנית תתמקד בתרגילים מורכבים ושתאפשר לך להתקדם במשקלים לפחות פעם בשבוע.

כל התרגילים שצריכים להיות לך בתכנית הם: סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' פרס, מתח ואם אתה רוצה להוסיף אז טיפה עבודה ספיציפית על ידיים.
תכנס לפורטל (KILOGRAM.co.il) ותתחיל לקרוא, יש שם הרבה ידע שאתה צריך לרכוש. בהצלחה

מת על מתאמנים כמוך שאומרים שבתוכניות "קטנות" אין מספיק תרגילים וזה נראה להם קל מידי. SS נראית לך בטח כל כך קלה ופשוטה ואני זוכר איך קינאתי בכל המפצלים החמודים שפשוט פימפמו כמה תרגילים והרגישו גברים ואני רק בתרגיל הראשון, עומד מול מוט ומפחד שהוא ימחץ אותי לרצפה(קורה לקראת סיום התוכנית) ואנשים מסביב לא מבינים למה אני לוקח נשימות עמוקות לפני תרגיל ודוחף לעצמי לאוזניים מוזיקה רק כדי לעלות את האנדרנלין.
אל תזלזל בתוכניות האלה, הן יותר מורכבות, מאתגרות ודורשות הקרבה מהמתאמן מכל תוכנית פיצולים שאתה מכיר.

• פותח/ת השרשור
מת על מתאמנים כמוך שאומרים שבתוכניות "קטנות" אין מספיק תרגילים וזה נראה להם קל מידי. SS נראית לך בטח כל כך קלה ופשוטה ואני זוכר איך קינאתי בכל המפצלים החמודים שפשוט פימפמו כמה תרגילים והרגישו גברים ואני רק בתרגיל הראשון, עומד מול מוט ומפחד שהוא ימחץ אותי לרצפה(קורה לקראת סיום התוכנית) ואנשים מסביב לא מבינים למה אני לוקח נשימות עמוקות לפני תרגיל ודוחף לעצמי לאוזניים מוזיקה רק כדי לעלות את האנדרנלין.
אל תזלזל בתוכניות האלה, הן יותר מורכבות, מאתגרות ודורשות הקרבה מהמתאמן מכל תוכנית פיצולים שאתה מכיר.
המטרה של ss זה להיות מפלצית בשביל לגגום למצאמן תהליך גדילה.. אבל אני בחיטוב לא יכול לעשות ss ו fbw פשוט נראה לי מוזר לעשות 2 תרגילים לכל שריר זה פשוט לא מסתדר לי..

המטרה של ss זה להיות מפלצית בשביל לגגום למצאמן תהליך גדילה.. אבל אני בחיטוב לא יכול לעשות ss ו fbw פשוט נראה לי מוזר לעשות 2 תרגילים לכל שריר זה פשוט לא מסתדר לי..
לא דיברתי על חיטוב, דיברתי בכלליות על תוכניות אימון עם "2 תרגילים לכל שריר".
ד.א
ברור שאתה יכול לעשות FBW בחיטוב, תלוי במתאמן. אני בדיוק עושה את זה ומרגיש מצויין.
אבל בהצלחה ב-ABC.

• פותח/ת השרשור
לא דיברתי על חיטוב, דיברתי בכלליות על תוכניות אימון עם "2 תרגילים לכל שריר".
ד.א
ברור שאתה יכול לעשות FBW בחיטוב, תלוי במתאמן. אני בדיוק עושה את זה ומרגיש מצויין.
אבל בהצלחה ב-ABC.
אני לא נעול על ה abc..
אני כן מעוניין לשנות במידה וזה יעשה לי טוב..
אבל איך אני יודע איזה תכנית עדיפה לי?

אני לא נעול על ה abc..
אני כן מעוניין לשנות במידה וזה יעשה לי טוב..
אבל איך אני יודע איזה תכנית עדיפה לי?
תנסה FBW ותראה איך אתה מסתדר איתה ואם אתה מצליח לעלות משקלים ( חוץ מבבנץ', שהוא סביר אצלך אז אולי תתקשה).
העיקר שאתה תצליח להתקדם במשקלי עבודה לפחות כל שבוע ושהתכנית תהיה מורכבת בעיקר מתרגילים מורכבים.
ותזהר עם הנפח כי חיטוב+נפח גדול+עצימות גבוהה= פציעה

• פותח/ת השרשור
תנסה FBW ותראה איך אתה מסתדר איתה ואם אתה מצליח לעלות משקלים ( חוץ מבבנץ', שהוא סביר אצלך אז אולי תתקשה).
העיקר שאתה תצליח להתקדם במשקלי עבודה לפחות כל שבוע ושהתכנית תהיה מורכבת בעיקר מתרגילים מורכבים.
ותזהר עם הנפח כי חיטוב+נפח גדול+עצימות גבוהה= פציעה

פשוט לקחת את התכנית מהפורטל של קילוגרם?
וסתם שאלה לידע כללי..
איך אני יודע איך להתאים לי תכנית? נניח למה דווקא fbw ולא ab או abc?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית