הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עבודה במכשירים בחדר כושר

• פותח/ת השרשור noa123
  • פורסם בתאריך

noa123

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
היי, שבוע שעבר התחלתי להתאמן פעם ראשונה בחדר כושר והמאמן בנה לי תכנית עם מכשירים.
עכשיו לפי מה שאני קוראת עדיף לעשות תרגילים מורכבים (סקוואט וכו') על פני עבודה במכשירים אבל המאמן כבר נתן לי תכנית ואני מתביישת לבקש ממנו לבנות לי חדשה ולבד לא נראה לי שאני כל כך אסתדר בטכניקה וכו', אז זה בסדר להשאיר את התכנית שיש לי עכשיו? גם אם זה יעכב טיפה את התוצאות אני אראה תוצאות טובות?
זה באמת כל כך קריטי?
ועוד שאלה, כמה חזרות לעשות כל סט?

אני בחיטוב.
תודה רבה!

היי נועה וברוכה הבאה לפורום 😃

אם תסתכלי בנעוץ של נושא נשים תראי מאמרים שמיועדים לנשים שנכנסים לפורום לראשונה.

אחד הדברים שיש שם הוא תכניות אימונים ותזונה.
את יכולה לקחת את תכנית האימונים fbw(full body workout) ולהתחיל לעבוד איתה.

רשום לך בדיוק כמה סטים וכמה חזרות את צריכה לעשות. בתור התחלה אני מציע לך לעבוד עם מוט בלי משקל כדי לתרגל אך ורק את הטכניקה של התרגילים, וגם כדי שתתרגלי למשקל של המוט(20kg).

בנוגע למאמן - את לא חייבת לו כלום ואת לא צריכה לעבוד ע"פ התכנית שהוא נתן. סה"כ זו בחירה שלך. רוב התכניות הסטנדרטיות של חדרי ומדריכי הכושר מערבות כמות גדולה של חזרות.
אנחנו תומכים בכמות נמוכה של חזרות, משקל כבד ושיפור המשקל משבוע לשבוע כדי לחוות שיפור ולאתגר את הגוף.

• פותח/ת השרשור
היי נועה וברוכה הבאה לפורום 😃

אם תסתכלי בנעוץ של נושא נשים תראי מאמרים שמיועדים לנשים שנכנסים לפורום לראשונה.

אחד הדברים שיש שם הוא תכניות אימונים ותזונה.
את יכולה לקחת את תכנית האימונים fbw(full body workout) ולהתחיל לעבוד איתה.

רשום לך בדיוק כמה סטים וכמה חזרות את צריכה לעשות. בתור התחלה אני מציע לך לעבוד עם מוט בלי משקל כדי לתרגל אך ורק את הטכניקה של התרגילים, וגם כדי שתתרגלי למשקל של המוט(20kg).

בנוגע למאמן - את לא חייבת לו כלום ואת לא צריכה לעבוד ע"פ התכנית שהוא נתן. סה"כ זו בחירה שלך. רוב התכניות הסטנדרטיות של חדרי ומדריכי הכושר מערבות כמות גדולה של חזרות.
אנחנו תומכים בכמות נמוכה של חזרות, משקל כבד ושיפור המשקל משבוע לשבוע כדי לחוות שיפור ולאתגר את הגוף.

תודה על התגובה.
אני יודעת שאני לא אסתדר לבד לבנות לעצמי תכנית ואני גם מתביישת לעשות דברים על דעת עצמי בלי לקבל עזרה.
השאלה אם זה עד כדי כך משמעותי? כלומר במכשירים אני אקבל תוצאות הרבה פחות טובות מעבודה חופשית? (המטרה שלי בעיקר היא חיטוב הגוף)
וכמה חזרות אתה ממליץ לעשות?

אם תקראי טוב את מה שרשמתי - אמרתי שתיקחי תכנית אימון מה"נעוץ" שיש לך בתחילת פורום נשים למעלה. את לא צריכה לכתוב לעצמך תכנית ואף אחד לא ביקש ממך לעשות זאת.

כרגע הכי חשוב שתקראי את המאמרים שיש(לצערי אני כותב לך מהסמארטפון שלי ככה שאני לא יכול להביא לינק, אז תצטרכי לחפש) וכשיהיו לך שאלות(ויהיו לך...) אנחנו כאן כדי לעזור.

• פותח/ת השרשור
אם תקראי טוב את מה שרשמתי - אמרתי שתיקחי תכנית אימון מה"נעוץ" שיש לך בתחילת פורום נשים למעלה. את לא צריכה לכתוב לעצמך תכנית ואף אחד לא ביקש ממך לעשות זאת.

כרגע הכי חשוב שתקראי את המאמרים שיש(לצערי אני כותב לך מהסמארטפון שלי ככה שאני לא יכול להביא לינק, אז תצטרכי לחפש) וכשיהיו לך שאלות(ויהיו לך...) אנחנו כאן כדי לעזור.
כן אני יודעת שיש תכנית בנעוץ אבל אני מכירה את עצמי ואני אסתבך בחדר כושר.
פתחתי את האשכול לא במטרה שתמליצו לי מה לעשות במקום אלא אני רוצה לדעת אם עבודה במכשירים לא תביא לי תוצאות טובות.
אז השאלה שלי האם עבודה במכשירים תביא לי תוצאות הרבה פחות טובות מעבודה חופשית?
עדיף כבר לפרוש מאשר לעבוד במכשירים (אני שואלת ברצינות..)?
בכל מקרה את המאמרים קראתי.
תודה

למישהו שזה הפעם הראשונה שלו זה לא, לדעתי האישית. גם אני מאוד התביישתי בהתחלה. להרגיש בנוח בתוך חדר כושר בין כול ה״מקצוענים״ זה חשוב לא פחות! נכון שאנחנו לא חייבות לו כלום, אבל אנחנו עדיין צריכות לראות אותו כול פעם שאנחנו. מגיעות להתאמן... ובזמן אמת, אנחנו פונות למאמנים בחדר כושר, היעוץ בפורום הוא בדרך כלל מהבית ולא מהמכון...
תתחילי עם מה שיש. תקראי מאמרים כמו שעוז הציע לך. תשוטטי פה בפורום. תתרגלי בכלל לשגרת אימונים קבוע ותזונה נכונה.
כשתיהי מוכנה לזה נפשית ופיזית אז יש כאן מספיק חברה שימחו לעזור לך לשכלל את כול העניין. חודש לא יפיע לא לכן ולא לשם.
בהצלחה!

עוד משו שחשוב זה מספר פרטים יבשים כמו גיל משקל וגובה כדי שנוכל לייעץ לך אם את בכלל צריכה לחטב.

• פותח/ת השרשור
למישהו שזה הפעם הראשונה שלו זה לא, לדעתי האישית. גם אני מאוד התביישתי בהתחלה. להרגיש בנוח בתוך חדר כושר בין כול ה״מקצוענים״ זה חשוב לא פחות! נכון שאנחנו לא חייבות לו כלום, אבל אנחנו עדיין צריכות לראות אותו כול פעם שאנחנו. מגיעות להתאמן... ובזמן אמת, אנחנו פונות למאמנים בחדר כושר, היעוץ בפורום הוא בדרך כלל מהבית ולא מהמכון...
תתחילי עם מה שיש. תקראי מאמרים כמו שעוז הציע לך. תשוטטי פה בפורום. תתרגלי בכלל לשגרת אימונים קבוע ותזונה נכונה.
כשתיהי מוכנה לזה נפשית ופיזית אז יש כאן מספיק חברה שימחו לעזור לך לשכלל את כול העניין. חודש לא יפיע לא לכן ולא לשם.
בהצלחה!
עוד משו שחשוב זה מספר פרטים יבשים כמו גיל משקל וגובה כדי שנוכל לייעץ לך אם את בכלל צריכה לחטב.

תודה על התגובות.
פרטים יבשים:
גיל 17
גובה 162
משקל 61 ק"ג (הייתי 67)

בגדול אני לא בטוחה שקיבלתי תשובה, אז אני אשאל עוד פעם (סליחה על החפירה..) - האם מכונות יביאו לי תוצאות (גם אם פחות טובות)? או שעדיף כבר לפרוש- ואני לא מדברת על תקופה של חודש אלא באופן כללי, נגיד תקופה של שנה אפילו.

כן אני יודעת שיש תכנית בנעוץ אבל אני מכירה את עצמי ואני אסתבך בחדר כושר.
פתחתי את האשכול לא במטרה שתמליצו לי מה לעשות במקום אלא אני רוצה לדעת אם עבודה במכשירים לא תביא לי תוצאות טובות.
אז השאלה שלי האם עבודה במכשירים תביא לי תוצאות הרבה פחות טובות מעבודה חופשית?
עדיף כבר לפרוש מאשר לעבוד במכשירים (אני שואלת ברצינות..)?
בכל מקרה את המאמרים קראתי.
תודה
עם תתחילי לעשות דברים שלא נוח לך איתם, ולא משנה עד כמה הם יעלים, בסופו של דבר זה יגרום לך לפרוש לגמרי! וזה אף פעם לא יותר טוב. גם עם לא תראי התקדמות משמעותית, אבל תלמדי לאהוב את האימון, כבר עשית צעד לכיון המטרה!
אל תתיאשי!!!
אנחנו כאן לעודד ולעזור! החברה בכול העיניין של הספורט ותזונה ואני עם המורל 👏📢
תודה על התגובות.
פרטים יבשים:
גיל 17
גובה 162
משקל 61 ק"ג (הייתי 67)

בגדול אני לא בטוחה שקיבלתי תשובה, אז אני אשאל עוד פעם (סליחה על החפירה..) - האם מכונות יביאו לי תוצאות (גם אם פחות טובות)? או שעדיף כבר לפרוש- ואני לא מדברת על תקופה של חודש אלא באופן כללי, נגיד תקופה של שנה אפילו.
כול מאמץ מביא לתוצאות! נקודה!!! עובדה שחדרי כושר עדיין מלאים באנשים שעובדים על מכונות. עד כמה זה יעיל זה כבר ויכוח אחר.
אפילו חוגים יהיו יעלים יותר מלא לעשות כלום. ואף תוכנית לא נמשכת שנה. משנים אותה כול כמה חודשים או אפילו חודש, תלוי בהתקדמות שלך.

נערך לאחרונה:

יביאו לך תוצאות - וזה בהחלט עדיף מאשר לא לעשות כלום(במידה וחיפשת תירוץ). השאלה כמה תתמידי והאם תעבדי נכון.

הי נועה,
ברוכה הבאה וכל הכבוד על הדרך שעשית עד עכשיו.
המטרה שלך היא חיטוב כלומר הורדה של אחוז השומן בגוף וכדי להבטיח שמה שיורד הוא באמת שומן ולא שריר (או נגדיר את זה כ"כמה שפחות שריר") חשוב ללוות את התהליך באימוני כוח מאתגרים. אין שום בעיה בלהתחיל לעבוד עם מכשירים. המכשירים נועדו לעבוד בצורה מבודדת עם כמה שפחות סיכוי לפציעה ולכן מתאימים למתאמן מתחיל.

אבל מאחר ומה שמעניין אותך הוא האפקטיביות של האימון - ובהקשר הזה יש חשיבות לסוגי התרגילים, מספר סטים ומספר החזרות בכל סט - הנה כמה נקודות שאת צריכה לשים אליהן לב:

1. שלא יהיו יותר מידי תרגילים - אפקטיבית אין בזה צורך. בתהליך חיטוב אנחנו מתרכזים בשימור מסת השריר הקיימת ואין ממש הגדלה של מסת שריר. לכן אפשר לעבוד על כמה שיותר אזורים בכמה שפחות תרגילים. בתרגילים מורכבים אפשר להגיע למטרה הזו ב4-5 תרגילים. במכונות את תגיעי למטרה הזו בכ-8 תרגילים. אם רשומים לך בתכנית 11 תרגילים ומעלה זה בזבוז זמן ומאמץ.
2. מספר סטים ומספר חזרות בכל סט - גם כאן המטרה היא לאתגר את הגוף ולכן אין צורך ביותר מידי חזרות אבל כדי לאתגר נקפיד להוסיף משקל מידי שבוע, בצורה הדרגתית ולפי היכולת האישית שלך. בכל פעם שסיימת את כל הסטים והחזרות בתרגיל מסויים את יכולה להוסיף משקל. במכשירים שבהם התוספת המינימלית היא של 2.5 ק"ג תעזרי במשקולת של 1 ק"ג כדי להוסיף משקל בהדרגתיות.
3.סוג התרגילים
http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/
בקישור הזה תוכלי למצוא תכניות אימונים לדוגמא. הFBW יכולה לשמש לך להשוואה.
תשווי את סוג התרגילים שנרשמו לך עם התרגילים בתכנית ואת מספר החזרות ומספר הסטים. (שימי לב שלשרירים גדולים בד"כ מספיקים 3 סטים של 6 חזרות ובשרירים קטנים 2 סטים של 8 חזרות).
במקום סקווט ודדליפט את בהחלט יכולה לעשות פשיטה וכפיפת ברך.

את מוזמנת להעלות את התכנית שרשם לך המדריך כדי לקבל עליה פידבק ואל תחשבי במונחים של "נעים" או ל"א נעים". רוב חדרי הכושר עובדים בשיטה של סרט נע. רוב הסיכויים שהוא לא זוכר מה הוא רשם לך בכלל או שלחלופין הוא זוכר אבל רק בגלל שזאת התכנית שהוא רושם לכל מי שמגיע אליו ולא משנה גיל, משקל וכושר גופני. ודרך אגב יכול להיות שהוא יחיד סגולה ורשם לך תכנית מעולה (שהוא הוריד מהפורום 😆) בכל מקרה עליך מוטלת האחריות לדאוג לעשות מה שטוב לך ולכן עזבי אותך מהלכות נימוסין

בהצלחה ואל תהססי לשאול שוב ושוב עד שתביני (אחכ כבר תוכלי להסביר לאחרים מנסיונך).
בהצלחה

Back
למעלה תחתית