סרטון Bench Press 200@64 kg רטיו מישהו?

תגיד לי מזה קשור?
מערכת מוניטין נועדה לטוב ולרע, וגם אתה ידידי אם תרשום שטות או שתרשום משהו לא מכבד תקבל מוניטין שלילי(לא שזה ידגדג איפה שהוא).
מי ישמע תתן באן באן למשתמש על הענקת מוניטין.
וואלה המחשבה על זה מצחיקה קצת.
משתר דיקטטורי.. חח כנראה שמדובר פה בילדים עם אגו עד השמים שרוצים להוכיח לעצמםולסובבים שהם חזקים ושולטים זה בסדר כל עוד זה מאחורי מקלדת, בחיי היום יום בחוץ לא הייתי מציע לאפחד להתנהג כך זה יכול להביא אותם למקומות ממש אפורים..
א. עצה שלי, תחשוב פעמיים לפני שאתה נותן מוניטין שלילי למנהל פה, כן זאת דיקטטורה פה.
ב. אם אתה לא פווארליפטר מתחרה, או בא מעולם תחרויות הכוח אין לך שום זכות לבקר טכניקה של פווארליפטר מתחרה וכן, אתה זלזלת\אין לך מושג על מה אתה מדבר ואין לך מושג בעולם תחרויות הכוח. למעשה לעולם לא הזזת 200 קילו בשום צורה או דרך.
ג. אזהרה היא כי אתה חצוף.
תוסיף עוד שטות לרשימת השטויות בלקסיקון שלך

אתה מוזמן לעקוב אחרי הלוג שלי ולהודיע לי אם אני ילד. או חלש.

כותבים משטר לא משתר.

אתה רוצה להוכיח לנו שאתה מסוגל להזיז 200קילו? בכל תרגיל שתבחר סקוואט/דדליפט מה שבא לך...

מוניטין נועד שישתמשו בו, לטוב ולרע. אני רק לפני חודש גיליתי מה זה אומר כל הכוכבים האלה וכו' ככה שלא באמת אכפת לי מזה.

דווקא לאנשים שפשוט פולטים שטויות בקצב וטפשים מדי להודות בטעות שלהם- שם זה כמעט חובה לתת מוניטין שלילי.

לגבי עבריינות מקלדת - רוב החבר'ה כאן מכירים בחיים האמיתיים, כי הם באים לתחרויות ומתחרים. אתה מוזמן לעשות זאת בעצמך ולהבין מאיפה נובעת ה"התנשאות" הזאת.

אני מסכים איתך לגמרי. גם אני בחד"כ מתאמן עם HB, פרונט סקוואט, דדליפט קלאסי, ובנץ' באחיזה יותר צרה מהסטנדרט של זרת על הטבעות (אבל גם לא צמודה).
אין ספק שמישהו שמרים 300 ק"ג כמו פט מנדז יותר חזק ממישהו שמרים 300 ק"ג סטייל ריפטו, אבל אם מישהו לוחץ (לדוגמה) 150, ומתרץ שהוא לא מרים 200 מכל מיני סיבות שיש לו שליטה עליהן כמו רוחב אחיזה וכדומה - אז שישים כסף איפה שהפה שלו נמצא, ירחיב את האחיזה, וירים 200.
פט מנדז הוא אח יקר!!! עוקב נלהב באינסטרגם שלו.

זה פשוט לא נכון. אם אדם יותר גבוה למשל ומרים אותו משקל, יש לו יותר דרך ומנופים פחות יעילים

מי שמרים 300 חזק בדיוק באותה מידה כמו מי שמרים 300. המדד היחיד לכוח הוא "כמה הרמת?" וזהו.
לא נכון מבחינה פיזיקלית...
זה פשוט לא נכון. אם אדם יותר גבוה למשל ומרים אותו משקל, יש לו יותר דרך ומנופים פחות יעילים
לשריר ארוך יותר יש אבל יותר פוטנציאל כוח לא?

מי שמרים 300 חזק בדיוק באותה מידה כמו מי שמרים 300. המדד היחיד לכוח הוא "כמה הרמת?" וזהו.

או תודה. הנה למשל דוגמא נהדרת לאמירה נחרצת שאפשר להתווכח עליה עד אין סוף.

למרות שהסירטון יצא חרא, תקשיב למה שברנדון לילי אומר

עריכה:
יכול להיות התבלבלתי בסירטון, חיפשתי את הסירטון שמישהו אומר שכדי להיות הכי חזק אתה צריך להיות הכי חזק ולא להגיד חרא טיפשי ותירוצים כאלה.

לפי מה שהבנתי, הוא בעיקר מדבר על כך שמיותר (בלשון המעטה) להתאמץ ולחתוך משקל על מנת להשיג תוצאה טובה ביחס לקטגוריה, כלומר לשחק על מקום. לדבריו על מתחרה להיות כמה שיותר חזק, נקודה. להרים את המשקל הכי גבוה שהוא יכול. זאת המהות של פאוורליפטינג.
(הוא לא מדבר על 2-3 פאונד אלא על 15-20).
יוצא מן הכלל לדבריו, הוא כאשר הולכים על שיא עולם, הוא מדגיש שלא מדובר בשיא של איגוד מסויים ( הוא בעצמו מחזיק בשיאים עולמיים של שלושה איגודים וזה די מעניין לו ת'תחת), אלא על שיא אבסולוטי- תוצאה שאיש עדיין לא עשה.

לא, 300 קילו לא יכול להיות שווה כשמדובר בשני תרגילים שונים. תרשו לי לגלות לכם סוד - מי שמרים 297.5 ק"ג פרונט סקוואט יותר חזק ממי שמרים 300 לואו בר. ו-99% כראה גם ממי שמרים 330 לואו בר.

לא, 300 קילו לא יכול להיות שווה כשמדובר בשני תרגילים שונים. תרשו לי לגלות לכם סוד - מי שמרים 297.5 ק"ג פרונט סקוואט יותר חזק ממי שמרים 300 לואו בר. ו-99% כראה גם ממי שמרים 330 לואו בר.

אז זהו שלא.
תבוא לתחרות, תעשה FS, או HB או איזו וריאציה חוקית של סקוואט שתרצה - בלוח תוצאות יהיה כתוב 297.5, לא כתוב כמה רחב עמדת, כמה רחב החזקת, איזה רצועות השתמשת או איזו מוזיקה שמעת.

שאתה עשית בתחרות 220 HB (תקן אותי אם אני טועה) מישהו החשיב לך מספר אחר כי זו דרך שנחשבת יותר קשה להרמה? לצורך דוגמא, דן גרין עשה 1002, אודל מנואל עשה 1020. אי אפשר להתווכח ולהגיד שדן גרין יותר חזק. הוא הרים פחות. נקודה.

אפשר להתווכח מי יותר "מרשים", מי יותר "נחשב", ומי מחזיק בשיאי עולם. אבל חזק? זה משהו מאוד מוגדר וברור.

אפשר לומר מי עשה תוצאה יותר גדולה. ברמה הפיזיקלית זה לאו דווקא נכון שמי שעשה יותר הוא יותר חזק

חזק זה מי שלקח משקל גבוה ובצורה פיזיקלית הרים אותו לדרך יותר ארוכה (וגם קיבל על זה מדליה אולימפית בדרך...) משמע מרימי משקולות יותר חזקים מפווארליפטרים?

אז זהו שלא.
תבוא לתחרות, תעשה FS, או HB או איזו וריאציה חוקית של סקוואט שתרצה - בלוח תוצאות יהיה כתוב 297.5, לא כתוב כמה רחב עמדת, כמה רחב החזקת, איזה רצועות השתמשת או איזו מוזיקה שמעת.

שאתה עשית בתחרות 220 HB (תקן אותי אם אני טועה) מישהו החשיב לך מספר אחר כי זו דרך שנחשבת יותר קשה להרמה? לצורך דוגמא, דן גרין עשה 1002, אודל מנואל עשה 1020. אי אפשר להתווכח ולהגיד שדן גרין יותר חזק. הוא הרים פחות. נקודה.

אפשר להתווכח מי יותר "מרשים", מי יותר "נחשב", ומי מחזיק בשיאי עולם. אבל חזק? זה משהו מאוד מוגדר וברור.

אז זהו, שהחיים קצת יותר מורכבים מתחרות פאוורליפטינג.
אם המטרה שלך היא להרים כמה שיותר משקל בתחרות פאוורליפטינג, אז לעשות פרונט סקוואט זה דבילי, אבל באימונים יש הרבה מטרות מעבר ללהרים כמה שיותר משקל בטווח התנועה המינימלי שנקבע לפי קריטריון שרירותי כלשהו.
זו פיסיקה פשוטה - עבודה = משקל X דרך. לפי הדוגמה - שני אנשים שונים מרימים 300 ק"ג, אבל אחד יורד לפחות 5 ס"מ נמוך יותר (מנדז), אז ריפטו מבצע 300X עבודה, אבל מנדז מבצע 300 (X+5).
תוסיף גם את משוואת ההספק ( עבודה/זמן), וקח בשחשבון שמנדז מהיר בערך פי שתיים-שלוש גם מרוב ההייבריסטים, אבל גם ככה 99.9% יותר מהירים בהייבר מאשר בלואו, ותראה מי יותר חזק...
כמו כן, אם רק תחרות פאוורליפטינג "קובעת" אז מי שהיה לו יום גרוע בתחרות ונשרף כי חברה שלו לא מצצה יום לפני הוא חלשלוש? מה לגבי אנשים שמתאמנים במרתפים שלהם, ואולי הניפו יותר מבהדד סלימי?

אבקכו,
אנחנו מדברים על ענף ספורט ספציפי. כל מה שכתבת כאן לא נכנס לטוטאל אז ברמה התוצאתית - אינו משמעותי.
חזק זה מי שלקח משקל גבוה ובצורה פיזיקלית הרים אותו לדרך יותר ארוכה (וגם קיבל על זה מדליה אולימפית בדרך...) משמע מרימי משקולות יותר חזקים מפווארליפטרים?

זה אומר שרצי מרתון יותר חזקים מכולם?

ההגדרה שלך (מעולם הפיזיקה) מתייחסת לעבודה, ולא לכוח. (מסהXדרך)
כמו כן, אם רק תחרות פאוורליפטינג "קובעת" אז מי שהיה לו יום גרוע בתחרות ונשרף כי חברה שלו לא מצצה יום לפני הוא חלשלוש? מה לגבי אנשים שמתאמנים במרתפים שלהם, ואולי הניפו יותר מבהדד סלימי?

כמו שהמונדיאל קובע מי הנבחרת הטובה בעולם, ככה תחרות PL קובעת מי הליפטר החזק בקטגוריה (או בכלל). אתה מדבר על תירוצים ועל אימון לא בתנאי תחרות. אם מה שהיית אומר היה תקף בעולם הPL, תחרויות היו מתבצעות מהבית שכל אחד מעלה סרטונים שלו מרים.

לא כי רץ מרתון לא מרים שום דבר משום מקום לשום מקום, הם מבצעים תנועה מונוטונית לאורך זמן ומשתמשים במערכת אחרת של הגוף כדי להחזיק בתנועה הזאת לאורך זמן= חמצן...

אבל הבנת את הרמז,בערך. מה שרמזתי זה שכוח אפשר למדוד בהמון פרמטרים להגיד מי יותר 'חזק' בכללי זה די קשה לבדוק.
אפשר לבדוק מי יותר חזק בסקוואט, מי יותר חזק בדדליפט ומי יותר חזק בסנאץ אבל לומר מי החזק מבניהם בכללי זה כבר יהיה קשה לקבוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית