הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ מה יותר יעיל: גב דו-ראשי או גב תלת-ראשי באותו אימון?

• פותח/ת השרשור vadimb
  • פורסם בתאריך

vadimb

משתמש מתחיל
60
1
נק' מוניטין:
60
60
1
היי,
שאלה שמטרידה אותי,
מה יותר יעיל לידיים, לעשות אימונים של גב+יד קדמית ו חזה+יד אחורית לעומת גב+יד אחורית ו חזה+יד קדמית?

באופציה הראשונה אני מתיש את הידיים בתרגיל הראשון אז בתרגיל של היד אני לא מגיע להספק מלא (למרות ש כשהסיבים נקרעים הם נקרעים ולא משנה איך...)

ובאופציה השנייה, השריר הספציפי ביד "רענן" ואני יכול להגיע להספק הרבה יותר גבוהה (נגיד שיש מספיק זמן התאוששות בין קבוצה לקבוצה).

אז, מה המומחים אומרים?

השריר לא בדיוק רענן בתרגילים של גב + יד קידמית כי בחלק מתרגילי הגב כגון בישיבה משיכת פולי עליון באחיזה רחבה יש עזרה של היד האחורית (יותר נכון של ה Long Head Of Triceps).
החלוקה תלוייה בך ובנוחות שלך ובקצב ההתאוששות שלך מאימון לאימון, נסה לעשות את 2 הוריאציות ולראות איפה אתה מרגיש טוב יותר, אפילו הייתי עם הזמן מנסה לתת תקופה לחלוקה א' ותקופה לחלוקה ב' (תקופה = 3-4 חודשים) ולראות איך הגוף מגיב לכל אחד מהוריאציות מבחינת תוצאה,
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
ניסיתי גם ככה וגם ככה. תמיד גדלתי מהר.
השאלה פיזיאולוגית, מה יתן יותר תוצאה בריצה הכללית.
אם בסוף השנה יכולתי להיות אפילו בקילו יותר אז לא חבל?

מבחינה פיזיולוגית תצטרך לבדוק את זה על עצמך אי אפשר לתת לך תשובה על כך, אני בספק אם יהיה הבדל משמעותי אל אם זה ממש יפגע לך בהתאוששות או שבחלוקה כזו או אחרת ההתאוששות טובה תהיה טובה יותר ואז תצטרך לשנות למשהו שיתאים לך, אני אישית אוהב חלוקה כזו ב AB:

A: חזה + רגליים + יד קידמית
B: גב + כתפיים + יד אחורית

• פותח/ת השרשור
הכוונה היתה איזו השפעה פיזיאולוגית יש על השריר עצמו בין 2 סוגי האימון.
כלומר, אם אני עושה חזה אז אני מפעיל יד אחורית באופן משני אך בכל זאת אני מתיש את השריר ואז אני לא מגיע להספק מקסימלי ביד אחורית.
האם להתיש את השריר באופן משני ואז לעשות יד אחורית בכוחות "שנשארו" הוא שווה ערך ללעשות יד אחורית כשהיא "רעננה"?

השאלה היא באופן כללי

שוב אתה שואל שאלות שאין עליהן תשובות כי לכל אחד יש רמת התאוששות שונה, אימונים שונים, תזונה שונה, שינה שונה, השפעות פיזיולוגיות שונות על גירויים שונים.

לדעתי לא משנה כל עוד אתה עובד על השריר הכל תלוי בתזונה שלך, תאכל נכון ואתה תתפתח בשניהם, ד"א גנטיקה זה החלק הקובע לא התוכנית אימונים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית