הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כואבות לי הברכיים איזה אירובי לעשות

• פותח/ת השרשור Allen
  • פורסם בתאריך

Allen

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
5
9
0
שלום ,
כואבות לי הברכיים , אחת במאמץ ואחת בהליכה . איזה מן אירובי אני יכול לעשות ? הרופא אמרה לי לא לרוץ ..
הבריכה בבסיס שלי תפתח שבוע הבא .. נחתי מספיק וזה לא עובר , יש לי עוד מעט פיזיותרפיה ואורטופד .

אם אתה יודע לשחות אז עדיף שחייה.
אם במקרה יש לך בבסיס מכונת חתירה אז אפשרי בדרגת מאמץ נמוכה שתעמיס פחות על הרגליים

• פותח/ת השרשור
אין לי חתירה , סקי יהיה בסדר ? ולעשות אימון כוח לרגליים ?

פרט יותר על הכאב שנוכל לעזור

אין לי חתירה , סקי יהיה בסדר ? ולעשות אימון כוח לרגליים ?
בסקי יש פחות אימפקט על הברכיים מאשר ריצה או הליכה, אני הייתי מנסה לאט ובעדינות ומוודא שאין כאב (אם אתה לא יכול לנוח עוד)
לגבי אימוני כוח לרגליים לדעתי לא אבל תמתין לעוד תגובות.

• פותח/ת השרשור
הכאב כואב לי בשני הרגליים בברך הקדמית בצד שמאל של ברך ימין ובצד ימין של ברך שמאל . הבעיה שאני נח וזה לא עובר בנתיים

שום ארובי אל תעשה שקשור לעבודה עם הרגליים מה שכן תעשה זה תנוח ותבדוק את עניין לעומק צילומים הכל מיים בברך אל תתעסק עם ברכיים תקבל תשובות מכל הרופאים שהכל תקין אצלך תבדוק את שאר הדברים טכניקה שלך בביצוע ארובי גם לזה יש טכניקה מסיומת, הקדשה למתיחות שלא יצרו דומס בשריר ואז יכאיבו לך בבריכים , הכנסת כל הויטמינים שאתה צריך ,תפריט, שינה, כל האלמנטים האלה . דבר ראשון אבל לך תבדוק שאין לך כלום ועד שאין לך תשובות הייתי ממליץ לך לא להתאמן בכלל הפציעה שאתה עלול לגרום לעצמך תגרום לך לשבת על הספה הרבה יותר מאשר עד שיגיעו לך התוצאות

אל תעשה שום דבר שמצריך להזיז את הברכיים כנראה יש לך בעיה בסחוס תן לו להשתקם חודש ואז תחזור לעשות אימוני כוח ברגליים ואם תעשה אותם עכשיו אתה תהיה מטומטם (סלח לי על המילה) ותפגע בעצמך עוד יותר

ניסית פשיטת ברכיים?
זה תרגיל שלא מפעיל עומס על מפרק הברך ועל עצמות הרגליים
טעות, זה התרגיל עם העומס הכי גבוה על הפטלה שאפשר לעשות בחדר כושר, מאוד לא מומלץ

פותח הפוסט- בשחיה כנראה שיהיו הכוחות הכי נמוכים על הברך(והמפרקים בכלל) עד שתקבל חוות דעת רפואית

טעות, זה התרגיל עם העומס הכי גבוה על הפטלה שאפשר לעשות בחדר כושר, מאוד לא מומלץ

פותח הפוסט- בשחיה כנראה שיהיו הכוחות הכי נמוכים על הברך(והמפרקים בכלל) עד שתקבל חוות דעת רפואית
אתה בטוח?
את האמת אני לא מבין בזה כל כך אבל גם לי יש כאבי ברכיים
אבל כשאני עושה פשיטת ברכיים אני לא מרגיש כאבים בכלל על הברכיים (אפילו אחרי שהתאמנתי הרבה על פשיטת ברכיים הכאבי ברכיים ירדו בהרבה, פעם זה ממש כאב לי כשאני עומד על הרגליים בהתכופפות וקם ועכשיו אני עושה את זה בלי להרגיש כאבים בכלל!)

פעם פתחתי אשכול על זה וזה מה שאמרו לי, לעשות פשיטת ברכיים
https://www.lbs.co.il/threads/54474/

פעמים רבות קורה שמישהו נפצע באימון(גם פציעות חריפות) וכשיש אדרנלין והשרירים פעילים הוא לא מרגיש כלום(ובדיעבד קולט שהיא נפצע), זה שלא כואב לך באימון לא אומר כלום.

אני לא אכנס ללינק כי אני בפלאפון, אבל לפעמים אנשים טועים(גם אם לא בכוונה)
אין שום ספק שהכוחות על הברך בתרגיל הפשיטה לא מאוזנים, מי שטוען שאין עומסים על הברךכנראה מנחש לפי ההיגיון בראש(וטועה).

בתרגיל יש מנוף(מומנט) מאוד גבוה בתנועה על הפטלה ועל הגיד של הפטלה(שגם ככה מועד לפורענות כי הוא מחבר את השריר הכי גדול בגוף ועובר מעל עצם) כך שגם עם משקל נמוך הכוחות שם משמעותיים מאוד והדרך לבלאגן כשכבר יש פציעה- מהירה מאוד

סתם שאלה, איך אתה מתאמן? אתה עושה אך ורק אירובי? כמה פעמים בשבוע \איזה עצימות?

Back
למעלה תחתית