ייעוץ יותר מדי סיבים תזונתיים?

• פותח/ת השרשור Vibryll
  • פורסם בתאריך

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
שאלה קטנה,נניח שאני בהעמסה,ואני מעמיס דגנים שיש בהם מלא סיבים גם,יש כמות מסויימת של סיבים ביום שלא מומלץ לעבור או שכמה שיותר-יותר טוב?

סיבים תזונתיים - צריכת הסיבים התזונתיים המומלצת היא 38 גרם סיבים לגברים ו-25 גרם סיבים לנשים. מומלץ לשתות הרבה נוזלים (בעיקר מים) על מנת לגרום לפעילות נאותה של הסיבים ולצורך מניעה של עצירות.

וחאלס להתעסק בשטויות

• פותח/ת השרשור
למה שטויות?
סה''כ שאלתי שלא היה קורה מצב שהייתי מפרק מעל 80 גרם סיבים ביום וחווה תופעות לא רצויות.

למה שטויות?
סה''כ שאלתי שלא היה קורה מצב שהייתי מפרק מעל 80 גרם סיבים ביום וחווה תופעות לא רצויות.

לא ראלי להגיע לכמות כזו של סיבים אבל אם אתה מגיע לכמויות גדולות מקווה שלא תהיה עם החברה שלך - גזים וכו' אלו אחת התופעות, זה גם יכול להפחית את ספיגת הויטמינים בגוף, ולגרום לחסימת מעיים.

בכל מקרה לא מומלץ לצרוך כמויות גדולות כמו שרשמתה שגם לא ראליות כלכך, עד 40 גרם ביום זה עוד בסדר (תזכור שההמלצה היא 25-30 גרם לגברים)..

אם תאכל כ"כ הרבה סיבים יהיה לך עצירות במקרה הטוב
או חסימת מעיים שהרופאים יפתחו לך את הבטן ויצא הרבה חרא בניתוח...

בכל מקרה שאתה אוכל הרבה תקפיד לשתות הרבה, ולא לאכול הרבה סיבים בארוחה אחת

אם תאכל כ"כ הרבה סיבים יהיה לך עצירות במקרה הטוב
או חסימת מעיים שהרופאים יפתחו לך את הבטן ויצא הרבה חרא בניתוח...

בכל מקרה שאתה אוכל הרבה תקפיד לשתות הרבה, ולא לאכול הרבה סיבים בארוחה אחת
את האמת תלוי אילו סיבים אלו מסיסים במים או לא, יכול להיות לו גם ההפך שזה שילשול ובין היתר קושי בספיגה של ויטמינים ומינרלים וכו'.

בואנה הלחצתם אותי 😳
לפי המחשבון תזונה של GOLEANGO או משהו כזה אני אוכל בערך 100 גרם סיבים ביום...אני מחרבן הרבה אבל אין עצירויות או שילשולים בכלל...

זה לא הגיוני אלא אם אתה אוכל קופסה של פיבר 1 ביום או 30 ירקות ביום, בכל מקרה 30 גרם זה סביר יותר מזה מיותר ויכול לגרום לנזק בטווח הארוך.

אה צודק, חשבתי את הפיבר 1 כי אין שם מולטי צ'יריוס וזה היה הכי קרוב לערכים של המולטי צ'יריוס, עכשיו שמתי לב שמשם באים כל הסיבים.
נרגעתי P:

אתמול אני חושב שעברתי את ה100 גרם סיבים, אכלתי 8 פרוסות לחם, 3 פיתות מלחם מלא ו100 גרם ברנפלקס בנוסף לפירות וירקות. זה עושה הרגשה לא נעימה בכלל בבטן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית