הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התאמת תכנית אימונים למום בלב

Trainer

משתמש פעיל
524
64
נק' מוניטין:
242
524
64
שלום,

רקע: בן 21 מתאמן כשנתיים (בצורה יחסית רצינית) עם הפסקות פה ושם (עדיין בסדיר).
לאחרונה פציעה ארוכה יחסית שעוד לא החלמתי ממנה בצורה מלאה - קרע של רצועה בשורש כף היד.
כשהייתי בן 13 גילו אצלי דליפה במסתם האורטאלי, בעיה שלא מפריעה לי ביום יום אך מקשה עליי לשפר יכולות אירוביות או להישאר על דופק גבוה.

עד גיל 16 בערך ההמלצה הגורפת של 3 הקרדיולוגים שבדקו אותי היא שאסור לי להתאמן בכלל.
החלטתי לא לוותר ונסעתי לייעוץ אצל רופא ספורט בווינגייט שהתיר לי להתאמן אך ביקש ממני "להיות קשוב לדופק שלי".
בסביבות גיל 19 התחלתי להתאמן בצורה רצינית, התחלתי עם SS והמשכתי עם תכניות כוח והגעתי למשקלים לא מטורפים אף מכובדים (העלתי לפני כמה חודשים דדליפט 200 קילו לחזרה).

לא מזמן הייתי בבדיקה שגרתית והקרדיולוג שלי אומר שיש סיכון שבדופק גבוה במיוחד (קורה לי תמיד בדדליפט וסקוואט ל1-6 חזרות בערך) המסתם עלול להתפוצץ - מוות במקום.

הוא טוען שאימונים בדופק של 140 בערך יהיו אידאליים עבורי ומדי פעם אפשר להגיע ל170 בערך אבל לא מעבר (לשם השוואה בדדליפט הגעתי פעם ל198 - בדיקה בשעון דופק של פולאר).

איך לדעתכם כדאי לתכנן תכנית שכזו?

@Tom @Eyal @incin @SmokingSnake @Beast and cheat

אין לתייג מנהלים שלא כצורך, לשם כך מונה מנהל אחראי לכל תת פורום.

היי אייל,
תייגתי אתכם מכיוון שאני מעריך את דעתכם.

וודאי, אני תמיד כאן לתת את חוות הדעת ללא שום קשר לתיוג. אם זה לא יגיע עכשיו זה יגיד בעוד כמה שעות או מחר.

בכל אופן לעניינינו ולנוכח המצב הבריאותי שלך אתה מוגבל מאוד בחדר הכושר, מה שכן הייתי ממליץ היא תכנית בעלת משקלים שתוכל בעזרתם להשלים בין 12-15 חזרות בתזמון של דקה מנוחה מסט לסט. יצא לנו גירוי נפלא לשריר. אין צורך לנסות לשבור שיאים או לתת MR1 דדליפט ל-200.

זאתי עצתי האישית.

• פותח/ת השרשור
וודאי, אני תמיד כאן לתת את חוות הדעת ללא שום קשר לתיוג. אם זה לא יגיע עכשיו זה יגיד בעוד כמה שעות או מחר.

בכל אופן לעניינינו ולנוכח המצב הבריאותי שלך אתה מוגבל מאוד בחדר הכושר, מה שכן הייתי ממליץ היא תכנית בעלת משקלים שתוכל בעזרתם להשלים בין 12-15 חזרות בתזמון של דקה מנוחה מסט לסט. יצא לנו גירוי נפלא לשריר. אין צורך לנסות לשבור שיאים או לתת MR1 דדליפט ל-200.

זאתי עצתי האישית.

דבר ראשון - תודה רבה!
אני בהחלט מעוניין לנסות תכנית שתיתן גירוי גדול יותר לשרירים, אני חושב שביחס למשקלים שאני מרים אני די קטן, בעיקר בידיים (היקף 37.5-38).
איזה מתכונת היית ממליץ? AB, ABC? ואיזה חלוקה?

שוב תודה

דבר ראשון - תודה רבה!
אני בהחלט מעוניין לנסות תכנית שתיתן גירוי גדול יותר לשרירים, אני חושב שביחס למשקלים שאני מרים אני די קטן, בעיקר בידיים (היקף 37.5-38).
איזה מתכונת היית ממליץ? AB, ABC? ואיזה חלוקה?

שוב תודה

ABC הקלאסית שאני אישית מאוד אוהב ובצעתי אותה למשך שנים.

חזה יד קדמית.
גב יד אחורית.
רגליים כתפיים.

מנוחה וחוזר חלילה.

ABC הקלאסית שאני אישית מאוד אוהב ובצעתי אותה למשך שנים.

חזה יד קדמית.
גב יד אחורית.
רגליים כתפיים.

מנוחה וחוזר חלילה.
אתה יכול להסביר למה אתה ממליץ על חלוקה כזאת?
חזה ויד קדמית?
גב ויד קדמית?
הרי בתרגילי חזה היד האחורית עובדת, ובתרגילי גב היד הקדמית עובדת..
אני בכלל בAB עושה חזה כתפיים יד אחורית, גב רגליים יד קדמית

לצערי אני לא מבין בזה מספיק ולא רוצה לתת המלצה בנושא רגיש כל כך. בכל מקרה, אני לא אוהב את החלוקה של אייל - גם אם צריך ABC (ולדעתי לא צריך), אני לא מבין למה פלג גוף עליון עובד 3 פעמים בשבוע ופלג גוף תחתון פעם בשבוע (פלג גוף עליון מחולק לכתפיים, גב וחזה - ופלג גוף תחתון הוא משום מה רק "רגליים"). אבל מצד שני, פלג גוף תחתון בד"כ מעלה יותר את הדופק, אז אולי במקרה שלך זה דווקא בסדר.

אבל אני באמת לא רוצה לתת המלצות על נושא רגיש כל כך. תעשה את המחקר בעצמך, קרא על הבעייה, על איך עובד הלב בכללי, שאל גם בפורומים של קרדיולוגיה (לא באחד) ותגיע למסקנות. אני לצערי לא יכול לסייע, זה יהיה יומרני ולא אחראי מצידי. ממליץ גם לשאול בפורום של ריפטו, Jonathon Sullivan צפוי להיות כתובת טובה לשאלה כזו. גם Jordan Feigenbaum.

ובסוף, אחרי שתראה כל מה שכותבים לך פה בפורום ובכל פלטפורמה אינטרנטית אחרת, תלך (או תמשיך ללכת) לקרדיולוג מומחה ובעל שם, תתייעץ איתו ותקשיב רק לו. לי זה נראה שעם דבר פעוט כמו חיים (אתה רשמת- מוות במקום) לא כדאי להקל ראש ולהשאיר את זה על גבי פורום שלגולשים בו אין אפילו התחלה של מושג בנושא ולא אחריות אמיתית כלפייך.

• פותח/ת השרשור
@Beast and cheat
תודה על ההתייחסות.
קראתי המון על הבעיה הזאת, ומצאתי התייחסות לזה גם בפורום של ריפטו.
בבעיה הספציפית הזאת יש המון תחומים אפורים, קשה להגדיר מה מותר ומה אסור.
בכל מקרה בתכנית החדשה שאני רוצה להתחיל אני מעוניין לתת יותר דגש לפלג גוף עליון, אני מרגיש מאוד לא פרופורציונלי (גם במשקלי עבודה ובעיקר במראה).
הבעיה העיקרית היא בדדליפט וסקוואט שאלה 2 התרגילים היחידים שאני מגיע לדופק גבוה, בכל טווח חזרות. כנראה שאעבוד על טווח של 7-9 בתרגילים האלה ששם אני מרגיש דופק פחות גבוה ובשאר התרגילים אאמץ את ההמלצות של אייל (חזרות גבוהות).

@Aftermath
תודה גם לך. תאמין לי שהייתי אצל כל כך הרבה קרדיולוגים, אחד מהם נחשב לאחד המומחים הטובים בארץ (1100 שקל לייעוץ חסר תועלת של כמה דקות), רובם פשוט אומרים שהם לא ממליצים להתאמן בכלל במשקולות ושכדאי רק אירובי בעצימות נמוכה עד בינונית.
אלה סתם תשובות חסרות ביסוס ויותר כסת"ח לדעתי.
ברור שההמלצות שאני אקבל כאן הן רק בגדר המלצה והכל באחריותי, אני רק רוצה לשמוע עוד דעות ורעיונות איך לחלק את תכנית האימונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית