הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Bench Press 200@64 kg רטיו מישהו?

אבקכו,
אנחנו מדברים על ענף ספורט ספציפי. כל מה שכתבת כאן לא נכנס לטוטאל אז ברמה התוצאתית - אינו משמעותי.

זה אומר שרצי מרתון יותר חזקים מכולם?

ההגדרה שלך (מעולם הפיזיקה) מתייחסת לעבודה, ולא לכוח. (מסהXדרך)

כמו שהמונדיאל קובע מי הנבחרת הטובה בעולם, ככה תחרות PL קובעת מי הליפטר החזק בקטגוריה (או בכלל). אתה מדבר על תירוצים ועל אימון לא בתנאי תחרות. אם מה שהיית אומר היה תקף בעולם הPL, תחרויות היו מתבצעות מהבית שכל אחד מעלה סרטונים שלו מרים.

מתי דיברנו על ענף ספורט ספציפי? פט מנדז מתאמן ב-WL וריפטואיסטים מתאמנים ל-PL, זה דבר ראשון.
דבר שני - פט מנדז מסוגל לבצע יותר עבודה ועל כן הוא יותר חזק, גם אם בתחרות פאוורליפטינג הוא לא היה מקבל נקודות זכות על זה שהוא יורד יותר ממילימטר ורבע מתחת למקביל כמו ב-LB. הוא גם לא מתאמן בשביל זה, אלא למטרות שלו.

התבלבלתי, 380, וזה היה כתוב בויקי:

Snatch: 213.0 kg in Qinhuangdao on September 14th, 2003; the current world record

Total: 472.0 kg (about 475 Sinclair Coefficients) in Sydney on September 26th, 2000 ; the current world record

Front Squat: 340.0 kg

Back Squat: 390.0 Kg "raw" +

Bench Press: 220.0 Kg

Deadlift: 380 Kg

קודם כל צודק לגבי ההגדרה של עבודה.
השאלה היא מה עבודה קשורה? עבודה=שריפת קלוריות. האם מישהו ששורף יותר קלוריות יותר חזק?
אין כאן שום הגיון.

כמו שנדב אמר, מה שמעניין זה הענף ספורט, וזה מה שאני מנסה כל כך נואשות להסביר כאן לאנשים שמתעקשים להתעסק במושג "מרשים".

כמו שנדב אמר מה שמעניין זה תוצאות בפועל, אם פט מנדז מאוד מרשים במכון, אבל בתחרות לא זוכה במיקום טוב - הוא ספורטאי לא טוב.
זה תקף לגבי כל ספורטאי בכל ענף ספורט.

קודם כל צודק לגבי ההגדרה של עבודה.
השאלה היא מה עבודה קשורה? עבודה=שריפת קלוריות. האם מישהו ששורף יותר קלוריות יותר חזק?
אין כאן שום הגיון.

כמו שנדב אמר, מה שמעניין זה הענף ספורט, וזה מה שאני מנסה כל כך נואשות להסביר כאן לאנשים שמתעקשים להתעסק במושג "מרשים".

כמו שנדב אמר מה שמעניין זה תוצאות בפועל, אם פט מנדז מאוד מרשים במכון, אבל בתחרות לא זוכה במיקום טוב - הוא ספורטאי לא טוב.
זה תקף לגבי כל ספורטאי בכל ענף ספורט.

עבודה קשורה מאוד - גם בספר של "המאמן החכם בעולם" הוא אומר בפירוש שיש הבדל בין להרים יותר משקל ולהיות יותר חזק, ופוסל בנץ' באחיזת בילדרים וסומו דדליפט בדיוק מהסיבה הזאת.
ולא דיברנו על ענף ספורט - דיברנו על מי יותר חזק. ההגדרה של תחרות פאוורליפטינג היא הגדרה שרירותית, שהחיים קצת יותר מורכבים ממנה. באותה מידה אני יכול לטעון שהספורט האולימפי היחיד שמודד כוח הוא WL, או שאולי בגלל אנחנו צריכים לדבר על תחרויות סטרונגמן, מי הופך צמיג של 400 ק"ג יותר פעמים. אם LB מאפשר להרים יותר משקל מ-ATG, אז אם מישהו מרים ב-ATG את אותו משקל שאתה מרים ב-LB, אז הוא חזק ממך. או לחליפין - אם בעוד חודשיים מהיום אתה תרים ב-ATG את אותו משקל שאתה מרים היום ב-LB, אז אתה חזק יותר ממה שהיית, גם אם המשקל נשאר קבוע.

@StarDust
הבנתי מה אתה אומר, אני רק אדגיש לך את הקטע של ה"ספורטאי" , יורי המאמן שלך - באימונים לא תראה אותו מניף 130-135 אפילו סקוואטים הוא עושה פעם ב... (משקלים כבדים אבל לא כבדים יחסית אליו) וכו' וכו' אבל הוא בא לתחרות ומניף 140+ ומנקהודוחק כמעט תמיד 155-160+.
לגביי ה"חזק" באופן כללי, אני גם נגד ה"הגדרה" הזאת של "חזק" במכון, ענפי הספורט השונים נוצרו כדי להכריז באופן רשמי, מי הכי "מהיר" מי קופץ הכי גבוה וגם מי הכי "חזק" אז אוקי, יש כמה ענפים תחרותיים של כוח ואני בעד לא להעמיד אותם אחד מול השני , אבל אף אחד לא יתווכח נגיד שבני הוא בין האנשים הכי חזקים שמתהלכים בעולם הזה ואני גם לא חושב שייתווכחו על זה שאיליה אילין הוא גם אחד כזה...

@StarDust
הבנתי מה אתה אומר, אני רק אדגיש לך את הקטע של ה"ספורטאי" , יורי המאמן שלך - באימונים לא תראה אותו מניף 130-135 אפילו סקוואטים הוא עושה פעם ב... (משקלים כבדים אבל לא כבדים יחסית אליו) וכו' וכו' אבל הוא בא לתחרות ומניף 140+ ומנקהודוחק כמעט תמיד 155-160+.
לגביי ה"חזק" באופן כללי, אני גם נגד ה"הגדרה" הזאת של "חזק" במכון, ענפי הספורט השונים נוצרו כדי להכריז באופן רשמי, מי הכי "מהיר" מי קופץ הכי גבוה וגם מי הכי "חזק" אז אוקי, יש כמה ענפים תחרותיים של כוח ואני בעד לא להעמיד אותם אחד מול השני , אבל אף אחד לא יתווכח נגיד שבני הוא בין האנשים הכי חזקים שמתהלכים בעולם הזה ואני גם לא חושב שייתווכחו על זה שאיליה אילין הוא גם אחד כזה...

מי יותר חזק? טרננקו או רזה-זאדה? השיא של טרננקו נפסל באופן רשמי, אבל שנינו יודעים שחוסיין רזה-זאדה לא בדיוק טבעי...

טרננקו:

רזה-זאדה:

מהסרטון שהבאת זה NO LIFT
אבל אם הוא נפסל על סמים, אין מה לעשות- רזה זאדה הצליח להביא משקל יותר גדול בתחרות ולא נפסל על סמים (מבטיח לך שבדקו אותו)
להתנקות נכון ובזמן זה גם חלק מהעניין מה לעשות. זה חלק מהספורט שלא מדברים עליו אבל חלק בלתי נפרד ממנו.

מהסרטון שהבאת זה NO LIFT
אבל אם הוא נפסל על סמים, אין מה לעשות- רזה זאדה הצליח להביא משקל יותר גדול בתחרות ולא נפסל על סמים (מבטיח לך שבדקו אותו)
להתנקות נכון ובזמן זה גם חלק מהעניין מה לעשות. זה חלק מהספורט שלא מדברים עליו אבל חלק בלתי נפרד ממנו.

הוא עשה גם 266 "נקי". וטעות שלי - הוא נפסל רטרואקטיבית כשעשו reconstruction לקטגוריות המשקל. אז מי יותר חזק?

שיא העולם שייך לרזה זאדה כמדומני לא? החוקי....

אז להרים יותר משקל (באותו תרגיל) != יותר חזק?

ומה קורה אם מישהו מתחרה בארגון המתחרה לאדטו שמעבירים רבעי סקוואטים לחברים שלהם, אבל פוסל סקוואטים חוקיים של מי שלא? אז הוא חלש?

אז להרים יותר משקל (באותו תרגיל) != יותר חזק?

ומה קורה אם מישהו מתחרה בארגון המתחרה לאדטו שמעבירים רבעי סקוואטים לחברים שלהם, אבל פוסל סקוואטים חוקיים של מי שלא? אז הוא חלש?

א. לא הוא לא חלש, אבל לא דיברו פה על "חולשה" אלא על מי יותר חזק.

ב. אנחנו עכשיו מדברים על וויטליפטינג, ספורט אולימפי רשמי ולא על "המסחרה" בעולם הפווארליפטינג , כאשר פווארליפטינג יחליט על איגוד רשמי אחד או אפילו אולימפי, שם יהיה ניתן לברר מי החזק ביותר בקט' שלו. עד אז אפשר רק לדון על זה ע"פ ההישגים בין הליפטרים ובין האיגודים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית