הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בניית תפריט חיטוב ושאלות נוספות

SAARSOS

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
18
15
0
היי ,

גיל 24 , גובה 174 , משקל 71 ק"ג.

המשקל ההתחלתי שלי היה 110 ק"ג , בשילוב ספורט והפחתה משמעותית בכמות האוכל היומי , עד שהגעתי למשקל 84 ושם נעצרתי.

שיניתי שוב את כמות האוכל רק שמרוב טיפשותי וחוסר הסבלנות לרדת כמה שיותר מהר במשקל , במשך חמישה חודשים אני אוכל כל יום

ארוחה אחת בלבד ביום שהיא 150 גרם סלט חזה עוף , 4 כפות טחינה לבנה ו150 גרם מהסלט המוכן של שטראוס שהרכבו כרוב סגול , כרוב

לבן , גזר וחסה.

בדקתי באתר של התזונה ויצא שזה 436 קלוריות ביום.

שותה רק מים ודיאט ספיירט , פעם בשבוע בשישי אוכל ארוחה רגילה הכוללת צ'יפס או פירה ואורז עם שניצל מטוגן רגיל , מנות סבירות לחלוטין , לא מגזים בכמות אך עדיין צריך להתאמן שלושה ימים אחרי זה כדי להוריד לפחות חצי ממה שהמשקל שלי קפץ האחרי הארוחות האלה.

למשקל של 71 ק"ג הגעתי לפני חודש , כאשר מאז אני אוכל את אותו התפריט בדיוק אך לא מצליח לרדת עוד במשקל ןאין לי כוח פיזי באימונים ,

הגעתי למצב שכל מה שאני אוסיף לתפריט היומי יישר משפיע לי על המשקל , כל מה שאני מכניס לפה גורם לעלייה מהירה במשקל עד רמה

שאני חושב שהתפריט היומי שלי לאחר חמישה חודשים הפך להיות בעצם המאזן הנייטרלי.

כמו כן בגלל התזונה הלקויה מאוד רוב המשקל שלי ירד בשרירים , כלומר יש לי שרירים כמו ילדה בת 4 אבל אחוז שומן גבוה מאוד והרבה עור עודף , נראה על הפנים.

איך אני יכול לשקם את קצב חילוף החומרים כדי שאני יוכל להתחיל לאכול כמו בנאדם נורמלי אבל לא לעלות במחזרה במשקל? להרגיל את הגוף שלי שהמאזן הניטראלי יהיה גבוה יותר

סליחה על החפירה ותודה מראש , 🙄

שלום וברוך הבא לפורום!

קודם כל כל הכבוד על הירידה (הראשונית) במשקל!

ואני אסביר למה אני אומר הראשונית..בהתחלה כנראה שהתחלת בדיאטה \ חיטוב סבירה..לאחר מכן משהו קרה והחלטת להפסיק לאכול..430 קלוריות זה פחות מהארוחת צהריים של כל בן אדם ואתה אוכל את זה ביום אחד.

בקצרה מה שקרה הוא שהגוף שלך נכנס למגננה מטורפת ופשוט האט את כל החילוף חומרים שלו. זה מצב מאוד מסוכן ואתה עלול לגרום לעצמך נזק אמיתי לאורך זמן.

כמו שאמרת ברגע שאתה אוכל אתה עולה במשקל, נכון כי הגוף שלך צריך את הקלוריות האלה והוא מנסה לאגור (במאגרי גליקוגן) כמה שיותר כשאפשר על מנת להמשיך להתקיים.

תתחיל מלקרוא את המאמר הבא:
http://www.kilogram.co.il/2255/למה-גירעון-קלורי-גדול-מידי-יכול-לפגוע-ב/

ולשאלתך איך אתה מתקן. אני מקווה מאוד שאתה מבין שכרגע המצב שלך לא טוב בכלל, לאכול 400 קלוריות ליום זה הרעבה אמיתית וזה מסוכן מאוד, מה גם שכמו שאתה אומר אתה מאבד רק שריר ולא שומן בתהליך שכזה..(שריר שורף יותר קלוריות במנוחה לכן במצב קיצוני כל כך אין לגוף ברירה אלא להשתמש במאגרי השרירים שלו ולא בשומן אשר צורכים פחות אנרגיה).

אתה צריך כרגע לעבור לנייטרלי, ולדעת שאתה הולך לעלות במשקל, אפילו 4-5 קילו..אתה שוקל 71 על 174 זה אומר שבערך אתה אמור לאכול באזור ה2000-2300 קלוריות..אני יודע שזה אולי נשמע לך המון כרגע כי זה פי 4 ממה שאתה אוכל כיום אבל זה כלום ואתה חייב לאכול ככה..גם אם אתה תעלה במשקל בכמה שבועות הקרובים אתה לא תתקרב בכלל למשקל ההתחלתי שלך.

לדעתי אתה צריך ליהיות במצב נייטרלי הרבה זמן, יותר משבועיים שמומלץ בדרך כלל כדי שתאזן את חילוף החומרים שלך. תתחיל לאכול, תשקל כל שבוע (פעם אחת בשבוע) באותו יום בבוקר. כשתגיע למצב שלמשך שבועיים המשקל שלך לא השתנה אז תתחיל לחשוב מה אתה עושה - מסה או חיטוב. לדעתי אתה תצטרך לעשות מסה אבל זה תלוי בך.

אני אתן לך את המאמר לעליה במסה, כרגע תיצור לך תפריט נייטרלי ותתמיד בו כמה זמן שצריך..לאחר שהמשקל מתאזן אני ממליץ גם לבצע בדיקות דם לוודא שהכול תקין.

http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

שיהיה המון הצלחה!
וקדימה לאכול! 😃

• פותח/ת השרשור
תודה רבה , קראתי את המאמר , איך אני אדע בעצם שקצב חילוף החומרים שלי מתאזן ואיך אני אדע כמה קלוריות עליי לאכול בשביל להגביר את קצב חילוף החומרים? וזה אומר בעצם שאחרי תקופה שכזו אני אוכל לאכול -3000 2000 קלוריות ביום ממוצע ככמות קלוריות בסיסית עבור הגוף שלי?

זה ממש קשה מנטאלית ומלחיץ לעלות כמה ק"ג אחרי ירידה , לכן לא כל כך הבנתי בגלל המאמר , לעשות את זה עם ספורט מתון או שבועיים רבאק כדי למזער את העלייה במקביל לאכילה?

תודה.

לא ממש קשור לנושא, אבל מניסיון שלי - אחרי ירידה כזאת גדולה במשקל לך לרופא המשפחה שלך ותבקש ממנו בדיקת דם מקיפה, שכוללת גם בדיקה הורמונלית. אי אפשר להיות זהיר מידי. אם תגלה איזושהי בעיה (כתוצאה מהירידה במשקל) כדאי שתטפל בה בהקדם האפשרי כדי שהיא לא תפגע בך בהמשך.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
עשיתי בדיקות דם כלליות לפני שבועיים , הברזל שלי והB12 היו ממש מתחת לרף אז היא נתנה לי כדורים ואמרה שאני צריך לקחת אותם שלושה חודשים בערך ולעשות שוב בדיקות דם... בדיקה הורמנולית לא עשיתי...

שמע אני הייתי במצב דומה מאוד לשלך הורדתי ב4 חודשיים 25 קילו וכדי לעשות זאת גם כן הייתי בעטרף וחוסר סבלנות והייתי אוכל 600 קלריות ביום, כל שבוע הייתי נשקל 2 קילו פחות והייתי נדלק עוד יותר ומוריד עוד טיפה קלריות כל שבוע. לאחר ה4 חודשיים האלה הייתי נירא כמו ניצול שואה אך עדין עם שומן וזה כי לא עבדתי כמו שצריך וחשפתי קיצורי דרך במשחק הזה אין קיצורי דרך אם אתה רוצה להיראות חטוב עם אחוז שומן נמוך ומסת שריר סבבה צריך לעבוד באי דה בוק אין פה משחקים ובנוסף אתה יכול לפגוע בעצמך בנזקים בלתי הפיכים בקיצורי הדרך, לי עד היום יש צלקות בקיבה בגלל המחסור הגדול באכול שהיה לה היא התחילה לאכול את עצמה עברתי פציעה של שנה בגלל שהתאמנתי בבום שני אימונים ביום הייתי רץ כל יום 8 קילומטר בעצימות גובה, אימון כוח מתאמן 7 פעמים בשבוע וכל זה כי חפשתי קיצורי דרך והיה לי קשה מנטלי לקבל את העובדה שצריך לאכול לא מתאמנים 7 פםעמים בשבוע לא קבלתי את זה אמרתי לעצמי כמה שאני אתאמן יותר ויוכאל פחות ככה אני ירזה יותר מהר וזאת לא הדרך הגוף צריך את המנוחה שלו צריך לקבל את האכול שלו כדי להתפתח כמו שצריך המלצתי אליך היא להתחיל לקבל ולהפנים עם עצמך שכדי להגיע למצב שאתה חטוב ועם מסת שריר סבבה אתה צריך לעבוד לאט ובזהירות ולהתחיל ליקרוא הרבה איך עובדים איך בונים תפריט לשבת על התחת או אם יש לך תקציב תפנה ליעוץ האישי פה אחלה מדריכים יש פה עם ידע נרחב מאוד ורק ככה אתה תקבל את התוצאות האלה אין פה שום קיצורי דרך אבל הדבר הכי חשוב שתכניס לעצמך לראש שזה לא עובד "כמה שאני אוכל פחות ככה אני ארד יותר" זה לא עובד ככה מסיבה שהגוף נכנס להלם והוא לא שורף שומן הוא נכנס למצב מלחמה גוף האדם מכונה עם אלפי מנגנוני הגנה וקשה לעקוף אותם, בסופו של דבר אתה גם תבין שהדרך הזאת של תפריט מסודר אימונים טובים מינוס קלורי של גג 500 קלוריה ביום ירידה שבועית של חצי קילו יביאו אותך לתוצאות הכי מהר של מראה של גוף חטוב ולא סתם קטן עם שומן עליך ואין מה לעשות אתה הגעת למצב שהגוף נכנס למצב מלחמה אתה תצרך לעלות עכשיו במשקל כי כל דבר שאתה תוכאל הגוף יאגור כשומן כי בהלם קרב זה חלק מהפגיעות שגרמת לעצמך בקיצורי דרך אתה תצרך עכשיו לאכול יותר נכון לעלות לאט לאט את הקלוריות כדי לא לצבור ריבאונד מטורף של שומן אבל אין מה לעשות אתה תעלה שומן עכשיו ואז אתה לאט לאט תחזור לרדת אבל אתה תרד אחרי זה הרבה יותר טוב ללא עודפי עור ואתה תמלא קצת בשריר זה תהליך ארוך אין מה לעשות זה המחיר של מי שאוהב גוף חטוב וגדול ולא זכה בגנטיקה מה' והתחיל את דרכו בחוסר סבלנות, התחום הזה של באדי בילדניג וזה בכלל לא משנה באיזה רמה לא דווקא מתחרים וכאלה גם ברמה הכי לא מקצועית של רצון לגוף חטוב של 10-11% שומן עם מסת שריר יפה דורש המון סבלנות זה שם המשחק לא להתייאש וכל הזמן להזיז ולשנות הקושי בעייני במשחק הזה הוא למצוא את דרך המלך שעובדת על הגוף שלך הכי טוב לבצע אותה זה החלק הקל בעייני כי ברגע שאתה מוצא את דרך המלך הזאת התהליך ממש לא ארוך והשייניום באים הרבה יותר מהר ממה שאתה מתאר לעצמך בכלל החלק הקשה הוא למצוא את הדרך וכל פעם לשנות להזיז לשחק עם זה עד שאתה מוצא מה עובד הכי טוב על הגוף שלך זה המייאש שאתה עושה משהו ולא רואה שינוי. אומר לך מניסיון אישי קיצורי הדרך במשחק הזה רק מאריכים את הדרך ב100 קילומטר יותר

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית