הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה לאכול לפני אחרי ובזמן אימון?

Nameless_l

משתמש מתחיל
47
2
נק' מוניטין:
3
47
2
SPACE
היי, מישהו לא מזמן אמר לי שבזמן אימון הגוף שורף סוכרים או משהו כזה.
ולכן המליץ לי לאכול לפני אימון 2 תמרים.
מצד שני היו כאלה שהמליצו לי לאכול את התמרים אחרי אימון.
אשמח אם תוכלי להשכיל אותי קצת לגבי מה כדאי לאכול חצי שעה לפני אימון ואולי אפילו בזמן ואחרי.
תודה מראש לעוזרים.

אני אישית שותה מדי פעם שייק חלבון עם בננה בזמן האימון, נותן לי קצת יותר אנרגיה. אפשר גם סתם פרי בזמן אימון.
לאחר אימון פרי סתם לנשנש ולהחזיר קצת את האנרגיה עד הארוחה.
3 שעות לפני אימון לאכול ארוחה משביעה, אישית אוהב לאכול מוזלי עם הרבה גרנולה בגלל שאני מתאמן בבקרים בדרך כלל.לדעתי, אם אתה מתאמן במהלך היום, לאכול ארוחה עם בשר ופחמימה כלשהי (אורז, תפוח אדמה וכו).
כמובן שכל זה המלצה וזה מה שעובד לי, שמעתי המלצות שונות ומשונות לגבי תזונה - רק נסיון יגיד.
דבר אחד בטוח - חלב לפני אימון בחיים לא!

תאכל מה שנכנס לך בערכים, העיקר שתאכל משהו לפני האימון ולא תגיע במצב של צום. אחרי האימון כנ"ל פשוט תאכל מה שנוח לך לאכול ונכנס לך בתפריט מבחינת ערכים, ממש לא חשוב מה אתה אוכל

לפני אימון כוח אין חשיבות גדולה לתזונה לפני האימון, אתה שורף בקושי 40-50 גרם פחמימה באימון.. פשוט תגיע בצורה שאתה מרגיש הכי טוב.. בדרך כלל זה לא על בטן ריקה ולא על בטן מלאה, משהו באמצע

עד כמה שידוע לי האימון צריך להיות בערך שעתיים אחרי האוכל, מיד לפני האימון אוכלים פרי קטן רק לקבל קצת אנרגיה זמינה להתחלת האימון, ולאחר אימון מיד עד 20 דק׳ לאחריו לוקחים שייק חלבון/גיינר תלוי אם אתה בחיטוב או מסה, ושעה וחצי לאחר האימון אוכלים ארוחה מלאה.

עד כמה שידוע לי האימון צריך להיות בערך שעתיים אחרי האוכל, מיד לפני האימון אוכלים פרי קטן רק לקבל קצת אנרגיה זמינה להתחלת האימון, ולאחר אימון מיד עד 20 דק׳ לאחריו לוקחים שייק חלבון/גיינר תלוי אם אתה בחיטוב או מסה, ושעה וחצי לאחר האימון אוכלים ארוחה מלאה.
אתה טועה, מה שחשוב זה לא להתאמן בצום, מעבר לכך מה תאכל לא ממש חשוב

אחי היקר אתה מוזמן לנסות את זה ולראות בעצמך את ההבדל באימון...
אני לא כותב רק מתוך ידע אלא גם מנסיון אישי.

ניסיון אישי לרוב לא יכול לסתור מחקרים, ככה שיש בעיה עם מה שאתה אומר. הבעיה היא שכנראה שלא ניסית משהו אחר ואתה מניח שהתוצאה שלך קשורה לזה שאתה לוקח שייק או גיינר 20 דקות לאחר האימון. ניסיון אישי לרוב לא יכול לסתור מחקרים, ככה שיש בעיה עם מה שאתה אומר. הבעיה היא שכנראה שלא ניסית משהו אחר ואתה מניח שהתוצאה שלך קשורה לזה שאתה לוקח שייק או גיינר 20 דקות לאחר האימון.

מומלץ לחלק את הארוחות שלך כאשר אתה מתבסס על העיקרון ששעתיים וחצי לפני האימון אתה אוכל מאכלים להם יש ערך גליקמי נמוך, כלומר מתפרקים לאורך זמן בגוף. כגון מאכלים מלאים, וחצי שעה עד שעה לפני האימון עלייך לאכול מאכלים להם ערך גליקמי גבוהה כלומר מתפרקים מהר, פחמימה פשוטה, מקור אנרגייה זמין ומהיר. כתמרים לדוגמה.
בנוסף לכך אחרי האימון, אני באופן אישי אעדיף לשתות חלבון משום שהוא בא כבר כאבקה, מפורק וברגע שאתה שותה אותו הגוף לא יצטרך לעכל אותו, הוא פשוט יעבור למעיים ויתחיל את תהליך הספיגה בגוף. אך בנוסף תאכל בננה או תמר כדי לחדש לך את מאגרי האנרגייה שהתרוקנו לך במהלך האימון.

מקווה שעזרתי, בהצלחה!

נערך לאחרונה:
מומלץ לחלק את הארוחות שלך כאשר אתה מתבסס על העיקרון ששעתיים וחצי לפני האימון אתה אוכל מאכלים להם יש ערך גליקמי נמוך, כלומר מתפרקים לאורך זמן בגוף. כגון מאכלים מלאים, וחצי שעה עד שעה לפני האימון עלייך לאכול מאכלים להם ערך גליקמי גבוהה כלומר מתפרקים מהר, פחמימה פשוטה, מקור אנרגייה זמין ומהיר. כתמרים לדוגמה.
בנוסף לכך אחרי האימון, אני באופן אישי אעדיף לשתות חלבון משום שהוא בא כבר כאבקה, מפורק וברגע שאתה שותה אותו הגוף לא יצטרך לעכל אותו, הוא פשוט יעבור למעיים ויתחיל את תהליך הספיגה בגוף. אך בנוסף תאכל בננה או תמר כדי לחדש לך את מאגרי האנרגייה שהתרוקנו לך במהלך האימון.

מקווה שעזרתי, בהצלחה!
אפשר מקור שמוכיח את מה שאמרת כאן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית