הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ממה נובע כשל בטכניקה?

Or_chen

משתמש פעיל
379
78
נק' מוניטין:
305
379
78
Private gym
טוב אז השאלה הזאת מעסיקה אותי די הרבה זמן. אני מכיר שתי דעות ושתיהם נשמעות נכונות והגיוניות שאני חושב עליהם.
ניקח למשל דדליפט כי זה פשוט תרגיל מרכזי שמאוד קל להסביר את הרעיון.
נגיד הגב מתעגל במהלך הסט או חזרה, ונגיד שהסט אפ מעולה וההבדל זה בכוח של השרירים.
הדעה הראשונה- הגב מתעגל כי הזוקפים לא יכולים להחזיק אותו כנראה בגלל שהם חלשים או שהמשקל כבד מידי(נראלי שהבנתם את הכוונה)
דעה שניה- במידה והגב מתעגל תוך כדי סט זה אומר שהמשקל כבד מאוד והצורה הזאת היא הצורה שבה הגוף במיקום הכי חזק שלו ולכן הגב מתעגל(במילים אחרות הגב חזק וכנראה יש משהו אחר חלש).
אשמח לתשובה ואם אפשר גם הסבר למה. אם יש אולי דעה אחרת בעניין אשמח לשמוע.

אופציה א' הרבה יותר סבירה.
ההסבר לאופציה ב' זה חזרה לפוזיציה ה'נוחה' לגוף כמו שקורה גוד מורנינג בסקווט במקום שהגוף מוחזק.

הסיבה היא ששרירי הרגליים שלך חזקים יותר מזוקפי הגב ושאר השרירים המייצבים. לכן המוט יעלה מהרצפה ועד לנעילה, אבל עם גב עגול.
לכן דדליפט זה לא תרגיל שעובדים אתו במשקל הכי כבד שאתה יכול, אלא במשקל הכי כבד שאתה יכול עם טכניקה נכונה.

כל סוג "כשל" בטכניקה הוא מסיבה שונה. נגיד קריסת חזה בסקוואט לרוב תהיה בגלל שהגוף מנסה להיות בפוזיציה שיותר נוחה לו כמו בהסבר השני שלך(אני מתכוון בחלק של התנועה שבו עומדים, בתחתית קריסת חזה תהיה בגלל בעיית גמישות לרוב). לעומת זאת עיגול גב בדדליפט תהיה לרוב בגלל חולשה של זוקפי הגב כי בדדליפט יש על הזוקפים הרבה יותר עומס.
עוד סיבה לכשל בטכניקה יכול להיות סתם חוסר ריכוז או הרגל גרוע אבל אני מניח שזה לא מה שהתכוונת..

כשל בטכניקה נובע מאחת הסיבות הבאות:
1) שריר ספציפי שחלש ביחס לשרירים אחרים, למשל קריסה של הברכיים בסקוואט שנובעת מחולשה של המקרבים.
2) הטכניקה שהמתאמן עובד איתה היא לא טכניקה שמתאימה לו. יכול להיות שבמשקלים נמוכים זה נראה כמו טקסט בוק, אבל במשקלים גבוהים המפרקים והשרירים יכולים להיות מספיק חזקים, אבל לא בטכניקה שבה המתאמן משתמש.
3) ques לא נכונים.

כמו שהאמסטרינגס חלשים יכולים לאיבוד מתח וגלישה של הברכיים, כך אותו דבר עם המקרבים וקריסה פנימה.
https://www.lbs.co.il/threads/5196/
אה, סבבה, זה מה שאני מכיר מריפטו. בד"כ אתה מפנה יותר לגלן ואחרים אז חשבתי שאולי יש משהו מעניין לקרוא דווקא לא מריפטו 😍

תודה רבה בכל מקרה 🙃

אה, סבבה, זה מה שאני מכיר מריפטו. בד"כ אתה מפנה יותר לגלן ואחרים אז חשבתי שאולי יש משהו מעניין לקרוא דווקא לא מריפטו 😍

תודה רבה בכל מקרה 🙃

גם שעון מקולקל מראה פעמיים ביום את השעה הנכונה. 😉

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית