הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תכנון העמסת פחמימות נכונה

• פותח/ת השרשור Horey
  • פורסם בתאריך

Horey

משתמש מתחיל
187
16
נק' מוניטין:
263
187
16
ים בת-ים
שלום,

קצת רקע על הכתוב מטה.

אחוז שומן שלי בערך 25%. כרגע אני בתקופת חיטוב ופעם בשבועיים-שלוש אני עושה העמסת פחמימות. אני רוצה לבנות העמסת פחמימות קמה שיותר מועילה (בשבילי), ומעוניין לשמוע את הדעות שלכם.

דרך אגב, אני אענה כבר עכשיו על השאלה הראשונה שעלולה לצוץ: כן! אני עושה את זה כי יש לי הרבה זמן פנוי.

הנקודות שאני מתבסס אליהן:

1) צריך להתחיל העמסה אחרי אימון אינטנסיבי.

2) בשעות הראשונות צריך לאכול מאכלים עם אינדקס גליקמי גבוה, לאחר מכן זה לא משנה.

3) סיבים לא מסיסים במים מגבירים את העיכול ואת הספיגה של הסוכר (לגבי הספיגה אני לא בטוח- תקנו אותי עם אני טועה) לכן צריך לצרוך אותם לפני צריכת פחמימות.

4) המלצה לאכול 1000 קלוריות מעל התחזוקה מתוכן 70% פחמימה, 30% מחולק שווה בין שומן וחלבון.

5) מאכלים אשירים בסיבים לא מסיסים במים: קינוא, בורגול, סלרי, קליפות של עגבניה, אפונה

6) מאכלים עם אינדקס גליקמי גבוה (המספרים בסוגריים זה כמות פחמימה ל-100 גרם):

אורז יסמין (28), תפוח אדמה מבושל עם קליפה (11.3), תמרים (66.7), בגט (50), קורנפלקס (86.7)

7)

עלי: משקל 85, RMR: 2124 קלוריות.

ריצה לפני העמסה: 200 קלוריות

אימון כוח בזמן העמסה 150 קלוריות

סה"כ: 2474

המלצה ליום העמסה 1000 קלויות מעל תחזוקה: 3474 קלוריות

70% מפחמימה- 2432 קלוריות- 607.95 ג"ר

15% משומן- 521 קלוריות- 58 גר

15% מחלבון- 521 קלוריות- 130 גר

מהלך הארוחות:

17:00: ריצה בנפח גבוה, אצימות בינונית (5-8 ק"ם)

18:00: סקופ חלבון+קף טחינה+ חלב

18:30- 19:30- סיבים לא מסיסים, פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה.

(בגט עם חמאה וממרח תמרים [פחמימה], אפשר לפני זה לאכול סלרי\אפונה\קליפות עגבניה [סיבים])

21:30-22:30- פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה+ חלבונים.

(תפוח אדמה מבושל עם קליפה+ דג)

22:30- 6:20- שינה.

6:30- סיבים לא מסיסים, פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה+ חלבונים.

(בורגול\סלרי, אורז יסמין+ חזה עוף\ביצים\טונה)

8:30- אגוזים, פחמימה.

(בגט עם ממרח תמרים ואגוזים)

11:30- סיבים, פחמימות+ חלבונים.

(סלט, אורז\פסטה תונה)

13:30-פחמימות.

(בורקסים עם פטריות ותפו"א)

15:00-17:00- אימון כוח אצים (SS). + קצת אירובי (שק אגרוף\חבל קפיצה).

17:00- סקופ חלבון+אגוזים+טחינה+ פחמימה עם אינדקס גליקמי גבוה.

(בגט עם ממרח תמרים)

19:00- פחמימה+חלבון

(תפו"א עם קליפה\ אורז יסמים \פסטה עם עגבניות+ טונה\ביצה\חזה עוף)

22:00 משחק גמר מונדיאל + בירה + המבורגר + צ'יפס+ סלט+ עוד בירה+ עוד בירה.

תודה מראש.

אני די בטוח שבצריכה כזאת אתה תגיע להרבה מאוד שומן. חמאה, המבורגר, ציפס, אגוזים, טחינה..
תתרכז בפחמימה אתה תקבל מספיק שומן מפחמימה.

נכון, אבל חיטוב דל/ללא פחמימה מרוקן את מאגרי הגליקוגן לעומת חיטוב רגיל שלההעמסה בחיטוב זה יש יותר אפקט הורמונלי/מטבולי מאשר מילוי מאגרים, אז יש הבדלים בההעמסות.

• פותח/ת השרשור
אתה צודק, שכחתי לכתוב את זה.
אני בדל פחמימה, סביבות 1500 קלוריות ליום.

• פותח/ת השרשור
אם הייתי שוקל 40 אז 1500 היה אצלי בתקופת מסה )
כמו שכבר כתבתי אני שוקל 85, 25% שומן, עם RMR 2124, לכן 1500 ליום זה 624 קלוריות מתחת לתחזוקה. לדעתי זה הגיוני.

1500 קלוריות ביום זה נמוך, גם לאישה אז במיוחד לגבר ששוקל 85 קילו ועוד על אחוז שומן של 25, אתה תתקע מהר מאד בחיטוב הזה מצטער לומר לך.
לדעתי כדי שתעשה חיטוב רגיל בנתיים
גרעון 300-400 (באוכל, עם האימונים ייצא לך טיפה יותר)
100-150 גרם פחמימה ביום
חלבון X2
השאר שומן.
אירובי מתון 4-5 פעמים בשבוע ל40-50 דקות.
אתה תרד יפה מאד, אתה כרגע מתעסק בחיטוב שלא יועיל לך כל כך וזאת דעתי, אם בכל זאת תמשיך בזה שיהיה בהצלחה תעדכן עוד חודשיים ככה לאיזה מצב הגעת בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
אני די בטוח שבצריכה כזאת אתה תגיע להרבה מאוד שומן. חמאה, המבורגר, ציפס, אגוזים, טחינה..
תתרכז בפחמימה אתה תקבל מספיק שומן מפחמימה.
כשאתה צודק, אתה צודק.
טחינה- 18
חלב- 6
אגוזים- 20
טונה- 10
חמאה- 16
סה"כ 70 גר שומן. קצת מוגזם. וזה עוד בלי שומנים שמסביב ושומנים בארוכה אחרונה. כנראה אני אוריד את הטחינה, חצי מהאגוזים וחצי מהחמאה.

1500 קלוריות ביום זה נמוך, גם לאישה אז במיוחד לגבר ששוקל 85 קילו ועוד על אחוז שומן של 25, אתה תתקע מהר מאד בחיטוב הזה מצטער לומר לך.
לדעתי כדי שתעשה חיטוב רגיל בנתיים
גרעון 300-400 (באוכל, עם האימונים ייצא לך טיפה יותר)
100-150 גרם פחמימה ביום
חלבון X2
השאר שומן.
אירובי מתון 4-5 פעמים בשבוע ל40-50 דקות.
אתה תרד יפה מאד, אתה כרגע מתעסק בחיטוב שלא יועיל לך כל כך וזאת דעתי, אם בכל זאת תמשיך בזה שיהיה בהצלחה תעדכן עוד חודשיים ככה לאיזה מצב הגעת בחיטוב.

חשבתי על זה, אבל אני לא מסוגל 4 אירובי- זה לא בשבילי, אני אף פעם לא אהבתי את זה.
לגבי גרעון- אני יודעה שהוא קצת נמוך, אבל אני פשוט לא רעב, לא רוצה לדחוף אוכל מעבר לרצון.
אבל בכל מקרה, אני מקווה שלא אשכח לעדכן עוד חודשיים.
תודה.

מה שענו לך כאן זה נכון:

דבר ראשון בקשר להעמסה, הכל נראה טוב למעט השומן, תוריד טחינה ואגוזים אין צורך, אם אתה ממש חייב מנטלית את הארוחה עם הצ'יפס וההמברוגר אז זה שהיא בסוף ההעמסה זה בסדר, אבל במהלך ההעמסה מאכלים "שומניים" כמו טחינה ואגוזים תוריד, באחוז שומן כמו שלך פעם בשבועיים העמסה זה מספיק.

דבר שני, לא כדאי לך להתחיל חיטוב "בכל הכוח", תתחיל עם גרעון קטן ותגדיל כשאתה נתקע, אם תתחיל עם גרעון גדול כשתתקע לא יהיה לך לאן לרדת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית