פיענוח בדיקות דם

• פותח/ת השרשור Bugsy
  • פורסם בתאריך

Bugsy

משתמש מתחיל
202
44
נק' מוניטין:
185
202
44
אשמח לעזרה 😃

GLUCOSE - 78
UREA - 42
CREATININE - 1.12
URIC ACID - 5.05
SODIUM - 139.7
POTASSIUM - 4.8
TRIGLYCERIDES - 64
CHOLESTEROL - 253
CHOLESTEROL HDL - 56
CHOLESTEROL LDL - 184.3
NON HDL CHOLESTEROL - 197
TSH - 1.84

תודה!

ה LDL גבוה. יש למשפחה שלך נטייה גנטית לכולסטרול גבוה? אתה עושה אימונים אירובים?

לא הבנתי
בעבר לא נכתב פה HDL וLDL הם לא כולסטרולים אלא ליפופרוטאינים? ושימוש במושגים |"כולסטרול רע" ו"כולסטרול טוב" הם שגויים מהיסוד??

• פותח/ת השרשור
יש במשפחה נטייה גנטית ואני כרגע לא עושה אירובי.
עד כמה הוא גבוה? במצב הזה רצוי להמנע ממאכלים רוויי כולסטרול?

אני מניח שהערכים המומלצים משתנים לפי משקל גובה וגיל של הבן אדם , אבל על פי הטבלה בבדיקות דם שלי כל השאר טוב ונמצא בטווח התקין.
הCREATNINE קצת גבוה , גם שלי מעל המומלץ [ רשום אצלי שהמומלץ הוא 0.48-1.01]

מצד אחד זה נכון, הם לא כולסטרול אלה חלבון, ומה שבאמת משנה זה גודל החלבון והיחס בין HDL ו LDL
אוקיי
אז זאת אומרת שאם היחס של הHDL וLDL בטווח הנכון...אז זה לא משנה אם שניהם יהיו גבוהים \נמוכים מידי?
ממה שהבנתי ,האחד מוביל כולסטרול מהכבד לרקמות והשני ההיפך(מהרקמות,לכבד ולהוצאה מהגוף)
עכשיו השאלה אם לשניהם תפקיד הכרחי? והאם ניתן לחיות בלי אחד מהם (מניח שלא,אבל מדוע?)

אוקיי
אז זאת אומרת שאם היחס של הHDL וLDL בטווח הנכון...אז זה לא משנה אם שניהם יהיו גבוהים \נמוכים מידי?
ממה שהבנתי ,האחד מוביל כולסטרול מהכבד לרקמות והשני ההיפך(מהרקמות,לכבד ולהוצאה מהגוף)
עכשיו השאלה אם לשניהם תפקיד הכרחי? והאם ניתן לחיות בלי אחד מהם (מניח שלא,אבל מדוע?)
שניהם הכרחיים, אולם הפרש גדול מדי בין שניהם מוביל לבעיות כי אחד תלוי בשני. בתפקוד תקין של הכולסטרול (והחלבונים) הם חשובים וקריטיים לגוף כמובן. אם אתה מנסה להסיק אם אפשר לחיות רק עם HDL אז לא, כי לכל אחד יש את התפקיד שלו.
האם זה טוב שה LDL גבוהה מאוד בזמן שגם ה HDL נמצא בטווח תקין? אני לא יודע לומר לך ואני לא כל כך רוצה לזרוק דברים באוויר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית