הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חימום ומנוחה ב-SS

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
אני צריך חוות דעת ממנהל לגבי החימום והמנוחה שלי בתכנית.
משקל גוף 69
סקוואט(היי באר) משקל עבודה 100 קילוגרם. חימום ראשון 60 קילו ל6 חזרות. חימום שני 80 ל-3 חזרות חימום רביעי 100 קילו חזרה אחת.
מנוחה בין סט עבודה 3 דקות.
לחיצת חזה משקל עבודה 65 קילוגרם. חימום ראשון 50 קילו 5 חזרות. חימום שני 55 קילו 2 חזרות. חימום שלישי 65 קילו חזרה אחת.
זמן מנוחה בין סט לסט 3 דקות.
דדליפט: משקל עבודה 100 קילוגרם. חימום ראשון 80 קילו 5 חזרות. חימום שני 90 קילו 2 חזרות חימום שלישי 100 קילו חזרה אחת.
מתח רחב בנתיים עושה 6 חזרות עם משקל גוף בלי חימום, נח 3 דקות בין חזרה לחזרה.
פרס 40 קילו. חימום ראשון 30 קילו 5 חזרת חימום שני 35 קילו 2 חזרות. חימום שלישי 40 קילו חזרה אחת. מנוחה בין כל סט 3 דקות.

האם זה בסדר או שיש משהו שגוי בחימום ובזמן מנוחה?

נערך לאחרונה:
אמנם לא מנהל, אבל לדעתי אתה אמור להתחיל בסט הראשון של החימום עם משקל יותר נמוך, ולא להגיע למשקל עבודה שלך בתור חימום גם לא לחזרה אחת.
נקח לדוגמה את הסקוואט שלך, אני מה שהייתי עושה בתור חימום זה ככה:
קודם כל עושה את התנועה של הסקוואט כמה פעמים על ריק בלי מוט בלי כלום סתם להזיז את המפרקים קצת.
אחרי זה נכנס סט 50 קילו לחמש חזרות.
סט שני 70 קילו שלוש חזרות.
סט שלישי 85 קילו חזרה אחת.

אותו עקרון לגבי שאר התרגילים.

החימום שגוי,
מטרת החימום היא להכין אותך לסט העבודה מבלי להתיש אותך
אתה מפספס את שתי המטרות כשאתה מתחיל ממשקל גבוה מידי וגם מסיים עם משקל גבוה מידי

אם משקל העבודה הוא 100 ק"ג, תבנית חימום טובה תהיה:
20kg*5 , 20kg*5
40kg*4
60kg*3
75kg*2
90kg*1
100kg*5
100kg*5
100kg*5

זה לא חקוק בסלע, גם ההרגשה האישית שלך תשנה את זה קצת, יש שימצאו שהם צריכים יותר חזרות במשקלים הנמוכים יותר (בעיקר מבוגרים יותר), אבל זו תבנית טובה.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
ומה לגבי הפרס והמתח... האם צריך לעשות את אותו חימום כמו הסקוואט הדדליפט והבנץ? כי לפי מה שהבנתי ככל שמעורבות המפרקים יותר גדולה ככה החימום צריך להיות רחב יותר והפרס עם מעורבות יחסית קטנה. לגבי המתח גם אין לי כל כך אפשרות להתחמם כי אני עושה בנתיים 5-6 חזרות לפי משקל גוף...

פרס כן, כמו בכל תרגיל מוט אחר

מתח ברמה שלך כרגע פשוט לבצע בסוף האימון, בלי חימום
כשאתה מתחיל לעשות 3X5 עם משקל, אפשר לבצע חימום של כמה חזרות בלי משקל. אבל זה לשלבים מאוחרים יותר.

תנוח כמה שאתה חושב, אל תמדוד את המנוחה בזמן
תמיד תתחיל לדעתי עם מוט ריק להתחמם
אני אישית לא אוהב להתחמם עם משקל העבודה לחזרה אחת, כשהמשקלים יהיו כבדים באמת זה נראה כמו משהו שקשה להתאושש ממנו לפני סט
ל 100 קילו סקוואט אני אישית הייתי מתחמם ככה

2-3 סטים עם מוט ריק
40x5
60x3
80x2
90x1

איך שנוח לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית